8.7.2012

Kesäretkellä

Lauantai:

- "Täälä Espoossa on näköjään paljon kivoja vesilätäköitä" tokas Lino ja hyppi paljain jaloin sadetakki päällä lätäköstä toiseen. Voi että oli onnellinen ja housut haaroväliin asti märät, meikäläistä nauratti se ilon määrä ja kamera lauloi hauskoja kuveja. - " äiti saanko hypätä tonne isoonkin lätäkköön? "

Ollaan kesäretkellä. Täälä on ollut tarjolla raakasuklaata, parasta ikinä, Kultasuklaan valmistamaa mintturaakasuklaata. On raakakeksejä, ihanaa salaattia, marjoja, viherjauheita, siemeniä, kookosta, viikunoita, itse tehtyjä gluteenittomia/sokerittomia raparperikeksejä, mansikoita. Isäntä grillasi lampaan lihaa, kesäkurpitsaa, maisteltiin punaviiniä ja illalla viel inkivääriteetä jne... Ihana kyläpaikka kun kaapit pullollaan mun herkkuja ja vatsa kiittää hyvällä olollaan.

Lenni pissas heidän uudelle sohvalle, Natuzzi, niin makee, nahkaa, ei haittaa. : ) Kuvassa ollaan tulossa iltapesulta. Kyl me nautitaan koko perhe tästä maiseman vaihdosta, vaikkei kauaa ollakaan, niin hyvää tekee. Meillä on mukana muumitalo muumeineen, kätsy kun siinä on kantokahva ja lukitus, pysyy kalusteet ja mammat sisällä.

Huomenna retkeillään, tosin paikka ei viel oo tiedossa, katsotaan minne nokka vie ja mitä kelit sallii, sadetta kun on luvattu koko päiväksi. Stadia kohden kuiteskii.

Kun vaunut vaihtui eilen rattaiksi, voi Lino simahtaa niihin vaikka päiväunille ja sen aikaa Lenni saa olla kantorepussa, kätevää. Eli ihanan huoletonta kaikin puolin. Lino nukahti vasta puolen yön jälkeen, istuivat miehet, niin isot kuin pienetkin terassilla kosteassa kesäilmassa, koko päivän kestänyt sade lakkasi ysin aikaan ja ilta oli lämmin mutta niin hämärä että kynttilää saimme polttaa. Jännä miten jo niin pimeää, justhan se aurinko siinsi läpi yön.

Mun olis syytä nukahtaa, miten ei väsytä. Automatka pari tuntia meni loistavasti, lapset nukku lähes koko matkan, mä seurasin autosport.comista aika-ajoja ja luin päivittyviä raportteja 3 kertaa minuutissa Esalle mun toodella huonolla englannin lausumisella..miten tää kuuluu lausua, entä tää, mitä tää niinku tarkoittaa jne..sellasta inside F1 -sanastoo, äkkiä sitä oppis kun lukis niitä enkkuna. Räikkönen sixth.

Selasin myös matkalla Deko- lehden, asuntomessujen virallisen luettelon kohteista. Syynäsin tarkkaan pohjapiirrustukset ja sisustukset hakien uusia tuulia. Liukuovia väliovina ehkä aiempaa enemmän, persoonallisuutta, käytännollisiä ja muunneltavia pohjia ja se on hienoa että pienkohteita paljon. Ei siel tainnu olla kuin pari yli 200m2 taloa, jotka molemmat ihan mielettömiä ja toisessa niistä upee määrä suomalaista Lokka liuskekiveämme.

Ihan mahtavaa päästä asuntomessuille, niin kätevää kun noin lähellä. Nautin niin päästä kävelemään taloihin sisälle ja nähdä ne livenä. Jenni Aholan talon sisustus helkkarin makee, loisteliaat materiaalivalinnat ja design kalusteet. En mä sitä lehtee ehtiny matkalla viel kokonaan selaamaan. Esallekin sanoin että ompas kivaa istua vaan paikallaan näin kauan putkeen, olis voinu matka kauemminkin kestää, siinä rentoutuu todella kun vaan istua kököttää ja maisemat vaihtuvat.

Ystävämme juhlivat 7.7 hääpäiväänsä, jo viidettä. Onnea!

Päivässä tässä oli kuitenkin jotain koskettavaakin, sillä yksi kaveriporukastamme siunattiin haudan lepoon. Voimia Juhan ystäville!! Kuulemma niin kaunis tilaisuus, pappia kiittäen, joka hän oli toiminut ns seremoniamestarina viedessään tilaisuutta eteenpäin ja kertoilessaan muisteloita lapsuudestaan ja rippileiriltä joissa oli yhdessä Juhan kanssa ollut.

Olin lasten kanssa kotona joten nuo tiedot tilaisuudesta sain Esalta ja Annelta. Rankinta oli ollut kuulla vanhempien jättävän hyvästit jotka päättyivät sanoihin äiti ja isä.

Elämä heittelee, se yllättää, on mäkiä, kuoppia ja esteitä, on onnea ja rakkautta. Olkaamme onnellisia siitä mitä on nyt tässä ja tällä hetkellä. Autetaan läheisiä, välitetään ja tehdään itsemme sekä muut mahdollisimman onnellisiksi niillä puitteilla mitä on juuri sillä hetkellä. Asenne ratkaisee aina. Rakastakaamme toisiamme, kerrotaan ja myös näytetään se!

Kauniita unia!

S