30.4.2012

Paloasemalla

Espe päivystelee tällä viikolla ja menikin suoraan hakeen piippaa asemalta töistä päästyään. Me oltiin lasten kans sopivasti autol liikenteessä pyörä peräkontissa ja sain ajatuksen et renkaathan on hyvä vaik täyttää asemalla kun ei vaunun renkaiden pumppukaan pyörän venttiilin sopinu.

Lino tietty innoissaan että pääsee käymään paloasemalla, näkee isiä vuorokauden eron jälkeen ja saa puuhastella uuden pyöränsä kanssa ja päästä reenaan sillä turvalliselle tasaiselle piha-alueelle.

Mul on ollu täs oikeen projekti kun oon lähetelly näitä juttuja tänne kuvien innoittamana. Kyllä tekstiä aina tulee mut hitto on tää tehty ny vaikeeks kun joudun pienentään kuvat eka niin pieneks ja sit tarkistan aina et onks juttu menny blogiin perille, välillä jos kuva ollu vähänkin yli 50kt niin postaus jää johonkin matkalla vaik välitystiedot tuleekin. Korjasin äskenkin kolme eri lähettäämääni tekstiä poistamalla alkuper kuvan ja muokkaan ne uudelleen ja sit uusintayritys ja todellakin kivoja kuvia olis paljon ja ennen sain laitettuu kolme kipaletta per viesti, nyt siis kuva kerrallaan vaan. Blogin asetuksissa lukee että tällä hetkellä multimedia messagen kokorajoitus 250kt mut jostain syystä meil ny vähemmän. Toivottavasti selviää joku päivä, menee tämä näinkin! :)

S

Tasapainoilua

Ensikokeilussa uusi harjoittelupyörä paloaseman pihassa. Ei niin helppoa kun luulis. Hienon rauhallisesti osas mennä pyörällä, pitkää aikaa ei viel osannu pysyä pystys ilman jalkojen tukea. Oon todella mielissäni pyörästä, hienoa harjoitusta ja Lino ajellu sillä koko päivän innoissaan, pyörä meill sisällä nyt kun vauhti viel rauhallista ja saa harjoitella tääl ensin niin ei oo sitten kädet ruvella ulkosalla kun kippais. Pyörä on niin kaunis ja tyylikkään näköinen parkissaan nyt sohvaamme vasten.

S

"vappupäivä"

Tässä viel kuvaa sunnuntailta.."vappupäivältä".
Mehän juhlittiin vappua jo viikonloppuna ja se oli loistoidea sillä nyt kaikki vappuun liittyvä on vaan plussaa, Viljan äiten sanoja lainaten. Lapset tuli niin hyvin juttuun mökillä, ovat olleet tekemisissä vauvasta asti, ihan samankokoisiakin, upeeta seurata niiden leikkejä. Painiminen ja töniminen on tullu kuvioihin ja sen suhteen me äidit välillä saadaan vähän komentaa lapsia aloilleen. Tiedämme että se kuuluu asiaan niin kauan kun ilmeet leikkisiä, mielenkiintoistahan se on seurata miten toisiensa kanssa käyttäytyvät, tietyt rajat oltava kuitenkin. Keinu oli mökillä kova juttu ja naapurin istuttava ruohonleikkuri. Upee keli ja lämmin päivä, tuo kuva aamupäivältä kun ei ihan viel ollu niin lämmin. Lennivauva nukku isin kaa sisällä ja liittyivät pian seuraamme, Lenni hyppäs syliini kantoliinaan, sil oli muuten ihan hullun kovat vatsakivut yöl ja koko sunnuntaiaamupäivän, ei oo aikoihin tollasta ollu..pitkästä aikaa söin yöpalaks ruisleipää pari viipaletta, muuta erikoista arkeen liittyen en nauttinu. Herkuttelu kun sujui pääasiassa raakasuklaan voimin. Suklaan joukkoon laitoin jälleen sitruunankuorta, inkamarjoja ja ananasta, nami. Lapsetkin tykkäs ja saavat niistä paljon kaikkia elimistölle tärkeitä ravinteita. Suklaa sisälsi siis myös lukuisia eri marjajauheita, kaakaovoita ja kookosöljyä, tasapainottavia rasvahappoja siis ja raakaa kaakaota jota ei siis ole kuumennettu ja on huippu ruokaa. Suklaata ilman omantunnontuskia!! Suosittelen kokeileen tekoa, niin helppoa, kannattaa tsekata raakasuklaa.com ja reseptit ala Jaakko Halmetoja videoineen.

S

Äiti poikineen

Ihana saada kuva itsestäni pojat sylissäni. Tänään ollu mielenkiintoinen ja vaihteleva päivä. Lino halus jäädä eilen mummille yökylään, melkein kerran viikossa siel on viettäny yön mummin kainalossa ja nauttii tietty jakamattomasta huomiosta. Kiva on että kotiokin haluaa sitten taas lähteä ettei ihan meitä vanhempia hylkää vaikka oli sanonu mummille tänään "ei soiteta äitille ollenkaan". Meil oli diili että soittavat kun Lino herää päikkäreiltä ja sitten käyn hakemassa. Pojat kumpainen vähän räkänokkasia, ei pahasti mut saa välillä nekkua pyyhkiä ja pientä yskää herättyään. Toivottavasti menee pian ohitse. Energiatasot kuitenkin ennallaan.

S

MK

Michael Kors perhe on kasvanut jälleen. Äiti sai 50v lahjaks lahjakortin ja osti tuon ihanan sinisen laukun ja kengät jotka ihan nappiin mun laukun kans. Sininen väri on mieletön, niin paljon kauniimpi kuin musta, ajatonta arvokkuutta, vau.

S

28.4.2012

Lapsoset

Lino valittaa että vatta pipi ja haluaa mammia kaikkien mukaan ottamiensa nallejen kera soffalla Viljakin kainalossa.

Vappu jo!

Alkuperäinen ajatus oli lähtee nyt viikonloppuna Turkuun kylpylään kummitytön perheen kanssa, mutta jo aikaisessa vaiheessa päädyimme toisenlaiseen ratkaisuun. Sovimme että menemme uimahalliin ja siitä sitten ystävien mökille. Onhan tää paljon kevyempää reissata vähän lähemmäksi ja edullisempaakin eikä lapsille oo väliks että missä uidaan ja leikitään kunhan on kivaa ja jännää uutta tekemistä.

Meillä oli vauva siis Lenni mukana uimahallissa turvakaukalossa, kiitos toisen ystäväperheen ideasta ja hienosti meni. Lenni katteli tyytyväisenä kun polskittiin ja muorit kävi pientä poikaa/nukkee ihailemassa. Oli ihanaa uida, en mä uinu reippaasti kun reilun 5min ja 250m mut kyl se hemmetin hyvältä tuntu pitkästä aikaa. Muuten oleskeltiin lasten altaassa Linon kanssa.

Lino nukahti tietty autoon päiväunille kun lähdettiin mökille päin ajeleen ja oltiin sovittu sen kaa että kannan mökkiin ja herää sit Viljan mökillä, onneks vähän havahtu kun kannoin sitä ja sain kerrottua että nyt ollaan mökillä ja nuku vaan, äiti ja isi on tässä vieressä. Olihan poika tietty hätääntyny kun tuntia myöhemmin heräs nallejensa keskeltä vaikka kuuli meidän äänet, minä pelästyin se sano ja halus sylissä olla pitkän aikaa. Tuli väkisin mieleen kuinka monet lapset kokevat hetkistä turvattomuuden tunnetta tällaisissa tilanteissa, saatikka huostaanotetut lapset ja miten sellanen traumatisoi vaikuttaen varmasti myöhempään elämään. Miks sellasia mietin, haluaisin pelastaa kaikki maailman lapset ikäviltä asioilta.

Pienensin äsken tuttisuukuvan 29kt kokoiseksi ja se meni blogiin! Jee! Oon ihan onnessani jos rupeaa onnistuun kuvien lähettäminen jälleen, laatu tietty kärsii mutta motivaatiota on taas enemmän kun tietää että tilannekuvien lähettäminen mahdollista. 90kt ei tullu perille, nyt kokeilussa 35kt, kirjottelen nää muistiin jotta muistan jatkossa.

Kaikki muut leikkii ulkona, kylmä vappukeli, eihän oikeesti viel oo vappu mut me ostettiin tänään lapsille pallot ja vietetään vappua. Lino halus ton sydän pallon vaik äiti ja isi olis halunnu mustan AngryBirdsin, mä olin iloinen että poika halus sydämen, rakkautta ei voi koskaan olla liikaa ilmassa!

S

Tuttisuut

Tää on testikuva blogiin, pienensin kuvan nyt niin pieneks että kyllä mä ihmettelen jos ei tätäkään kelpuuta.

27.4.2012

Tasapainopyörä



Näin tuon pyörän Iholla sarjan ensimmäisissä jaksoissa ja nyt sain sen googletettua, Bilteman pyörä, en olis uskonu että siel jotain noin nättiä, nyt on varauksessa ja toivottavasti pian saadaan se kotiin. Harjoittelupolkupyöriä on paljon alumiinisia ja ne tietty melko reteitä, mutta joku tuossa viehättää, puinen runko..sopii sisustukseenkin!

S

Multimedia message

Istun päiväkaljalla lukemas kirjaa, tätä ennen diet colaa :) kirja niin hyvä ettei malta viel jatkaa ostoskaduille. Rahaakin kun pitää säästää. Eilen löysin jo huipun pinkin laukun ja halpoja huiveja tuliaiseksi.

Hansku meni viel arkistoon, mä parkkasin taas Tarhapäivän kaa turistikahvilaan.
Menty maassa maan tavalla, mieletöntä halapaa kahvia, nutellaa, gelatoa, pizzaa, pastaa, olutta, viiniä... Ensi vkolla sit vettä ja lenkkiä ;) lenkkarit mukana täälläkin...

Eilen käytiin katsomassa balsamoituja paaveja, tänään aamulla laulamas aikuista naista suurlähetystössä (siel yhden näiden ystäväl synttärit). Tääl joku 300 kirkkoa ja kaikkialla näyttää hienolta. Mulla haaveena tulla tänne vielä kesälomalla uusiks mut harmillisesti Hanskun 30v juhlat on trefest-vkonloppuna jonka ympärillä mun pitäis töidenkin puolesta pysyy Trella. Heinäkuu Hanskun vika kk tääl. Hullut matkat vois iskee halpalennoilla... Ihanaa v-loppua Suomeen!

At Rome

Ihan mahtava aurinkoinen aamu, nukuin pitkään, nyt matkalla ratikassa etsimään aamukahvia. Hansku ja kämppikset lähteneet ajoissa liikenteeseen. Eilen ajeltiin ratikassa nunnien kanssa nyt tasaista italianpapatusta taustalla.
Eilen syötiin pastaa ja istuttiin muutamalla kaljalla, hieman ensituntumaa historialliseen keskustaan. Tänään joko
Colosseum tai Vatikaani, jotakin joka päivälle.

Makeaa

Lenni on kova poika seuraan telkkaria, muistan et Linokin tossa iässä käänsi aina päänsä ruudun suuntaan. Mulla on ihan tajuton makeenhimo ollu jo monta viikkoo. Sokeria en pysty syömään ku tulee niin heikko olo mut oonki vetäny hunajaa ja suklaariisimaitoo monta kertaa päivässä. Pelottaa et koska kajoan pakastimelle kun siel on kaikkia kakkuja, täytyy vaan muistaa että ne vie voimat ja väsymyksen partaalle ja nyt on syytä muistaa syödä monipuolisesti, jostainhan tää makeenhimo kertoo.

Tein tänään ihanaa ruokaa mitä ei kyl kukaan muu halunnu syödä..ei edes maistaa. Vie välillä niin ton ruoanlaittomotivaation alas ku ei kelpaa. Pilkoin pieneks puolikiloo porkkanoita ja heitin pannulle kiehuun. Likoamassa oli linssejä ja riisiä. Linssit meni porkkanoiden kaveriks ja riisit omaan kattilaan. Pannulle lisäksi sipulia, valkosipulia ja monta tomaattia..Anne keräs kaupasta ison kassillisen tomaatteja pyynnöstäni mut niitä oli tosi paljon ja ne ollu ny ruokalistalla tällä viikkoa. Mausteeks yrttisekotuksia, nokkosta, kookosöljyä, voita reilusti ja suolaa sekä vähän hunajaa. Ihan huippuhyvää "jauhelihakastiketta" ja sen lisäks rakensin salaatin lehtisalaatista, herneenversoista..persiljaa, hamppuöljy, 1/3 sitruunan mehu ja kuorta raasteena, suolaa, hunajaa, kurkkua, tomaattia, pinjan-, kurpitsan- ja auringonkukan siemeniä, merilevää, nokkosta, kuivattua ananasta. Hyvää.

Viimeaikoina ollu melko haastavaa tää imeytys, sanotaan että puolet ja puolet ruokinta kerroista menee hyvin, toisen puolikkaan saan miettiä, pohtia ja tehä jalkakyykkyjä että saan Lennin rauhoittuun. Tutilla saa rauhoittuun välillä ja sit taas jatketaan, mut hittovie ei se helppoo oo. Tänään oon tehny kyykkyjä paljon, jalat on ihan väsyneet ja tuntuu ihanalta olla makuuasennossa.

Oltiin pomppukerhossa, syötiin eväät (avokadot,omenat,päärynät) liiksan rappusilla, puettiin, käytiin luontaistuotekaupassa, Lundille palauttaan ristiäiskukkaruukut, kastemaljan  ja pankkiin avaan Lennille tiliä. Myös Lino sai pikkasen omaa rahaa isoisältä ja kantoi rahapussinsa itse koko reissun, antoi 20e pankin tädille ja sanoi että "minä taluan katisin punasen ahan" eli puolet meni tilille ja kympin sai takasin jotta saa sillä sit joskus jotain ostaa.

Mul olis taas vaik kuin paljon asiaa,silmät ei pysy auki enää ja sain just vauvan nukahtaa.

S

26.4.2012

Annel viestii3

Niin ja mun välitystietojen mukaan sulle ei oo tullu yhtään kuvaviestii perille..? Kolme yht lähetin, kaks kertaa tuttisuut ja kerran viidakon ja samat blogiin mut siel ei näy vieläkään vaik sieltä tulee välitystiedot että toimitettu. On tää tekniikka hämmentävää..

Annel viestii2

Joo sain sun kuvan! Kiva että tuli kuvat perille. Nyt mä elän sun kauttas, kuvittelen että mä istun ton juomalasin ääres ja se lämpö, ihmisvilinä, lomafiilis, uuden viehätys, rentous. Pääsen melkein siihen kaikkeen käsiks fiilistelemällä ja tunnen kutkuttavan jännän olon ku aatteleekin et olis reissussa. Nauti taas niin kovasti olostasi, mä nautin tääl tänään pomppukerhosta ja tästä arjesta, vaik aina ei muistakaan nauttia. :)

Annel viestii

Oon yrittäny lähettää sulle ja esallekin nyt jo kolme kertaa kuvaviestiä ja ei mee perille. Omituista. Siis ymmärtäisin jos vaan sulle ei mee ku oot siel. Miten siel menee, onko lämmin? Jos vaan on aikaa sulla rustata joku koosteviesti fiiliksistä. Mä voisin lähtee sinne ny heti. Mun pitäis kai tehä joku vaikka yhden vrk reissu tän vauvan kaa ja ystävien että pääsisin vähä tuulettuun. Tissinjatke siis mukaan, mikäs tän kaa kahestaa reissatessa, voi mun olis pitäny lähtee pariks päivää teidän kaa Roomaan! :)

25.4.2012

Ulkoilua

Kiitos Hanskulle :) just kattelin mahaani saunassa ja mietin et mitä ihmettä sille teen. Ostin taas suklaariisimaitoa suklaanhimooni, teen täti Sarin kaa pian suklaata niin sit saa taas luvan kaa herkutella ehtaa tavaraa. En oo viel päässy faceen tänään.

Oltiin ulkona 12-18 sarin kaa, vauva nukku lähes koko ton ajan ja välil vaa tissillä ja linoki nukku tosta ajasta pari tuntia, loisto päivä tänään kun lasten kaa menny niin hyvin. Ilta siivoiltiin, sekin helpompaa kun Lennikin viihty vaavisängystään seuraten.

Linon kaa vietettiin laatuaikaa kahestaa ja oltiin s-kaupassa yli tunti. Linolla kevät kuteet, lippis ja huppari vaan. Ihan onnessaan tästä 'melkein kesästä' ja selitin että se on kevät. Täs viel ihana lause lenkiltä tänään "äiti, minä äsken säikähdin isoo ekkaa ja tulin tonne äitin taakse kiireesti piiloon"

Nyt yritän täl puhelimella fb ja kaakaovoita naamaan siis ulkoisesti. Mitäs ohjelmaa teil siel?

Multimedia message

Mä juuri odotan laukkua. Tosi jännää. Ks mun FB ni tiedät miten matka meni :) ihmiset riisuu, toiv tääl jo lämmin, huomiselle luvattu 26! T. Anne Roomasta

24.4.2012

Tekniikkaa

Heräsin kahden jälkeen Lenni kainalossani ja jälleen valot kämpässä. Kävin suihkussa joskus kai puol kakstoista ja kiireesti juoksin poikaa syöttään kun rupes kuuluun heräämisen ääniä. Sille tielle jäin eli pyyhe päällä ja peittokin vaan osittain. Kiva kirjoittaa muistiinkin nyt vähän yön vaiheita. Lenni nukahti yöunille 22.40 ja söi siitä tuntia myöhemmin, nukuttiin yhdessä kahteen asti ja syötiin, sit heti unta lisää ja herättiin syömään 3.40. Lenniä itkettää ja vatsassa ilmaa. Sain käytyä sammuttaas jo kaikki valot, puettua itteni ja vaihdettiin pojan vaatteet kun puklas isosti päällensä.

Äkkiä tää aika tässä rientää, nyt jo reilu puoltuntia siis oltu hereil ja yleensä se siihen tuntiin menee. Lenni haluaa olla pystyasennossa kunnes ylim ilmat on poistunu ja taas nukutaan. Eli oliks tää ny sit kolmas vai neljäs syöttö tai mistä sen nyt laskeekin koska nukahti ku toisaalta ne yöunet alko jo sillon ysin jälkeen ja syötöt 22, 23.40, 02, 03.40 ja nyt tässä mietitään et olisko nälkä vielä..taitaa olla.

Tiistairaportti.. Loppuyö:  eli syötiin 04.50 ja sitten nukkumaan 05.10 josta seuraava syöttö 07.20 ja siitä levotonta unta ja unta tutin avustuksella 08.30 asti eli tällänen yö. Silti en tarvinnu tänään päiväunia, kai sitä unta tuli suht hyvin kuitenki.

Josko me pian nukahdetaan vaikkakin nyt on vauvan silmät ammollaan kun lautaset ja kauhee touhu päällänsä. Syötöt tunninkin välein menis jos valvominen jäiskin siihen eli jos esim tunnin välein syö, niin sehän vie aikaa noin vartin ja siihen ilmanpoistot perään niin ei siinä paljon unta jää ennen seuraavaa syöttöhetkeä..siitä tää väsymys johtuu, onneks väli usein pidempi ja joskus saa onnistuneesti kahden tunnin uni pätkän itekin vaikka parashan olis edes kerran yössä se yks 3h pätkä jotta aivot toimis paremmin.

Piti viel sanomani tätä tekniikan maailmaa kun en tykkää ajatuksesta nukkua puhelin pään vieressä ja nyt heräsin että kaukosäätimet pään vieres, puhelin kans ja kannettava alle metrin päässä heti sohvan alla. Oon ihan varma et laitteista vapautuu huonoa epätasapainottavaa energiaa ja säteilyä kehoomme, vaikutukset näkyy joskus parinkymmenen vuoden päästä. Laitan yleensä puhelimen parin metrin päähän lattialle ja muut laitteet pois kokonaan. Puhelimestahan tulee katsottua yöllä vaan kelloa, ehkä vois harkita siihenkin toista ratkaisua.

Lenniä ei nukuta, on niin kova vauhti mun sylissä. Yritän olla turhia juttelematta etten aktivoi mutta toisaalta otan nääkin yöhetket usein asenteella ihanaa laatuaikaa yhdessä vauvan kaa ja mikäs tässä seurustellessa. Nyt tuli mullekin yhtäkkinen kova nälkä ja eikun syömään, äkkiä tää tunti täs hereil meni ja ei me viel nukkuu päästä. Kirjoittelen loppuyön kulusta lisää vaik aamulla.

S

23.4.2012

Lisää juttua

Lenni syö itseänsä just ehkä yöunille..tää on jotenkin niin helpon ja kevyen tuntuista olla kaksin vauvan kaa. Ollaan niin yhtä sen kans että tää tuntuu niin mahtavalta keskittyä siihen tunteeseen täysillä. Ihmettelen vieläkin miten Linon kans se vauva-aika oli niin raskasta. Ensinnäkin Lino itki paljon ja millään liikkeellä sitä ei saanu hiljaseks, toisekseen yöunet oli tajuttoman katkonaisia ja päivällä unet todella lyhyitä, välillä nukuttiin hyvinkin mutta sitten olikin taas paljon menoja ja en osannu olla näin paikoillaan.

Lenni heräs just. Nukku mun kainalossa, ihanaa vaan loikoilla. Ehdin täs välissä puhuun pitkän puhelun Annen kans, mistä sitä juttua riittääkin!? Välillä oltiin hiljaa ja Anne teki töitänsä, viimeisteli juttuja ennen loman alkua ja mä seurasin telkkarista csi jaksoa. Täydellisiä kun en voinu katsoa kun niin monta jääny väliin, kaikki kyl nauhalla, nyt niihin tarttis jo päivän että ehtis katsoon kaikki.

Mulla oli myös toisen ystävän kanssa tänään niin hyvät keskustelut puhelimessa, hän opiskelee kasvatustiedettä ja ihmettelinkin kuin upeaa ja mielenkiintoista tekstiä saa lukea ja myös sitä miksi ihmeessä tää yhteiskunta on tällainen vaikka ihan kaikkea muuta opetetaan. Ja miksi ihmisten täytyy saada kaikki tänne heti ja mitä helpommin niin sen parempi ja seurauksia ei aatella, ei osata aatella niin pitkälle esim 10v päähän jolloin ruoeaa viimeistään näkymään esim lapsen oireilu välinpitämättömästä kasvatuksesta. Lapsethan toivoo tänäpäivänä vanhemmiltaan yhteistä aikaa.

Uutisissa just oppivelvollisuus 18v asti, loistava juttu! Kävi niin sääliks Senniä kun ei päässy mihinkään haluamistaan koulutusvaihtoehdoista peruskoulun jälkeen. Vasta just ennen koulun alkua sai sitten paikan kouluun mut ei nyt ihan sinne kun halus. Koko kesä jännitettiin ja kaikkihan sen ikäiset puhu vaan uudesta koulustaan ja se että sitä ei ollu lainkaan, vie itseluottamuksen. Se oli vaan niin musertavaa että nuoren ihmisen ammattihaaveet tuhoutui tyyliin jonkun matikannumeron takia ja siinä vaiheessa kun nuori herkimmillään itseänsä etsimässä.

Missähän mun ukkoni on? :) piti tulla jo puol kymppi, nautin siis suuresti olla ihan itekseen tääl himas mutta aina sitä huolestuu ku ei toisesta kuulu. Mä herkuttelin tääl just Linon ja Annen mulle ostaman Riesen patukalla ja suklaariisimaidolla. Patukka oli tummaa suklaata ja toffeeta ja pari palaa vei suklaan himon ja oli todella herkullista. Liputan edelleen mieluiten raakasuklaan puolesta, mutta makeanhimoon kelpaa muutkin. No nyt se Espe soitti et viel menee vähä aikaa. Mä ihmettelen välillä tai siis melko usein et miten se jaksaa ku aamul lähtee seiskalta ja usein kotiutuu paloasemalta tällain iltamyöhään ja kun vaatii ne 9h yöunet, vaikkakin harvinaista nykyään.

Eilen oli MLL:n kevätrieha liikuntahallilla, ihana tapahtuma. Sitä ennen käytii hakeen piknik-eväätja syötiin ne paloaseman pihassa auringonpaisteessa. Ensimmäinen kevätkesäpäivä, t-paidalla olis tarjennu. Anne liitty meidän seuraan ja mentiin hörppään kahveet liikuntahallille. Leikittiin leikkipuistossa, Lino laski onnessaan liukumäkeä pitkästä aikaa ja hyppi kaikki vesilätäköt, ajeli autolla ja laivaakin ohjas. Pojat lähti päiväunille tai Esa formulakatsomoonsa, me Annen kaa palauttaan Miralle niiden kameraa. Pikkujärkkäri Olympus jolla tulee yllättävän hyviä kuvia kokosekseen ja sillähän innostuin kuvaan vauvaa. Suurinosa ristiäiskuvista oli Sofiasiskon ottamia kunnon järkkärillä, sellanen olis ihan unelma, mut pääasia et joillain on kameroita ja pääsen nauttiin kauniista kuvista.

Lenni nukahti mua vasten, sydämemme lyö jälleen yhteen. Tässä vois olla ikuisuuden.

S

Rentoutumista

Innostus tämän tekstin kirjoittamiseen tulee nyt siitä että katselen tv:tä. Avalta tulee Rachel Ray ohjelma ja tässä jaksossa esitelty onnistuneita laihduttajia. Mun on haastava välillä kirjoittaa kun vauva ei viihdy paikallaan sylissä, nyt tais torkahtaa. Niin siis jaksossa oli jopa 117kg laihduttanut nainen joka painoi nyt 78kg, annoskokojen pienentämisellä ja vihannesten lisäämisellä ruokavalioon ja toki liikunnalla.

Lenni nukku ehkä 2min, voi kun sitä vääntää vatsaa ja ei pysty nukkumaan. On muuten nukkunu ihan ok hyvin, mutta kyllä tänäänkin huomas vaunulenkillä että ensimmäinen tunti oli sellasta että heräs heti kun vaunut pysähty, toinen tunti menikin sikeemmin. Pieniä pätkiä nukkuu paikallaan mutta jopa parikin tuntia liikkeessä.

Hypin nyt aiheesta toiseen..siis vielä tosta ohjelmasta, siinä yksi muuttujista oli Jorge joka nykyään ravintokirjailija ja kuntovalmentaja. Jorgen kirja IsonBritannian bestseller listoilla ja kertoo siis laihduttamisesta pelkästään syömällä kohtuudella ja välttämällä piilosokereita. Mulla tuli ensin fiilis että hienoa kun vihdoin ruvetaan puhuun sokerin vaaroista eikä enää rasvojen. Toisaalta taas tuntuu niin hullulta että yksinkertaiset maalaisjärkiasiat pitää tuoda uudelleen esille uusin erilaisin tavoin jotta ihmiset tajuaa. Ei siis tarvi hifistellä ruoan kans eikä omata täydellistä ravintotietoutta ja silti pystyy olemaan avuksi tuhansille ihmisille. Mun on kyl saatava käsiini se kirja ihan mielenkiinnosta.

Nyt herää myös kysymys että pitäiskö tässä ruveta tekee bisnestä tähän ruokailuun liittyen ja ruveta opastaan ihmisiä ihan ammattimielessä. Ei, en mä bisnestä halua tehdä, haluan täydestä sydämestäni auttaa ihmisiä oikeille raiteille pienin muutoksin. Tärkeintä onnellisuus. Mutta ruoasta saa kivan harrastuksen kun siihen vähän paneutuu ja nauttii joka suupalasta minkä syö. Oon ihan varma että tässä valmisruokien maassa on ihmisiä jotka ottaisivat apuni vastaan pientä korvausta vastaan ja saisin joskus mahdollisuuden auttaa muutamia ihmisiä.

Siis että on suklaata ja suklaata, toinen myrkkyä, toinen huipputerveellistä, on suolaa ja suolaa, leipää ja leipää jne..
Eli laatu kaikessa määrää ruoan järkevyyden. Ja todentotta kaikkee kohtuudella on tosi hieno ensimmäinen askel. Mua huvitti ku Senni sisko oli kiitosta vaan laittanu astioita koneesta kaappeihin ja ruokalautasten paikalla oli pikkulautasia, se olis just paras tapa kun opettelis annoskoon kahvilautasen avulla. Mun ongelma on just se että voin syödä ihan mielettömiä äijäannoksia ja se jos jokin heikentää elimistöä.

Tää ilta - Sovittiin että Lino menee mummille yökylään, Esa heitti pojan sinne kun lähti reeneihin. Lino haluaa aina kovasti välillä hoitoon, kai se on vaihtelua ja tykkää olla vähän aikaa kerrallaan ja aina ennen lähtöää käydään läpi koska äiti hakee ja toistaa niitä ja homma on selvä kun tietää mitä millonkin tulee tapahtumaan. Miten onkin jo noin iso poika ja kuin nopeesti se vauvaikä loppujenlopuks on ohitse. Nyt lapsi pärjää niin hyvin ja osaa kertoo jos ei jostain asiasta tykkää.

Mulla on mieletön rentoutumisen fiilis tääl kotona. Vauva vääntää ja kääntää sylissäni, silti mielessäni on mieletön rauha ja kehossa rentous. Koti on kun pommi, saa jalkoihin katsoa kun kävelee, niin paljon tavaraa lattioilla, leluja, vaatteita, ilmapalloja, vaippoja ja viel lauantaina tääl oli niin siistiä. Aattelin jostain huoneesta lelut kerätä edes paikalleen, mutta nyt just nollaan ja opiskelen silti samalla uutta.. Katselen sivusilmällä tv1 Prisma: Ihmiskehon sisällä, juttua vauvoista ja kuinka tärkeä ensimmäinen vuosi on aivojen kehitykselle sekä muuta mielenkiintoista esim. murrosikäisen aivotoiminnasta. Sokealle kehitetty laseihin kamera joka tietokoneen avulla muodostaa kielen päälle laitettavaan laattaan pikkupiikeillä muodon jonka aivot tulkitsee kuvaksi.

Oon kirjoittanu tätä jo reilun tunnin ajan, aina välillä joku lause, joten voi olla sekavaa tekstiä. Tää niin ihanaa keskittyä täysillä vauvaan, jutellaan ja hymyillään ja koko ajan haluan pitää hänet kosketuksissä itseeni. Ei edes tulis mieleenkään mennä siivoamaan kun toinen hereillä, ihanaa seurustella.

Nyt tulee dokkari Nokia puhelinten menestyksestä ja yrityksen ylimielisyydestä ja markkinoiden menetyksestä. Mielenkiintoisia juttuja. Vauva on nyt niin tyytyväinen ja taas jutellaan. Yritän kirjoittaa myöh viel lisää eilisestä ja tästä kauniista päivästä. Heippa!

S

21.4.2012

Lenni Juhani - kastejuhla

 Kastejuhla sujui paremmin kuin osasi uskoakaan. Kiitos rakkaille läheisille ja ystäville kauniista tilaisuudesta.

Kuvat ei oo ihan järjestyksessä. Facebookin puolella kuvia pääsi järjesteleen ja siellä paremmin esillä.
Kuvatekstejä luvassa myöhemmin :)