5.11.2016

Tämä hetki

Rakennusprojekti.. Oon haaveillu hirsitalosta siitä lähtien kun tein lopputyöni koulussa Ollikaisen Loma-asuntomessujen hirsimökkikohteen rakennusvsiheista Kurussa v.2003.
Joku hullu viehtymys rakentamiseen ja vähintäänkin talon suunnitteluun on ollut aina ja ensimmäinen talo valmistui v.2009.

Toiveideni ja piirrosteni pohjalta Suunnittelutoimisto Muotoa Maiju Koskinen piirsi kolme eri vaihtoehtoa pohjiin ja julkkarikuvia, niistä valittiin Ollikaisen kanssa käytännöllisin pohja josta lähdettiin liikkeelle. Pohjaa on hiottu Maijun kanssa ja julkisivuja hion edelleen Ollikaisen kanssa. Tiistaina tulee olla päätetty ikkunat, niidet koot ja paikat. Niitä täs miettiny ja piirrelly monta iltaa. Ihanaa kun saa päättää kaikesta omien toiveiden mukaan ja perheelle sopivimmin ratkaisuin. 

Yritän ajatuksissani kuvitella ja kulkea tulevassa talossa, paljonko tarvin tilaa mihinkäkin ja miten toiminnot järjestyvät. Ensimmäinen talo oli toimiva mutta nyt neliöitä on 1/3 vähemmän ja lapsille omat huoneet, edellisessä niitä ei ollut. Taloon tulee n. 100m2, ulkomitat 7x11 + parvi.










Projekti tulee olemaan varmasti yks haastavimmista elämässäni mutta nyt oli tämän aika, mitään en ole vienyt väkisin eteenpäin vaan kaikki menny itellään vauhdilla sattumien kera. Talo rakennetaan vaihevaiheelta talkoilla ja muutamia ammattilaisia käyttäen. Kivityöt  ja laatoitukset pyrin tekemään itse kuten aikataulutuksen, järjestelyt, hankinnat, tarjouskyselyt yms yms.. työ on loputon. 

Vastaavana mestarina toimii Ollikaisen Tero ja oon äärimmäisen tyytyväinen kuin tieto kulkee. Poutiainen on tehnyt maatyöt, huolehtinut upeasti sadasta muustakin asiasta. Iskä ollu ihan tosi paljon apuna sekä muu lähipiirini viettäneet aikaa erittäin aktiivisesti tontilla.

Kysyin läheisiltäni ennen projektia, että onks ne valmiita tähän, tämä vaikuttaa niin kauas, lastenhoito, talkoot, ruoat, eväät, lasten harrastukset jne.. ne oli valmiita <3 Talvi tulee olemaan työntäyteinen, oon kiitollinen että läheiseni antavat tämän mahdollisuuden toteuttaa unelmiani. Saadaan iha oma koti. Vuokralla asuttu parin vuoden ajan ja muutettu paljon, viimesin muutto oli viikonloppuna. Vuokrasin Eskolan lomamökin, kun nää mökit kesällä vuokralla ja talvella vähemmän. En osaa kuvitella tätä vilkasta perhettäni kerrostaloon, joten mökki metsän keskellä oli ihan huippujärjestely. Sattumien summa tämäkin.

Yritän pitää itseni terveenä tämän stressaavan ja kiireisen ajan. Kaikki tsemppi ja tuki on tarpeen.
Lapset on huomioitu ja tontilla ensimmäisiä asioita oli majan rakentaminen. Lapset varmasti kyllästyvät viel koko projektiin, mutta yritetään tehdä siitä kivaa ja toimia yhteistyöllä. Lasten kaverit ovat tervetulleita raksalle, sillain on  muutaman kerran oltu ja monta tuntia menee heittämällä. 

Kirjoitan blogiin spontaanisti ja harvoin oikoluen tekstejä. Ajattelen kaikesta ja kaikista hyvää ja toivon että lukijatkin ajattelet ja keskittyvät elämässään kaikkeen hyvään ja olennaiseen viilaamatta pilkkua. Kaikilla meillä on oma vuoristoratamme, hyväksytään ihmiset sellaisina kuin he ovat. Halaus. 

Nyt muorin kaa kirkkoon. Heippa.