31.7.2012

Hyppy ja letti liehuu

Eilen rannalla yks tyttö n.6v sano Linolle et sulla on tyttömäinen nimi ja näytätkin ihan tytöltä :) voi ei. Kai meidän täytyy tukka lyhentää ennen sit joskus ennen kun kouluun menee tytötteleväksi. Vaik sil lippis ja ihan poikavaatteet niin tän kesän aikana niin monesti tytötelty. Ei haittaa mut ihmetyttää tekeekö tukka niin ison merkityksen.

Pitäny kirjoittaa et mulla jälleen loistofiilis ja ketutus tipotiessään, olipas rankka kolmeviikkoa kun oikeesti ketutti jokapäivä ja sellanen paskafiilis vaik kaikki oli niin hyvin!! Mut nyt taas oma vanhaitseniolo eli kaikki on paremmin kuin loistavasti ja vaan naurattaa!

S


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Mukkelismakkelis

Päiväunien ensin rauhoituttiin ja lueskeltiin muutama uus kirjastonkirja sängyllä ja kun se uni ei ilman tuttia tullut, lähdettiin rantaan nauttimaan kauniista ilmasta. Heiteltiin kiviä järveen ja frisbii oli koirien mieleen. Niin kauan heiteltiin että koirat väsy ja menivät mammiin varjoon laiturin alle. Laituri siis viel nurtsilla, josko pian olis järvessä ja hiekkaakin rantaan on tullut joten lapsiystävällinen ranta tulossa meidänkin puolelle järveä. Jee!

Lenni kulki kantorepussa menossa mukana ja Lino halus kotoa moponsa mukaan, siis se sininen muovimopo jossa jaloilla potkitaan, kiva lelu niin sisällä kuin ulkonakin. Laski lujaa sillä mäkee alas hymyssäsuin.


Lähetetty Nokia-puhelimestani

Lounaalla

Kirjastoon kun aamulla suunnattiin ja siel kirjoja lueskeltiin. Mummeli tuli sinne ja meidät nappas mukaansa. Isoisäkin kävi meitä kirjojen keskellä tervehtimässä. Suunnaattiin lounaalle herkkuhetkeen. Texmex tomaattikeittoa ja runsaasti salaattia, jälkkäriks mansikkasuklaakakku, nam.

Herkuttelemassa

Mummeli ja Lenni herkkuhetken terassilla.

Sirkuksessa

Oltiin Linon kans sirkuksessa, Lenni sen aikaa iskillä kantoreppuilemassa ulkona. Sirkus kesti kaikkinaan pari tuntia, hevonen ja väliajan pomppulinna taisivat olla eniten Linon mieleen. Kiva kokemus. Kummityttö äitineen muistuttivat meitä tästä tapahtumasta ja heidän seurassaan nähtiin taitavia esiintyjiä. Eniten nauratti pelle, varsinkin meitä aikuisia.

S

Multimedia message

Hullua, töihinpaluu oli jopa kivaa :) menin silti töiden jälkeen hakemaan
supersmoothien studiolta :) Sini, paljonko kookosöljyä pitää syödä päivässä?

Biitsillä

Startattiin aamulla rannalle tai siis nukuttiin kymppiin ja rattailla oltiin klo11. Rannalla oli kova tuuli ja ei ollenkaan kuuma, varsinkin kun pilvet pikkuhiljaa peittivät yhä enemmän taivasta, teki mieli jo paeta mahdollista tulevaa sadetta.

Ei oo kertaakaan oltu kirkkolahden rannalla uimassa tänä kesänä, viime kesänähän oltiin siel melki joka päivä työpäiväni päätteeksi. Linon kanssa sovittiin että nyt kun Lenni on mukana, niin ei saa mennä kastelemaan shortseja, äiti ei nyt pääse uimaan vaan leikitään tässä rannassa. Kun sain Lennin nukutettua syliini, vaunuihinhan ei nukahda kuin ani harvoin, ei tänäänkään vaik puoltuntia lykkäsin joten miks yrittää väkisin mut välillä sitä tekee mieli koittaa josko tälläkertaa. Syötin nukkuvan lapsen ja siirsin vaunuihin nukkumaan. Ja Linon kanssa päästiin uimaan ja riehuun veteen. Olisko vesi nyt 22 asteista.

Meillä pakkanen reistaa ja veinkin anopille turvaan tämän vuoden marjat, muuten tyhjennän nyt tällä viikkoa pakkasesta kaiken mahdollisen..hirvipataa huomenna, marjoja reippaasti puuroon jne.. Pakastin pitää sulattaa, siel joku tuuletin jäätynyt ja ei pääse laskeen lämpötilaa. Pakkasemme on siis ollut nyt muutaman vrk vain -14- -18 astetta.

Haettiin luomumansikoita suoraan tilalta perjantaina. Mansikoihinhan myrkytetään suuret määrät torjunta-aineita, riippuen toki tiloista ja varsinkin lapsille ei suositella annettavaksi tavallisia mansikoita. Itse syön kyllä tavallisia ihan reippaalla kädellä kunhan ovat kotimaisia, mutta lapsia ajatellen nyt ekaa kertaa luomuna. Mansikat ei vaan ollu kauheen hyviä, tosi märkiä osa ja pari pohjalla homeessakin. Tilan isäntä kyllä mainitsi että joukossa märkiä yksilöitä ja siksi ylim olivat laittaneet per loota. Perkasin osissa koko viikonlopun aina kun ehdin. Mansikat on meille herkkuja talven pimeinä iltoina ja tuovat iloa ja kesän lämpöä keskelle kylmyyttä, joten siinä perustelut miksi haalin mansikoita runsaalla kädellä.

Olympialaiset jumittaa teeveen ääreen jos rupeaa niitä katsomaan, parempi vaan nukkua kaikki mahd aika joten hyvää yötä.

Viel..eilen kävin juokseen kunnon hikilenkin, nyt on tullu yks lenkki per vko, hyvä fiilis tulee ja siis vaan puolentunnin juttuja. Tulee sellanen yhtäkkinen himo kun saa Lennin syötettyä et nyt mä lähden kaamalaisen kanssa juoksemaan : )

Mitäs muuta tänään, kotona tulee imuroitua nyt useammin sillä Lenni tykkää nukkua kantorepussa imurin hurinassa. Aina siis kun poikaa tuskastuttaa ja väsyttää mut uni ei tule niin reppuun ja pomppimisen sijasta tehokasta siivoilua.

Huomenna sirkus yläkentällä, haluaisn mennä Linon kanssa.

Mitäköhän Riikalle kuuluu sinne kauas vaikkei ny kauheen kauas mut kuiteskii!? :)


S

30.7.2012

Tuttitutti

Ihan ensteks haluun kirjoittaa et päätin yhtäkkiä et tänään mennään nukkuun ilman tuttia ja tehtiin diili Linon kaa että saa katsoa yhden muumin ennen nukkumaan menoa jos nukkuu ilman tuttia. Ja meni ihan kivuttomasti. Kestihän se rauhoittuminen/käkättäminen toki normia kauemmin ja lauleskeli kovaan ääneen ja mua nauratti ja laulettiin lisää kunnes silitin pojan uneen.

Jännä nähdä miten huomenna. Tutti on ollut helppo rutiini ja sen annettuani jätkä kävelly ite sänkyyn nukkumaan. Nyt kokeillaan josko nalle toimisi verukkeena. En tiedä mitä olis tapahtunut jos olis itkeny tutin perään tms.. Toisaalta kun näin sovittiin niin en edes odottanut itkua, yllätyin että nukahti jo ennen yhtätoista. Aiemmin en oo edes halunnu tuttia viedä, sillä itse olen ollut niin väsynyt ja päiväunilla iso merkitys elämässämme. Tutitta tuskin nukkuu enää päiväunia. Pieniä asioita mutta niin suuria kuitenkin.

S

Testi

Huikee väliarjen aloitus bodypump sykkeellä 10v ! Meno ja musa sen mukaista upoudes salis. Hyvä Maija & Timo! 
Anne

Sinappiketsuppi

Testiä josko tällätavoin saisin lähetettyä blogiin viestiä ja kuvejakin.

28.7.2012

Lautalla

Meil viestit sinkoilee Annen kans keskellä yötä ja sain just monia ihania kuvia illalta..tässä yksi kuva lautalta. Oltiin saunalautalla Pyhäjärvellä, mahtava reissu! Hemmetin hauska ystäväporukka, upee lautta saunoineen, ihanaa ruokaa, super kaunis ilma... täydellistä siis!

Olin Lennin luota pois 5h ja hienosti oli poika viihtyny mummelin ja Pepen hoidossa isoveikan kaa. Ihana hetken irtautuminen itselle arjesta, automatkatkin yksinajaen Treelle ja takasin Jukkapoikaa kuunnelle tuntu luksukselta ja kaikki mitä tapahtu siinä välissä oli niin super kivaa ja rentouttavaa. Mukava idea lauttasauna, koota tyypit järvelle läheisiin tunnelmalliseen yhdessäoloon!

S

25.7.2012

Ihan pokerissa

Ja Immasen kädet!

Pokeria hyppien

Pokeria

Tää salkku on mieleinen kaikkine rahoineen, rahat on välillä junia ja kohta välillä trampoliinikasa minkä päällä kiva hyppiä...

S

24.7.2012

Onnea hääpäivänä

Tää blogi vastaanottaa kuvii satunnaisesti mitä tykkää. Laitoin Porista enemmänkin ja Särkästä ja Sinin ja Esan häistä kaivoin yhden muttei puhelimel huoli sitä. Grrr. 

Lomaa mulla takana nyt vko ja paljon ehtinyt tapahtuu, nyt ma-ti vaan kotona paikallaan ja paljon unta :) perfect. Kun loma pätkissä niin ei saa ohjelmoida liikaa, pvät menee nopee vaikkei tee 'mitään'. 

Paljain jalkasin

Parannan huonojen kesäläpyttimien pilaamiani jalkojani kävelemällä muutaman päivän ilman kenkiä aamusta iltaan. Päiväl viel sora nipisteli mut ei enää.

Grillistä tuli just eväät pöytään. Lenni seuraa menoo repusta. Tukka viel märkänä järvivedestä ja Lino esittelee hienoja käpylehmiään..yks niistä näyttää ihan kilpikonnalta. Lämmin kesäilta, hienosti tarkenee.

Kummitätini ja hänen miehensä Pekan kanssa ruvetaan nyt syömään, Pekka opetti Linoo heittämään palloo ja huvimajan alta löyty keihäskin.

S

Hääpäiväkimppu

24.7

Tänään 2. hääpäivämme ja 10 vuotta siitä kun mä kysyin et ruvetaanks oleen. Sain ison neilikkakimpun aamulla sänkyyn, kukat samat kuin häissämme ja kimppu kaunis kuin morsiuskimppu!

Muuten sovittiin et ei mitään ihmeellistä tälle päivää, ei yllätyksiä vaan mukavaa yhdessäoloa. Tehtiin porukalla hyvää ruokaa, maustamatonta kanaa kera pippurin, suolan, kerman ja homejuuston, basmatiriisiä ja uunikasviksia; kesäkurpitsa, sipuli, tomaattia.

Nyt ollaan oltu kohta pari tuntia vierivieren pötköllään, lapset nukahti ihan samaan aikaan päiväunille, me aikuisetkin hetkeks mut jotenkin sitä kroppa käy kierroksilla ja ei osaa nukkua vaik väsyttää. Esa lukee mulle tos uutisia ja mä tätä kirjoittelen samalla.

Nautitaan viimeisestä lomaviikosta, yritetään olla vaan ja kerätä energiaa tulevaan arkeen.

Lenni avas timmulit nyt ja Linokin nousi pystyyn. Kahvia tekee mieli kovasti ja iski lähtee nyt hakeen pullat meille kyläkaupalta.

Lenni söi kiinteää eilen ekaa kertaa, maisteltu on nyt viikon aikana lusikan kärjeltä tuoretta mustikkaa ja yhtenä päivänä imeskeli vesimelonia. Avokadoa syötiin eilen ihan reippaasti, muutama teelusikallinen. Kokeillaan tänään taas, tää siks että toivoisin itselleni pidempää unipätkää öisin, jätkä kun syö melki tunnin välein. Kuukausi onneks viel pärjäillään pelkällä imetykselläkin joten pientä kokeilua vaan ja päiväunet kunniaan!

Hääpäivämme vietto jatkukoon nyt kahveilla ja yksinkertaisella yhdessäololla ulkoiluineen. Illalla grillataan. En mä aamun jälkeen tätä merkkipäivää sen enempää muistellu mut onhan kiva vähän nostattaa päivään fiilistä pikkujutuilla.

S

Neuvolapäivä

Tässä päivässä on ollut jotain ihmeellistä!

Herättiin ennen ysiä huoneissamme, Lenniltä oli tullu taas pissa läpi kokeilemistani housuvaipoista. Riisuin pojan nakupelleks ja menin kurkkaamaan vaippaa ja vaatteita hakiessani josko isot pojat olis hereillä. Liityttiin heidän seuraan, Linon viereen tyynylle painoin pääni, oltiin hetki kaikki yhdessä, koiratkin.

Haettiin Linon kanssa pihalta kasa salaattia, persiljaa, sitruunamelissaa kannuun riisimaidon joukkoon kera puuroutuvien chiasiemenien ja tuoreen sitruunamehun plus hunaja ja merisuola. Huippuhyvää vihreää puuroa lapioitiin suuhun ja kello se jo kiiruhti varttia vaille kymppiin kun oltiin yöpaidoissa tosin vatsat täysinä. Esa otti lapset hoitaakseen ja mä sain 10min kerätä kimpsut, pukee ja vähän meikata. Olin itekin ihmeissäni kun ovesta pihalle astuin viittä vailla kymppi ja siistit vaatteet päälläni, tukka nätisti ja meikkiäkin. Olisitte nähny varttia aiemmin! :)

Neuvolassa oli paikalla alkuperäinen neuvolatätini joka onkin ainut kelle voi puhua asioista, muiden kans ei oo sellasta luottamussuhdetta syntynyt eikä viitsi aloittaa asioiden selittämistä vieraammille jos eivät taustoja tiedä, joten tänään oli puhdistava käynti. Lennin 5kk neuvola se oli mut samalla psykologinen istunto itselleni.
Lino haluaa aina myös olla neuvolassa mukana, siel ne tietyt lelut odottaa ja huoneessa leikki niillä niin hienosti koko tunnin ajan selittäen.
Lenni 5kk mitat 7,9kg ja 68cm
Lino 2,5 v mitat 12,9kg ja 91cm
Sini 29,5v mitat 57,1kg ja 160,5cm ;)

Ajeltiin pitkin kyliä jotta Lenni nukahtais ja ei vaik syötin täyteen neuvolassa. Pysähdyin Myllykulman pihaan ja silittelin pikkupojan uneen jotta päästään rauhallisin mielin poikien kanssa kauppaan. K-kauppaan pyysi Lino ja niin mentiin hakeen luomubanaanit ja mövenpick jädee perusruokien lisäksi.

Pihassa meillä pikkutalkoot, osallistujia Esa ja Pepe, saivat kyllä koko rinteen sivustan hakkeen peittoon, kylvi nurmen alatasanteelle jne.. Lino autteli siel kans sateessa omilla pikkukottareillaan.

Lino kun nukahti kolmen aikaan ei Lennin unista ollut tietoakaan. Sauna oli päällä sadekelin vuoksi ja kova tarve ollu jo pitkään päästä saunaan, niin me sitten mentiin neljän jälest päiväsaunaan päiväunien sijaan. Lapset nukku just sen puoltuntia samaan aikaan ja me saatiin ihan rauhassa heittää löylyä kahestaan ja jutellakin rauhassa : ) ..melkein sillä ainahan jonkun on syytä vinkua ja tällä kertaa se oli Topi haukku joka halus kans saunaan.

Lino heräs pian ja kun iskille löylyt riitti sain mä uuden saunakaverin. Tehtiin lauteilla vesiporkkanasoppaa kipoilla ja kauhoilla. Poistuttiin pesulle kun kuultiin että nuorin siskoni tuli kyläilemään ja olikin kerrankin mukavan helppo saada jätkä pois luttaamasta kun oli mieleinen kyläilijä odottamassa.

Samalla kun syötiin ja vaihdettiin kuulumiset sekä katsottiin benji-videot facesta, hullut! ; ) mikä kiljunta!
..niin sain siivottuu keittiön, sitten kodinhoitohuonetta ja leluja, siskon lähdettyä silitin Lenni repussani kaikki pyykit ja siis ihmeesti sitä ilta vaan jatkui ja jatkui, kaikkee ehti tekeen ja pystykin repun ansiosta. Ilta oli siis ihanan pitkä kai päiväsaunan vuoksi, nyt vasta puoliyö ja ehdin tunnin tuos telkkaakin katsoon, sitä viimeaikoina ei oo ehtuny edes avaan ja nyt mikä rauha.

Hirveesti siis sain rästihommia kuosiin ja hyvä fiilis. Silti ehdin leikkimään lasten kanssa ja loikoilemaan taas tyynyllä Linon ja iskin vieressä heidän mentyä nukkumaan..Nalle piti äidin imettää maidolla kans. Linon tisseistä kun tulee mehua.

Huomenna Vaavi-sängyn palautus ja jo ihmettelen et miten pärjään ilman sitä. Mökki meitä myös kutsuu jos ja kun kelitkin paranee mökkeilyyn paremmin sopivaks.

Nyt 24.7 ja meidän 10v juhlapäivä.

Ihana päivä, upee tunnelma, rakkautta, paljon rakkautta!

S

23.7.2012

Oprah

Oprah on ollut lempiohjelmani kaikki vuodet. Mäkkäriaikoina yövoron jäljiltä herättyäni iltapäivällä nautin aamupalani Oprahia katsellen. Se tuli usein siihen aikaan myös kun päivätöistä saapui kotiin hetkeksi huilaamaan ennen iltamenoja. Tallentavien digiboxien aikakaudella otin aina kaikki viikon jaksot nauhalle ja katsoin päivän jakson yöllä ennen nukkumaan menoa.

Tänään tein jälleen niin, aamulla kun seurasin yhdeksän uutisia jotka usein tsekkaan herättyäni ja sit sammutankin tv:n, pitkästä aikaa tuli sellanen fiilis et tuleekohan Oprah tänään, tekis mieli ottaa nauhalle. Koko kesänä en oo tainnut niitä katsoa. Katsoin sen äsken, ihana jakso ja tää viikko on koko ohjelman viimeisten jaksojen viikko. 25v ohjelmaa ovat seuranneet miljoonat ihmiset ja nyt saamme seurata päätösjaksot.

Mä vollotin tääl tätä jaksoa jossa esiteltiin koko ajalta merkittävimmät vieraat tarinoineen. En osaa edes kertoo mitä ne ihmiset ovat kokeneet saati antaneet toivoa maailmalle. Yritän kertoo mua koskettavimman.. Eräskin äiti oli nyt ohjelmassa poikansa muiston kunniaksi, poika oli sielunveli Oprahin kanssa, ihan tajuton profeetta, eli 13-vuotiaaksi, ehti sinä aikana tekemään tärkeää tehtäväänsä. Hänen äitinsä oli menettänyt kaikki neljä lastaan lihasrappeumataudin vuoksi. .... Tää äiti oli ylpeä lastensa muistoista ja varsinkin tämän profeetta- pojan elämäntehtävästä jota äiti hienosti jatkoi. Ne pojan lauseet oli kyl mielettömiä, elämän todellisuutta ja mahdollisuutta. En vaan silti tajua miten se äiti oli vielä järjissään kaiken jälkeen ja äiti itsekin pyörätuolissa ja happipullojen varassa. Miksi äiti oli selvinnyt taudin kanssa noin vanhaksi ja lapset eivät.

Nappasin nyt kaikki loputkin jaksot päätösjaksoineen nauhalle ja nautin niiden katselusta näinä hämärtyvinä sadeiltoina. Ihana ohjelma, antanut ja opettanut mulle niin paljon tästä elämän herkkyydestä!

S

Barco Pori

Kemuja kemuja

Viikonloppuna on nähty paljon ihmisiä, siirrytty kemuista toisiin ja syöty ihania herkkuja. Eilen oltiin eka aamupäivä paloasemalla ja melki sieltä suoraan Jennyn 3v synttäreille, siel oli upee barbiekakku, lapsilla meni leikit ihan nappiin keskenään ja siellähän me syötiin viel illallakin porukalla terassilla. Oltiin ajateltu et ollaan vähä aika vaan mut ihmeesti sitä itekin jaksoi kokopäivän ja Lenniä vietiin sylistä toiseen, ihaninta oli vuorovaikutus ihmisten kans joita harvemmin näkee ja kuulla heidän kuulumisiaan kiireettömästi.

Tänään sunnuntaina halusin olla aamupäivän kotosalla että saisin pestyä pyykkiä ja niin pesinkin kolme koneellista ja pyöriteltiin Linon kans lihapullia. Tänään oli ihan hyvä fiilis pitkän ketutuskauden keskellä. Lenni on mulla asustellu nyt ihan urakalla kantorepussa ja oon ihan fiiliksissä kun kaikkee saa taas tehtyä, jopa niitä lihapullia. Tosin niistä ei taaskaan tullu niin kovin hyviä, joku mua niissä tökkii ja veikkaan valkosipulia, sipulin kuullotin pannulla ja olis kai ollu syytä valkosipulikin niin olis miedontunut. Pääasia että Lino tykkäs.

Päiväunien jälkeen suunnattiin mehukesteille kummitytön kotiin. Siel oli herkkuvartaita; mansikoita kastettuna suklaaseen, vaahtokarkkeja, sydämen muotoisia vesimelonin palasia, ananasta, niin hyviä! Jutusteltiin ja leikittiin heidän uuden valokatteen alla ja nyt on terassilla taatusti enemmän käyttöä ja sisustusmahdollisuuksiakin kun tällaisena sadekesänä ei kai muuten paljoo tulis siel oltua.

Mehukesteillä ehdittiin olemaan tunnin verran kunnes siirryimme muorin ja vaarin 40v juhlapäiville. Ovat siis olleet niin kauan yhdessä ja syötiin mansikkakakkua sen kunniaksi. Vielä vuoden alkupuolilla oli epävarmuutta että saadaanko tämä päivä kokea Vaarin sairauden vuoksi ja niinhän se saatiin, hienoa kun jengi koolla ja iloinen tunnelma ja puheensorina. Muori sano tänään "mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus".

Aamulla Lennon 5kk neuvolaan.

S

20.7.2012

Multimedia message

...tää loppuosa tohon edelliseen, Lenni paino tuon äsken lähteväks keskenkaiken :)

Myin siis joku 10v sitten mun kaikki farkut kirpparilla ja vieläkin harmittaa et sain vaivasia kolikoita mun arvokkaista rakkaista vaatteista jotka olis ollu hienoja taas jo monena kertana. Esim kahdet MissSixtyn farkut ym..ihan laadukkaita merkki- ja trendivaatteita. Nyt meidän oliskin syytä rakentaa Mekkomero johon nää kaikki saadaan säilöön ja pidettäis kaapis vaan niitä joita just sillä hetkel tarttis ja kuukausittain kokonnuttais kaffelle ystäväporukalla ja haettais uusia vaatteita ja tuotais toisia taas tilalle. Ei tarttis mennä kauppaan vaan löydöt tulis muutamien ystävien yhteisistä vaatekappaleista. Tätä ideaa pohdittu pitkään..toteutumista vailla.

Lenni ei nuku, jännä kun herää usein syötön jälkeen ja taas saa nukuttaa. Huomen paloasemalla puuhapäivä ja ehkä nostolava paikalla..sinne! ;) Illalla Linon ystävän 3v kemut!

S

Kasa housuja

Ne punaset housut löytyi!! Ja oon hiillostanu pikkusiskoo viimeks toissapäivänä. Housut oli tippunu yhden kopan taakse, osittain sen kopan alle ja hyllyn ja seinän väliin. Jee!

Äasken oli imetystauko ja nyt 45min edellisen kerran jälkeen taas! Oon kantanu Lenniä repussa koko illan ja paljon helpommalla pääsee kun nukahtaa siihen sit kun nukahtaa ja saa itse puuhailtua muuta. Onhan reppu mulla aina liikenteessä käytössä mut kotona sen käytön jotenkin unohtaa vaik helpottaa elämää huomattavasti!

Kaivelen vaatekaappiani, järjestän aina sopivat ja kauden mukaiset vaatteet esille ja muut vähän korkeemmalle tai taaemmas. Nyt kun rupee pikkuhiljaa mahtuun vanhat ja tosi vanhatkin housut jalkaan, on mul tuos yli kymmenet housut sovitettavana ja vanhimmat on jopa 8v vanhoja. Sit on mietitty Annen kans kun ei raaskita mitään vanhoi myydä pois vaan säilötään niitä

Multimedia message

Siivoilen kämppää, tippukeittiöö..vaatehuonetta ja aloitin imuroimaan klo 22, Lenni kantorepussa ja Lino iskin kaa lukee sängys kirjoja. Tuunasin sen sun raitapaidan ja kohta testaan josko hyvä, se loistavaa et se niinku urheilupaita kun siel ne liivit sisällä.

Illaks kun keli lämpeni, muistin et mul valkonen farkkuhame, vanha ku mikä ja sillain mahtuu et vyötärön nostaa vähän korkeemmalle, alle punanen hm lyhythih paitapusero ja ruskee vyö, ihana kesäasu ja vaatteet ainakin 5v vanhoi. Bongasin eilen autotallista ikean säkeistä kivoja kesävaatteita ja ihme et niistä löyty viel kaikkee järkevää kun kiertäny kassit jo lastenkodeissakin, shoppailua siis eka sun kaapeilla ja sit omas tallissa, hassua.

Mitäs tankojuopot!? Ei vaan, upeet ne v.pun housut ja varmaan aivan ihanaa fillaroida jazzien humussa! : ) Monen aikaan olit siel? Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn ku en tiä kauanko täältä ajaa sinne.

S

Herkkuhetki

Melonipoika nro 1

Kesäeväät

Multimedia message

Just mietin et olis ihanaa lähtee johonkin torille ostaan kaappi täyteen ruokaa, lähimmät Mänttä ja Tampere. Huippu uutinen et Orivedellä on tänään markkinat, kai sieläkin vihanneksia myydään?

Multimedia message

Oon tääl ihan lenkkifiiliksissä! Mikä sun aikataulu? Lino nukkuu viel mut olis lähdös mummille sit samaa matkaa vaikka jo aamupalalle. Luvattu sateita iltapäiväks, nyt viel näyttää lämpöseltä. Mulla tääl astangaharjoitus käynnissä, taukojen kera.. :)

19.7.2012

Cocktailjuhlia odotellen....

Niin ajaton upee mekko löytyi meille Cottonista, joka perustaa uuden myymälän Koskikadulle, joka jo muutenkin ykköskatuja Trella kun Aschan, ihana Huviretken terde, josta aiempi pihvi- ja lihapulla-annoksemme, siel - ja Vila.
Niin kiva lomanalku kun vihdoin ehditty hengata Trella Sinin ja poikien kaa. Paljon jäi juttuja ja kauppoja ja paikkoja seuraavallekin lomalle... Anne

Tamperehuuto

Multimedia message

Halfpipen jonossa.. Särkännimes siis. Mahtava päivä takana, upee pilvetön päivä kruunannu tämän ulkonaolon ja lapset viihtyneet. Kohta matka kotiinpäin, Lino niin rätti väsynyt vaik hetki sitten viel ihan onnessaan pomppulinnassa pomppi ja kantamalla sieltä lähti. Esan kans vuorotellen käyty laitteissa, puolituntinen jopa kahdestaan kun Anne ja siskoni mun sen pitivät lapsistamme huolta.

Ihana seistä täs jonossa..ihan yksin..pää tyhjä..melkonen väsymys tästä kolmen päivän retkestä..nyt ilmoille korkealle!! Jee!

17.7.2012

Isoisä löytyi keskeltä kaupunkia

Siis ihan hullua miten iskä parkkas just Liuskemestareiden pakettikaaraa Rautatienkadulle kun oltiin studiolla ja siitähän me sit jatkettiin matkaa porukalla uudelle asunnolle, niin kaunis koti, vielä muutto kesken mutta jo niin tehokas asunnon naisomistaja oli heittäny taulut seinille : )

Asunto oli kuin pieni omakotitalo keskellä kaupunkia, pihoineen ja leikkimökkeineen.

S

Kaupunkiasunnon tsekkaus

Lino kummitädin huudeilla

Kesäloman eka ilta

Anne

Lino lamppukaupoilla

Lenni sovituskopissa

Multimedia message

Lennikin sai omaa sapuskaansa sokoksella. Ja Linosta parasta siel oli se lasten kokoinen pönttö. Olihan siel hyvät alet, löysin upeen hopeisen ison neliskanttisen vadin meicän keittiön pöydälle, sellasta vuosia hakenu. Vati oli -50% ja hinta oli ny 29e, upee hintaansa nähden.

Kaikki kerrokset kierreltiin ja alimmaisesta lasten kerroksesta Lino sai itselleen pikkulegopaketin ja sillähän tuossa nyt leikkii niin innoissaan. Anne lenkillä, Lenni just nukahti yöunille ja me mennään Limpparin kaa nyt hammaspeikot harjaan veks.

S

Multimedia message

"Minä tahtoisin lämmintä ruokaa" vastas Lino kun tarjosin et syödäänkö eväänä olevia jogurttia ja riisikakkuleipiä? Mentiin sokokselle syömään lasten annos ja jälkkäriks mitäs muuta kun jädee.

S

Multimedia message

Namii, smoothieita odotellessa! : )

Multimedia message

Herranjuupelis miten huono olo bussin perällä. Tääl bussis on paljon porukkaa, matkalla ollaan Tampereelle. Lino ei pissannu kotona herättyään ja tässä ravattu vessas tääl bussis ja Lennihän mulla kainalossa, tuloksetta tosin vielä : )

Ensimmäinen suunta on kohti smoothie studioo ja sieltä katsastaan lasten isovanhempien tuore kaupunkiasunto. Anne meitä vastassa ja toivottavasti työpöytä putsattuna ja lomamielellä : )

S

16.7.2012

Kuorimaveitsi

Mä niitä porkkanoita siel odotusaulassa kuorin ja sain hymyileviä kiinnostuneita katseita. Mulla kulkee usein kuorima- ja hedelmäveitsi kassissa mukana, jotta voi syödä mitä vaan kun nälkä yllättää ja hakee kaupasta sitä sun tätä mikä kuorimista vaatii. Helppo eväshän on porkkana, omena, avokado jne..

Vasta tajusin kun selitin tädilleni hetkeä myöhemmin kahvipöydässä näitä nauravia kasvoja jotka halus katsoa mutta käänsivät katseensa pois ja tajusin et ei kai se ihan normaalia oo niitä porkkanoita kuoria yleisillä paikoilla. Mun muori siinä samaisessa kahvipöydässä oli ihan kauhuissaan et etkö sä ny kotona voinu syödä ennen lähtöä, ei julkisilla paikoilla ole kohteliasta syödä, no johan nyt. No mitä mieltä ihmiset yleensä sit on julkisyömisestä. En mä tiedä, oon tehny sitä aina, jogurttipurkki ja lusikka teininä baarissa klo 03 ja paras kai ne ananaspurkit avaajineen ja haarukoineen.

Ne mun veitset kulkee usein tyhjäs talouspaperirullassa ja kyl me räkätettiin tädin kaa ku ruvettiin heittään läppää et ne siel seurannu sivusta ja aatellu et kohta se vetää leikkuulaudan isosta laukustaan ja rupee pilkkoon niitä tms... : ) ) Ei ihan, porkkanoiden jälkeen kuorin sil toisel veitsel omenan. Melkoset kokkailut siis. Niin omenaahan voi yleisen käsityksen mukaan ottaa evääks, mut miksei kuorimattomia porkkanoita. :)

Tajusin myös tänään et kun Linoo menin synnyttämään, sillon melki kolmevuotta sitten, oli mulla autossa ja myöhemmin aulassa eväänä pussillinen porkkanoita, Lennin synnytin kookosveden voimin kun mikään muu ei pysyny sisällä.

On ihanaa olla oma itsensä ja huvittaa sillä muita, toivottavasti tuon iloa hullutuksillani tuntemattomienkin elämään. Paitsi että edelleen mun mielestä on hyödyllistä käyttää odotettava aika rauhalliseen syömiseen ja nukkua aamul näin 10-15 min pidempään.

Ihanaa päivänjatkoa!

S

Unihiikkaa

Mulla alkoi väsymys/v - itutus 3.7 ja ei vieläkään oo helpottanu. Siis sillain et päivittäin kokee väsymystä ja pienetkin asiat ärsyttää ja ei oo sellainen onnellinen olo mikä mulla yleensä lähes aina on. Ajattelin aluks että no kyllä pari päivää kuukaudesta voikin olla vähän huonompia, mutta nyt on menny pari viikkoa ja odotan et koska tää olo kohenee.

Oon miettiny et johtuuko siitä kun Esakin nyt lomilla ja ottamassa vastuuta arjesta ja mulla tilaisuus kerrankin vaan väsähtää. Oon nukkunu päivisin, tänäänkin pari tuntia ja senkin jälkeen olisin nukahtanu minä hetkenä tahansa paitsi kun tulee ilta kymmenen niin mä elän täysillä.

Tää ilta ollu yks mun parhaita, eilen ei sit ollutkaan kun olin yksin lasten kaa ja Lennillä oli jotain ku ei saanu hetkeäkään olla paikalla vaan heijausta sylissä ja sitä koko ilta. Lino oli reipas kyllä. Tänään Lenni nukahti ajoissa sikeään ja me saatiin Linon kans ihanaa laatuaikaa, sylissä mun syötiin ja suihkuun mentiin yhdes, sit sänkyyn lukeen kirjoja vierekkäin. Iski kun vahti Lenniä ja sai sekin rauhallisen illan, yleensä hoitaa nää pesullakäymiset ja kirjojen luvut.

Tänä iltana olin niin hetkessä ja nautin täysillä, ei huolta huomisesta vaikka päivystykseen aionkin lähtee seiskan jälest. Eväät/aamupalan jo katoin sinne valmiiks, pussillinen porkkanoita ja kuorimaveitsi, omenoita, kookoshiutaleita, viherjuomaa ja kookosvettä. Siel ku ei tiedä kauan menee. Lenni lähtee mun mukaan, on syöny tänäänkin alle parin tunnin välein, jopa tunnin välein.

Kai sanotaan että jossain vaiheessa se väsymys iskee ja toisaalta kun ollu näitä sadekelejä ja on antanut itsensä vaan olla ja levätä niin sit se tulee päälle. Jos aurinko paistais niin oltais ulkona koko ajan ja mökilläkin ym..niin ei sitä ehtis väsymystä edes ajatteleen.

Ruokahommista sen verran et tänään tuli joku suht uus ohjelma Jaksa paremmin ja siel vieraana Jaakko Halmetoja jolla Smoothie Studio Hämeenkadulla. Meidän ehdoton ykköskohde Tampere- päivänä.

Niin Jaakko kerto tänään siinä ohjelmassa erittäin selventävästi tän tasapainoon ja terveellisyyteen tähtäävän ajatuksen eli vaihdat vain tuotteet laadukkaampiin.. Valkoisen sokerin hunajaan tai palmusokeriin jne..

Noista vaihdoista voisin kirjoitella joskus lisää, oon saanu ihanilta ystäviltä paljon infoo koko perheen ravinnon kehittämiseen ja tärkeimpänä olis muistaa syödä se kuuluisa puolikiloo kasviksia päivässä ja turvata omega3, d-vitamiinin, c- vitamiinin (sitruunaa veteen) ja B12.

Hedelmät on syytä syödä aina luomuna, jättää mielummin tavalliset syömätä. Luomubanskua on tullu ny K-kauppaan, taisin siitä jo kirj aikasemminkin. Pääasia syödä niitä kasviksia joka käänteessä. Tomaatit ja kurkut oivia eväitä tilanteeseen kuin toiseen ja porkkanat tietty kans. Helppoja kesäeväitä. Ja nythän saa jo mustikoita metsistä. Marjoja 5 kourallista päivässä, ei mulla oo niin paljoo marjoja että voisin yksin noin paljoo syödä ja käytänkin marjajauheita tyrnia, marja-aroniaa, ruusunmarjaa jne.. jogurtteihin ja puuroihin.

Vaihdoista viel, limonaadit pois ja kookosvesi tilalle. Pansuola pois ja laadukas merisuola tilalle. Aromisuola pois ja luomu yrttisuola tilalle. Hedelmät luomulaatuisiksi jne.. Jogurtit maustamattomiksi ja lisää sit ite hunajat ja marjat, paljon paremman makuistakin niin. Kuivatut hedelmät ihania namien korvaajia ja kahvin sijasta voi joskus nauttia teetä.

Eli mistää ei tarvii kieltäytyä elääkseen tasapainoisemmin, niin ja paras vaihto lienee suklaa - raakasuklaa ! Raakasuklaa on puhdasta ruokaa ja eipä tuu omantunnontuskia tai pahaa oloa.

Aamupalaks kun vaik opettelee syömää/ juomaan marja- tai vihersmoothien kera siemenien ym.. Saa päivän vitamiiniannoksen hoidettua heti aamusta ja ei tarvii välttämättä huolehtia joka aterian kasvispitosuuksista. Näin meillä toimitaan Linon kans, aamulla poika täyteen marjoja, siemeniä ja vihreetä, nää kaikki sekasin puuron muodossa. Tomaatti taitaa olla tällä hetkellä ainut vihannes mikä menee alas joten eipä sais perusruokailusta kasviksien osuutta millään täyteen.

Neuvolassa oli lapsen ruokailuesitteitä ja sieläkin selkeesti lautasmalli jossa puolet lautasesta on kasviksia, 1/4 perunaa/riisiä ja 1/4 lihaa tai kalaa. Ajattelin vaan et harvoin onnistuu. Tuppaa kasvikset jäämään lautaselle ja siks on helpompi piilottaa ne ite ruokaan esim jauhelihakastiin tai lihapulliin.

Mä jo nukahdin.. Oikolukematon..

S

14.7.2012

Lenkkihimo

Nyt on juoksuhimo käynnistyny, sitä oon ootellu ja tulihan se sieltä. Happirikas sateinen keli houkuttaa ja täs oonkin yks ilta sateessa Masin kaa hölkytteleen. Eihän mun kunto kestä ku puoltuntisiin, mut se on just hyvän mittanen iltalenkki ja totuttelua lihaksille. Vatsalihakset ottaa itteensä ekana, ne vieläkin niin huonos näköjään. Tulevaisuuden haave onkin nyt hölkytellä koirien iltalenkki reippaasti saaden siitä energiaa ja omaa aikaa itselleni sekä takaa hyvän yöunen.

S

Timmuleis uudet räpsyt

Mun ihanat uudet huolletut ripset. Niin luonnollisen pituiset ja silti näyttävät. Tää kuva ei ny paras mahd, muuten ilman meikkii ja nappasin vaan innoissani ite itestäni kuvan. Katse on taas iloisempi ja voi lähtee katsomatta peiliin pihalle, se näin kesällä ihan parasta, sen kun vaan astelee ovesta pihalle yöpaidassaan ja läpyttimissä ja kohtaa onninpolulla muita ihmisiä niin kai sitä muut näkee jo kauas et toi on vasta heränny mut ripset pelastaa ilmeen!

Vietettiin iltaa tänään mun mutsin luona. Siel oli heidän oman maan mansikoita, namii.

Olin päivällä Lennistä erossa ekaa kertaa 2h ja äkkiähän se aika meni. Hemmottelin itseäni auyerveda hoidolla, jota kyl sovellettiin klassisen hieronnan ja kasvohoidon yhdistelmällä. Äidin serkku on perustanut Luomuhoitolan, jalkakylpy aluksi ja lopuksi teetä. Niin ja arvatkaas mitä söin samalla kun sain jalkani kylpyyn.

Meillä kävi vanha koulukaverini miehensä kanssa matkallaan Ilosaarirockiin ja heillä oli raakajäätelöä sekä raakakääretorttua mukanaan. Sain kulhooni isot palaset kumpaakin ja enhän niitä siinä kotosalla ehtiny nauttiin, kippo etupenkille ja makuelämysten sfääriin pääsin hoitolan tuolissa herkkuja maistellen. Niin hyvää ja niin ravitsevaa.

Esa lähti aamul pumppaan vesiä Mänttään talojen kellarikerroksista. Niin paljon on satanut vettä että viemärit tulvii ja saappaan varsi ei riitä. Voi ei heitä joiden kodit vaurioituneet, eihän tuollaista osaa ajatellakaan.

Lapset oli parituntisen mummilassa hoidossa, kun palasin, siel ne raitapaitaset nukku tyytyväisinä, tosin heti rupesin Lenniä syöttään, pullolle oli irvistelly. Oon saanu max 60ml kerralla ulos, vieläkin melkos vaikeaa, mut tavoitteena olis saada maitoo reippaasti talteen jotta saa Lennillekin smoothiet ja soseet siitä myöhemmin tehtyä.

Tänään oli lämmin, oltiin pari tuntia ulkosalla ihan uikkareissa, terassilla Lennin kans seurattiin kun iski ja Lino teki hommia. Esa siisti kuorekkeella pihaa ja Lino työnteli kottikärryjään.

Huomenna tavataan ihmisiä meren takaa pitkästä aikaa samalla syöden mansikkakakkua, huomiseen!

S

Huimala



 Kesälomareissumme päätöskohde oli seikkailupuisto Huimala Espoossa. Saatiin joululahjaks sinne lahjakortti jolla saatiin sisäänpääsyt, juodaksemme ja syödäksemme sekä kotiin tuliaisina Helpbox lelulaatikon, siitä laatikosta lisää myöh..




Trampoliinit äitin mieleen





Viuh.. laski ton mäen ehkä 50 kertaa..?







Yläkerrassa oli alle 5- vuotiaiden alue, rauhallisempi, siel leikkimökkejä, isoja legoja, polkuautoja ja pallomeri


Ja oliko hauskaa, no olihan siel ku hikipäässä ryömittiin ja pompittiin. Kiva kokemus ja yhteistä tekemistä koko perheelle.

S

13.7.2012

Helsinki kuvina osa 2

Maatilatori Kluuvin alakerrassa, tää kauppa oli mulle elämys













http://eatandjoy.fi/myymalat/eatjoy-maatilatori-kluuvi



Putiikki Rannalla Helsingissä

Lenni repussa päikkäreillä



Fazer
Pikkupoika Helsingin sykkeessä