18.8.2013

Terve kun pukki

Lennin kans oltiin pari yötä Tayssin lastenosastolla. Torstaina päästiin kotio ja oli se kummallinen tunne pakata kamat..just kun ruvettiin pikkasen vasta kotiutumaan sairaalaoloihin ja Lennikin tottumaan hoitajiin ja huoneeseen. Mut oli huojentavaa päästä kotiin lepäämään.

Tänään sen vasta tajus mikä väsymys oli päällä. Oon simahtanu aina kun menny vähänkin makuuasentoon ja päiväunet sama juttu..nukkunu kun tukki. Lenni nukkuu hyvin ja päivät leikkii ihanasti. Siis sylissäoloaika on huomattavasti pienempi kuin aiemmin ja mun kädet on vapaat, ihmeellistä. Poika on terve! Ihanaa!

Lenni oppi sairaalassa sanomaan aina hoitajille tiitoot (kiitoos) ja oppi myös juomaan tai imemään pillistä. Siel sairaals kun jakoivat lapsille pillimehuja tuontuosta jotta vain joisivat. Mehujehuilla olis sairaalas paljon käyttöä.. Mehujehu on kotelopillimehuille ja estää näin mehun purskauttamista eli liiallista painamista.

Olin aika järkyttynyt sairaalan sapuskoista. Sairaille lapsille melkoista siel syötetään ja juotetaan. Vierustoverimme 3v tyttö Eveline ei suostunut syömään ruokaa eikä leipäänsäkään kun maistu niin pahalle. Siinä sit hoitaja jutteli et juu on laittanut viestiä eteenpäin et vois vaihtaa Keiju margariinit edes Oivariiniin tms.. Puurot suolattomia ja ruoat mauttomia. Elettiin siel täysin omilla eväillä, ja olikin ihanaa päästä kotiin lämpöiselle keitolle torstai iltana kun viimeks lämpöistä ruokaa syönyt maanantaina.

Nyt tuntuu et univelat selätetty ja täs ei kauheasti väsytä. Tänään hoideltiin Linon kans asioita kylillä, esim haettiin lasten kengännauhoihin sellaset nipsut siis mitä huppareissakin, jotta pysyis nyt kengännauhat kii..aukes kokoajan ja ei tarvii ny rusetteja tehä.
Halti nipsut 2kpl 2,90e/Sportia.

Tiimarista haettiin niitä reiällisiä nappuloita mitä laitetaan levyihin ja sit silitetään ja avot lapyskä valmis. Myös helmiä ostettiin ja Lino pian yllättää kaikki kulmakunnan neidot ja tytsyt tekemillään koruillaan. Mummeli sai tänään ranteeseensa oranssinsävyisen korun. Linoo jännitti antaa ja ei tiedä mitenpäin olis kun sitä kehuu : )

Nallekarkkipussi tietty kans namipäivän kunniaks!

S