6.11.2011

Lino 2v kemut ja halloween

Juhlat juhlittu! Tänään vietettiin Linon 2v juhlia kurpitsojen merkeissä. Viimeviikonloppuna Esa kaiversi kurpitsan ja nyt se sai muutaman muun kurpitsan kaverikseen. Mummi oli tehny kurpitsakakkua ja teemavärinä muutenkin oranssikeltainenmusta, mummelin suklaahyvän päällekin löyty just sellasta nompparellia.

Lino nukku yli kahden tunnin päikkärit ja jakso leikkiä lähemmäs puolta yötä Jennyn kans. Jenny on Linoa n.3kk vanhempi. Täällä oli tänään paljon myös muitakin kavereita, Vilja, Eetu, Eemeli, Julia, Sara ja näille ihanille pikkusille oli ohjelmassa ongintaa. Tarjolla suolaisella puolella oli salaattia, ruisleipiä, pääkallotikkuja ja muorin tekemää pizzaa, lähes kaikki sapuska meni, ihanaa ei tarvii miettiä et mitä niille tekis. Suklaahyvää sain muutaman palan pakkaseen hätävaraks.

Lino tykkäs ihan älyttömästi kun oli niin paljon porukkaa, ensin oli toki päästä pyörällään ja taas ovi kävi ja taas joku tuli mut otti paikkansa ja osas avata lahjansa ja viihdytti vauhdillaan ja mielenkiinnollaan lahjoja kohtaan. Me oltiin kutsussa pyydetty et pojalle ei mielellään leluja eikä vaatetta, tietty niitä aina jonkin verran tulee mut hienosti meni, Lino sai kaikkea muuta kivaa ja hyödyllistä ja tietty vähän lelujakin, mut erittäin kehittäviä kaikki ja sellaisia mitä oli vähän toivottukin.

Juhlat kesti iltapäivästä puolille öin, siinä ehti jo vieraidenkin kaa vähä höpötteleen. Ja tytöt autto keittiöhommissa niin ei tarvinnu ite siel olla ku välillä. Linon illan viimeisiä lauseita. "jennyllä on kans pippeli", "kiitos autotallista, kiitos kaikesta, kiitos kiva päivä".

Nyt nukahdan, tuntuu silti oudolta et tää päivä nyt ohitse, on tyhjä olo ku tätä päivää odottanu, joulua taidan ruveta oottaan seuraavaks :)

Niin ja selvis googlettamalla et suomalainen pyhäinpäivä on eri asia ku muunmaalaisten pyhäinpäivä ja suomes halloweenia kuuluu suosituksen mukaan juhlia lokakuun vikana viikonloppuna.

Mä oon vaan luullu et suomes ei turhia pyhäpäiviä viikolle laiteta niinku jenkeis 1.11 on aina vapaapäivä ja sen aatto juhlapäivä ja siks siirretty suomes viikonlopulle, mut ei siis niin. Jännä silti miks samanniminen päivä niin lähekkäin toista maailmanlaajuista juhlaa jos eri merkitys. No suomalaiset on sekasin koska sitä vietetään ku oikeesti olis halloween pippalot ollu maanantaina, mut suomes siis sitä edeltävänä viikonloppuna, silti monet juhlii sitä nyt viikonloppuna pyhäinpäivänaattona pe tai ite päivänä la, vaikkakin uskon et suurimmal osal lapsista ainakin on ollu naamiaiset sillon maanantaina ku oikeesti kaikkialla onkin.

Joo sekavaa.. Mut hyvä et asia selvis, viime vuonna kun oli samaa kysymysmerkkiä ilmassa, monilta asiaa kysyinkin ihmetellen ny ja faces seurasin keskustelua ajankohdasta ja vastauksena ollu kaikissa et voi viettää kumpana viikonloppuna vaan, kaupallisuus täs niin mukana, hyötyy ku saa myydä pariviikkoa sitä sälää.
Lyhdyissä palaa kynttilät, kaunista. :)