13.4.2012

Jo helpottaa

Ihana yö ja aamu.

Sain nukuttuu 3h putkeen ja muutenkin yö meni ilman hereilläoloa, tietty syötöt mut sellasta vääntämistä ei ollu.

Olin eilen niin väsyny, monta huonoo yötä ja ei mahdollisuutta päikkäreihin. Väsymys ilmeni tuskastumisena ja kärsimättömyytenä. Eilen tuli se tunne etten jaksa kuunnella vauvan huutoa ja soitin Esalle joka onneks riensi apuun sopivasti.. oli tullut juuri töistä kotiin ja me oltiin tai yritettiin lähteä koiria lenkittään äiten luona.

Vauva itki eilen tosi paljon, ei rauhoittunu autossa, ei vaunuissa. Syliä sen oli vaan ikävä vaikka siinäkin vaadittiin hyppivä liike jotta rauhoittui. Rankka päivä siis ja tajusin taas että elämää on rauhoitettava ja vauvan kanssa oltava kotona eikä hoidella kaiken maailman asioita vauva kaukalossa. Lino oli nätisti sen kriittisimmän hetken kun mikään ei tuntunu onnistuvan vauvan kan, vaikka karkaskin välillä, laitto Sagalle sen oman hihnan, miten löysikin ja lähti koiran kaa pihalle, niinhän äiti oli Linolle sanonu hetkeä aiemmin että tehdään vaikkakin tilanne ei nyt sitä sallinu. Sitä ennen meni toisesta ovesta pikkukoirien kaa takapihalle ja heitteli mummelin kauniisti asettamia kiviä rännin alla olevaan vesisaaviin jne.. Kannoin pojan sisälle ja sit odottikin nätisti et saadaan vauva rauhoittuun. Menevä kaveri ja malttiakin löytyy.

Eilen käytiin siis pakokaasumittauksessa ja katsastuksessa, ei menny läpi ja korjaamolla varaan huoltoaikaa. Onhan se tieto että auto nielee rahaa mutta nyt rupee tuntuun jo että menee sietokyvyn yli nää kustannukset varsinkin kun taas oli postilaatikossa ylinopeussakot. Kaikki on ihan itestä kii ja omasta tyhmyydestä ja välinpitämättömyydestä automaailman sääntöjä kohtaan.

Ei oo tullu vaunuteltuakaan niin paljoa kun Linon vauva-aikana, paitsi että eilen hain postista vasta seisomalaudan vaunuihin ja nyt päästään reippaallekin kävelylle, josko siitä innostuneena liikuttaiskin enemmän jalkasin. Kokeiltiin jo eilen, vitsit se on kätsy!

Lino menee tänään hoitoon, oli eilenkin, 5h josta nukkuu siel 2h. Saatiin kerhokuvat ja ryhmäkuvaa katsellessa tuli ikävä kavereita ja sittenhän aateltiin kokeilla hoitopäiviä neljän kuukauden tauon jälkeen. Ja hyvinhän se eilinen oli menny, autoon piti loppupäivästä kantaa melki väkisin, niin kivaa oli ollu. Sano siinä mulle kun turvavöitä sille laittelin "äiti, ei ollu hoito pahajuttu, kiva päivä tänään"

Vaari on nyt kotona, pääsi eilen illalla, on se kova tauti, huh, ei tajuakaan mitä toinen joutuu kokeen ja kärsiin. Iso mies joutuu antautuun toisten autettavaks. Ens viikolla hoidot menee tauolle ja saa hetken hengähtää. Kyllä kesti itteni koota eilen kun nähtiin, mutta lopulta oli ihanan rento tunnelma ja vaari se nousi kohentaan takan pesääkin.

Oho, ompas kello paljon. Hyvä yö takana ja vauvan kaa herättiin vasta seiskan jälest ja Lino nukkuu vieläkin, tässähän tulee pian kiire kun vartin päästä olis hyvä jo olla kaikki autossa pakattuna. Tänään ei mulla muuta ohjelmaa kun itseni lataamista ja yrittää hoitaa kotia kuosiin. Energiaa kerään viikonloppuun, espe kursseilla ja mun yksinpyörittämä arki jatkuu läpi pyhien.

Tampereella on puutarhamessut. Siel olis tosi kiva käydä leikkimässä ja tsekkaan vanhat tutut. Nyt kiireesti puuron keittoon, vakkariks on muodustunu kaura-hirssi tai kaura-tattari puuro. Kauran maku niin hyvä ja näi totutellaan uusiin makuihin. Pelkkä tattari ja hirssi kaipaa kaverikseen esim banaania tai taatelia. Puurot jää keittämättä, nyt jogurttia.

S