9.7.2012

Vielä Korkeasaaresta

Mulla oli Anne sun riikinkukkohiuspanta ja Esa ottikin musta kuvan kukon kans. Oli upea näky kun kukolla oli sulat pystyssä, mieletön värimaailma, meren syvä sininen, vihreä, lila. Tää hiuspanta makee kun viel dimankee keskellä.

Korkeasaaresta viel sen verran, ensinnäkin laivamatka oli just sopivan pitkä eli n.20min. Laivassa oli pikkuruori jota ohjaten matka menee jännästi. Heti laiturille saavuttua on rattaita vuokran 1e, joten ainakin kassit kulkee niissä jos ei muita tarvitsijoita.

Saarella on upeita vanhoja pitsihuviloita, ihania kahviloita, Pukki- ravintola meren rannalla, upeaa vanha rakennus sekin ja toisin kuin monissa muissa retkikohteissa, tarjolla oli luomuruokaa yrtteineen, erittäin herkullista.

Lapsille mahtavia leikkipaikkoja, leikkikenttien pitäis olla just sellasia, viihtyisiä, pohja hyvää materiaalia, ei hiekkaa ja kauniit rajaukset toimintoineen ja istutuksineen. Maanpeitekasvien täyttämissä kohdissa oli kyltti runolliseen tyyliin..en muista mut jotain "jos tästä käyt, kasvit ei kasva, pelkkä multa peittää maan". Ihan oikea tapa ilmaista kielto, kauniilla tavalla.

Huippukivajuttu oli nähdä hiekkaveistoskisan tuloksia, pari metrisiä eriaiheisia luomuksia. Lapsille oli varattu oma alue veistosten keskeltä omien kakkujen tekemiseen ja sehän oli Linostakin huippujuttu.

Me mentiin 12.40 laivalla ja palattiin 15.40 takas. Kaikista paras olis kai ollu se tasan 12 laiva, sillä kissaeläimet kun ovat ensimmäisiä ja heidän ruokailunsa 12.30 ja siitä eteenpäin eläinten ruokailuajat aina neljään asti ja näin olisi saattanut nähdä eläimiä enemmän liikkeellä. Aluksihan emme paljon kissaeläimiä nähneet, lopuksi menimme niitä vielä katsomaan ja saimme mahdollisuuden seurata pitkään ylvään leijonan kulkua ja murinaa. Kerran hyppäs kalteria vasten jolloin ihmiset pomppas rajusti taaksepäin säikähdettyään.

Ja vaikka eläimiä ei olisi näkynyt, saari on kokemus kauniine reitteineen, ruokineen, leikkipaikkoineen ja todellakin ne upeat puurakennukset, tropiikkinen luonto.

Vaikka tänään aurinko paistoi vain pilviverhon lävitse, iho sai upean päivetyksen. En todellakaan tajunnut aamulla suojata itseäni luvattujen ukkoskuurojen vuoksi. Onneks Linolla oli valkoinen pitkähihainen päällä.

Huomenna retkemme jatkuu..

Heippa!

S