17.11.2016

Katukiveys kotiin

Viime kesänä tein vuokra-talomme sisäänkäynnin eteen tällaisen kynnysmaton ja kivimuurit kukille. Tästä tuli aikas hieno ja sivusta lähtee isoilla XL-kivillä polku pihasaunalle.

Asettelin kiveykseen aluks reunakivet ja tän jälk kolmion täyttö samoilla kivitiilillä. Kivien leveys vaihtelee 150-400mm, syvyys 100-120 ja korkeus 30-70mm. Suurin homma oli saada kivet samalle tasolle toistensa kanssa, mutta kivituhkaa 0-6mm samalla käyttäen se meni yllättävän helposti.

Annoin kiveyksen asettua viikon-kaks ja vasta sitten saumaus. Poistin katuharjalla saumoissa olleen kivituhkan ja sekoitin vispilällä kovetteen sauma-ainekseen ämpärissä. GftK saumamassoja on heti valmiita alle 20mm saumalle, betonikiveyksiin loistava ja sellasia missä on lisäks kovete, nää leveämmille saumoille. Kestää kuorma-auto painon.

Eli avaa ämpärin ja siel olleen kovetteen, kaataa sen aineksen joukkoon ja muutama minuutti vispilällä sekasin. Kaataa ämpärillisen eli 25kg ainetta kiveykselle ja vesiletkun ja lastan/harjan kanssa levitys.

Vesiletkua ei ollu joten aine kiveykselle ja kastelukannusta tai saavista vettä ja katuharjalla levitys. Lasta tai bambuharja toimis parhaiten.

Muurit sisäänkäynnin ympärillä samaista kiveä isompana. Pienellä vaivalla muuttu melkosasti ja eipähä tullu enää niin paljoa hiekkaa sisälle kun pyyhkiyty kengät kiveykseen ja saunalleki pääs vaiks sukkasillee isoi kiviä pitkin.

Kaadot tuli huomioida, täs aika jyrkkä, ettei talvella si jäädykään. Muotokieli haettu sisäänkäynnin ylälipasta.