30.10.2011

Yksterveysblogi

Nyt löyty ihan huippublogi yksterveysblogi.com sieltä suuntasin raakasuklaa.com sivustolle ja nyt tekee kovasti mieli ruveta tekeen suklaata ite loistavien reseptien avulla. Vitsit mitä huippuruokaa! Tuol terveysblogis kävin lukaseen jutun luennoitsijasta David Wolfesta, joka opettaa jatkuvan flow-tilan saavuttamista sekä on edelläkävijä luonnosta löytyvien kasvien hyvää tekevästä vaikutuksesta ja markkinoi uusimpia löydöksiä.

Tuossa jutussa esillä oli hänen itsensäkin viljelemät kaakaopavut sekä suomen metsistäkin löytyvä lääkinnällinen sieni Pakurikääpä.

Mielenkiintoisia juttuja. Sinne blogii tulee parhaimmat smoothie reseptit iha lähipäivinä, mielenkiinnol tsekkaa mitä kaikkee keksivät laittaa juomaan.

Mul on kaapis kaakaonipsejä, mut oon taas unohtanu tyystin niiden käytön, hyviähän ne on puuronkin päällä ja hunajan kera, sillai niitä viimeks söin, nyt on mustikat ja kotimaiset muut vallannu puuron, mut jos aamul söis marjoja ja iltapuuros sit kaakaoo ym. Mua ku hirvittää et mustikat ei piisaa edes vuodenvaihteeseen vaik pakkanen niitä ihan pullollaan oli.

Smoothieita en osaa syödä aamu/iltapalaks ku kaipaan niin paljon lämmintä tavaraa tyhjään vatsaani, juon teetäkin 4-6dl viel puuron jälkeen, en kuumana nauti kumpaakaan vaan saa jäähtyä, mut sillain kivan lämpöisenä, mustikat heitän jäisenä valmiin puuron päälle.

Smoothieita juotiin esan kans paljon ku asuttiin Atalas, sai happamat viinimarjat sotkettua niihin ja sit Linolle ja tietty koko perheelle tein vitamiinipommeja viimetalvena välipalaks. Nii ja kesähelteillähän ne maistu parhaiten. Pirtelöks me niitä kutsutaan, helpompi sana :)
Ehkä nyt ku mua etoo täl hetkel toi maustamaton jogurtti, jota pirtelöiden pohjana useimmiten käytettiin, niin jääny teko vähemmälle ja puurojen osuus lisääntyny, niihin tungen kyl kans tyrni ja marja-aronia jauheet, karpalot, macat jne.. Jotenki tuo lämmin on se mitä keho nyt haluaa, varsinkin iltapalaks.

Tää puhelin on niin loistava just tällaiseen ku kirjan sijasta saan lukea jos siltä tuntuu niin tietoa sisältäviä blogeja. Joskushan tekee mieli lukea kirjaa jotta hyppää kirjan vietäväksi, mutta blogien lukeminen tyydyttää tiedonhalun tarvetta ja on läsnäoloa hetkessä ja saa innostusta huolehtia itsensä ja perheen hyvinvoinnista.

Linolla ollu jo tänään synttärijuhlintaa esan suvun kera, ihania lahjoja sai. "rakkorin ja mummin käsitöitä" Lino ite selitti ku kysyi mitä sait lahjaks :)
S