20.8.2013

AA

Anne ja Alisa vai onks kahdel iillä. Etsin jotain kuvaa tähän ja tää niin nätti kuva tytöistä eräistä häistä. En oo Alisaa koskaan tavannut mut se päivä tulee varmasti et saan tutustuu häneen. Niin se kävi Hanskunkin kans et tyyliin tunsimme jo toisemme kun oltiin kuultu niin paljon ja het natsas kun nähtiin.. : )

Huippu päivä. Olin meinaan tos viel eilen melkosen poikki ja sellases väsymys sumussa..raskasta elää sellases kun toivois vaan kokoajan olevansa peiton alla ja sit sellaista selvitymistä arkiaskareista. Tänään ihan eri meininki.

Lapsilla oli menny hoidossa ok. Lenni oli itkeskelly koko aamupäivän ja pilannu Linon leikit.. olis kai halunnu Linon täysin itselleen lohdutukseksi tms..olivat kuitenkin syöneet hyvin ja kummatkin nukkuneet. Herättyään Lennikin oli ollu eri poika ja jopa naureskellu. Lino kyl tykkää olla siel, kiva kun on kavereita ja ei sitä meinaa saada kotio sieltä. Hoidos tänää 8.30-14.30.

Poikettiin kotimatkalla muorilla ja vaarilla. Syötiin jälkiuunileipää ja omppopiirakkaa, kahveetkin join ja vitsi mikä piristys siitä tuli loppuillaks. Niin harvoin juon että kyl tuntuu sen kerran vaik vaan puol kuppii uskaltauduin nauttimaan. Vaari se on nikkaroinu itelleen ihan kunnon autotallin tai ennemminkin katoksen mut se on enemmän kuin katos. Siinä 6 ikkunaa ja niin nätti, kokonaan paneloitu ja punavalkoinen. Hienosti Jussi-vaari jaksaa..välillä kun istahtaa, mut pellitti katonkin ite.

Kotona kirmattiin pihassa, selattiin mainokset ja pikkukakkoselle mentiinkin sisälle. Sit tuli himo liikkumaan. Lenni nukahti syliini, siirsin ulos rattaisiin torkuille. Espe se yritti leikata nurtsia mut leikkuris joku vika.

Fixsportille jumppaan..siel oli duomix eli stepin ja pumpin sekotus. Hyvä jumppa, sopiva tälleen et ei oo kuukauteen tehny mitään vastaavaa. Kaupasta nappasin salaattia ja yrttejä, hullulta tuntuu et ne kaik vois kasvaa pihassa. Nyt en oo viel ollu valmis perustamaan kasvimaata, jonain päivänä sitten..maaplänttiä kyl piisaa. Äite kekkas kun mietin et mitä teen suurilla ruukuillani et kasvatat niihin ens kesänä salaatit ja yrtit. Ne ohutta peltiä, onnistuuko se vai pitääks olla puuta.

Siivosin keittiön 'salakaapin' (eräs asiakas nimes tuon keittiön lokeron sillä nimellä kun saa ovet vedettyä päälle ja kaik härpäkkä ja keittimet jää piiloon). Siinä tasoilla ja hyllyillä on ollu niin paljon lootaa ja purnukkaa et ei oo kuppiansa pystyny siihen laskemaan, ny on nättiä..niin nättiä ja siistiä. Loodat löys paikkansa laatikoista ja kaapeista ja kaikki muu ylim kertynyt pääs omille paikoilleen.

Mul valu mustikat yks päivä pussista kylmälaukkuun ja eteisen matolle..matto oli pitkään pihalla ja tänään tajusin et se just ollu viskattuna koirien kusipaikkaan ja sillehän se haisi. Mäntysuopaa ja juuriharja kouraan, juma miten siitä tuoksusta ja maton pesusta tuli lapsuus ja mökin laituri mieleen. Sillon ennenvanhaan kun pestiin matot järvessä. Himo päästä mattopyykille ja meidän matot tylsiä kun ei sovellu peruspesuun. Mut meille muuttaa pian räsymatot ja sit saadaan hyöty irti vieressä olevasta matonpesupaikasta.

Äiten varastosta löyty kokovalkoinen matto ja muorin ja vaarin alakerrasta vastaava suuri matto sekä pikkumatto lastenhuoneeseen. Meil rispaa osa näist vanhoista ja pohjasta kumiosat varisee..saa lähtee veke ny.

Lasten kaa suihkussa, ei meil mitään säännöllistä lauantaisaunaa oo ja sit välillä ei muista et koska viimeks pojat kylvetetty. Syssymmällä taas enemmän ammeessa oloo..nyt nautitaan viel kesäkeleistä ympäri pihaa juosten!

S