31.8.2013

Ilohyppy

Näin ihanaa oli päästä pitkälle lenkille!

Kyyti

Pojat haltioissaan nenät lasissa, Lennin kummisetä nappas piipaalla Senni-tädin mukaansa. Oltiin pitkällä lenkillä ja tultiin meille tankkaamaan vihersmoothiee, riisipuuroa ja magnesiumia. Lino oli lenkin ajan mummilla ja Lenni mukana rattaissa..kuvia myöh lisää :)

Octonauts

Nyt ei blogista kuvia puutu, innoissamme tääl napsitaan kuvia jos jostakin. Lino lähetti Annelle just liudan ottamiaan kuvia, tässä niistä eräs loisto-otos.

S

Ässäs

Perjantaina kaupassa. Tyttökaveri Jennyhän se siel kanssa ja isi työntää tyhjiä autokärryjä kun pojat halua omat kopat. Lennin kopasta löytyi savukinkkua ja sienikeittoa sekä iso kanamunaloota ja 1,5l limsapullo..(äiti vei kaik takas hyllyyn) Linolla kissuleipiä, voita ja vesipullo. Pojat sai omat sporttikorkilliset vesipullot jotka sit koristeltiin kotona tarroilla. Linolla oktonautteja, Lennillä koiria ja kissoja.

Lino on erittäin esimerkillinen kaupassa kävijä, Lennin kans viel treenataan, jotta pysyis karkailematta ja pian oppii tunnistamaan meidän perheen sapuskatkin. Linohan osaa kerätä jo perusruokatarvikkeet.

Me kotoillaan, huilitaan ja halitaan tääl. Isi läks just hälylle.

S

30.8.2013

nami mitä jädee

Weekend

Kirjoittelin noiden viikonloppu kuvien yhteyteen viikon kuulumiset ja hauskoja juttuja työpaikalta ja lapsista jne..olin just lähettääs kun loppui yhtäkkii akku ja luonnoksista löytyi pelkät kuvat..arvatkaa kuin harmittaa..menihän siinä tunti taasen kirjotellessa, mut onneks mul itel oli hauskaa kirjoittaessani.

Nois kuvis juhlitaan viikonlopun alkamista..sitä odotettu kun eka kokonainen ma-pe hoitovko takana..kaik ihan katkipoikki mut onnellisii et nyt vaan saadaan pari pvää ol yhes aamust iltaa, lähdöt minimiin.

Mulle käy ihan liian usein noita et viestit katoaa..akku vetelee iltasin viimesiään.

Ihanaa viikonloppua!

Viikonloppu!

Linoo kuvas lyijykyniä, Lennii ja äitee

4 v

Heppaharjoja

Taannoin juhlittiin Jennyn synttäreitä, virallisiin kemuihin ei päästy mut kakkua oli vielä seuraavanakin päivänä ja niin Jenny sai juhlia jälleen.







kutsuvieras Saga



29.8.2013

925

Tää puhelin toimiiii, vaikkakin hidasta on kirjoittaa viel kosketusnäytöllä. Netti on nopee, vauuu

Hippo ja Nokia

Hassuu kun tää vanha puhelin ei enää puhelinverkos vaikken oo ottanu sim korttii pois vaihtaakseni sitä uuteen puh mut tänään päiväl tää lopetti toimintansa. Netti ja whatsapp toimii mut puhelut ja tekstarit ei eli kenttää ei o.

Oltiin poikien kaa Hippo-kisoissa! Lino juoksi hienosti maaliin mis me Lennin kaa otettiin iloinen poika vastaan. Paljon oli tuttuja liikenteessä, sielt sai kaik mukaansa pillimehun, lakun, mehupullon ja ilmapallon. Muutamia kuvia sielt uudessa puhelimessani..laitan kun saan sen pelittämään.

Maanantaina tilasin Nokia 925 kun tänään päättyi 2v kytky tästä vanhasta ja nyt alkoi uus kahden vuoden perioidi hintaan 14,95e/kk..onk se paljon vai vähä.. (358e) en tiä mut uus luuri oli saatava kun täs lasi hajal ja tilttaa mont kertaa pväs jne jne..kamera rikki. En vaan uskalla ottaa uutta luuria käyttöön ennenkun saan siihen jotkut kuoret..sehän tippuu kuitenkin kokoajan niinkun kaikki käsistäni.

Lasten päivähoito sujunut hyvin tosin aamut viel haastavia. Lenni riisuu itsensä aina just kun saan puettua ja lähdös lähes aina paskoo viel housuunsa. Lino taasen rupeaa kiukkuaan heti kun herää, ei haluis hoitoon kun siel pitää keskel päivää levätä mut sanon et nukuthan sä kotonakin päikkärit..niin mut mun silmät on niin kipeet et ne ei mene kii ollenkaan. Äiti sanothan Miialle ettei mun tarvii huilata..voin vaikka piirrellä sen aikaa jne..

Lenni rupee itkustaan hoidon pihassa kun tajuaa mis ollaan. Reipas on ja kun menen hakemaan niin pojat usein jatkaneet leikkejään eli kai siel ihan kivaa on. Tänään olivat hoidos 9.10-16.40. Meil aloitusaika 8.45-9 ja kotiinhaku 15.15-16. Usein tosin aamul myöhäs..Kaama karkailee ja aina jotain kummallista tapahtuu.

Vie aikaa aamul tarjota lapsille aamupala vai vaan yritänkin laittaa hedelmiä lautaselle ja nokkosleipää valmiiks et syökää mitä syötte mut ei se aina niin mee ja sotkua riittää. Kummatkin haluis rauhassa olla vaan sylissä ja eipä siinä paljoo saa mitään aikaseks kun jompikumpi sylissä. Kaik hyvin nyt kun sovittii tää uus menettely hoitopäivien suhteen eli ma-pe ja vast ysiin ja kotio jo ennen neljää.

En jaksa oikolukee. Suihkuun meen nyt ihan yksin..harvinaista.

S

28.8.2013

Viva Las Vegas










Annen kuvii keskeltä autiomaata.. ei tajuu mikä ihmemaa : )

25.8.2013

Längelmäki kko



Kävimme tänään ensikerran äidin miehen vanhempien mökille. Saatiin kutsu päivällä josko perinteiset sunnuntaikahveet olisikin heidän mökillään ja sehän passas. Mökki on rakennettu 90-luvulla, suht uusi siis mökiksi, tontin alas asti rantaan oli rakennettu portaat, melkein kun pispalan portaat, niin pitkät ne oli..kiersivät saunan kautta laiturille. Tontilla oli myös vanha sauna ja liiteri puuceen kera sekä kivoimpana pojille leikkimökki.






Viimeks nähty Taunoa ja Leaa reilu puolvuotta sitten Nokialla ja kiva kun sai mahdollisuuden nähdä tälläkertaa näin lähitienoilla. Keiteltiin iltapuuro siel lapsille ja näin pääsivät kotona hammaspyykin kautta suoraan nukkumaan. Upee ilma ollu tänään. Niin pitkän oloinen kesä ollut ja viel se värikin vaan tarttuu kun kellosta tullu parissa päivässä raja käteen.

Kaikki aurinkoenergia talteen talven varalle syvälle solujen sopukoihin. Mitäs muuta tänään? Oltiin aamu kotona..ruoan jälkeen mummille kaffelle ja paluumatkalla kakkua vatta täynnä hölkötellen pikkulenkki onninpolkua kotiin. Soutua ja roikkumista eli huoltolenkki. Haluun sen SUPpi laudan..voi miten hienoo tänäänkin olis ollu olla järvellä. Olis ollu olla :)


S

Saran kaa kiikkaa





tää on niin paras, rupee naurattaan :)


Poikettiin Saran pian 2v pihassa..eka syötiin marjoja puskista, luettiin kirjaa nurtsilla, tutkittiin terassia ja maisteltiin siel kasvavia tomaatteja ja kurkkuja, kierrettiin talo ympäri, lapset löysivät sorakasan riemun ja siitä muodostui pian liukumäki, keinuteltiin ja pian kaik harjoitteli roikkumista mattotelineessä. Mieletön meininki!!

S

San Jose









Annen lähettämiä kuvia reissusta ja tällä hetkellä just matkalla Vegasiin!! Wow wow!!

23.8.2013

Tyrnii

Siel on nyt päivä ja tääl keskiyö koht..pakastin just 5litraa, eilen ja tänään puristettua tyrnimehua ja kun oksia sain kaupanpäällisiks niin keräsin marjat mini minigrip pusseihin..joku 5-20 marjaa per pussi niin saa töihin napata mustikoiden kera evääks mukaan.. kuivattelen tyrnin oksia/ lehtiä just uunis ja sit saan tyrnilehtirouhetta pirtelöä piristämään talveksi.

22.8.2013

Merten taa kakulle Lakulle

Eilen läks Helsinki-Vantaalta kone kera Immasen länteen kohti Ameriikkaa ja Kaliforniaa. Perillä -viesti saatiin aamulla tän kuvan kera. Laku eli Laura Leivo on tehnyt matkaajille tervetuliaisiks kakkua ja sen hän kyllä taitaa!

Mitähän kello oli paikallista aikaa perille päästyänne..puoliyö? Onks se joku 7-8h taaksepäin vai kuin menee?

Ihanaa että ootte perillä siel!

S

21.8.2013

Lenni 1,5v

Opettelee kovasti sanoja, tutkii ja kiipeilee. Nauraa ja leikkii isoveikan kans. Hakee tosissaan katsekontaktia kaikkien kans ja heittää vienon hymyn katseiden kohdatessa. Huutaa kimeällä äänellään. Sanoo tiitoos aina kun saa jotain.
Hieno mies <3

S

20.8.2013

AA

Anne ja Alisa vai onks kahdel iillä. Etsin jotain kuvaa tähän ja tää niin nätti kuva tytöistä eräistä häistä. En oo Alisaa koskaan tavannut mut se päivä tulee varmasti et saan tutustuu häneen. Niin se kävi Hanskunkin kans et tyyliin tunsimme jo toisemme kun oltiin kuultu niin paljon ja het natsas kun nähtiin.. : )

Huippu päivä. Olin meinaan tos viel eilen melkosen poikki ja sellases väsymys sumussa..raskasta elää sellases kun toivois vaan kokoajan olevansa peiton alla ja sit sellaista selvitymistä arkiaskareista. Tänään ihan eri meininki.

Lapsilla oli menny hoidossa ok. Lenni oli itkeskelly koko aamupäivän ja pilannu Linon leikit.. olis kai halunnu Linon täysin itselleen lohdutukseksi tms..olivat kuitenkin syöneet hyvin ja kummatkin nukkuneet. Herättyään Lennikin oli ollu eri poika ja jopa naureskellu. Lino kyl tykkää olla siel, kiva kun on kavereita ja ei sitä meinaa saada kotio sieltä. Hoidos tänää 8.30-14.30.

Poikettiin kotimatkalla muorilla ja vaarilla. Syötiin jälkiuunileipää ja omppopiirakkaa, kahveetkin join ja vitsi mikä piristys siitä tuli loppuillaks. Niin harvoin juon että kyl tuntuu sen kerran vaik vaan puol kuppii uskaltauduin nauttimaan. Vaari se on nikkaroinu itelleen ihan kunnon autotallin tai ennemminkin katoksen mut se on enemmän kuin katos. Siinä 6 ikkunaa ja niin nätti, kokonaan paneloitu ja punavalkoinen. Hienosti Jussi-vaari jaksaa..välillä kun istahtaa, mut pellitti katonkin ite.

Kotona kirmattiin pihassa, selattiin mainokset ja pikkukakkoselle mentiinkin sisälle. Sit tuli himo liikkumaan. Lenni nukahti syliini, siirsin ulos rattaisiin torkuille. Espe se yritti leikata nurtsia mut leikkuris joku vika.

Fixsportille jumppaan..siel oli duomix eli stepin ja pumpin sekotus. Hyvä jumppa, sopiva tälleen et ei oo kuukauteen tehny mitään vastaavaa. Kaupasta nappasin salaattia ja yrttejä, hullulta tuntuu et ne kaik vois kasvaa pihassa. Nyt en oo viel ollu valmis perustamaan kasvimaata, jonain päivänä sitten..maaplänttiä kyl piisaa. Äite kekkas kun mietin et mitä teen suurilla ruukuillani et kasvatat niihin ens kesänä salaatit ja yrtit. Ne ohutta peltiä, onnistuuko se vai pitääks olla puuta.

Siivosin keittiön 'salakaapin' (eräs asiakas nimes tuon keittiön lokeron sillä nimellä kun saa ovet vedettyä päälle ja kaik härpäkkä ja keittimet jää piiloon). Siinä tasoilla ja hyllyillä on ollu niin paljon lootaa ja purnukkaa et ei oo kuppiansa pystyny siihen laskemaan, ny on nättiä..niin nättiä ja siistiä. Loodat löys paikkansa laatikoista ja kaapeista ja kaikki muu ylim kertynyt pääs omille paikoilleen.

Mul valu mustikat yks päivä pussista kylmälaukkuun ja eteisen matolle..matto oli pitkään pihalla ja tänään tajusin et se just ollu viskattuna koirien kusipaikkaan ja sillehän se haisi. Mäntysuopaa ja juuriharja kouraan, juma miten siitä tuoksusta ja maton pesusta tuli lapsuus ja mökin laituri mieleen. Sillon ennenvanhaan kun pestiin matot järvessä. Himo päästä mattopyykille ja meidän matot tylsiä kun ei sovellu peruspesuun. Mut meille muuttaa pian räsymatot ja sit saadaan hyöty irti vieressä olevasta matonpesupaikasta.

Äiten varastosta löyty kokovalkoinen matto ja muorin ja vaarin alakerrasta vastaava suuri matto sekä pikkumatto lastenhuoneeseen. Meil rispaa osa näist vanhoista ja pohjasta kumiosat varisee..saa lähtee veke ny.

Lasten kaa suihkussa, ei meil mitään säännöllistä lauantaisaunaa oo ja sit välillä ei muista et koska viimeks pojat kylvetetty. Syssymmällä taas enemmän ammeessa oloo..nyt nautitaan viel kesäkeleistä ympäri pihaa juosten!

S

19.8.2013

Ruokasooda

Mul ollu tukkonen olo niskois muutaman päivän ja tuntuu et veri ei kierrä kunnolla hartia/päänalueella. Oon pyöritelly käsiä ja painellu hartioita, just vedin ruokasooda drinksun, 1tl ruokasoodaa 2dl vettä..sekoittelee lusikalla kokoajan jottei jää pohjalle. Juodessa maistelee ja jos vähänkään pahan makuista niin kandee juoda vaik parikolme lasillista päivässä kunnes muuttuu hyvän makuiseksi..voi mennä viikkokin.

Maistu kyl pahalle, yök. Kertoo happamasta tilasta kehossa,altistaa sairauksille ja kivuille. Emäksisessä kropassa kun ei asustele ikävät bakteerit eikä suonet tukkeudu. Miten pystyisinkin kieltäytymään kaikista herkuista. Ei löydy tahtoo tällähetkellä lainkaan itsensä hillitsemiseen. Ainut on että en osta ja välttelen tilanteita joissa herkkuja. Työpäivään herkut eivät kuulu mut kaupasta tekis mieli ostaa kotiin vaik mitä. Suklaata, suklaajädee, suklaakeksii suklaariisimaitoo..mitä vaan mis suklaa maistuu.

Lennin pyöräkuvat on jääny tulematta tänne..mihin lienee jääny, toiv tulee pian!

S

Vaippahousu

Pienet sormet ylttää just ja just ovenkahvaan, varpaisillaan kurottaen saa otteen kahvasta ja ovi naristen aukeaa. Pojalla on vain vaippa päällään, hetkeä myöhemmin terassilla hän sovittelee kypärää päähänsä ja viuh jätkä katoaa. Juoksen perään ja siellähän Lenni istuu pyörän satulassa, kypärä vinosti keikkuen ja remmit auki liihottaen.

Hymyä paljon kasvoilla, hymy se tarttuu myös toisten kasvoille. Juoksen hakemaan kameran ja pari kuvaa nappaan tästä iloisesta huolettomasta kaverista joka elää täydellisesti hetkessä ja hetken mielijohteista.

Sanoja tulee päivittäin lisää.."äiti anna!" on ollu tänään kovassa huudossa.

S

Pallo karkuteillä

Pojat kokoamassa laatikkoa. Meil olkkarissa pitkä valkoinen taso ja laatikoita piisaa koottavaksi.

Tulee sellanen jännä olo kun selaa vanhoi kuvia ja varsinkin kun pojat ollu vauvoja, sellainen tunteiden sekamelska valtaa kehon, onks se ihan tervettä palata vanhaan kuvienkaan kautta vaik mä rakastan kuvia ja niiden muistoja. Harvemmin sitä kuvataan lapsen itkupotkuraivareita eli ne kuvat on useimmiten elämän kohokohdista.

Pojat olivat tänään yhdessä hoidossa, Lino kun oli yksinään viimeviikolla päivän niin nyt olikin Lennin ihka ensimmäinen hoitopäivä. Hyvin se meni, veljessään kiinni, syöminen ei huvittanu ja päiväunia vajaa tunti.

Mua jännitti kun ajattelin puolenpäivän aikaan töissä et kuinkahan Lenni siel unille meinaa mennä ja hyvin se oli menny sit kun Lino oli tullut samaan huoneeseen hokemaan en nuku, ei väsytä, en nuku, piirtelen vaik mielummin jne..ja ei ollu Lino nukkunut.

Saatiin kumisaappaat Lennille, suloiset ruskeavalkoiset saappaat parilla eurolla naapurin-Jenniltä, ei tosin meidän naapuri mut tuota nimeä usein käytetään :) samalla reissulla haettiin navetalta maitoo ja herkuteltiin just riisipuurolla. Koko perheen herkkua.

Nappasin myös Hilkan Puodista polvipaikkaa lasten housuihin ja tukikangasta vaatteiden korjailuun. Viimenen tikki tänään, mikä sai mut kangaskauppaan suuntaamaan oli et Linon Aarrekidin housut oli revenny, niis oli aluks ollu reikä ja poika ite repinyt ne lisää..yritän korjata viel..niin kivat perus mustat pöksyt ja ohkaset, menee kaikkien esim.sadehousujen alle kivasti.

Upee kesäilta, alusvaatteisillaan terassilla, Ikean uus kuvasto, pinsetit, (Annen kaa aina nypitään häiritseviä ihokarvoja meidän terassilla, siitä tullut jo tapa! :), pyykkiä kuivaan ilta-aurinkoon, puuro tulille ja sit me lähdettiin poikien kans pyöräilemään. Lennilläkin jo kova into satulaan, jalat ei ihan yltä mut hienosti ohjailee. Narulla vedän kolmipyörää alias tippupyörä.

Ihan upein juttu mistä olin Linosta niin ylpeä, että potkas palloa pihassa ja pomppas muurin yli parkkiksille..noo poika juoksi perässä..pallo se vieri mäkeä alas kohden tietä ja poika perässä juosten kunnes muutama metri ennen tietä pysähtyi ja rupes huutaan et pallo karkaaaa!

Olin niin onnellinen et hälytyskellot soi ja ei juossut tien yli..jotain on mennyt perille!! Kehuin ja kehuin kuinka hienosti odotti et äiti tulee hakemaan pallon naapurin parkkiksilta. Tuulenpuuska viel vieritti palloa eteenpäin aina naapurin auton alle. Linoo itketti vähän, oli niin jännä juttu. Hienoa niin hienoa kuitenkin ettei juossut tielle. :)

S