27.4.2012

Makeaa

Lenni on kova poika seuraan telkkaria, muistan et Linokin tossa iässä käänsi aina päänsä ruudun suuntaan. Mulla on ihan tajuton makeenhimo ollu jo monta viikkoo. Sokeria en pysty syömään ku tulee niin heikko olo mut oonki vetäny hunajaa ja suklaariisimaitoo monta kertaa päivässä. Pelottaa et koska kajoan pakastimelle kun siel on kaikkia kakkuja, täytyy vaan muistaa että ne vie voimat ja väsymyksen partaalle ja nyt on syytä muistaa syödä monipuolisesti, jostainhan tää makeenhimo kertoo.

Tein tänään ihanaa ruokaa mitä ei kyl kukaan muu halunnu syödä..ei edes maistaa. Vie välillä niin ton ruoanlaittomotivaation alas ku ei kelpaa. Pilkoin pieneks puolikiloo porkkanoita ja heitin pannulle kiehuun. Likoamassa oli linssejä ja riisiä. Linssit meni porkkanoiden kaveriks ja riisit omaan kattilaan. Pannulle lisäksi sipulia, valkosipulia ja monta tomaattia..Anne keräs kaupasta ison kassillisen tomaatteja pyynnöstäni mut niitä oli tosi paljon ja ne ollu ny ruokalistalla tällä viikkoa. Mausteeks yrttisekotuksia, nokkosta, kookosöljyä, voita reilusti ja suolaa sekä vähän hunajaa. Ihan huippuhyvää "jauhelihakastiketta" ja sen lisäks rakensin salaatin lehtisalaatista, herneenversoista..persiljaa, hamppuöljy, 1/3 sitruunan mehu ja kuorta raasteena, suolaa, hunajaa, kurkkua, tomaattia, pinjan-, kurpitsan- ja auringonkukan siemeniä, merilevää, nokkosta, kuivattua ananasta. Hyvää.

Viimeaikoina ollu melko haastavaa tää imeytys, sanotaan että puolet ja puolet ruokinta kerroista menee hyvin, toisen puolikkaan saan miettiä, pohtia ja tehä jalkakyykkyjä että saan Lennin rauhoittuun. Tutilla saa rauhoittuun välillä ja sit taas jatketaan, mut hittovie ei se helppoo oo. Tänään oon tehny kyykkyjä paljon, jalat on ihan väsyneet ja tuntuu ihanalta olla makuuasennossa.

Oltiin pomppukerhossa, syötiin eväät (avokadot,omenat,päärynät) liiksan rappusilla, puettiin, käytiin luontaistuotekaupassa, Lundille palauttaan ristiäiskukkaruukut, kastemaljan  ja pankkiin avaan Lennille tiliä. Myös Lino sai pikkasen omaa rahaa isoisältä ja kantoi rahapussinsa itse koko reissun, antoi 20e pankin tädille ja sanoi että "minä taluan katisin punasen ahan" eli puolet meni tilille ja kympin sai takasin jotta saa sillä sit joskus jotain ostaa.

Mul olis taas vaik kuin paljon asiaa,silmät ei pysy auki enää ja sain just vauvan nukahtaa.

S