8.9.2013

Mela

Sain myöhään pe iltana kutsun lauantai iltapäivän melontaretkelle. Joku oli perunut ja lunastin hänen paikkansa. En tuntenut ennestään ketään muuta kuin Tanjan, mutta reissua sai paljon uusia tuttavuuksia ja elämyksiä.  Pari tuntia melottiin upeassa syyssäässä käsivarret paljaana. Niin lämmin oli vaik Orisselällä vähän enemmän tuulikin. Venehjoki sekä Nihualla oleva kapea järvialue olivat kauniita pätkiä tyyneydellään. Ihana lyhyt irtiotto luonnon keskelle ja sillä aikaa kun lapset olivat päiväunillaan.




Mummi pojat nappas kotiinsa vähäks aikaa, että Espe pääs,lähtemään myös palomiesten kesäkisoihin ja sieltä Purnun savusaunaan löylyihin.

Olen ylpeä itsestäni, en oo valvonu enään yli puolen yön ja jopa yhdentoista aikoihin jo unessa, edistystä.

La iltana Anne poikkes näyttäytymässä Ameriikan reissun jäljiltä, mut otti suunnaksi taas Helsingin ja tänään ollut mm. Meri-ilmajoogassa, en mä tiä sen oikeaa nimeä, mut aivan mielettömän näköistä, Hangos kun kurkittiin saliin ja siel A saikin ensikosketuksensa lajiin.



Tänään sunnuntaina startattiin pyöräretkelle, pojat istuimiin, aamun lämmin ilma yllätti ja hikihän siinä tuli. Kiva kun Espel ei enää päivystystä, niin voidaan liikkua jotenkin muutenkin kuin aina tyyliin kahden autolla tai se autol ja mä jalkasin tms. Mummille kaffelle ja sieltä kotio päikkäreille.

En mä malttanu nukkuu vaan kitkin rinteen, oli hyvä kun oli sementtiset hanskat niin ei päässyt piikkikasvit puremaan hanskojen lävitse. Eilen laitettiin neljä luumupuuntainta, toiv ees,Yks lähtis kasvuun tai mieluiten kaik tietty.




Sisko-Sofia ja Jesse kyläilivät, hauskasti, että bussilla Tohlopista keskustaan, sielt toisel bussilla Sorilaan ja sieltä isän autol meille. Kaupungin bussil pääsee niin lähelle kesämökkiä :) sain tuliaisiks 10litraa tuoretta/raikasta kaivovettä!! Huippua! Oon mä tänään sit koko illan juonutkin, niin että yöl varppii pissattaa.

Illalla myös meille saapui Kristofer vanhempiensa kera ja sain kassillisen poikien vanhoi vaatteita eteenpäin ja varsinkin Lennin tän kesän vaatteet, he kun asustelevat talven Kanarialla.

Perjantaina ei tiennyt viel mitä,vloppu tuo tullessaan ja kaikkee mukavaahan se toi. Tyrnimarjoja poimittiin ja niistä pyöräytin drinkkei omenoiden kans pe sekä la. Tää sadonkorjuun aika ihan mieletöntä. Punajuuriruoat parhaimmillaan.

Äsken jauhoin kassillisen kevään kuivattuja nokkosia varsineen päivineen tomuksi, kai ne varretkin siel menee. Nokkosen siemeniä rasiallinen jemmassa. Koivunlehtiä kerätään ja kuivatellaan lasten kans lähipäivinä, saadaan löylytuoksut niistä askarteltua. Upea luonto, upeat kelit. Ulkona vieläkin 15astetta.

Heiippa

S