30.10.2011

Yksterveysblogi

Nyt löyty ihan huippublogi yksterveysblogi.com sieltä suuntasin raakasuklaa.com sivustolle ja nyt tekee kovasti mieli ruveta tekeen suklaata ite loistavien reseptien avulla. Vitsit mitä huippuruokaa! Tuol terveysblogis kävin lukaseen jutun luennoitsijasta David Wolfesta, joka opettaa jatkuvan flow-tilan saavuttamista sekä on edelläkävijä luonnosta löytyvien kasvien hyvää tekevästä vaikutuksesta ja markkinoi uusimpia löydöksiä.

Tuossa jutussa esillä oli hänen itsensäkin viljelemät kaakaopavut sekä suomen metsistäkin löytyvä lääkinnällinen sieni Pakurikääpä.

Mielenkiintoisia juttuja. Sinne blogii tulee parhaimmat smoothie reseptit iha lähipäivinä, mielenkiinnol tsekkaa mitä kaikkee keksivät laittaa juomaan.

Mul on kaapis kaakaonipsejä, mut oon taas unohtanu tyystin niiden käytön, hyviähän ne on puuronkin päällä ja hunajan kera, sillai niitä viimeks söin, nyt on mustikat ja kotimaiset muut vallannu puuron, mut jos aamul söis marjoja ja iltapuuros sit kaakaoo ym. Mua ku hirvittää et mustikat ei piisaa edes vuodenvaihteeseen vaik pakkanen niitä ihan pullollaan oli.

Smoothieita en osaa syödä aamu/iltapalaks ku kaipaan niin paljon lämmintä tavaraa tyhjään vatsaani, juon teetäkin 4-6dl viel puuron jälkeen, en kuumana nauti kumpaakaan vaan saa jäähtyä, mut sillain kivan lämpöisenä, mustikat heitän jäisenä valmiin puuron päälle.

Smoothieita juotiin esan kans paljon ku asuttiin Atalas, sai happamat viinimarjat sotkettua niihin ja sit Linolle ja tietty koko perheelle tein vitamiinipommeja viimetalvena välipalaks. Nii ja kesähelteillähän ne maistu parhaiten. Pirtelöks me niitä kutsutaan, helpompi sana :)
Ehkä nyt ku mua etoo täl hetkel toi maustamaton jogurtti, jota pirtelöiden pohjana useimmiten käytettiin, niin jääny teko vähemmälle ja puurojen osuus lisääntyny, niihin tungen kyl kans tyrni ja marja-aronia jauheet, karpalot, macat jne.. Jotenki tuo lämmin on se mitä keho nyt haluaa, varsinkin iltapalaks.

Tää puhelin on niin loistava just tällaiseen ku kirjan sijasta saan lukea jos siltä tuntuu niin tietoa sisältäviä blogeja. Joskushan tekee mieli lukea kirjaa jotta hyppää kirjan vietäväksi, mutta blogien lukeminen tyydyttää tiedonhalun tarvetta ja on läsnäoloa hetkessä ja saa innostusta huolehtia itsensä ja perheen hyvinvoinnista.

Linolla ollu jo tänään synttärijuhlintaa esan suvun kera, ihania lahjoja sai. "rakkorin ja mummin käsitöitä" Lino ite selitti ku kysyi mitä sait lahjaks :)
S

29.10

Linon lahja kummitustädille synttärinä ja Halloweenina :)

ny 31v

Mahtava juhlapvä takana. Viime vuonna juhlittiin 30v 4 kertaa, nyt en ollut yhtään ehtiny miettiä juhlia, takana lokakuu kahden duunin kimpussa. Mut uudet skumppalasit pääsi tänään koloistaan kun muutamat läheiset ystävät tulivat yllättäen sisustamaan uutta Tampereen kotiani. Hieno tuli ja jännä paluumuuttaa jälleen :) Linon halloweenhaamu ihan paras lahja. Ja ystävän tumma, kaunis Anja-tyttönen, jota pitää päästä pian katsomaan! Hyvä syntymävko hänellä! Anne

29.10.2011

300g edellisten joukkoon...:)

Nappasin kuvan suklaapullan / suklaaneliöiden reseptistä.
Oon syöny noita pienestä pitäen ja reseptiä en oo koskaan omistanu, mutsilla se varmaan päässäki ku aina noita teki meille ku oltii pieniä.

Resepti on nuorimmansiskon poikaystävän, jonka sai kaveriltaan, jätkät kuulemma leipo näitä herkkuja ja nyt J oli rohjennu tehdä omin kätösin näitä siskon syntymäpäivillekin. Ulkonäkö oli just niinku pitääkin eli itsetehdyn näköisiä ja maku loistelias suklaan, sokerin ja kahvin harmonia. Voiskohan reseptin sokerimäärää korvata taikinan osalta hunajalla ja kuorrutuksen osalta intiaanisokeritomulla, onks sellasta? Mikä olis sellasta ku tomusokeri? Hunaja? :) Voiskohan vehnäjauhon osittain korvata kookosjauholla ja ainakin speltvehnäjauholla. Paitsi et sitä sit äkkiä huijais itseään syömään tota enemmän ja enemmän ku ei olis valkosia. Ehkä parempi yks valkosista leivottu pala ku 5 terveellisempää :)

Resepti on hauskasti kirjoitettu ja ehkä paras on toi 300g edellisten sekaan, voi unohtu vaan kirjoittaa. Ja kahvikupeilla tuo mittaus, ihanan selkeää, mut piirakan määrä ja lopputulos riippuu kupin koosta. Se vasta tekeekin siitä hauskan.


Masi vinkuu jalkopäässä, ei mukamas mahdu sänkyyn vaik metri*metri tila sille tossa, mul itel jalat mykkyrällä jotta kaama mahtuu oleileen, koppa sil on mut käy välillä tossa pyörähtääs jalkoja lämmittämässä. Topi nukkuu selälleen meidän välissä ku ihmiset, lino kun tulee väliin niin se mun olkapään korkeudel ja topi mun takapuolen kohdal. Ihania unikavereita kaikki. Nyt sit vaan leipoon!
S

28.10.2011

aivoituksia/ uskomuksia

Uskomuksia,
Ihmiset elää omien opittujen uskomuksien mukaan, kun uskomuksista puhuu ääneen ne saattaa yllättää varsinkin muut kuulijat saati itsensäkin välillä. Uskomukset monesti määrittelee asennetta elämään, suhtautumista erilaisiin tilanteisiin, eri ihmistyyppeihin, työnkuviin jne.. Loputon meri kun rupeaa niitä miettiin. Viime aikoina tosin olen miettinyt omiani enemmän ja aiemminkin usein olen kyseenalaistanut niitä ja miettinyt mistä mikäkin peräisin, mutta nyt yritän hoitaa niskakipuani ja olotilaani uskomuksien kautta ja tapoja muuttamalla ja itseäni analysoimalla. On selkeä yhteys niskakipujen ja voimakkaiden tunnetilojen suhteen. Tasaisina jaksoina kun kipuja ei ole. Mitä tapahtuu kehossani kun itken, stressaan, koen väsymystä, sitä yritän selvittää.
Haluan kirjoittaa tänne joitain uskomuksia jotka tosi kummallisiakin, mutta vaikuttaa mun elämään ja ajatusmalliin. Jos ihmiset puhuisivat enemmän uskomuksistaan, väärinkäsitykset vähenisivät ja ymmärrys lisääntyisi.
Siis kaikki mitä jo yllä kirjoitin on uskomusta, toivottavasti joku voi edes johonkin kohtaan samastua.
-autolla kun ajan hämärässä, pyrin ajaan toisen auton perässä, jos tie tyhjä, ajan suht lujaa että saavutan jonkun edellä ajavan jotta pääsen seuraamaan punaisia valoja ja näin pääsemään ehkä vähemmällä keskittymisellä itse tiellä pysymiseen.
Toi oli tosi tyhmä esimerkki uskomuksesta mut nyt oon niin väsyny ettei ajatus kulje, paitsi rupee se kulkeen kun lopettaa ajattelemasta ettei ajatus väsyneenä kulje :)
-empaattisuus on tärkein luonteen piirre..
-elämä on niin hauras, että jokaisesta hetkestä olisi syytä nauttia, pelko siitä että jotain tapahtuu seuraa mua jatkuvasti elämässä ja on ehkä positiivisen asenteen perusta, joskus iso taakkakin
-pessimistillä kaikki on huonosti, optimistilla asiat voi olla aina vielä huonommin, herättävä ajatus
-jaksoin Linon vauva-ajan sillä ajatuksella että miten äidit jaksaa savimajoissaan ja työtä tehden kehitysmaissa, vaik olis voinu verrata rankimmilla hetkillä vähän kevyempiinkin mielikuviin, mut ajattelin vaan sitä savimajaa ja lattiaa millä ne nukkuu jne. Mullahan oli siihen verrattuna lasten leikkiä, mut ittensä siinä väsytti ja puoltoista vuotta meni palautuessa. Elämän ilo ei hävinny kuitenkaan hetkekskään.
-miksi väsyneenä ihmiset on kiukkusia, isossa tilapäisessä väsymyksessä toki sallittua mutta että joka viikko ihmiset on niin poikki ja purkavat sitä läheisiin ihmisiin, niihin tärkeimpiin, jopa lapsiinsa ja kotieläimiinsä, joista olisi syytä nauttia ja vastaanottaa heiltä iloa ja energiaa synkimmilläkin hetkillä, onko väsymys selitys pahan olon jakamiseen, hermostuneisuuteen jne.? Onko se joku yleinen uskomus ja näin ollen sallittua ja osittain opittukin tapa?
(oon ollu ihan hullun väsy tänään ja silti vaan nauranu kaikelle vaik esakin valittanu, oon toki kärkkäästi kommentoinukin välillä, mut yleinen fiilis ollu iloisuus, kaiken voi kääntää hauskaks ja itelleen on hyvä nauraa just väsyneenä)
Nyt nukun, jatkan näistä uskomuksista taas joskus, niitä olis niin hauska kuulla myös ystäviltä ja läheisiltä, ne niin opettavaisia ja ihanan erilaisia itsekullakin. Uskomus on kai vähä sama asia ku mielipide, mut musta tuntuu et uskomukset vie meitä enemmän alitajuntaisesti, mielipiteet on niitä pinnallisempia.
Heippa!
S

pimeä vuodenaika yhtä juhlaa!

Yhtä juhlaa koko viikonloppu! Nyt alkoi juhlistamisviikot. Tänään käytiin Sofian 19v synttäreillä, jotka oikeesti huomenna niinku Annenkin synttärit. Siel oli ite leivottuja suklaaneliöitä ja kärmetorttua kinuskikerma sisuksella. Ihan tajuttoman hyviä leipomuksia, ei kyl kaupan jutut vedä vertoja. Olis tehny mieli ottaa kotiin asti viel, mut liika sokeri on liikaa. Oli kiva kun koko porukka koolla ja kynttilöitä.
Eli Annella iha kohta synttärivuorokausi starttaa kans, tänne vois laittaa juhlapostauksen.
Huomenna on myös ystävämme tyttären ristiäiset, meistä tulee tytön kummeja, ihanaa. Meillä on kaks kummityttöä huomisesta lähtien, odotan jo et päästään hömpöttään niiden kans vaatteita ja koruja ja nukkeja ja prinsessaleikkejä, tietty pääsevät pyöräkoneen kyytiin ja kaivurin jne. mut pikkutyttöjen juttuja sitä itekin välillä kaipaa.
Tiistaina 1.11 Lino täyttää 2vuotta, juhlimme sitä ihan ministi jo nyt sunnuntaina, sit luultavasti uimahallin merkeissä tiistaina ja viikon päästä lauantaina kekkerit läheisten ja ystävien ja kurpitsojen kera. Pienimuotoiset nekin, oon siinä kunnossa ny etten jaksa järjestää, mut onneks esa innoissaan jo kaivertanu kurpitsaa :)
Lino ei oikeen ymmärrä viel et mikä synttäri on, sanoo vaan että Lino on iso poika ei tippupoika. Tykkää vaan varmasti siitä että saa ihmisiltä huomioo ja on porukkaa käymässä.
Ens viikolla on myös firman pikkujoulut perjantaina, meil ku sesonkiduunia niin kesäjuhlat on ne merkittävämmät kekkerit, mut näin ku ajoissa pikkujoulut järjestää niin saadaan viel suht hyvin porukkaa koolle. Kartingia, ruokaa ja saunaa, iha perus meininkiä mikä ny äijille sopii. Ei turhaa hienostelua.
Lino pysy hereillä automatkan treelt kotiin vaik oltii himas vast ysin jälkeen, hyvä niin ja nukahtikin kivasti heti iltapalan jälkeen.
Mä nypin pitkästä aikaa kulmakarvat ja kuorin ihoa ku pelkät kosteutukset ei auta niin on kerran kuussa hyvä kuoriakin vaik mua on kuivan ihon omaavana kielletty sitä tekemästä, kosteutus kuulemma kuorii luonnollisesti...
Rasvasin koko kropan ja pesin hiuksetkin pitkästä aikaa, no meni ainakin 4päivää, hyvä välillä likastuttaa niin kestää taas paremmin pidempiä välejä. Tukka helpompi mitä pidempi aika pesusta on, siks nytkin kävin illalla peseen et olis jo huomen helpompi laittaa juhlikuntoon. Puhtaana kun ei pysy aloillaan.
Tää liittyy nyt just seuraavaan asiaan josta teen kohta erillisen tekstin. Kivaa viikonloppua!
S

27.10.2011

Espeltä mulle..

Tein sun näkösen kurpitsan

26.10.2011

ei tanaan ei joogaa

Miralle...
Meinasin pyörtyä kivusta sokkarille, onneks esa oli mukana, en meinannu päästä kaupasta pihalle, saati huolehtia Linosta. Huhhuh. Ehdin oleen kaks työpäivää ja tänään puolilta päivää rupes tuntuu pahalta ja tulin puol kolme kotio lepään tunniks ennenku hain pojan hoidosta. Ei hyvä, just ku tuntu että oon taas elämäni kunnossa. Jooga siis jää vaik sitä niin kovasti odotin, en pysty yhtään olee jaloilla nyt.

24.10.2011

töitä

Mulla vika viikko vanhoja töitä, vika Hki-viikko tällä erää... Asustelen vuorotellen milloin kelläkin, kivaa :)Sinikin kai palannut duuniin, haluisin kuulla miten siellä mennyt. Olin niin varma, että täällä jo lukee, mutta ei mitään raporttia.

Anne

yötyö?

Nyt on menny ihan yli tää valvominen. Mulle sopis tällä hetkellä yövuoro klo 22-05 vaikka, just perus mäkkärivuoro, oli ihana lähteä yöks "kavereiden kans hengaan työpaikalle ja tietty hoidettiin työt kunnialla siinä samalla, sit kotiin ja nukkuun, töissä ei koskaan väsyttäny ja vapaa-aika alkoi kun halus herätä. Kurjinta oli viikonloput ku jotain kivaa tapahtu puolilta päivää ja se ei ihan sopinu omaan rytmiin ja en tietty ikinä malttanu jättää mitään väliin ku omat unet.
Huomen töihin ja täs yritän nyt ennen kahta saada unta, mun hb on tällä hetkellä vaan 109, välillä tunnen kovaa väsymystä, mut nyt taas energinen olo tai sit mä vaan kuvittelen ku pitää olla energinen että pystyy töihin. Pelkään kipuja joita oli taas tänäänkin kauppareissun jälkeen, ne ei anna myöden ku vaan makuuseen. Ku niitä ei nyt vaan tulis enää.
Kiva viikonloppu Linon kaa oli, oltiin vaan ja leikittiin, ihana poika ja niin kivassa iässä, se kaikki innostuneisuus uusiin asioihin ja elämysherkkä ja ku pystyy keskusteleen ja neuvotteleen. "lino tuu syömään" se vastaa "lino tulee kohta" kai mä oon niin paljon hokenu et äiti tulee kohta ja käyttää sitä nyt itsekin. Paras ehkä on ku sanoo sille et nyt lino tääl haisee kakka, onks sul kakka? "ei, piiru vaan"
Nautin täysillä nyt tästä elämän keveydestä, ku koskaan ei tiedä kauan tää kestää. Viimenen kaks viikkoa on ollu pitkästä aikaa henkisesti keveitä että on saanu huokasta kunnolla, nyt jaksaa taas.
Sain kuvakirjan tilattua, siin oli 690 kuvaa, kaikki muokattu ja kehykset ja taustat valittu ja tekstit jne.. Oli hommansa, mut oli tosi kiva sitä tehdä.
Katsoin täydelliset naiset äsken nauhalta, hitto ku oon tipahtanu kärryiltä, mikä mies on murhattu? Sit katsoin amerikan x-factorin kans ja hitto se on kyl niin hyvä formaatti, mitään muita noita tosi tv juttui en oo jaksanu seurata paitsi sillon ku tuli se 'tanssi jos osaat, se oli samantyylisesti mielenkiintoinen.
Yötä!
S

23.10.2011

messuja ja heppoja

Käytiin nopeasti kauneus- ja terveysmessuilla heppakisojen välis, sieltä löytyi oheinen kehotus, jota en ole vielä osannut kääntää :)

Meillä ollut mahtava heppaviikonloppu, jänniä kisoja ja korkeita esteitä HIHS:ssä, ja päästiin vielä ratsimaan kaverin hepoillakin välissä. Oltiin areenalla katsomas heppakisoja pe, la, su. Liian nopeesti menee nää viikonloput, Hgissä hengailen kaverien nurkissa nyt ja vika viikko kirjainten parissa alkaa. Sit taas painottuu elämässä numerot (työelämässä ;)

Anne

agrimarket

Oltiin tänään mummelin kans agrimarketissa.

kuvakirja

Sain Linon 1.vuosi kuvakirjan valmiiks!! Sitä vois kyllä muokata loputtomiin ja kun kuvat ja tehosteet rajalliset niin ei saa ihan mieleistään. Kaipasin auton tai ylipäätään kulkuneuvojen kuvia ja kirkkaita taustavärejä. Niin ja mitään jouluun liittyvää ei ollu, paitsi löyty punanen pallukka jonka pysty suurentaan punaseks taustaks. Loistopalvelu ifolorilla ku laitoin sinne yks yö kysymyksiä niiden fb sivulle ja aamulla oli vastaukset. Nyt nukkuun. Mitenköhän tyttöjen hki viikonloppu on sujunu??

22.10.2011

kasvisosekeittoo siistis kodis

Ystävälle viestiä.. Laitan näitä tänne ku en saa tänne omaa kirjoitusta aikaseks..
Moi! Eilen oli järjestämäni "siivousreenit" kotona klo 18-20 :) siivottiin koko toi 2h ja ehdittiin tekeen vaik mitä ja porukal oli kiva siivota, linokin, täytyy kyl ottaa viikottaiseks tavaks. Tänään tein kasvissosekeittoo, perunoita pussillinen, porkkanaa kilo, parsakaali ja kukkakaali ja yrttejä ja merisuolaa ja lopuks kerma joukkoon, ihan tajuttoman hyvää ja Lino söi 5lusikallista!! Jee, tästä tulee meidän uus ruoka! Kiitos siis loistavista ideoista ja energiasta mitä annoit! Meen maanantaina töihin taas, taysis tutkittiin ja oon nyt ehkä työkunnossa. Kaikki paremmin kuin hyvin ja siisti koti :) Kivaa viikonloppua!

äiti, lisää kuvia

Linon hassu oleskelupaikka. Uus tähtibody päällä, ostettiin paikallisesta Polkka liikkeestä eilen.

pingviinit teneriffalla

Ystäville viestiä epsanjaan...
:) kiitos pingviinitervehdyksestä! Ollaan ajateltu teitä paljon ja uima-allasta :) tääl harmaata ja märkää ja meil ihan vapaa viikonloppu, esa piipaassa la-su aamusta iltaan ja tehdään ny kasvissosekeittoa, lino maisto porkkanaa. Maanantaina meen töihin, mul on totuttelemista asiaan ku olin jo asennoitunu tähän elämään, kaikki siis hyvin. Oon tehny ny kolme yötä sitä valokuvakirjaa linon 1.vuodesta, kivaa ku saa vihdoin, kuvia vaan niin perklti. Nauttikaa ihanista lomapäivistä ja reissuista ja ottakaa paljon kuveja. :)

19.10.2011

"Lino lukee tossa kuoressa!"

 Kuoresta löyty joulun odotus villakoirakortti from zurich. Toisessa kortissa oli yksi kaksikolme... lippua! :) Lino ajaa kumisaappaat jalassa mopolla ympäri yläkerran kivilattiaa, mopoilu kiellettiin alakerrassa ku laminaatti lattia rupes naarmuuntuun.

17.10.2011

Zürich Hauptbahnhof


Friendtex kutsut

Iltapäivällä oli ystävä kutsunut kotiinsa Friendtex vaatekutsuille.
Huikeet tarjottavat nimilappuineen :) Osallistuttiin Linon, anopin ja mun äidin kera.

Ihan huippu syysmallisto tälläkertaa, olisin voinu ostaa vaik mitä, kuten ruskeat nahkasaappaat, karvalakk, pikkumusta, neuletakit jne.. Onneks saappais ei ollu kokoja enää ja muistin että oon joskus muutama vuosi sitten roudannu vastaavat halppikset italiasta, ne kelvatkoon.

Mukaan tarttui musta ohut pitkä neuletakki, hopealilaharmaa paitapusero tai sellanen ihana pusero mis napit ja juhlava, mikskä niitä sanotaan mis ei kauluksia, niin hyvän mallinen, menee myös hameen sisään, mahtuu vaan ehkä enää muutaman viikon tällä erää. Huippuhieno beigepohjainen huivi mis isoja mustia kukkeja, menee shaalista tai iha kaulahuivina, niin ja avainripustuskoru, johon laitan avainten sijaan bolabolakorun killuun.

Noi vaatteet löyty rekistä välittömästi mun päälle ja ei enää pois lähtenytkään, tuntu niin omilta. Yllättävin veto oli tilata paskan ruskee löysä pusero resorialaosalla, trendi väri, mut mustaharmaalle ihmiselle melkonen väri, oli niin räikeän ruskea, yleensä pyrin tohon väriin vaan ja ainoastaan asusteissa.

Vaatteista innostuneena siivosin vaatekaappiani sekä kävin läpi Linon vanhat ja vielä isot vaatteet ja jaottelin ne laatikoihin kokojen mukaan jotta on helposti käytettävissä.

Laitoinkohan tänne ku löysin osan Linon vauvavaatteista niitä ihan pienimpiä, mut edelleen on jotain hukassa ja tänään kävin kaikki vaatteet läpi, onneks poika on ollu pienikokoinen niin samat vaatteet menny kaks kautta, shortsit ja t-paidat voi mennä viel kolmannenkin kesän, haalariki menee ny viel mikä viime talvena ja kevääl ostettu välikausihaalari menee tän syksyn ja keväänkin ja sit jo ens vuonna siirtyykin toivottavasti seuraavalle tyypille käyttöön, mikskään ei oo menny käytössä kumpikaan tai oikeestaan mitkään vaatteet.

Vaik ostan paljon vaatetta pyrin aina siihen et ne on ns. ikuisia, jottei oo mitään vuoden juttuja. Eikä ainakaan isommat hankinnat sukupuolirajoitteisia. Itselläni vaatteet 5v juttuja, mut lapset kasvaa hitto vie. Kenkien kans oon ollu hukassa, niitä on saanu olla yhtenään ostamassa ja eri tarkoituksiin, niin nopeaan on jalka pojal kasvanu.

Friendtexille tullut myös lastenvaatemallisto koosta 98cm ylöspäin.
Ihanat kutsut oli ja niin kiva tavata ihmisiä joita näkee harvemmin, hauska ja rento tapa tavata naisia ja hömpöttää ja rentous tulee siitä ku porukka puoltuntia kutsujen alkamisesta alusvaatteisillaan sovittelemas porukalla kolttuja. :)

kaivaa

Aamupäivällä oltiin mummin rannassa leikkimässä. Koti näkyy selvästi vastarannalla kun lehdet tippunu puista.

jäätelöautolla..

Meil oli mielenkiintoinen reissu lauantaina yliskyläntiellä, ku nukuttiin yli jäätelöauton ja ku luvattu mikä luvattu niin lähdettiin vähä kauemmas ostoksille. Sanoin ennen nukkumaan menoa että kun herätään niin lähdetään jäätelöautolle ja voi vaan arvata mikä oli eka sana pojan herätessä. Yliskylätien pysäkillä oli poni ja koirasusi joka sai omistajaltaan samanlaisen jätskin ku Linoki, vanilijakermaluomujäätelöä, olihan se kuvan paikka.

16.10.2011

tytöt kopissa

Bussia odotellen

15.10.2011

Zürich

Tytöt Zürichin joulussa

bussen

Bussen till Zürich. Timolla upea kämppä maalla. Nyt menemme tutustumaan kaupunkiin. Aika kylmä keli muttei haittaa meitä!

12.10.2011

ihana pulpetti

Pelastin aikoinaan pulpetin Vehkalahden koulun jätelavalta. Istuinosa ja pöytä oli haljennu ja palat hukassa, mutta kappas vaan vuosia myöhemmin pulpetti on täydessä kauneudessaan Linon huoneessa. Kiitos vaarille pulpetin kunnostamisesta! :)

höh ku loppu akku puhelimest

Kirjotin tajuttoman pitkän viestin kaikesta mahdollisesta mitä päässä liikkuu ja sit olin laittaas blogia vastaanottajaks ja sit loppu akku ja se eijääny mihinkään, olisko sen takia ku ei ollu viel vastaanottajaa. Hittolainen sanon mä.

11.10.2011

Tuluhdus

70% korvatulehduksista paranee itsekseen parissa päivässä. Mistä tietää onks se sit itsestään paraneva vai ei, sitä lääkäritkään ei osaa sanoa ja muualla euroopassa onkin käytäntönä seurata tilannetta pari päivää ja vasta jos kipu ei hellitä aloitetaan lääkitys, näin on lapsen kannalta paras jottei turhaan pilata suolistoa antibioteilla, mutta vanhemmalle toki rankaa yövalvomiset jne. Kipulääkettä hoitona yöaikaan, kipu kovimmillaan makuuasennossa. Suomessa kuitenkin suurinosa lääkäreistä aloittaa lapsella lääkehoidon välittömästi joka on vuosivuodelta kiistellympää. Tällaista löysin ku lueskelin netistä. Toi poika on aurinko nyt ku sai tota särkylääkettä! Nii ja ei ihmekään ku huus ku vaihdoin makuullaan vaippaa.

10.10.2011

pikkunen voi hyvin ja äitikin paremmin

Kaikki paremmin kuin hyvin!!! :) jee!

2010 tekstit

Olis niin paljon kirjoitettavaa nyt et tuntuu vaikealta aloittaa. Ensinnäkin, luin tos pikaseen kaikki 2010 blogikirjoitukset, joita oli 144, etsin tietoa siitä mihin hittoon oon laittanu Linon vauvavaatteet. Haalarit, kengät, pipot tallessa, mut ne pienet 50-62cm bodyt, housut, villahaalarit esim fortunajoukkueen body, mummin kutoma 30v vanha villa-asu ja osa äitiyspakkausvaatteista. Paljon jaoinkin sillon vaatetta mut noi on sellasia tunnearvosia et pysy visusti mun säilös joka on nyt niin hyvä jemma. Sisällä ei oo montaa mahdollista paikkaa ja ne katsonu moneen kertaan. Blogista ei löytyny vihjettä, muutakun et huomen pitää tsekata facesta kuvia mitä vaatteita linol millonkin päällä ja se ajankohta suurinpiirtein et koska oon ne jemmannu tai jotain.
Kivoja juttuja oltiin Annen kaa kirjoiteltu, iha ku niistä asioista olis vaan hetki ja kuitenkin nyt jo vuosi. Ihmettelin menevää elämääni vähillä unilla, ainakin viis paikkaa ja hommaa joka päivälle, nyt elän ihan erilaista elämää, mä vaan oon ja nautin olostani ja en lupaudu mihinkään ku haluan vaan olla. Tää vuosi 2011 oli suunniteltu hyvinvointivuodeksi ja siltä se tuntuukin et oon henkisesti ollu tosi tasapainoinen kaikista kurjuuksista huolimatta ja oon voinu hyvin verrattuna edellisvuosiin.
Tänään oltiin moikkaan mun entisiä koulukavereita perheineen Tahmelan rannassa, mieletön energiareissu, tytöt on ihania ja onnellisia ja niin edelläkävijöitä terveellisten elämäntapojen ja elämän tasapainon suhteen. Rannassa oli iso tiipii jossa oli viikonlopunaikana järjestetty rakkausfestivaalit, hypättiin telttaan sisälle ja siel oli just päättäjäiset meneillään, kymmeniä ihmisiä, paljon lapsia ja laulettiin isos piiris käsikädessä 'maa on nii kaunis' hieno fiilis ja hauskaa et vaan mentiin mukaan.
Laitettiin sänkyyn tänään uus petari, meil ollu pari vuotta futon ja esalle se liian kova, mulle hyvä, mut nyt on tempur jäljitelmä 5cm petari päällä. Haisee teolliselle, oliskohan pitäny tuulettaa viel ensin kunnol. Toivottavasti hyvä ku ei ollu ihan halpa mut silti tonnin vähemmän ku aito tempurpetari.
Tänään 10.10. Jännä päivä, tuntunu että niin kaukana mut nyt nukun ja sit saan elää päivää jota odottanut sekavin tuntein. Iltapäivällä nään onko sisälläni kasvava lapsi terve. Ehkä saan selvyyttä istukan sijaintiin ja raskauden tulevaan kulkuun. Hemmetin kiinnostavaa olis saada tietää myös sukupuoli, mut oon varautunu siihenkin et jostain syystä ei näykään.
Onnittelut myös 10.10. avioituvalle hääparille!
Nukahdan nyt.
S

6.10.2011

Poika ei parane

Herättiin Linon kans seiskalta, hoidettiin aamutoimia ja sit tultiin laittaan vaippaa sängylle, vaipan saatuaan, poika pisti päänsä tyynyyn ja rupes hakeen unta. (klo 8) Uni ei tullut mut ei noussut sängystäkään, itse menin viereen ja Lino silitteli mun kasvoja kunnes nukahti vähän ennen ysiä. Mun oli tarkoitus viedä poika ysin jälkeen hoitoon, soitin hoitotädille et mitäs tehdään ja päädyttiin siihen et ollaan pojan kans kotona ku se kerta mahdollistakin ja antaa pienen nukkua vaan.
Eilenkin ku nostin vaunujen istuimen eteiseen lähtövalmiiks, Lino kiipes sinne mammiin. Väsymys johtuu kai ku ollaan koko sakki viel vähä flunssassa.
Mun puhelimes ei toimi netti ja tietokoneessakin vain satunnaisesti, kummassakin näkyy selvästi että ElisaKoti yhteys muodostettu, oon katkaissu välillä ja yhdistäny uudelleen ja sammuttanu kaikki laitteet ja käynnistäny uudelleen ja silti tökkii varsinkin läppäris. No toissapäivänä tääl kävi ammattimies liikkeestä tsekkaan koneet ja kaikki toimi ku ei mitään, just näin, sit eilen aamul taas ei toiminu... vaik lamgattoman pitäis toimia tosta noin vain. Työpaikal ei moista ongelmaa ollu koko kesänä ton koneen kans. Yritän itsekin nyt torkahtaa että jaksetaan leikkiä loppupäivä.
S

5.10.2011

pikkupojat

Annel & blogii..
Blogiin laittelin kaikenlaista vaatehömpötystä. Kävin pyöräileen tänään, oli ihanaa mut kieltolistalle sekin ny meni, mut pitipähän kokeilla. En saa itteeni nukkuun, mul jäähtyny puurolautanen edessä ja viel viileempi kamomilla tee mukissa, tää puhelin vie välillä mennessään ja ku kirjoittaminen vaatii kaks kättä niin ei mikään muu asia edisty.
Oltiin Linon kans Tinel tänään, pojat on niin samankokoisia, omia leikkejään viel leikkivät, mut tarkkaan seurasivat toistensa tekemisiä. Mä melkeinpä lepäilin sohvalla siel tai herkkuja syöden pöydässä. Emäntä laitto uunis possun, kasvikset ja jälkilämmöis viel piirakan.Jutut jäi kesken niin lapsilla kuin äideilläkin, on mistä aloittaa seuraaval viikol.
Sieltä mummeli tuli nappaan meidät seuraavaan kyläpaikkaan äidinäidille, jossa harvemmin tulee käytyä. Kiireettömästi kuulumiset vaihdettiin ja hyvää soppaa nautittiin. Lino söi hedelmät kulhosta ja oli ihanaa ku sille ei kelvannu pims keksi vaan työnsi mun suuhun maistamisen jälkeen.
Äidinäidillä oli ihanan valkoisenharmaa kaunis tukka ja kauniin vihreä neulepalmikkopaita valkoisten liituraitahousujen kera, tyylikästä sanoisin. Tää menee ihan blogikirjoitteluks, en mä osaa sulle enää viestejä laittaakaan sil suoral tekstil. :)
Vaihtelua/ uusia tuulia elämässä, meil blogin kirjoittajil ny, elämä muuttuu ja me sen mukana kasvetaan, kivaa ja jännää, ku tietäiski jo mitä kaikkea täs ehtii elämän varrella tekeen.
Mun tavoitekuva on istua tän samaisen miehen kans kiikkustuolissa, mä oon 75 ja mies 78v, lapsia, lapsenlapsia ja ystäviä ympärillä. Sinne olen menossa yli kiven kannon, aion sallia itselleni mukavan elämän, kaikki on toki asenteesta kii. Ton sallimis sanan opetti mulle mun fysioterapeutti, jonka mielestä päämäärä, tahtominen ja tavoite liian kovia sanoja, 'sallia jotakin' on pehmeä ilmaisu ja ei niin pakottava mutta silti mahdollistava.
Nyt äkkiä pesulle, koirat ulos ja puuro naamaan ja nukkuun, en jaksa muuten nauttia elämästä :)

ruskiaa vaatetta

Tää on mun toffee/kinuski kokoelma, nää pelastaa asun kun asun. Kuvasta puuttuu siihen sopivat koirien hihnat, nahkaa nekin ja palvelleet jo yli 3v ajan, mun iso nahkanen matkakassi jonka 3 tai 4v sitten ostin Friendtex mallistosta yhdessä samanväristen kenkien kanssa KaunisJoulu tapahtumasta meijeriltä. Ne korkkarinilkkurikengät hienot vielkin, tollaset nahkaset ruskeat tai mustat asusteet ja kengät niin ajattomia. Avokkaita, vöitä ja laukkuja löytyy enemmänkin noissa sävyissä, mut niistä viis ku ei niin kivoja. Niin ja kivoista viel Emu:t tietty kans, lampaantaljasaappaat, ihanat talven pakkasilla, ei varpaita palele vaik karun näköset ja tosi out jo ;)
Siitä päästäänki kuvassa olevaan laukkuun jonka ostin Orikirppikseltä kahdel eurol yli vuos sitten, loju kuukausia mun kaapis kunnes silmä tottui ja tuli päivittäiseen käyttöön niin töihin kun juhlaan. Raita silkkihuivi on lähetyskirpputorilta eurolla, vieroksuin kans aluks, mut käyttöön tuli alkukesästä, eri ruskeansävyt on ärtsy yhdistelmä aina mustaa käyttäneelle mut pukee hyvin kokonaisuutta. Oli mul Habitares beijen jakun ja mustien vaatteiden kans, siistii/stailaa ilmettä kummasti.
Hansikkaat on Agrimarketin ratsutarvike osastolta, Sennille ostin sokkelin saumauspalkkaa ja itelleni tietty kans ku on niin nätit ilman hevosharratustakin. Pantterikuosinen meikkipussi on kauneushoitola Marjasta, palvellu mainiosti entisen Liberopussukan seuraajana.
Edessä olevat on mun uudet kengät, joita sisko mulle jo suositellu monta viikkoa Stadiumilta, vuori aitoa villaa ja hiton hyvät jalassa, korkeampi varsi olis saanu olla ku tykkään enemmän saapasmallisista, mut siskol on ne edellisvuotiset korkeammat ja tehdään tarvittaessa vaihtarit.
Linon kenkiä on ympäri kuvaa, 1v lahjaks sai ystäviltämme vasemmas alakulmas olevat varsitennarit, ne ollu käytös viime kevään ja tän syksyn. Oikeal alakulmas on ystävän pojan vanhat Timberlandit jotka näytti isoilta keväällä ja nyt syksyl olikin pienet, meni ohitse siis. Yläkulmissa on pikkujaloista ostetut kengät, korkeavartisissa villavuori ja ilmeeltään kengät sellaisia että menee tarvittaessa myös tytölle, se ehkä tärkeintä noissa arvokkaimmissa ostoissa, kuten haalarit ja vaunut ym. on kaikki väreiltään musta/harmaa,rusk/beige, jotta ajattomia ja käy kaikille ja helppo hankkiutua sit joskus niistä eroon.
Ajattelen et kenkiin pitää panostaa mut lapsel niiden käyttöikä niin hullun lyhyt et toivois niiden menevän seuraavalkin ja viel myymään eteenpäin kaiken käytön jälkeen.
Itse oon kärsiny pahojen lättäjalkojen aiheuttamista kivuista ja en mielelläni matalapohjaisia tennareita jalassani pidä kauaa. Paljain jaloin tai hyvät kengät jalas, kroppa kiittää. Tää tällainen vaatepostaus ku tää oli joskus mekkomero nimen tausta-ajatuksena, mut en jaksa tälläistä vaatehömpötystä enää niin paljoo ku 5 v sitten :) Arjen pienet askareet ne kaikkein tärkeimmät!

Limpparin ulkoilukuteet

Poika oli suloinen kaikissa vetimissään ulkona et olis täytyny saada kuva. Se on niin kiltti ku puen sen niin menee kivimuurin päälle aina odottaan ja siinä katselee maisemia, täytyypi siihen kohtaan hommata lämmitin pyllyn alle. Näköyhteys säilyy kun ovi auki ja heitän omat vaatteet niskaan. Linolla oli tänään päällä mm. kaverin lapsen vanha turkoosi minymo takki, popin vihreät housut, jotka löysin viime joulun jälkeis alesta, popin huivi, hilfiger ihanat sukkahousut, jotka makso vaan 8e ja oon opetellu ny pitää pojal sukkiksii ku hoidos välttämättömät, mummin kutoma villapusero, tumput ja villasukat, kengät tilasin alkusyksystä pikkujalat.fi, siel oli kaikki viimetalven popot ales, ihanat kinuskin väriset nahkakengät tarrakiinnityksellä, Bisgaard. Nilkkoja lämmittämässä oli mun äidin tekemät säärystimet ja virkattu tilkkupeitto fleece vuorella oli jalkojen ja vatsan päällä pojan istuessa pyörän penkissä. Nää kaikki rakkaita ja todella käytettyjä vaatteita, mut ei tuu otettua kuvia välttämättä, niin nytpä otin muistoks.
Korvia oli suojaamassa musta stadiumilta ostettu kypärämyssy takin hupun kera, mää mää lammas kypärästä otettiin pehmusteet pois niin mahtuu pipojen ja huppujen päälle. Pyörän istuimessa säämiskäpehmuste, minkä pitäis olla lämmin. Kokonais asuste oli kiva sekamelska väreistä huolimata, jotenkin toi ruskea tasoittaa ja yhdistää kaikki värit, joten keräsin kaikkea kivaa ruskeaa myös samaan kuvaan, tulee myöhemmin.
Nyt jälkiviisaana toi kevyen kevyt hidas pyöräilykään ei ollu fiksua, tässä menny taas ilta siitä toipuessa. Se on vaan ku tahtoo ulos ja ei pysty paljoa käveleen niin aattelee et pyöräily se vasta kevyttä on, mut ei näköjään ollu. Seuraavan kerran mennään ulkoileen pojan kans varmaan vaarin mönkijällä tai jotain.

kissuja

Lino halus kissupaidan kirpparilta ja leikkii nyt mönkijällä, palomiehellä, pikku-kissalla ja isolla kissalla. Ihaili peilistä uutta paitaansa. En tiä kehtaako tota pitää missään mut poika on onnellinen kissu pusero päällänsä. Vielä kerrottakoon että Linolla on vastasyntyneestä asti ollu soiva vedettävä hello kitty unilelu, joten sieltä tää kissuinnostus tai sitten hoitokaveritytöiltä.

polkka

Uhmattiin viileää syysiltaa pukeutumalla lämpöisesti ja pyöräilemällä paikalliseen lastenvaateliikkeeseen. Takaisin ajettiin paloaseman kautta ja nähtii paloauto vilkut päällä ja isi kun se tuli kookeelta katolta vaijerien kans alas.

hyppy hervantaan

"Äiti, lisää kuvia, Lino hyppää" terveisiä Tampereen reissulta. Lino kassissa legot mukana.

4.10.2011

annel tekstari

Tän viestin piti olla vaan sulle mut ehkä blogiinki. Olin ihan tajuttoman väsyny ku olit tääl, ei pysyny ajatus kasassa. Olisin halunnu näyttää sulle niitä sisustuskuvia ja olla läsnä enemmän hetkessä. Tajuan välillä sun seurassa että kuin pihalla oon. Olin ihan menossa nukkuun heti sillon ku lähdit ja Linon nukutinkin, mut sit meni väsymys ohitse ja luin tos pari uutta sisustuslehteä ja samalla jäin koukkuun johonkin sarjaan, kai csi. Huomenna katsomaan mummua jota harvemmin nähdään. En jaksanu värjätä tukkaa, pesin vaan. Meidän täytyy vaihtaa toi yläteksti, se ei pidä enää paikkansa :) Mulla kova kodinrakennus/sisutusvietti päällä, onneks pääsen järjesteleen sun tavaroita joku päivä. Saan ens maanantaina ehkä tietää kumpaa sukupuolta tuleva lapsi on, jännittää melko lailla, se on aivan sama, mutta pakahdun jännityksestä. Kaikista tärkeintä olis saada tieto että ollaan turvallisilla vesillä, voi että mä odotan ens maanantaita. Hullut päivät alkaa huomenna, siel oli niin ihania takkeja tarjoukses, en tarvii mitään, mut sinne hässäkkään olis kiva päästä. Kivaa työpäivää!

Lino's coffee shop


Tänään menuussa kalasoppaa, maitoa, teetä, ruissipsejä ja jäätelöveneitä




 
Masi ja Topi himoitsee ruissipsejä

Välillä kauppaan uusi Apsi- reppu selässä


Annelle teetä

3.10.2011

rauhallinen hetki

Luin tos just ystäväni löytämän/suositteleman blogin alusta loppuun osoitteessa riepunen.blogspot.com
Blogin kirjoittaja kirjoitti lapsettomuudesta joka johti onnekseen lääkkeellisen avun kautta raskauteen. Tuntemuksen kirjot optimistisuudesta pessimistisyyteen. Vkolta 30 alkaen kärsi etisen istukan aiheuttamista ongelmista. Blogin lopusta puuttuu tarina miten kaikki loppujen lopuks meni, kirjoittaja lopetti kun pienokainen syntyi, tosin ymmärrettävää täysin. Pääasia että kaikki päättyi onnellisesti.
Lino nukkunut reilun viikon, kiipeenä olo aikansa kainalossani ja olikin haasteellista saada poika omaan sänkyyn, joka niinkin kaukana kun 2metrin päässä meistä. Luettiin muutama kirja ja pyysi maitoa, halus leikkiin, yritti keksiä kaikenlaista, mut onneks väsymys voitti ja mukamas kans nukahdin siihen sängyn laidalle ku istuin lattial sen vieres. Anto silittää selkää ja hiuksia. Tekis mieli ottaa pieni ukko aina viereen, ihana kuunnella sen hengitystä ja tuhinaa, mut ehkä on syytä opetella välillä omaankin sänkyyn. Yöt menneet jo paremmin, flunssa kun nyt ohi. Vaihe onneks vaan, ittel kurkku tosi kipee, auringonhattua oon ottanu ym. vitskut.
Olo ei tänään yhtä hyvä kun eilen, ehkä se eilinen paino päälle sillä heti aamupäivästä kun pihalla hetki oltiin, kaipasin jo lepoa. Oli silti ihana vartti kävellä ulkona metsässä ilman kipuja, ilman huolta. Laiturille paisto aurinko, syksyn tuoksu, lehtiä sato kuin lunta. Ihana keli. Odotan päivää 10.10. Ku kuuta nousevaa, viikko viel. Sit nähdään mikä tilanne.
S

2.10.2011

keittiö

Oon miettiny Linolle lasten keittiön ostoa, mut kummasti se leikki käy tavallises kaapissa ainakin viel ku on vaan onnessaan ja ei osaa tietty vaatiakaan. Ihmeesti sitä oli kaapit väärällään ylimääräistä kauhaa ja astiaa ja purkkia. Seuraava maitopurkki pesuun ja muut tyhjät purnukat hyötykäyttöön. Jätkä oli loistavalla päällä koko päivän vaik ei nukkunu ku ne miniunet autossa ja silti nukahti vasta nyt ysin jälkeen. Just sanoin kaverille eilen et yritän keinoil mil hyvänsä että Lino tulee nukkumaan päiväunia viel seuraavat pari vuotta, mut näinköhän siinä käy. Päiväuni on vaan ihana katkaisija keskellä päivää ja myös oma lepohetki ku valvon yöt niin päiväunet viikonloppuisin tulee enemmän ku tarpeeseen.

Tapasin eilen koskaris siskon lisäks paria ystävää, toisen kans oon tekemisis viikottain mut toinen tulee suomeen ehkä vasta reilun vuoden päästä taas seur kerran, vaik näkee näin harvoin niin iha ku ei olis eros oltukaan, niin kivaa oli taas. Lauantai oli huippupäivä olonkin puolesta, henkinen hauskuus voittaa fyysisen kivun. En voittanu lotos ku 4e ja sil ei pääse viel matkustaan heidän luokseen, siel kaukana asuu nyt sisarukset kummatkin!

Tampereel asuva ystävätär, viikottain tekemisis, on kohtalotoverini kaikessa hyvässä ja pahassa, ymmärrys löytyy siis tilanteeseen kun toiseenkin. Käytiin hänen luonaan kotimatkalla ja pengoin äitiyspakkauksen siel läpi ku oon kahden vaiheilla et tilaanko sen. Ihania vaatteita, haalari oli nätti, en aluks huomannu mut melkolailla oli sinistä, muuten tosi luonnonläheisiä värejä.

Kaikki nukkuu, pitäiskö munkin yrittää, tää rauhallisuus ja oma aika vaan on myös niin kivaa.

ninja neulansilmässä :D

Långvik

Miralla hieno uusi kamera, taidekuvia tuli räpsittyä :) oltiin tyttöjen rentoutusviikonlopulla Kirkkonummella, niin kivaa oli, harmi ettei Sini päässyt.  Mut ens kerral sit, tästä tulee perinne. Långvikia voidaan kyllä suositella, hienot puitteet ja palvelukin ok. Meillä oli hieronnat ja suolahuoneessa käytiin. Itse kylpylä oli aika pieni. Mut seura parasta!

Ei mikään lasten paikka, mutta tyttöjen viikonlopulle ihan mahtava. Hoidoista suositellaan syväkudoshierontaa!









Pulesjärvellä

Oltiin tänää mun isin ja Erjan mökillä Pulesjärven rannalla aamupalalla. Saunan lauteilla oli kuivumassa suppilovahveroita mielettömät määrät. Muhennosta ei ehditty maistaan kun lähdettiin päiväunille kotia päin. Puucee oli sisustettu sinisen sävyin, kattoon oli maalattu pääskysiä, kattokruunu nurkassa, valkoisia pikku hyllyjä ja peilejä, hyllyillä kultareunaisia kuveja, tauluja seinillä, miks en ottanut kuvaa! Otan kuvauskeikan sinne täs joku päivä uudelleen. Lino oli onnessaan ku oltiin pihalla moneen päivään, nyt tervehtyny ja energiaa on niin ettei nukkunu ku 10min päiväunet ja taas juoksu jatkui. Kuvassa ihmetellään tuulimyllyn rakenteita.

MLL ostokset

Koonti viel ostoksista. Kengät on tosiaan samanlaiset kun vuosi sitten ostetut, nyt pari kokoa isommat eccot. Puisesta palapelistä tulee rivi jossa on eläimiä ja niiden eväitä. Talossa on neljä asukkia, neljä piippua, neljä ovea avaimineen, kehittävä talo väreineen ja muotoineen. Pikkusalkussa kuutioita joista saa neljä kuvioita, vähän vanhemmille kai. Talo ja liitutaulu tällä hetkellä mieluisia.

kivaa uutta

Linolle löyty MLL:n kirpparilta magneetti/liitutaulu, ecco kengät, talo jossa neljä ovea omine avaimineen ja asukkeineen, hieno pipo ja kaks ihanaa vanhaa puista palapeliä ym. vahaliituja, ukkoja. Jätkä on aivan innoissaan! Noi kaikki yhteensä oli 24e :)

1.10.2011

Masi & Topi

Stadium tuliaiset...