8.7.2012

Yli odotusten kera lasten

Loikoillaan Linon kans yläkerrassa vuoteella. Lino tuli tänne pötköttään kun takas tultiin ja kiipesin tänne ison jogurttikulhon kanssa, kaapista löysin jogurtin lisäkkeeks rouhittuja hampun siemeniä, chiasiemeniä, omenapyreetä, hunajaa ja pellavarouhetta.

Nyt Lino luettelee mitä tehny täällä...
- muumeilla leikitty, ruokaa syöty, oltu bussissa, keskustassa, vaunuissa ollu, apinoita kattomassa, espoossa ollu saunassa, leijona murisi, minä ajoin laivaa, hypittii lätäköissä.

Jep näin on tehty ja kuulemma muita ei nähty korkeesaaressa ku leijona ja apinat vaik oikeesti nähtiin myös tiikeri, leopardi, saukkoja, sammakoita, riikinkukko, pikkuapinoita, papukaijoja, kilpikonnia, vuohia, kameleita, emuja jne..

Nyt on Lenni mun kanssa tääl pötköttelemässä ja Lino piirtää uusilla kynillään alakerrassa. Sai kummeiltaan Korkeasaaren shopista eläinaiheiset kynät; leijona ja sammakko. Ne yritti ekaks kysyä et haluatko tälläisen tai tällaisen esim leijonapehmolelun.. "ei, minulla on jo angrybirds kotona sängyssä"

Lenni on syönyt tänään tasan 2h välein. Menny siis tosi hyvin, mutta edelleen sen on annettava nukahtaa kunnolla ennen syöttöä. Pari kertaa kokeilin josko söis kun eka olin rauhoittanu syliini, hörpyt ottaa mut on sellasta vääntöä ja kitinää ja syö ja pois ja makuullaan ei hyvä. Siitä oppineena nukutin kunnolla, sillain että melkein tutti tipahtaa eka ja sitten vasta ruokaa suuhun. Kävellessä syötin, millon missäkin, harso kieputettuna olkaimeen ja siitä laskeutui suojaksi. Silti ihmiset tuijottaa vaikka kyseessä maailman luonnollisin asia.

Fazerilla käytiin kahveella, maistelin Esan ihan mieletöntä suklaakakkua, suli niin suuhun. Itse join fazer suklaateetä ja nautiskelin maatilatorilta ostamaa mintturaakasuklaata. Käytiin siis Kluuvin alakerrassa ihan mielettömässä ruokakaupassa. Multaperunat ja kasvikset puulaatikoissa kylmiöissä, jauhot sai jauhaa itse erilaisilla myllyillä. Lähi- ja luomuruokaa, upeasti perinteisesti laitettu esille. Tollasia kauppojen tulis ollakin, vau!!

Suurkirkon kautta kauppatorilta käveltiin, taivas oli jotenkin sumuinen ja kirkko loisti kirkkaana ja utuisena kuin Taj Mahal konsanaan. Mä vaan kävelin haltioituneena sitä kohden samalla kuvaten sitä. Mielettömän kaunis näky!

Kampissa poikkesimme kolmanteen kerrokseen, lastenvaateliikkeiden keskelle. Löysin Lennille ihanan name it bodyn, ruutulakin ja samis ruutupöksyt. Linolle toisesta kaupasta upeat tarrapurkkarikengät Mayoral- merkkiset alesta 26e. Makeet!

Nyt huudeltiin syömään alakertaan, mitä hemmottelua! : )

S