23.4.2012

Rentoutumista

Innostus tämän tekstin kirjoittamiseen tulee nyt siitä että katselen tv:tä. Avalta tulee Rachel Ray ohjelma ja tässä jaksossa esitelty onnistuneita laihduttajia. Mun on haastava välillä kirjoittaa kun vauva ei viihdy paikallaan sylissä, nyt tais torkahtaa. Niin siis jaksossa oli jopa 117kg laihduttanut nainen joka painoi nyt 78kg, annoskokojen pienentämisellä ja vihannesten lisäämisellä ruokavalioon ja toki liikunnalla.

Lenni nukku ehkä 2min, voi kun sitä vääntää vatsaa ja ei pysty nukkumaan. On muuten nukkunu ihan ok hyvin, mutta kyllä tänäänkin huomas vaunulenkillä että ensimmäinen tunti oli sellasta että heräs heti kun vaunut pysähty, toinen tunti menikin sikeemmin. Pieniä pätkiä nukkuu paikallaan mutta jopa parikin tuntia liikkeessä.

Hypin nyt aiheesta toiseen..siis vielä tosta ohjelmasta, siinä yksi muuttujista oli Jorge joka nykyään ravintokirjailija ja kuntovalmentaja. Jorgen kirja IsonBritannian bestseller listoilla ja kertoo siis laihduttamisesta pelkästään syömällä kohtuudella ja välttämällä piilosokereita. Mulla tuli ensin fiilis että hienoa kun vihdoin ruvetaan puhuun sokerin vaaroista eikä enää rasvojen. Toisaalta taas tuntuu niin hullulta että yksinkertaiset maalaisjärkiasiat pitää tuoda uudelleen esille uusin erilaisin tavoin jotta ihmiset tajuaa. Ei siis tarvi hifistellä ruoan kans eikä omata täydellistä ravintotietoutta ja silti pystyy olemaan avuksi tuhansille ihmisille. Mun on kyl saatava käsiini se kirja ihan mielenkiinnosta.

Nyt herää myös kysymys että pitäiskö tässä ruveta tekee bisnestä tähän ruokailuun liittyen ja ruveta opastaan ihmisiä ihan ammattimielessä. Ei, en mä bisnestä halua tehdä, haluan täydestä sydämestäni auttaa ihmisiä oikeille raiteille pienin muutoksin. Tärkeintä onnellisuus. Mutta ruoasta saa kivan harrastuksen kun siihen vähän paneutuu ja nauttii joka suupalasta minkä syö. Oon ihan varma että tässä valmisruokien maassa on ihmisiä jotka ottaisivat apuni vastaan pientä korvausta vastaan ja saisin joskus mahdollisuuden auttaa muutamia ihmisiä.

Siis että on suklaata ja suklaata, toinen myrkkyä, toinen huipputerveellistä, on suolaa ja suolaa, leipää ja leipää jne..
Eli laatu kaikessa määrää ruoan järkevyyden. Ja todentotta kaikkee kohtuudella on tosi hieno ensimmäinen askel. Mua huvitti ku Senni sisko oli kiitosta vaan laittanu astioita koneesta kaappeihin ja ruokalautasten paikalla oli pikkulautasia, se olis just paras tapa kun opettelis annoskoon kahvilautasen avulla. Mun ongelma on just se että voin syödä ihan mielettömiä äijäannoksia ja se jos jokin heikentää elimistöä.

Tää ilta - Sovittiin että Lino menee mummille yökylään, Esa heitti pojan sinne kun lähti reeneihin. Lino haluaa aina kovasti välillä hoitoon, kai se on vaihtelua ja tykkää olla vähän aikaa kerrallaan ja aina ennen lähtöää käydään läpi koska äiti hakee ja toistaa niitä ja homma on selvä kun tietää mitä millonkin tulee tapahtumaan. Miten onkin jo noin iso poika ja kuin nopeesti se vauvaikä loppujenlopuks on ohitse. Nyt lapsi pärjää niin hyvin ja osaa kertoo jos ei jostain asiasta tykkää.

Mulla on mieletön rentoutumisen fiilis tääl kotona. Vauva vääntää ja kääntää sylissäni, silti mielessäni on mieletön rauha ja kehossa rentous. Koti on kun pommi, saa jalkoihin katsoa kun kävelee, niin paljon tavaraa lattioilla, leluja, vaatteita, ilmapalloja, vaippoja ja viel lauantaina tääl oli niin siistiä. Aattelin jostain huoneesta lelut kerätä edes paikalleen, mutta nyt just nollaan ja opiskelen silti samalla uutta.. Katselen sivusilmällä tv1 Prisma: Ihmiskehon sisällä, juttua vauvoista ja kuinka tärkeä ensimmäinen vuosi on aivojen kehitykselle sekä muuta mielenkiintoista esim. murrosikäisen aivotoiminnasta. Sokealle kehitetty laseihin kamera joka tietokoneen avulla muodostaa kielen päälle laitettavaan laattaan pikkupiikeillä muodon jonka aivot tulkitsee kuvaksi.

Oon kirjoittanu tätä jo reilun tunnin ajan, aina välillä joku lause, joten voi olla sekavaa tekstiä. Tää niin ihanaa keskittyä täysillä vauvaan, jutellaan ja hymyillään ja koko ajan haluan pitää hänet kosketuksissä itseeni. Ei edes tulis mieleenkään mennä siivoamaan kun toinen hereillä, ihanaa seurustella.

Nyt tulee dokkari Nokia puhelinten menestyksestä ja yrityksen ylimielisyydestä ja markkinoiden menetyksestä. Mielenkiintoisia juttuja. Vauva on nyt niin tyytyväinen ja taas jutellaan. Yritän kirjoittaa myöh viel lisää eilisestä ja tästä kauniista päivästä. Heippa!

S