21.7.2013

Maatilal

Lauantai iltaa istuttiin ystävien luona. Ihan huippuu oli naisten sauna, vaik isommat lapset mukana olikin niin saunominen yleensä kiireettä on kivaa.. puusauna, kuulumiset, hyvät löylyt, lasten vesileikit, tervashampoon tuoksu, kaunis räsymatto..jne.

Oon niin silmä tarkkana käyny läpi TM- lehden otteen asuntomessutaloista, pohjapiirrustukset ja Deko- lehdestä materiaalit ja sisustusratkaisut. Mielenkiintoisinta olisi suunnitella pohjaratkaisuja, piharakenteita, valaistuksia, kalustesijoittelua, talotekniikkaa, hyötylämmitysjärjestelmää. Espen kaa viel kehitellään joku oma suunnittelutoimisto, yksin ei pärjätä mut kaksin oltais jo melkos hyviä.

Pojat nukahtivat just, sänkyyn menivät jo ennen ysiä eli lähes kaks tuntia täs sitä unta haettiin vaik Lino ei oo nukkunu päiväunia, kyl niin taistelee kumpikin unta vastaan. Jotenkin kummallakin nyt ollu haastavaa tää nukahtaminen, Lennillä tullu hampaita jopa neljää kerralla ja ei millään oo makuuasennossa. Linolla hurjia raivopuuskia, kestää vartista puoleentuntiin ja kovaa kiukkua ja vänkäämistä. Kokeiltu syliä, välil keskustelun yrittämistä aiheesta ja toisinaan huomion kiinnittämistä muualle, millon toimii mikäkin tai raivo loppuu kun se raivo on purkautunut.

Ollaan vietetty aikaa perheenä enemmän kuin koskaan aiemmin, kotona puuhasteltu lapset mukaan ottaen ja luulis et Linokin olis rauhallisempi kun vanhemmilla aikaa enemmän ja saa huomioo mut mikään ei riitä näköjään. Kiukku kuuluu kasvuun, mut ei voi kun ihmetellä välillä miten sekunnissa mieli muuttuu ja se jatkuva kitinä, onneks nämä on vaiheita vaan ja aina erilaisia.

Kolmen viikon päästä alkaa pojilla perhepäivähoito, Linolle tuttu paikka ja Lenni menee missä veljensäkin. Täys luottamus et Lenni pärjää, on niin reipas. Hymyillen mietin kuin saavat sen nukkumaan päiväunia kun ei oo tainnu sisällä nukkua koskaan tai on mun rinnalla mut ei muuten.

Ihanaa et siel oppii uusia juttuja joilla varmasti positiivinen vaikutus meidän arkielämään. Aluksi ajatuksena, että lapset siellä ma-to ja pidän perjantait vapaata. Tai jonkun muun päivän..katsotaan miten lähtee rullaamaan. Tällä viikolla tiedossa toinen kesälomareissumme, isi jää kotiin tai mitä sit keksiikään ja me poikien ja Annen kaa kohti eteläisintä Suomea. Mut ensin muutamaks päivää töihin ja hääpäivää vähän juhlistetaan 24/7.

S