1.7.2012

Nukkuu kukkuu

Jatkoa edelliseen kirjoitukseen tästä samaisesta lauantaipäivästä..

Huomasin et meil meni loput maidot teehen tänään terassitalkoiden päätteeks kun syötiin kaikkee mitä pakkasesta ja kaapista löyty..kasvisosekeittoo, kanamunia, raejuustoa, yrttilihapullia, ruisleipää ja niiden kans Pukka after dinner teetä, joka rauhoittaa vatsaa ja helpottaa ruoansulatusta. Pukka teet on todella laadukkaita ja upeen makuisia, paketin kaunista ulkonäköä unohtamatta.

Niin maito loppu ja kauppaan ei ollu innostuneita lähtijöitä, valintatalohan on kai kymppiin auki lauantaisinkin. Tajusin et olin laittanu kulhollisen manteleita likoon aamulla ja blendasin ne, siilasin ja kappas meillä oli puolilitraa mantelimaitoa. Puolet lasipulloon jääkaappiin, toinen takas shakeriin ja pellavarouhetta kera mustikoiden, marjajauheita, hunajaa ja merisuolaa. Linolle turvotin tuon lautasella puuroksi chia siemenillä ja pilkoin omenan palasia joukkoon, me esan kaa ihan juotiin ravitsevat vatsaa hellivät iltajuomamme. Tajuttoman hyvää. Mantelimaito hunajan ja merisuolan kera on loistojuttu esim sairaille, ravitsee monipuolisesti, sisältää rasvoja, energiaa, en mä muista mitä kaikkee.. :) Manteleiden laadussa toki on syytä olla tarkkana, en ostais ilman luomu merkintää.

Kun sen mantelimaidon siilaa, käytin ihan perus siivilää, voi käyttää myös esim kankaista hedelmäpussia joka siis tekee ihan sileetä maitoa, mua ei haittaa vaik vähän jääkin mantelirouhetta joukkoon. Siivilään jäi n.3dl märkää rouhetta, halusin hyödyntää sen, arvokasta ja ravitsevaa ruokaa sekin. Laitoin vesihauteeseen kookosöljyä ja kaakaomassaa, mikä on 100%suklaata, eli todella vahvaa. Siel ne pikkuhiljaa suli nesteeksi sillä välin kun me hoidettiin iltatoimia ja Lino tykkäs iltatuorepuurostaan. Sekoitin massaan runsaasti hunajaa, suolaa, seesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä, marjajauheita, pellavarouhetta, raakakaakaojauhettta kera reishin sekä kuivattuja kokonaisia mustikoita, kurpitsansiemeniä, kuivattua mangoa leikkasin pieniks paloiks joukkoon ja en edes muista mitä kaikkee. Niin raastoin limen kuorta teelusikallisen.

Massasta tuli paksua ja leikkasin leivinpaperista paloja, joihin sit lastasin pari rkl per paperi ja rullasin patukaksi, paperin päät kieputin kuin karamellilla. Massaa tietty maistelin ja sen mukaan lisäsin makeutta tai suutuntumaa ja rullat jääkaappiin kovettuun.

Linon kans suju ilta hyvin päiväunettomuudesta huolimatta, kokoajan oli jotain pikkuista touhua. Käytiin hakeen ulkoo koirien kans kukkakimppu keittiöön ja heiteltiin koirille kiviä. Lino nukahti välittömästi klo 21.50 sänkyyn mentyään. Katsotaan miten jatkossa menee et nukutaanko vai ei, mut on se niin iso näköjään että ilmankin pärjää. Kuulostellaan siis tilanteen mukaan. Lenni oli mulla kantorepussa koko illan kun keittiössä tein herkkupatukoitani ja vähän siivoiltiin kunnes laitoin kuvat raksuttaan koneelle. Kätevä se nokian palvelu kun piuha puhelimeen kii ja kaikki synkronoituu koneelle.

Kuvat on melko huonolaatuisia, se harmittaa kun ei tuu enää kameraa kauheesti käytettyä. Puhelimessakin oli ollu asetus ettei kuvat parhaita mahdollisia.

Erikoisen pitkäntuntuinen päivä ja vitsit mitä kaikkee ehti tekeen kun ei niillä unilla oltu. Oli äsken nälkä ja herkuttelin sellasella patukalla ja isolla lasilla riisimaitoa. Lenni nukahti nyt kunnolla..niin mäkin ny..

S