31.10.2016

Lokakuun viimeinen

Päivällä poikkesin kotimökillä ja taas sai ihailla längelmävettä ja taivasta. Päätettiin lasten kaa että tää on kotimökki, ku mökki on lylyssä ja koti rakenteilla, nii ny meil on kotimökki rakennusajan.

On luvattu lunta ja tontil alkais perustustyöt. Oon kilpailuttanu tarvikkeita ja iloisesti sain todeta Oriveden Hankkijan tehneen niin hyvän tarjouksen, että sieltähän taidan saada tavarat suoraan hyllystä tontille.

Tänään muuten päädyin vaihtamaan puuhellan kuitenkin takkaleivinuuniin. Olisin halunnu varaavan hellan lasiluukullisella tulipesällä + uuniluukulla, pesät vaab niin pieniä hauduttamiseen tai sitten loppuu mun tila kesken. Korkeuttahan on ja ylväs takka sopii tilaan.

Puhun lähirakentamisen puolesta, että pyrin ostamaan kaik lähikunnista, mieluiten paikallisilta, mut takan haluisin suunnitella itse ja toteuttajaveljekset taitaa olla turkulaisia -> Linnatuli Oy, mitäs täst ny aattelis? ;)

Istun ihanassa nojatuolissa takan edessä, viltin alla, odotellen hiilloksen hiipuvan. Ihanaa ku väsyttää, viimeyönä ja aamul ja pvänki iha tikkana, nyt jos nukkuis.

Linon oikee synttäripäivä huomenna tiistaina 1.11.... 7vee!