1.8.2013

Takki merensininen

Hangon tytöiltä saatiin takki matkaan. Heillä jäänyt käyttämättä liian poikamaisuuttaan ja meillä tulee takuulla käyttöön, Lino on lainaillu Lennin takkia, mut nyt on pojille omat ulkoiluvaatteet syksyks. Kura-asutkin löytyy vanhastaan, kunhan Lenni poika mahtuu viel 86 kokoon. Päivähoito alkaa reilun viikon päästä ja täs saa miettiä jo et mitäs siel tarvittiinkaan. Kotona kun kura-asua harvemmin tulee puettua. Meidän geggamoja- tennarit sopii kun nakutettu takin kaa.

Mä hereillä, koska potkii herkuttelut ylös. Ei kroppa kestä herkkumunkkia ja puolikasta lakupussia. Nyt on tehtävä stoppi tälle herkuttelulle tai valittava laadukkaammat vaihtoehdot. Marja-aika parhaimmillaan..keskityttävä niihin vaik hunajan kera eikä vetää sitä sun tätä mikä makealle maistuu. Mua rankaistaan yleensä aika rankasti herkutteluista ja oon ihmetelly et miten oon kestänytkin suklaata viimeaikoina todella hyvin mut nyt on paha olla. Närästää, oksettaa, juon tääl ruokasoodavettä ja toivottavasti olen pian unessa ja muistan viel huomennakin kuin paha olo oli herkutteluista, josko viikon tauko olis paikallaan. Lisäaineeton, vehnätön, sokeriton tekis terää.

Muuten kaikki hyvin. Lennin kans jo nukuttiin 4h putkeen ja nyt otetaan toinen mokoma unta. Lennillä kaivertaa päivisin ne hampaat mut onneks ei öihin vaikuta.

Tänään siivottiin lelulaatikot. On suht vaarallista kun on kaks koppaa mihin voi kerätä mitä tahansa lattialta löytyykään ja eihän niil kukaan leiki kun ne siinä esillä kokoajan, mut nyt on käyty ne läpi ja järjestelty kukin lelu omiin koppiinsa...työkalukoppa, samikoppa, autokoppa jne.. Tykkään et lelut omissa loodissaan ja sarjat pysyy koossa, viel onnistuu kun Lino melko tarkka niistä (isi on laittanu lelut taaaas vääriisiin koppii) mut katotaan kun Lenni rupee enemmän säveltään et onks järjestyksellä niin merkitystä. Lenni on nyt siinä iässä et onnessaan kerää leluja kokoon ison hymyn kera..kiva leikki sekin. Linokin kerää hienosti kun sanon et uusii ei oteta ennenkuin vanhat kerätty. Joskus vaan ei jaksa nalkuttaa ja sit on kaikkee mahdollista pitkin poikin mut nyt on kaikille oma paikkansa ja helpottaa aina keräilyä.

Nyt unta koittamahan ja julistan viralliseksi mun herkkulakon tästä eteenpäin ainakin viikoks. Vaik jo mietin et miten selviin vlopun kaksista synttärikemuista mut yritän parhaani oman hyvinvointini tähden.

S