30.7.2013

Minipaparazi

Lino otti niin makeita kuvia reissus, Annen puhelimella sekä mun kameralla.

Nukuin ku tukki tänää päiväunet reilun tunnin, oli reissuväsyöys ja ihana kuitata se het pois. Lennillä puhkeamassa taas kaks kulmahammasta, välillä kovin itkuinen ja syömättömyys paikotellen jatkuu.

Tääl kotona oli tapahtunu kaikkee edistystä, mies oli maalannu vaik mitä, siis seiniä ja jakkaran ja terassin tolpat, ihan mielettömiä! Raikas fiilis tääl.

Mustikoita syötiin ja pakastettiin äsken. Lino toimi "sokerimiehenä"..pussitettiin miniminigrippeihin, saa sopivia eväsannoksia vaik mukaan jonnekin. Viel jäi pakkaseen tilaa.

Huikee olo viel kaikinpuolin, siis kun tajus siel Hangos miten erilaista elämä oli vuosi sitten. Tuntuu kuin olisi auennut lukuisia ovia ja ikkunoita ja nyt helpompi hengittää. Sellainen hyvin kevyt olo kun on lähtenyt elämän virtaan, kaikki väkisin yrittäminen ja itsensä repiminen jäänyt taa. Ihanaa siis, kaik on niin mukavaa vaik välil väsyttää melkosesti.

Viime aikoina nukkumaanmenoaika on vakiintunut 00.30 niin mulla kuin Annellakin. Yritetään täs syksyn tullen tunnil aikaistaa. Kesällä jaksaa pikku-unillakin.

Hanko- kuvia ehkä hu koneelle ja tehdään taas albumi facebookiinkin, upeita kuveja, ihan huippu kaupunki. Suosittelen lomailuun ja siel sataa vähemmän suhtees muihin.

Nyt tuli sitä sun tätä ja uni voittakoon. Hu kiva mennä töihin muutaman päivän tauon jäljiltä.

S

29.7.2013

Hanko taakse jää

Ollaan matkalla kotiin.

Lino comments:
- nyt keksin mitkä synttärit vois olla..laiva synttärit! ..kaikki tietää laivat! Ja iso hymy perään : )
(Lino on halunnut Ropocar Poli 4v synttärit ja oon kertonut et kukaan ei tiedä mitä ne on..olis kiva jos olis joku minkä muutkin tietäis, no nyt sit keksi)

- käsitätkö Anne, että minulta tuli ripulia

- ei se haittaa, ei se oo niin vakavaa (äidin puhelinta ei ollut näkynyt moneen tuntiin)

- tykkään punaisesta enemmän kun kaikki tytöt

- ampiaiset on vallannut tuon mopon, toivottavasti yön myötä ne korjaantuu pois

- ei tämä ole äiti, tämä on Anne! (purjehtijan jutellessa Annen kanssa, muuten ujo Lino korjas miehen puheita)

- tarjoilijaaa, tarjoilijaa, saanko antaa kolikon?

- äiti, toi valkoinen alpakka kuolee
(kysyin, et mitä se kuolee tarkoittaa? - kun alpakka juo vettä ja sitä vettä tippuu maahan sen suusta..edellisenä päivänä oli kuullut tytön puhuvan alpakan kuolaavan)

Heppakisois, Lino kuulutti kovaan ääneen ja näin sit tehtiin
- haluun nyt valkoista jäätelöä ja sit sen jälkeen makkaran

Matkalla Hankoon pysähdyttiin Golf kaupassa..Linon piti päästä vessaan, opetettiin autossa et pyydetään nätisti päästä vessaan..vessahätä, ei puhuta pissoista ja kakoista mitään.
Niin eiköhän se kakkahätä tullut Golf-kauppiaille selväksi..joku kakskyt toistoo.
- sun on äiskä yritettävä vähän aikaa ny viä valvoo

Lenni comments

- ih ha haa ih ha haa
- hauhau (erittäin kimeällä äänellä)
- gagga hyijj gagga


ja näitähän olis paljon..mut tässä ny jotain..

Ny kotona, huh! Klo 01.08

28.7.2013

Puukkotehdas

Annen eka kesälomamatka Fiskarsiin.

Ihan nurinkurista

Lapset leikkii..eikun aikuiset leikkii ja lapsi kuvaa. Ei me olla aikuisia vielä mut lapsiin verrattuna kuitenkin. Lino 3,5v kuvannut aivan huikeita otoksia niin Annen kännyl ja mun järkkärillä tääl, kuvausmestari! Sanoo vaan että katso et näkyy pää ja jalat ja poika ottaa kun ammattilainen kuvia ja musta ja Lennistä ihania otoksia tänään ravintelissa, mis oltiin punaviineillä, tiramisulla ja jädeillä. Lapsilla porkkanoita, vesimelonia, rusinoita, merisuolasipsejä jne..eväitä kassit täys jotta viihtyvät edes hetken aloillaan.

Upeita lämminhenkisiä mut rentoja ravintoloita tääl satamassa ja kuulemma yöksi muuttuvat yökerhoiksi. Jonain kauniinapäivänä me viel nähdään Hangon yö, sit parin vuoden päästä kun lapset isompia.

Nyt unille. Hyvin tääl jaksaa näil 6h unilla. Vihersmoothiee, salaattia, ituja, lämpimiä kasviksia, kalaa, poroo, viiniä, mustikoita, mansikoita, herneitä, melkosesti suklaata, kakkuja, paljon laadukasta jädee, kahvia..ym.. Näil lomaeväil menty ja hyvin viel menee :)

S

Pipo ja jäde

Löysin aivan ihanan villapipon satamasta, kotimainen konepestävä valkoinen rosvopipa. Jätskillä Iinan ja Villen kikkarilla, kermaisia huippuhyviä jätskei, söin valkosuklaa/tryffelin ja Lenni sai ekaa kertaa oman jätskin, toinen kiipes jo valjaistaan irti rattaista malttamattomana odottaessaan.

Melkosta meininkii taas tämäkin päivä, mutta erona edellisiin päiviin se, että pojat nukkuivat tunnin samaan aikaan ja sain ite torkahdettua, luksusta.

Huikeet kelit vaan jatkuvat, toivottavasti vielä huomennakin!

27.7.2013

Lokkei ja lapsii

Morjesta Hangosta

Tääl nukutaan ny toista yötä Hangossa. Ihanat kelit ja kivaa on ollu. Mieletön iso leikkipuisto, isot ratsastuskisat, pieniä ihania kauppoja, neljä pientä lasta. Upeita kuvia kamerassa.
Vauhtia on tajuttomasti ja omituisinta on miettiä millasta oli tääl vuosi sitten ja kuin paljon kevyempää kaik on nyt. Ihanaa : )

Eilen oltiin tääl kuuden jälest, syötiin ja leikkipuistoon, lapset nukkumaan ja partsille istumaan. Tänään tunnin aamulenkki juosten Annen ja rattaiden kaa, Lidlistä ostamaan kahvikoneeseen papuja. Lapsille ruokaa, shoppaileen, ratsukisoihin, leikkipuistoon, kaupoille, syömään, satamaan kaupoille, raflaan syömään, sisälle, kauheeta rallia lapsil ja kympoin jälest vast ekat unes.

Lino ja Lenni nukkuvat tuos päät vastakkain, söpöläiset <3

S

25.7.2013

Stailausta

Ikeas tuolaliset lokerikot maksaa 14,90e ja niin me Linon kaa mentiin Espen teippivarannoille stailausmielessä. Ja vau miten hienoi lokerikoista tulikaan. Valkoiset näyttävät hyvinkin tylsiltä näiden teipattujen rinnalla. Loodista on tulossa parvisängyn alle seinälle rivistö. Ehkä punainen keskelle ja sit joku epäsymmetrinen lopputulos tai sitten vielä yks lisää mustaks, toi musta sisus niin hieno ja kaik tavarat oikeen loistaa siel. Lokerikkojen alle on tulossa tauluhylly, johon saadaan laittaa kuvia ja kirjoja, kaikkee ihanaa tärkeää..se tän seinän idea onkin : )

S

24.7

Hyvää hääpäivää rakas!

23.7.2013

Pienten poikien uni

Lenni lähti tänään isin ja Linon kainaloon nukkumaan, jotta saatais lukuisat yösyötöt vähemmälle. Haaveilin pitkistä yöunista mut kahteen tuntiin jäi, kun alkoi huuto ja nyt just rauhoittui isänsä viereen. Kyl ottaa vähän koville ja tarjouduin jo menemään (viestitellään Esan kaa), yritän olla mahd hiljaa ettei Lenni tajuu et äitikin kotona. Imetin illal ja lähdin lenkille koirien kaa sanoen heipat ja nukahti pian isänsä kainaloon. Suuri edistys jo sekin. On niin kiintyny isäänsä, huhtikuun isäkuukaudella oli huikea merkitys ja nyt heinäkuun ajan Esa taas ollut päivät lasten kanssa ja vaik välillä hermoja koettelevaa niin varmasti myös palkitsevaa, aikaa jota ei koskaan kadu. Onneks saadaan antaa isille vähän huilia kun lähdetään Hankoseen. Nyt unta keräten voimaa siihen reissuun.

S

..vessan vedin vartti tän viestin lähettämisen jälkeen ja siihen se Lenni havahtui ja kun mä menin keittiöön hakemaan juotavaa, Lenni se kolus vessassa ja hiirenhiljaa yritin olla keittiössä jotta kipittäis isin kainaloon takasin, mutta haistoi kai mut ja pian tuli luokseni ja onnessaan paidan nappeja repimään auki. Oli niin levoton loppuyö, mikähän ihme vaihe nyt on..heräilee puolentunnin välein, noo neljä hammasta tuli ja toinen samanmoinen patteri tulossa.

21.7.2013

Lenni 1v 5kk

21.7 tajusin just että Lenni sai taas yhden täyden kuukauden ikää lisää. Tänään on myös ystäviemme hääpäivä <3

Maatilal jatkuu

Maatilal

Lauantai iltaa istuttiin ystävien luona. Ihan huippuu oli naisten sauna, vaik isommat lapset mukana olikin niin saunominen yleensä kiireettä on kivaa.. puusauna, kuulumiset, hyvät löylyt, lasten vesileikit, tervashampoon tuoksu, kaunis räsymatto..jne.

Oon niin silmä tarkkana käyny läpi TM- lehden otteen asuntomessutaloista, pohjapiirrustukset ja Deko- lehdestä materiaalit ja sisustusratkaisut. Mielenkiintoisinta olisi suunnitella pohjaratkaisuja, piharakenteita, valaistuksia, kalustesijoittelua, talotekniikkaa, hyötylämmitysjärjestelmää. Espen kaa viel kehitellään joku oma suunnittelutoimisto, yksin ei pärjätä mut kaksin oltais jo melkos hyviä.

Pojat nukahtivat just, sänkyyn menivät jo ennen ysiä eli lähes kaks tuntia täs sitä unta haettiin vaik Lino ei oo nukkunu päiväunia, kyl niin taistelee kumpikin unta vastaan. Jotenkin kummallakin nyt ollu haastavaa tää nukahtaminen, Lennillä tullu hampaita jopa neljää kerralla ja ei millään oo makuuasennossa. Linolla hurjia raivopuuskia, kestää vartista puoleentuntiin ja kovaa kiukkua ja vänkäämistä. Kokeiltu syliä, välil keskustelun yrittämistä aiheesta ja toisinaan huomion kiinnittämistä muualle, millon toimii mikäkin tai raivo loppuu kun se raivo on purkautunut.

Ollaan vietetty aikaa perheenä enemmän kuin koskaan aiemmin, kotona puuhasteltu lapset mukaan ottaen ja luulis et Linokin olis rauhallisempi kun vanhemmilla aikaa enemmän ja saa huomioo mut mikään ei riitä näköjään. Kiukku kuuluu kasvuun, mut ei voi kun ihmetellä välillä miten sekunnissa mieli muuttuu ja se jatkuva kitinä, onneks nämä on vaiheita vaan ja aina erilaisia.

Kolmen viikon päästä alkaa pojilla perhepäivähoito, Linolle tuttu paikka ja Lenni menee missä veljensäkin. Täys luottamus et Lenni pärjää, on niin reipas. Hymyillen mietin kuin saavat sen nukkumaan päiväunia kun ei oo tainnu sisällä nukkua koskaan tai on mun rinnalla mut ei muuten.

Ihanaa et siel oppii uusia juttuja joilla varmasti positiivinen vaikutus meidän arkielämään. Aluksi ajatuksena, että lapset siellä ma-to ja pidän perjantait vapaata. Tai jonkun muun päivän..katsotaan miten lähtee rullaamaan. Tällä viikolla tiedossa toinen kesälomareissumme, isi jää kotiin tai mitä sit keksiikään ja me poikien ja Annen kaa kohti eteläisintä Suomea. Mut ensin muutamaks päivää töihin ja hääpäivää vähän juhlistetaan 24/7.

S

19.7.2013

Ikeas tänää

Lenni isin ja äidin kaa Ikeassa. Kyl tuntuu suht kevyeltä yhden lapsen kanssa. Ikeas kovat ruuhkat ja ruokaakin jonotettiin yli puoltuntia, isi jonotti ja me Lennin kaa leikkipaikas. Saadaan kotia kodin näköiseksi..vihdoin! : )

17.7.2013

Lylyn kuvia

Me oltiin mökillä ainoastaan la-su ja miten ehdittiinkin kaikkee vaikkei edes yritetty..oli ihan huikee fiilis kaikesta ja kokoajan, joskus kun ei oo jaksanu edes mennä saunaan niin nyt tuntu olevan energiaa jopa lenkkiin.

Kokeilin uida eilen illal Teerijärvellä..hyr ei pystyny..mökillä olis voinu uida vaik kuinka kauan. Toivottavasti kesäkelit palaavat pian! Tänään oli muuten helkkarin kylmä keli heinäkuuksi.

Mua ei väsytä, ulkona on pimeää, jollain tavoin haikeaa ja ikävä valoisia öitä, toisaalta pimenevät illat luo tunnelmaa.

Meil hääpäivä viikon päästä. Ollaan oltu 24.7 yhdessä 11 vuotta ja 3.hääpäivä. Ja menee paremmin kun koskaan aiemmin : ))

Lapset tuoneet niin paljon uusia ulottuvuuksia ja tahtoa tehdä yhä lujemmin töitä suhteen eteen. Tuleehan sitä paljon enemmän puhuttua nykyään kaikkee kun ennen ja vietettyä aikaa yhdes perheenä, ennen kummallakin oli niin omat menot, vaik kahdenkeskinen aika onkin ollut kortilla viimevuosina, niin silti saa järjesteltyä yllättävänkin helposti. Välillä arki-iltoihin toivois enemmän kuulumisten vaihtoa, varsinkin kun pojat menee nukkumaan samaan aikaan isänsä kans. Mut näillä mennään ja hyvältä vaikuttaa, yhteisiä unelmia jo tulevaisuuteen ja niitä kohden sekä lasten kehitystä seuraten.

S

16.7.2013

Parolan Rottinki

Nyt kotonakin voi kiikkaa

Oon haaveillu katosta riippuvasta keinusta 5 vuotta meidän olkkariin. Sillon viis vuot sitten se oli se pallotuoli mut tää Parolan Rottinki sopi pussille paremmin ja sisustukseenkin mainiosti. Ihan mieletön paikka keinulla ja upeet maisemat järvelle. Tähän keinuun sopii kuin nenä päähän Niinan tekemä L-tyyny. Jeeee! Unelmat toteutuu :)
Kiitos Maisalle asennusavusta..joo ja tiedän et Maisa tytön nimi..

Katotaan mitä rallia pojat viel tuol keinul keksiikään mut kyl se tuol katos pysyy ja on niin nätti, vaikken sillon viisvuot sitten olis tollasta huolinutkaan, ajat muuttuu :)

Hei, olisin kiinnostunut ostamaan mustikoita, vadelmia, lakkoja, jos joltain vaan sais. Kiitos.

S

Lohjan ralli

15.7.2013

Kuvat ja teksti erimaata

Oonko unohtanu nää kuvat tänne laittaa, tässähän näitä.

Mökillä tuli puheeks Annen kaa et miten vois päivän ruokailua rakentaa ja sanoin et en ruokalistaa haluu tehdä vaan mielummin ehdotuksia ns..luonnoksen/kaavan päiväruokailurytmistä ja syö sitten fiiliksen ja oman elämän mukaan.

Extempore tekstiä täältä peiton alta puoliunesta, olkaa hyvä:

Aamu
-heräät onnelisena ja pirteänä uuteen aamuun, katsot kaunista luontoa, oli keli mikä tahansa se on täydellinen ja sallit itsellesi tästä päivästä jälleen kerran ihanan ja elämyksien täyteläisen
-pikku venyttelyä ja vaik vähän hikikin saa tulla pintaan jotta kroppa herää
-pian herättyään olis hyvä nauttia raikasta ihanaa lähdevettä, jokaisellahan on takapihallaan puro mistä veden voi noutaa, samalla voi koiraa kusettaessa poimia luonnosta vehreät ainekset vihersmoothieen, talvella voi laittaa tattari/hirssipuurot tulille. Vilja per päivä per viikko, hyvä tasapaino.
- niin sitä ainakin hapettunutta vettä kera suolojen vois juoda vaik litrankin siinä aamupuuhastelun lomassa
- meil lapset aloittaa juomalla vettä ja sitten omenalohkoja tai kurkkua tai porkkanaa.
- nauti öljyjä, kalaöljy tärkein, 1rkl laadukasta öljyä tai ainakin vähintään 3kapselia aamuin illoin sekä lusikallinen esim.camelinaöljyä, vehnänalkioöljy jne..
- sekoittelee magnesiumia 4rkl 0,5l vettä ja toiseen pulloon ihan vettä ja 1/2tl laadukasta puhdistamatonta suolaa, magnesiumpullosta voi ottaa huikkaa ja purskutella pitkin päivää, krampit helteillä, voimattomuus, viheliäät pistokivut magnesiumin puutetta, yleistä kesällä, tankkaa usein ja niin kauan jotta magnesiumvesi maistuu makealta, puutostilas ihan älypahaa
- c, d, b- vitamiinit, sitruunassa paljon ceetä
- pese hampaat suolalla, testaa kaliumin puutos (stressitila) pesemällä esim jozo, poistettu natriumia merisuolalla, jos suolaista niin kaliumin puutos, jatka pesua joka aamu kunnes makeaa tai lisää kaliumin saantia potassium valmisteilla
- yöllähän on ollut siemeniä likoomassa, pistä sheikkeriin hedelmien kera ja ota töihin mukaan välipalaksi
- marjoja puuroon, pirtelöön, rasiaan evääks
- ne vihreet lehdet ulkoa luonnosta ja puutarhasta (useimmiten jääkaapista) sheikkeriin ja kuivattua nokkosta sekä mitä vaan sekaan, banaani peittää lehtikaalin ja voikukan voimakkaat maut, mut kandee kokeilla joskus ilmankin ja muista suolaa ripaus tähänkin, suola auttaa kehoa valmistamaan suolahappoja joita tarvitaan ruoan sulamiseen ja täten ravintoaineiden imeytymisprosessiin (tarkempia smoothiereseptejä netti pullollaan, testaa ite ja etsi itsellesi sopiva maku ja koostumus) vihersmoothie on kiva hörppästä kun nälkä rupeaa kolkuttamaan.

Mulla töissä n.1litra, melko paksua mut silti juoksevaa. En sais mutustettuu tollast määrää salaattii ikinä mut näin menee helposti ja nautin mausta. Jopa kelpas isälle perjantaina vaik joukos oli porkkanan naatteja, lehtikaalia, pinaattia, persiljaa, siemeniä jne. Tää nyt kolmas kesä kun näitä kittaan..talvel enemmän lämpösiä puuroja.
- niin ja muista se kakka mahd pian herättyäsi..nesteitä, kuituja kasviksista, leseistä, siemenistä jotta kulkee. 2-3 vessareissuu per pvä ja nättiä pötköö, magnesium auttaa tähänkin.

Lounas
- mitäs tähän mennessä on syötyjuotu, aamul paljon vettä kera vitamiinien, öljyjä, mahdollisesti puuro, tuorepuuro tai vihersmoothie. Ja nyt olis kiva lähtee kunnon lounaalle vaik työkaverin kaa. Syö mahd raskaat ruoat päivällä mielummin kuin illalla kuten lihat ja raa'at vihannekset, salaatit. Ruoansulatus ehtii käsittelemään ne ennen yön lepoa. Joten lounaaksi kalaa, kanaa, riistaa, kasviksia, juureksia, salaattia kera öljyjen.
- vihersmoothiekin sopii lounaaksi, monasti syön lämmintä puuroo aamusin lasten kans niin viherin aika puolilta päivin. Sitä ennen siinä työnlomassa kittaan lämmintä yrttiteetä termarillisen, ehkä pitää nälän puolillepäivää. Kuitenkin aika nestepitoinen koko aamu ja päivä.
- mikä kullekin sopii ja tuntuu hyvältä ja kivalta, se se paras.

Nauti huoneenlämpöistä vettä pitkin päivää.
Muista happohyökkäys, saa tulla vain 5 kertaa päivässä ja sitä ei laukaise pelkkä vesi suoloineen tai yrttitee, mut kaikki muu. Suolarae naposteluks. Pyri eroon napostelusta, hampaiden terveys on koko kehon terveys.

Välipala
-olisko nyt sen aamusen tuorepuuron aika, varsinkin jos siellä on marjoja ja makeutta. Hedelmät kun kandee nekin painottaa sinne aamuun ja olla sekoittamatta muuhun ruokailuun. Hedelmät on kuitenkin myös helppoja välipaloja, siemenkodalliset kuorineen ravitsevia, myös porkkanat käteviä kuten kurkku tai avokadokin.
- maustamaton jogurtti ja monien suosios oleva maitorahka kans helppoi välipaloja ja käyvät hyvin pohjana smootheille
- töissä mul voi, tattarinäkkäriä ja ohranorasjauhetta ja niistä syntyy usein välipala iltapäivällä teen kera, yrttiruukku myös helppo napata kassiin ja menee persiljat kätevästi näkkärin päällä, nokkos tms viherjauhe kulkee mukavasti mukana kuten joku oliivöljykin mikä toimii leivänkin päällä.
- mantelit ja pähkinät käteviä kans, toisaalta olis hyvä liottaa ennen jotta sulais paremmin. Joillakin ei pähkinät sula, prapähkinä hyvä seleenin lähde.
-jos väsyttää niin muista sitruuna, vesi ja suolarae sekä happee ja pari hyppyy niin eipähän väsytä enää
-makeaakin tekee mieli usein..kokeile se suolarae eka suuhun ja öljyjen puutteestakin voi kertoa mut mul onkin hunajapurkki pöydällä ja välil raakasuklaata mukana. Luontaistuotekaupassa ihania herkkuja kuten quinoasuklaapatukka.

Päivällinen
-taas tekee mieli lämmintä ruokaa, kasvikset uuniin tai kattilaan ja kotitöiden kimppuun tai useammin hyppäys lasten leikkiin. Ruoka valmistuu itsekseen..noo toki vaatii kasvikset kuorintaa ja paloittelua mut jos veitset huiput niin eipä tunnu missään. Mausteeks riittää pippuri, suola ja yrttejä. Soppaan kookosmaito, kermaa, mitä milloinkin on ja mieli tekee. Jos tuhdimpaa on tarves voi täydentää kanamunalla ja raejuustolla, paahtaa pannulla siemeniä.
-meil syödään yhes iltasin ja siks usein se raskas ruoka painottuu iltaan, lihaa usein tai käytäntö on et viikos ostetaan yks kala, kana, liha, ja paljon kasviksia, joitain syödään kaks päivää, usein myös kaks lihapäivää, eri lihoja, joskus riistaa (haluaisin useammin mut en saa hommattua mistää) ja sit on riisiä kanan kaa, kalan kaa perunaa ja lihan kaa pastaa tai kasviksia. Pastaakin löytyy tattaria, riisiä ettei aina vehnää tarvii syödä. Tomaatit ja muut saa hukattua ruokiin soseuttamalla ne, kelpaa näin kaikille..ronkeleillekin.
- pannulla voi kevyesti kypsentää tomaattia, paprikaa, sipulia (ei sovi herkkävatsaisille kuten ei valkosipulikaan), heittää joukkoon yrttejä, paljon oliiviöljyä ja mitä vaan mistä pidät. Tuolla aloitin espen kasvismatkan. Parsakaalikin pannulla tehtynä on huippua kera ripaus intiaanisokeria, ei niinkään suolaa. Tomaatit uunissa kera pippurijuuston. Kauden mukaan kaikkee..talvella ehkä kaipaa raskaampaa kuin kesällä. Tortillat ihania..viel jos tekee ite ne lätyt speltvehnästä vaik.

Iltapala
-syö sillain et ehtii sulamaan ennen nukahtamista jotta saa heti alkuyöstä levollisen unen. Kasvisliemi kera voileivän, lämmin puuro kera marjojen
-yrttiteetä vaik kamomillaa, mitä vaan mikä ei piristä vaan rauhoittaa, tulsi nostaa vastustutskykyä, kehäkukka autta sisäelimiä poistamaan kuonaa
-ruokalusikallinen koskenkorvaa veden kera ja b3 niasiini joka aiheuttaa ihoreaktion on hyvä ottaa vasta ennen nukkumaan menoa ym vitamiinit, seleeni, pii, kupari
-arginiini, (aminohappo, proteiini), puhdistaa verta ja verisuonia, aivan loistava energian lisääjä ja migreenin hellittäjä, auttaa astmaan, sydämen toimintaan jne..
-sinkki, molkosan, vitamiinit
-laita likoamaan siemenet tai pataan ryynit ja takkaan yöksi hautumaan

Kirjoita tai ainakin ajattele kuinka upea päivä tänään oli ja mitä kaikkea se sinulle antoi. Mistä olet kiitollinen, kirjoita vaikka kiitollisuuspäiväkirjaa, keskity positiivisiin, unohda murehtiminen, lue hetki rentouttavaa kirjaa. Hankkiudu eroon kuluttavasta mediasta. Anna itsellesi aikaa rentoutua ja hengittää. Hermostuminen on usein syy että olet unohtanut hengittää. Nuku hyvin.

Ja viel:
-positiivisuus
-ressi pois, tyyni mieli
-luontoelämykset..vaikka vain katse puunlatvoihin ja taivaalle
-syö yksinkertaisesti
-syö kunnes nälkä katoaa, älä rasita elimistöä ylisyömisellä
-hedelmät ominaan
-pureskele hyvin
-kasviksia kilo päivässä
-vaativampi ruoka aamusta, sulavampi illasta
-juo aterioiden välissä, ei niiden aikana, älä sekoita syljen toimintaa, paitsi lämmin lähdevesi, punaviini ja vihreä tee
-nauti ruokailusta!

S

anne, oikolue sä ja esitä kysymyksiä että opitaan lisää kummatkin, voisin vaan kirjoo ja kirjoo tästä aiheesta mut näin pääpiirteittäin..avaan yksittäisiä juttui sit erikseen

13.7.2013

Menoo laiturilla

Kiikkaaa

Upeita kokemuksia ja hetkiä tääl Lylyys taas.
Vähän aika sitten järvellä taisteli 3kpl joutsenia ja lopuksi kaksi niistä lauloi upean serenaadin.

Järvivesi on niin lämmintä, ekat pitkät uintilenkit tänä kesänä, hiusten pesu järvessä. Kahden saunassa Espen kaa. Senni ja Anne super tätejä lasten kans.

Grillattiin naudan sisäfilettä, kanaa ja kasvisvartaita. Supervihersalaattia itujen kera. Ihan huikee fiilis, niin lämmin, tuli, ihanat ystävät ja perhe. Aamul tulee muori ja vaari, tänään olivat retkellä Turuus ja onhan tää ihan omituista olla ilman isäntiä tääl ja se että omien lasten kaa.. Niin aikuisia me kai jo ollaan, ei tajuu. Lyly <3

S

Saunalenkki

Lamppukaupoilla

Illat hämärtyy, katse kohti valaisimia! 
Meiltä puuttuu ulkoa vielä monet valaisimet ja tässä muutama kiva pylväsvalaisinvaihtoehto.



Kaikista kaunein, ottaisin vaikka olkkariimme

http://www.vmautojakone.fi/index.php?main_page=index&cPath=9_16

ihan jees

http://www.tarviketalo.net/fi/ULKOVALAISIMET/PYLV%C3%84SVALAISIMET/PYLV%C3%84SVALAISIMET/1457/
PYLV%C3%84SVALAISIN+LUMO+HARMAA/977

Gugguu



http://gugguu.com/shop/fi/


Voi miten ihania!!
Hillittyjä, silti pirtsakoita, tyylikkäitä, persoonallisia, kotimaisia, laadukkaita jne.
Silti en raaski tilata vaik siel 25% alet, mut ehkä jonain päivänä sit raaskin.

Tyyliltään ja ajatukseltaan vähän kuin ruotsalainen geggamoja, joiden vaatteita meillä käytössä, niin että paikataan polvia vaan, ei raaski luopua :)

S

11.7.2013

Torstai osa 5 tuttiii

No jopas ny on asiaa..kopsaan tähän viestin whatsappista

Ollaan oltu ny reilu vrk ilman tuttia ja tehtiin eilen ja tänään semmonen homma Linon kaa et leikattiin tuteista ne kumiosat pois eli ne ite tutit on tallessa mut niitä ei voi syödä enää (raakaa puuhaa) mut Lino innoissaan vei ne kumiosat pikkulinnuille linnunpönttöjen alle. Taidan illal käydä hakemas ja laittaa jonkun vastalahjan linnuilta Linolle : )

juu, näin tehtiin ja kävin just äsken viemässä tutin osien tilalle minigrip pusseissa purukumit, joten Lino voi heti aamusta käydä kurkkaamassa et onks tutit kelvaanu pikkulinnuille. Tää tutittomuus lähti sopivasti siitä kun Lennille puhkes nyt 4kpl poskihampaita samaan syssyyn ja ei tuttia huolinut. Lino taasen välillä syö Lennin tuttei salaa ja jemmaa niitä tyynynsä alle joten nyt oli vihellettävä peli poikki.

Lenni tykkää pyöritellä käsissään tutteja ja siitä tää idea olikin et ei tarvii poistaa koko turvallista lempiesinettä vaan rajoittaa sen syöminen. On mul rinnat aika hellinä, mä oon nyt iltasin se tutti mut eiköhän tämäkin tästä, kaik asiat kun menee itestään eteenpäin. Päiväunille poikia ei tahdo saada ilman tutteja mut kesällä on energiaa vähän kokeilla kaikkee. Linolta kun sillon tutit lakkautettiin niin ei nukkunu kuukauteen päiväunia ja oli yks kiukkupussi joten väsyneenä kaikesta tapahtuneesta me joustettiin et saa päiväunille mennes tutin mut illal ei koskaan. Katotaan miten tän kertainen projekti tässä etenee.

S

Torstai osa 4

Puheripuli! Luetaan iltasin Lennin kaa eläinkirjoja ja tänään toisti perässäni i i ha ha haa, kot kot, määmää, öh öh ja vaak vaak. Hauhau on tullutkin jo pitkään ja tarkoittanut kaikkia muitakin eläimiä tai hamoja joilla silmät.

Saatiin taas kassillinen vaihtarileluja ystävien luota ja se autotalli mis eriväriset luukut, siis omansa poliisille, paloautolle ja ambulille..ihan samis kun Ropocar Poli ohjelmas mikä on tän hetken suosikkiohjelma Linon mielest. Kiinaa tai Japanii ne on, mut poikaa ei haittaa. Miten sattukin et kassis just teemaan sopiva ja mielikuvitus hoitaa loput.

Autoista tulee kädet ja jalat aina hälytystehtävillä ja tätä on leikitty himas paljon, tänään mummeli oli ambulanssi Emba ja Lino eli paloauto Roy joka huolsi Emban..pesi ja vahas ja sit menivät ympäri pihaa hälytyksillä tai jotain sinnepäin. Toivotaan et tulee pian Suomeen ohjelma, huippuhyvä. Linon youtube löytö muutama kk sitten. Samasta kassista löyty uusia eläinkirjojakin ja niiden innoittamana tuli rutkasti uusia sanoja Lenniltä tänään.

Kirjotinko tänne jo tuttijuttui..osa 5viel..apua :)

S

Torstai osa 3

Ja niin jatkuu tarina..se Lennin nukahtaminen syliini ysin aikaan terassilla, kuinka mukavaa oliskaan ollut rauhallinen ilta. Poika nukku puoltuntia ja taas on virtaa täynnä tääl. Näin käy lähes aina jos unille liian aikaisin.. siis ennen puol kymppii.

Olin ite jo ihan valmis nukkumaan ja kerään voimia viikonloppuun, aina niin paljon meininkii viikonloppuisin.

Nyt se maidon tilaus tuli..Lenni kiskoi paitani auki ja kolmasti peräkkäin häppää häppää häppää!! :))

S

Torstai osa 2

Käytiin töissä iltapäivällä poikien kanssa ja sillävälin isi teki lihapullia. Lenni oli todella kiinni mussa kuhmunsa jäljiltä ja kai ny pää oli kipiä. Katseltiin traktoreita, dumpperia ja pyöräkoneita, Lenni se osoitteli niitä kovasti selittäen.

Tein lehtikaali, pinaatti, mungpapu, juusto, oliiviöljy, suola salaattia ja pari lihapullaa niiden kera, jälkkäriks sitä ben&jerrys jädee, ne niin hullun hyviä ettei vedä vertoi ykskään muu, se paras mis se toffee keskellä ja suklaan paloja.

Sisulisäkisoihin startattiin kärrytellen, sain itekin samalla lenkkiä. Lino juoksi 60m ja hyppäs pituutta 87cm : ) on niin onnessaan tuol kentällä.

Kotimatkalla kierreltiin lenkkeillen, pojil omenat suussa ja rusinarasiat odotti hetkee et ei jaksais enää rattais olla. Onninpolulla pysähdyttiin eka jumppapuistoon punnertelemaan kaik rivissä. Lenni käveli hienosti puomin päästäpäähän kookeella ja sit seuraava pysähdys sillalla.

Lino juoksi ja äiti karhuna perässä pentunsa kera. Sit Lino nappaa kukan mikä on taikasauva ja sepäs karhua pelottaa ja näin poika turvassa. Karhu kuitenkin nappaa taikasauvan ja taikoo pojan jokskin eläimeksi ja vie luolaansa, sieltä se poika aina karkaa ja taas leikki alusta. Juostaan ja juostaan.

Sillalla Lennikin osallistuu leikkiin ja silta on linna. Välillä pojat unohtaa sulkee portit ja karhu pääsee sisään jahtaamaan. Karhu palaa luolaansa ja taas jahtaa kun pojat härnää. Karhu tykkää roikkua rekissä ja soudella veneellä.

Tää ihan huippu leikki Linon mielestä ja saa siinä itekin juosta eestaas, roikkua ja kuunnella helisevää naurua.

Lenni nukahti syliini terassille vartti sitten. Aurinko paistaa vieläkin ja lämmittää. Mielenkiintoinen päivä takana ja hyvä fiilis lenkistä.

S

Torstai osa1

Aamulla koko perheen voimin Oriveden kirkkoon, mulle tuli eilen sieltä soitto liuskekivien suhteen ja niin kävin kertomassa siel tänään kivistä. Saatiin hyvä historiikki Oriveden kirkon vaiheista, osan asioista viel muistaa kouluajoilta mut monet jo unhoittuneet, joten kertaus oli paikallaan.

Ihaninta oli kun siihen poikkes pariskunta muisteloimaan, että heidän häät piti olla v-58 eräänä lauantaina ja morsian pelkäsi väkipaljoutta ja kirkossa vihkimistä, hänen rukouksiinsa vastattiin kun vanha puukirkko paloi juuri ennen häitä keskiviikkona. No Ruoveden kirkossa niitä sitten juhlittiin. Isäni kertoi tänään oman isänsä olleen sammuttamassa tuota tulipaloa ja isäni syntyi samaisena vuonna marraskuussa.

No mutta pojat ne juoksi alttaria ympäri ja Lenni lensi puolestametristä naamalleen kivilattialle. Ei oo ikinä huutanu niin kauaa, silmät lumpsu ja kävely ei luistanut joten tilattiin lääkäriaika ja mut siihen mennessä tilanne oli jo korjaantunut. Pelästyttiin kyl, musta kuhmu päässä.

Ny kaik hyvin.

S

10.7.2013

Hanko

 
Vuosittainen matkamme Suomen eteläkärkeen lähestyy.
Hangossa asuu hyvä ystävämme, sukulaisuuttaan serkkuplikka Iina, miehensä ja kahden kauniin pienen tyttärensä kanssa.
Vaikka Hangossa majailemme vain viikon vuodesta, on Hanko läsnä päivittäisessä arjessa.

(kuvat kesä 2012 Sini & Anne)


Päälläni on pari vuotta sitten ostettu PelleP huppari, jalassani viimekesänä ostetut valkoiset purjehduskengät, keltaiset shortsit piristää välillä kesäistä asukokonaisuutta ja valkoiset caprit ne oli kahvilareissullamme lauantaina jalassa ja tämä lista jatkuu valkoisella paitapuserolla, hopeoidulla voirasialla, niin kaunis, 6 kpl pieniä lasipurnukoita yrteilleni, suolakivi herkän ihon hyvinvointiin jne.. Kaik Hangon aleista vuosien varrelta.

 
 
Lino on nukkunut parisen vuotta Hangosta ostetulla Marimekon pyjamalla, tosin nyt sillä nukkuu Lenni. Pojilla on leikeissään puinen onki kaloineen, sekin samaisesta kaupungista kuten kauniit mustat ja punaiset keittiön käsipyyhkeet, joihin tänä aamunakin kuivasin monen monta kertaa käteni. Marimekon musta ruokalappu autonkuvineen on ostettu kun Lino oli 7kk ja edelleen Lennillä käytössä, siinä se roikkuu Stokke tuolin kulmilla. Niin ja ne ihanat ruskeat housut mitkä löysin Linolle paikalliselta kirpputorilta, ne oli pojalla jalassa myös hakiessaan isänsä kanssa minua ja Lenniä synnäriltä silloin kotiin, tunteiden sekamelska menee sisälläni ajatellessani synnytystä, ihana pieni poikanen kainalossani.
 

 
 
Nostin aamulla miljoonakellokukkani terassin lipan suojista muurikivien päälle vastaanottamaan sadetta, rottinkiruukut on Hangosta kuten lasiset avoimet lyhdyt pääsisäänkäynnin kupeessa, ne tungettiin Audiin viimekesänä ja kun ei muuten meinanneet mahtua kyytiin siitä upeasta Satamassa sijaitsevasta ravintolan yläkerran alemyynnistä, niin täytettiin ne Annen kengillä ja niin lyhdyt matkasivat Orivedelle, asuttuaan hetken Audissa, mehän tultiin viimekesänä Annen kyydil Hesaan ja sielt junal Orivedelle.
 

 
 
Eilen tein paahtoleivän äitellä ja huomasin Hangosta ostetun mustahopean lävikön ajavan leipälaatikon virkaa, sopii kauniisti muuhun uudistettuun mustahopeaan keittiöön. Vaikkei meillä ole Taika- astiastoa, niin aina niitä nähdessäni mielikuvat kulkeutuvat Hankoon, huippu hyvään kahvikoneessen (juon vuoden kahvit Hangossa) ja siihen meininkiin mitä siel aamusin keittiössä on.  
 
 

 
 
Olemme usein Hangossa loppukesästä jolloin alennusmyynnit parhaimmillaan, osa kaupoista oli jo sulkenut elokuun lopulla viime kesänä, kelit suosi ja olikin yks upeimmista kesän helleviikoista. Sitä edellisvuonna Hankoilimme puolimaratonin merkeissä syyslokakuun vaihteessa 2011 vai oliko puolikas jo v.2010 ja samaisena vuonna olimme Linon kanssa vierailulla kesäkuun alkupuolella, Iinan odottaessa ensimmäistään. Oltiinko 2011 joulukuussa, siel oli myrsky ja ne kaupungin jouluvalot pomppi myrskytuulen tahdissa, Iina viimeisillään jne.. Tässähän menee jo ihan vuosis sekaisin.
 
 


 
Lino ja Lenni on hyvin samanikäsiä Iinan tyttöjen kanssa ja näin ne leikit sujuu mukavasti. Voi miten ihanaa on matkata taas kotoisaan kotiin, jossa huonekalut sekä muu sisutus kertovat tarinaa, kaikki arjen tärkeät toiminnot on kauniisti ja toimivasti tässä upeassa Hangon keskustassa sijaitsevan puutalon kattohuoneistossa. Ihana parveke, lapsille suojaisa ja turvallinen sisäpiha hiekkalaatikkoineen ja Lino odottaa kovasti niitä vesiletkuleikkejä ja lätäköissä pomppimista, muisti noi jutut heti kun kerroin et taas mennään parin viikon päästä Hankoon.



Näihin kuviin ja tunnelmiin.. täältä tullaan taas!

S