20.12.2012

20.12.2012

Mikä ihana päivämäärä! Tässä kuussa kaikenlaisia mielenkiintoisia päivämääriä ja Lenni täyttää huomenna 10kk! Mun isillä huomenna nimpparit ja ei oo kun muutama yö jouluun!

Täs illan mittaa aattelin kaikkee mitä vois tänne kirjotella mut hukku jo päästä. Kerron nyt kuin mökkihöperöks oon tullu siis ihanaa on ollu mökkeillä himas kun ei sinne mökille päästy lomalle kun sairastettu ja oltu evakos vaan kotona ettei tartuteta muita jouluksi.

Nyt oon päässy siihen kotiäitilookkiin eli sama paita yöt ja päivät ja ei meikkiä moneen päivään, tukka harjattu viimeks la ja ulosmentäes pipo syvälle päähän, housut ja takki, ei mee kun 1min kun on uloslähtökunnossa kun ei vaan katso vahingossakaan peiliin. Postilaatikko ollu pisin pysäkki. Ihania joulukortteja satelee! Ollaan tehty pyllymäkeä muutamana päivänä talon nurkalle ja tänään jäädyteltiin sitä kastelukannulla niin että luisti tajuhyvin ja Lino pääs iskinkin kaa viel iltamäkeen. Topi ihan innoissaan juoksee mäkee ylösalas.

Pojat tai lähinnä Lenni vetää kaapeista tavaraa sitä tahtia ja nopeampaakin mitä ehdin siivota. Kyl näkee missä se liikkuu kun kaikki laatikot auki ja tavarat pihalla, toki viihtyy mukavasti ja ihanaa kun ei tarvii kantaakaan enää koko ajan.

Lenni on nukkunu hyvin viimeyöt ja mulla hyvä energiataso ja oon rentoutunut ja lukenut sillontällön muutaman sivun kirjaa tai lehteä ja tänään olin tunnin koneella lukemassa blogeja joihin vahingossa taas eksyin. Mutsi oli käymäs ruohonjuuressa ja tsekkasin niiden sivuilta mitä haluaisin. Tilasin äiteltä sieltä suolaa ja rusinoita, (sokkarilla hyllyssä päiväysvanhoja ne lasten luomurusinarasiat ja ei kiva maksaa ainakaan täyttä.) Lennille vähän luomuruokaa ja magnesiumsuihketta iholle niin ja hiusväri. Hetkenmielijohteesta myös vedenpuhdistuskannun..jota toki vielä harkitsen sillä halu olis panostaa kunnon laitteeseen ja selvittelen onko tää edullisin tuote tarpeeks laadukas pitkällä tähtäimellä ja hinnaltaan oli järkevä 35e ja poistaa hanavedestä fluoridia ja klooria ym.epäpuhtauksia.

Lähde olis paras löytää ja pikkujouluissa jo keskusteltiin asiasta mut putkistot olivat 70luvulta ja lähdehanan omistaja epäili että niistä irtoaa metalleja veteen.. Mul vahva fiilis et kyl siitä viel jotain saadaan aikaiseksi ja alle 1km meistä saatais sit hakee vettä.

Uusimmas costume lehdessä oli huikee kampausohje ja siinä oli tukka jo valmiiks sillain ponnarilla kun siinä ensitöikseen käskettiin laittamaan ja niin mulla oli juhlakampaus alle minuutissa, katsoin pari tuntia myöhemmin peilistä ja en ollu uskoo kuin kaunis se oli ja tuun varmasti pitään sillain tukkaani jatkossa. Vaik muuten täysin harjaamaton eilisen saunan jäljiltä niin kampaukseen sopi kun nakutettu se tyyli. Eli taitetaan löysä ponnari muun tukan sisään vaan ja voi ilmettä tehostaa hiuspannalla. Ihanan yksinkertaista.

Huomenna hoitelen vähän asioita mut ihme kyllä mitää ressiä ei oo vieläkään joulun suhteen. Kaikki mitä teen tai en tee niin en edes mieti sen enempää. Nautin suuresti muutamista joulukoristeista ja huomenna olis kiva viritellä joulukuusi terassille. Jouluvalot tarvitaan kun viime vuonna ostin laadukkaat ja nyt en sit löytäny niitä mistään..autotallissa liian hyvässä tallessa.

Haluaisin viedä pelastusarmeijan keräykseen vaatepaketteja, missäköhän Orivedellä keräys on? Tietääkö kukaan? Ja kuin kauan keräys on.

Lino on todella avulias, puin Lenniä ulos ja toinen sukka oli kateissa ja Lenniä itketti niin Lino haki tutin ja laitto suuhun ja etsi sukkaa ja kysy viel et -äiti mitä muuta minä voisin vielä auttaa? Illallakin kysy kun syötin Lenniä et -voinko minä auttaa jotenkin? Kiittelen avusta, osaa niin hienosti välillä ottaa huomioon mut on niitäkin hetkiä kun sanoo et -voisitko äiti mennä nukuttamaan Lennin ettei tuu sotkemaan mun junarataa.. Vaik Lenni olis just heränny.

Me harjoiteltu tonttuesitystä ja kun Lennikin osaa jo soittaa pimpulia ja lyödä soittokepeillä yhteen, yritetään me jouluna esittää tiptap laulu isovanhemmille..jos suinkin jännitykseltä pystytään. Linoo jännittää.

Olin tänään onnellinen monistakin asioista mut iloinen siitä kuin äkkiä sain aikaseks extemporee pojille terveellisen iltaruoan kun kanaa ei riittänyt eiliseltä niin keitin basmatiriisiä, raastoin joukkoon porkkanaa ja saksin persiljaa. Oliiviöljyä sekaan ja voita hyvän maun vuoksi. Lennin ruoka oli siinä ja Linolle huuhtelin idätettyjä mungpapuja lisäks sekä tomaattia rakastaa. - Minä niin tykkään tomaatista ja riisistä, syödään sitä toisenakin päivänä ja toisenakin!!
Hyvää ja helppoo ja pilkoin kalkkunaa joukkoon pikkasen mutta hyvää olis ollu ilman sitäkin. Kauniin värikästäkin.

Lenni on oppinut tulemaan takaperin portaat, tosin pitää käydä ylhäällä kääntämässä ja sit tajuaa ihan oikein tulla mut ei viel hoksaa heittää sitä 180astetta ympäri.

Melkein jo iskee sellanen olo et tääl kotona vois mökkeillä pidempäänkin. Huomenna siis kylille ympäriinsä ja la mennään sukujuhliin. Joulusiivo jäi tekemättä, mut ehtiihän sitä viel jotain imuroimaan tai mattoi puistelemaan, ainakin jos täs saa näin hyviä yöunia lisää.

Lenni ei haluu istuu syöttötuolis tällähetkellä ollenkaan, ruokalapun repii välittömästi pois ja meil onkin seisovapöytä meininki ollu pari vkoa eli stokken alatasolle sapuskaa sille riviin ja napsii siitä seisten ruokkien itsensä. Toimii : ) Muuten syö aamu- ja iltapuuronsa sylissäni, muu ruoka meneekin pääsääntöisesti sormin hienosti. Ja tänään oppi juomaan itekseen pullosta missä nokkasuutin, tajus siis kallistaa sitä. Lasista juo kyl jos juottaa mut kiva että siis osaa nyt syödä ite ja juodakin ite.

Tälläisiä hetken ajatuksia tänään ja se maailmanloppu ei voi nyt tulla tai sit tulee mut mä oon onnellinen ja kaappaan nyt Lennin kainalooni ja nukahdan sydän täynnä rakkautta.

S

ps.. Thaikkuun enää reilu 1kk..en mä sitä aattele tai muista kauheesti mut matkat maksettiin tänään ja vaik 7v sitten matkaaa isol porukal suunniteltiin ekan kerran tammikuulle 2013 niin eihän sitä osannu aatella et se joku päivä toteutuis. Lenni ei ollu viel syntynytkään kun matkat oli jo varattuna. En mä osaa odottaa, enkä jännätä, nautin kyl siitä kun pääsen vihdoin lentokentälle, kaikki muu on plussaa!
Meille tulee uudet asukkaat kotiimme matkan ajaksi, jotta kaamee kaama ja topitorakka saavat koteilla ja asukkaat vähän kun Suomilomailla.

Nyt unta.