13.7.2012

Arki-illan hääräilyä

Klo 21.jotain.. alkoi tän kirjoittaminen..

Istun täs kylppärin lattialla Lennin kaa, Lino kylpyammeessa, lauletaan laulukirjasta Känkkäränkkää.

Oltiin sisulisäkisoissa, aiheena tänään temppurata ja niin hauskaa oli ettei olis poika kotiin malttanu lähteä. Lenkkeiltiin sieltä kotia kohden ja sateen ajaks mummille, Lino jäi sinne iskin kaa ja mä lähdin Lenniä työntäen hakeen koiria mukaan lenkille. Sattumoisin pojat autoillessaan löysi mut sitten sairaalan kohdilta ja Lino halus hypätä autosta äitin matkaan Masia taluttaen kotia kohden.

Matkalla oli kaikenlaista kivaa..ihmekseen mulla oli toiset kengät Linolle vaunukopassa kun käveli pikku kengillään suoraan syvään lätäkköön ja ei tykänny yhtään märistä kalosseistaan. Aikasemmin kaatu rähmälleen juostessaan ja lätäkköön sillonkin, paita märkänä ja onneks Lennin peittona oli Linon huppari ja saatiin lämmintä päälle.

Tavattiin myös kivimyynnin kunkku eli Jukka ja vaihdettiin kuulumisia ravinnon ja energian suhteen ja paasattiin taas kuinka ihmiset syö lääkkeitä toisten lääkkeiden sivuvaikutuksiin jne..kun jotkut asiat vois yksinkertaisesti korjata ravinnolla ja jättämällä lääkkeet pois.

Hetken kuluttua tapasimme neuvolantädimme tyttärensä kanssa lenkkeilemässä ja vaihdettiin kuulumiset. Ihanaa kuulla kivoja uutisia.

Iski oli tällävälin startannu fillarilla ystäviemme paljuun ja me lasten kaa siis majoituttiin kylppäriin, sen jälkeen askarreltiin rumpu pikkuämpäristä ja teipeistä ja koristeltiin se pikkuteipeillä ja maalitussilla. Hienosti osaa kirjoittaa jo Lino nimensä sillai että saa muutkin selvää.

Seuraavaks muumien ekologisessa askartelukirjassa oli aarrearkun väsäämistä, sitä tehtiin iltapuuron ohella ja huomenna lupasin et tehdään koruja napeista, mulla on paljon nappeja, joskus niitä haalinu kun saa niin pienillä asioilla ilmettä vaatteisiin, esim sillon se Linon villakangastakki hm, johon vaan vaihdettiin hopeiset napit ja tuli niin upeen näkönen takki.

Aamusta viel.. Ihana aamu! Herättiin Lennin kaa vasta ysiltä, koirien kaa ulkona hengitin raitista kosteaa ilmaa ja sitten mä hain joogamaton ja alotin sarjan tekemisen. Lenni tuijotti mua mun vieres ja hymyili maireesti aina luodessani katseen häneen. Sivusilmällä seurasin myös suurinta pudottajaa jossa näköjään alko uus kausi uusine pareineen. Painot niillä 112- 238kg, huh. Voi kun saisin kans joskus auttaa joitain ihmisisä oikeille raiteille ruokailun suhteen.

Mulla olis paljon asiaa ruokajutuista ja lapsien tapoihin oppimisesta jne..voi kun saisin niitä ajatuksia joskus tänne purettua..

Sain tehtyä aamulla puolen tunnin harjoituksen ja keskityin paljon myös alexander tekniikan oppeihin, tuppaa nuo niskat meneen välillä niin lukkoon ja kostautuu migreeninä. Niin ja se migreeni loppu eilen tasan klo 11 aamupäivällä, eli 24h, niinkuin aina ja mikään ei siihen tehoa, raitis ilma helpottaa vähän mut kyl se kipu vie voimat.

Valmistin mustikkasmoothiet kera viherjauheiden ja simienien meille aamupalaks. Riisimaito tai vesi pohjalle, siihen siemeniä erilaisia, avokado tai banaani pehmentämään makua, viherjauhetta, pinaattia, marjoja ja marjajauheita, suola ja hunaja. Tällaista juotiin myös Espossa ja hyvin meni Espellekin alas, ehkä se on se väri kun on marjaisen punaista vihreän sijaan.

Ajettiin rautakauppaan ostaan suihkuverhontangolle poranterää ja Lenni nukahti autoon pian joten sain syötettyy sen mukavasti ja helposti siinä rautakaupan pihassa, todellakin mielummin näin kun taistella syömisen kanssa kotona. Jatkettiin matkaa Herkkuhetkeen, siel maistoin kinuskikermamunkkia, apua miten hyvää, en vaan uskaltanu enempää syödä, maku oli mieletön!

Käytiin myös värisilmässä, en oo koskaan aiemmin käyny siel, sain myös ihan huipun yritysidean, niitä mulla usein siis kaikenlaisia ideoita, on sit kaikenlaista suunnitelmaa tulevaisuuden varalle. Yrittäjähenkinen täydellä sydämellä.

Kotiin tultiin ja kaikki simahdettiin päikkäreille tosin vasta neljän jälkeen, vierivieren, kun sillit purkissa ja koiratkin viel melki kainalossa. Isommalle sängylle olis tarvetta : )

klo 23 Iski tuli kotiin ja syötiin porukalla iltakaurapuurot mansikoiden, mustikoiden, pellavarouheen, hunajan jne..kera. Anoppi keränny tuoreita mustikoita jo!!

Lenni nukahti itekseen, hassua kun on tähän asti nukahtanu auton ja vaunujen lisäks vaan syliin tai makuullaan mua vasten, nyt ihan ittekseen sillä välin kun pesin hampaita. Ihana, pikkuvauvasta on kasvanu jo niin iso poika. Mut en mä osaa erillään siitä nukkua, kainalossani mun, saan nuuhkia hentoisia hiuksen tupsuja ja Lennillä turvallinen olo.

Tää teksti poukkoilee, kirjoitus kesti koko illan aina tilanteen tullen, kiva sadepäivä, nää päivät ja viikot menee ihan tajuttomalla vauhdilla eteenpäin, joka hetkestä nautittakoon, pitkää ikää siis toivoen!

Niin ja nyt on poranterä siihen suihkuverhon tankoon, viimeviikol se tanko ostettiin niin ehkä ens viikolla olis se jo paikallaan ja vaik parin viikon päästä anopin tarpeeton valkoinen kaunis suihkuverho roikkuisi kylppärissämme ja takaisi vähän yksityisyyttä suihkuhetkeen, nyt meil tyyliin näkyy sinne olkkarista asti : )

S