24.7.2012

Neuvolapäivä

Tässä päivässä on ollut jotain ihmeellistä!

Herättiin ennen ysiä huoneissamme, Lenniltä oli tullu taas pissa läpi kokeilemistani housuvaipoista. Riisuin pojan nakupelleks ja menin kurkkaamaan vaippaa ja vaatteita hakiessani josko isot pojat olis hereillä. Liityttiin heidän seuraan, Linon viereen tyynylle painoin pääni, oltiin hetki kaikki yhdessä, koiratkin.

Haettiin Linon kanssa pihalta kasa salaattia, persiljaa, sitruunamelissaa kannuun riisimaidon joukkoon kera puuroutuvien chiasiemenien ja tuoreen sitruunamehun plus hunaja ja merisuola. Huippuhyvää vihreää puuroa lapioitiin suuhun ja kello se jo kiiruhti varttia vaille kymppiin kun oltiin yöpaidoissa tosin vatsat täysinä. Esa otti lapset hoitaakseen ja mä sain 10min kerätä kimpsut, pukee ja vähän meikata. Olin itekin ihmeissäni kun ovesta pihalle astuin viittä vailla kymppi ja siistit vaatteet päälläni, tukka nätisti ja meikkiäkin. Olisitte nähny varttia aiemmin! :)

Neuvolassa oli paikalla alkuperäinen neuvolatätini joka onkin ainut kelle voi puhua asioista, muiden kans ei oo sellasta luottamussuhdetta syntynyt eikä viitsi aloittaa asioiden selittämistä vieraammille jos eivät taustoja tiedä, joten tänään oli puhdistava käynti. Lennin 5kk neuvola se oli mut samalla psykologinen istunto itselleni.
Lino haluaa aina myös olla neuvolassa mukana, siel ne tietyt lelut odottaa ja huoneessa leikki niillä niin hienosti koko tunnin ajan selittäen.
Lenni 5kk mitat 7,9kg ja 68cm
Lino 2,5 v mitat 12,9kg ja 91cm
Sini 29,5v mitat 57,1kg ja 160,5cm ;)

Ajeltiin pitkin kyliä jotta Lenni nukahtais ja ei vaik syötin täyteen neuvolassa. Pysähdyin Myllykulman pihaan ja silittelin pikkupojan uneen jotta päästään rauhallisin mielin poikien kanssa kauppaan. K-kauppaan pyysi Lino ja niin mentiin hakeen luomubanaanit ja mövenpick jädee perusruokien lisäksi.

Pihassa meillä pikkutalkoot, osallistujia Esa ja Pepe, saivat kyllä koko rinteen sivustan hakkeen peittoon, kylvi nurmen alatasanteelle jne.. Lino autteli siel kans sateessa omilla pikkukottareillaan.

Lino kun nukahti kolmen aikaan ei Lennin unista ollut tietoakaan. Sauna oli päällä sadekelin vuoksi ja kova tarve ollu jo pitkään päästä saunaan, niin me sitten mentiin neljän jälest päiväsaunaan päiväunien sijaan. Lapset nukku just sen puoltuntia samaan aikaan ja me saatiin ihan rauhassa heittää löylyä kahestaan ja jutellakin rauhassa : ) ..melkein sillä ainahan jonkun on syytä vinkua ja tällä kertaa se oli Topi haukku joka halus kans saunaan.

Lino heräs pian ja kun iskille löylyt riitti sain mä uuden saunakaverin. Tehtiin lauteilla vesiporkkanasoppaa kipoilla ja kauhoilla. Poistuttiin pesulle kun kuultiin että nuorin siskoni tuli kyläilemään ja olikin kerrankin mukavan helppo saada jätkä pois luttaamasta kun oli mieleinen kyläilijä odottamassa.

Samalla kun syötiin ja vaihdettiin kuulumiset sekä katsottiin benji-videot facesta, hullut! ; ) mikä kiljunta!
..niin sain siivottuu keittiön, sitten kodinhoitohuonetta ja leluja, siskon lähdettyä silitin Lenni repussani kaikki pyykit ja siis ihmeesti sitä ilta vaan jatkui ja jatkui, kaikkee ehti tekeen ja pystykin repun ansiosta. Ilta oli siis ihanan pitkä kai päiväsaunan vuoksi, nyt vasta puoliyö ja ehdin tunnin tuos telkkaakin katsoon, sitä viimeaikoina ei oo ehtuny edes avaan ja nyt mikä rauha.

Hirveesti siis sain rästihommia kuosiin ja hyvä fiilis. Silti ehdin leikkimään lasten kanssa ja loikoilemaan taas tyynyllä Linon ja iskin vieressä heidän mentyä nukkumaan..Nalle piti äidin imettää maidolla kans. Linon tisseistä kun tulee mehua.

Huomenna Vaavi-sängyn palautus ja jo ihmettelen et miten pärjään ilman sitä. Mökki meitä myös kutsuu jos ja kun kelitkin paranee mökkeilyyn paremmin sopivaks.

Nyt 24.7 ja meidän 10v juhlapäivä.

Ihana päivä, upee tunnelma, rakkautta, paljon rakkautta!

S