30.6.2013

Niin taivaan täydeltä

Fiiliksissä täällä! Mieletön festarikeikka ja toi kuva kertoo koko päivän saldon. Klo tos n. 02 ja sataa taivaan täydeltä, mut meitä ei haittaa pätkääkään, kylmäkin tuli vasta myöhemmin. Sade odotutti suojelle festariväkeä kastumasta ja alkoi puolenyön jälkeen. Kesäkuteissa tappiin asti ja viel Areenalle jamittaan vikat danssut kuskia odotellessa.
Oltiin tasan 12h reissussa ja ylitti odotukset..odotuksiihan ei ollu. Oli jo kerrassaan hienoa vaan istua mökin terassilla ihan omissa oloissaan tai räkättäen toisten jutuille, ei huolta kenestäkään, ei vaipanvaihtoo, kaikkee fiilistelyä vaan.

Äiti ja täti ystävineen mökissä festarialueen vieressä, tukikohta, hengailupaikka, rentoa meininkiä. Heil oli jo viidennet iskelmäfestivaalit ja kolmas festaripäivä meneillään. Vuoden kohokohta aikuisille suunnatut festarit huippuesiintyjineen. La esim: Juha Tapio, Suvi Teräsniska, Jesse Kaikuranta, J Karjalainen, Kaija Koo, Eppu.

Lääkärin määräyksestä kossua kaivoveden, sitruunan, suolan ja arginiinin kera, hyvät drinksut ja sopiva hauskuus. Ihanat korkkarit jalas, naisellinen olo, eikä se imettävä äitilehmäolo, mikä arjessa läsnä vaan tää oli tietty virstanpylväs et lapset jo noin isoja et mul joskus ihan omaa aikaa kokonaista monta tuntia.

Lapsilla oli menny erittäin mukavasti ja Lenni nukkuikin isin kainalos aamuun asti, yöl kävivät mysliä syömässä ja mä nukuin yksin muutaman tunnin ennenkuin poika tuli kainalooni ja neljän tunnin unien jälkeen jo toinenkin tuli äidin päälle ikävissään. Päiväunet pelasti ja taas jaksaa.

Huikee kokemus ja täysin riittävä tässä vaiheessa. Yhtään pidempään en poissa haluaisikaan olla. Kaunein näky yöllä kun tulin kotiin... kaik kolme vierivieren sängyllä <3

S

28.6.2013

Kiipeili

Ilta-aurinko

Soutaa

Spiidot

Mäntyniemi

Pulesjärvi

Isoisä

Sataa ja paistaa

Annen ottamii kuvii tääl viljelen taas kun omiikaan ei oo, voi kun saisinkin pian toimivan puhelimen. Mikä toi nimicolapullojuttu oikein on?

Nukuin jo 4h ja sit heräsin nälkään ja laittaan pyykit, peseen hampaat. Tääl teetä ja kauraleipää suolakurkuilla. Kohta uusille unille, ihanan sikeet unet jo takanakinpäin ja samanmoiset jos viel sais.

Katselin säätiedotteita lauantaille Orivesi ja Jämsä. Tänne on luvassa kolmen eri sivuston mukaan sadetta koko päiväks ja +18 ja Jämsään aurinkoo ja hellettä. Tajuton ero! Siis et kun tänne vettä noin paljon niin sitähän pitäis useammin tsekata josko puolentunnin pääs täst kylästä olis rantsukelit ja suuntais aina sinne aurinkoiseen kaupunkiin päivää viettämään. Niinkun nyt tehdäänkin.

Mua välillä naurattanu kun muori soittaa mökiltä (alle 30km) ja kyselee kelejä ja kertoo mitä mökillä, siis puheenaihe sekin mut huvittaa kun tapahtuu niin usein, mut todellakin kelit voi olla tosi erit ja on ollukin.

Paras oli muutama kesä sitten kun koko Suomeen oli luvattu rankkasateita ja me suunnattiin Yyteriin ja siel telttailtiin poutasäässä. Siinä nimenomaan lähdettiin karkuun sateita.

Nyt unille! Hu Tre päivä Lennin kaa, siis tänään pe.

S

Festit

Siitä on kai 8 vuotta kun viimeks käyny Himosfesteil ja ny ollaan menossa! Wow!

S

26.6.2013

Helleasu

Täs kuvas näkyy myös uus kärrypolku. Tuo pihan loiva sivurinne on ollu huonol hoidol ja nyt Espe teki siihen liuskekivistä luiskan..pääsee rattailla, saumataan viel hyvin kivituhkan ja laastin sekoituksella, suodatinkangasta ja haketta havujen kera muualle, tulee nätti.

Mul oli töissä tänään tuo valkoinen kaunis Sennin pusero ja roosan väriset caprit sekä varvastossut mut kun pissutin koirat töiden jälkeen ennen Tampereelle lähtöö, vaihdoin kaupunkilaisvaatteet. Shortsit on Tiger of Swedenin alelöytö Stockan verkkokaupasta. Kengät ostin häihin Mantereen puljusta parilla kympillä siis kolme v sitten, Minna Parikka 2.laatu. Ihanat mummokengät mut must sopii just tollasen asun kaa. Ei ole mitkään parhaimmat kävellä..siis ei meinaa pysyy jalas ja pitää ääntä, sukkien kaa meniskin, on kai vähän liika isot, vähiin on käyttö jäänyt, ehkä tänä kesänä noiden kenkien aika. Tukka ollu pari päivää korkealla ponnarilla, ihan kasariysäriolo : )

Stockan verkkokaupasta tilasin myös pyyhkeitä, lakanoita, pojille vaatetta ja termospullomukin, iso ja mieletön kun ei vuoda vaik kassinpohjal pyörii järkkärikameran kans. Pyyhkeistä suurin osa läks Sennin kainaloon tänään. Paljon palautankin mut muutama helmi löyty kuten Lapuan Kankurin mustaharmaat pyyhkeet (ei näy mun hiusväri), Marc o Polon raidalliset lakanat, ne shortsit, Lennille benetton paita ja housut yht. kympillä ja lehti/puutelineet takan viereen, jotka ovat olleetkin jo kauan ostoslistalla ja on niin hienot nyt. Kuvaa niistäkin jossain vaiheessa. Aleshoppailua netin kautta ja kun ei tarvii maksaa viel mitään, lasku tulee peräst kun tarvittavat palautukset on tehty, ihan paras nettikauppa, ihanaa!

S

25.6.2013

Lasten leikkiä

Sunnuntaiaamun ensimmäiset sanat Linon suusta "tänään kun lähdetään mökiltä, voitais mennä Liikuntahallin leikkipuiston kautta" ..sovittiin ettei ihan suorilta, tänään kuitenkin ja niin oltiin kera Annen.

Oltiin pari yötä mökillä. Aattona enemmänkin väkee ja lauantainakin vielä meininkiä. Juhannussaunassa vihdoin itseltäni migreenin huitsinnevadaan, ihana tuoksu!
Espel oli vattatauti kaik pyhät ja ei ollu tietty voimia olla pystyssä vaikka parhaansa yrittikin nauttia juhannuksesta olostaan huolimatta. Miten sattukin just vapaapäiville.

Juhannus on vähän sama kun joulukin, ruokapainotteinen ja on ikävää jos juhlapyhinä sairastaa, jotenkin entisestään korostuu, varsinkin kun grillattavat sai odottaa jääkaapissa.
Mun grillieväisiin kuului kokonainen ananas, vitsit miten hyviä rinkuloita tuli, makeita.

Mä tääl valvon, nukahdin jo aiemmin kun Lennin nukutin ja heräsin kastelemaan ulkokukat, hiusten pesu, nautin iltapalaa, istuttiin vähän aikaa espen kaa vierekkäin ja sit jäinkin malttamattomana katsomaan Kosto sarjaa, näin edellisen jakson sattumalta viimeks ja jäin ihan koukkuun. Aikoinaan katsoin sarjasta ekat jaksot ja sillain tietää pääasiat ja on kyl niin käännerikasta meininkiä et tuolle sarjalle ei vedä muut vertoja, tosin 24/Jack Bauer oli aikoinaan yhtä menevä, mut Kostossa hyvää se että aseina on juonittelu ja ansat, ei niinkään perinteistä aseellista rosvojahtia. Hurjan jännä, huh. Yritän muistaa katsoa jatkossakin tai ottaa edes nauhalle.

Lenni on levoton, toivottavasti saadaan nukkua.
Terassilla oli tänään taas yli 30 astetta, upee kesä ollu!

S

23.6.2013

Sunnuntain paatti

Juhannussunnuntain smoothiestudio t.A

21.6.2013

Hyvää Jussia

Paatis

Anne veneilees kera Maiski, Senni, Tiina ja Antti? : )

Lylyys

Sinin poppoo mökkeilee.

IMG-20130621-WA0001.jpg

Ihanaa juhannusta!

Smoothies rules

Uudesta Fitistä löytyi mielenkiintoinen lista. Näit testataan! A

20.6.2013

Juhannuseväitä :)

Äitin ja pojan juhannusdisco

Meidän juhannus alkoi näis merkeis. Sini teki mulle ruokaa :) Anne

18.6.2013

Puut heiluu

Katsellaan Lennin kaa ikkunasta puita, (klo 21.30, nukahtaa just) aamulla tuuli niin, että ne heilu ja nyt ovatkin ihan paikallaan kirkkaina auringon paisteesta. Pihaan paistaa 23 asti ja tuntuukin hullulta olla peiton alla kun ulkona mieletön keli. Kädellä Lenni näyttää kuinka puut heiluu.

Tää päivä meni viel peiton alla..lapset oli mun äidin luona ja menin itsekin sinne jahka kykenin. Siel niin piha kukoistaa, ihana paikka muutenkin, niin paljon tunnetta siinä talossa. Vaari rakentanu joskus 70-luvulla, vietetty aikaa siel pienenä lapsena ja olin teini-ikäinen kun muutettiin taloon asumaan. Äitillä on työtilat eli hoitohuone talon päädyssä, kätevästi ovi siinä mihin autot parkataan. Kätsy talo kaikinpuolin ja kun siel tapahtuu kokoajan..joku projekti aina käynnissä : )

Lenniä lähdettiin tuuppaamaan toisille unilleen ja löysimme itsemme pian Linon kanssa istumasta hiekkalaatikolla läheisel leikkipuistossa. Liukumäkeen kun äiti ei nyt kyennyt niin meil oli kasa keppejä, puista saatiin lehtiä, maasta kiviä ja niin me rakennettiin hiekkaan kodit ja istuttettiin kukista puita ja pensaita pihaan. Oli äiti-keppi ja Lino-keppi jotka kipitti iltapalan jälkeen saunaan, josta Lino-kepin opastuksella polkua pitkin rantaan ja uimaan. Jäätelöt odotti Linon rakentaman saunan terassilla ja sit olikin aika mennä nukkumaan lehden päälle jossa pieni kivi toimi tyynynä.
Suloinen ja kaunis leikki joka päättyi toki siihen et Linolle tuli hälytys..oli kuulemma päivystysviikko..jo vähän mietinkin et näin kauan ilman mitää hälytyksiin liittyvää.

Lenni nakupellenä, Lino shortseissaan juoksivat pihallamme koko illan. Hyörivät kuin herhiläiset isänsä ympärillä nurmikkoa leikatessa. Niin onnellisia kesästä, paljaasta ihosta, keveydestä, lämmöstä, vesipyssyistä, suuresta tilasta juosta. Ja mä nautin katsella, kastelin kukat moneen päivään..kohta kuihtuvat kokonaan kun en oo huolehtinu, makasin terassilla sohvalla pitkin pituuttani ja Lenni kävi kiipeilemässä päälläni ja hetki istuttiin siinä porukalla ja kysyin Esalta miks ei joka ilta voitais istuu täs ja ihmettelen et mitä on tehty kun ei oo täs oltu?

Iltapalal Espe puhu 'ruuhkavuosista' kuinka ihmiset jäsentää meidät nyt siihen kategoriaan..ja naureskeltiin sanalle, siis ei se ny uus juttu ollu mut kuinka se nähdään myöhemmin elämäs tavallaan ihanimpana aikana mutta myös raskaimpana.

Tää Lenni syö mut tyhjiin, olin menos suihkuun ja jo pusero pois istuin rappusella niin eikös herra kipitä siihen seisovillaan imuttaan ja mua naurattaa ja Lenniä naurattaa mut ei se lopettanu pitkään aikaan. Tuli mieleen se Times lehden etusivun kuva ja juttu taaperoimetyksestä. Tähän on nyt tultu..mielenkiinnol odotan mitä tulevaisuus tuo ja miten vierotus aikanaan onnistuu.

Lino katselee isänsä kanssa kainalossa joka ilta muumin ennen nukkumaanmenoa ja oon kokeillu muutaman kerran Lenniäkin toiseen kainaloon..tänään pysy ekaa kertaa ja kävin pesulla ihan rauhassa kun yleensä jo vähän väsynyt kaveri ei anna siihen mahdollisuutta. Jeee! Otin kuvankin pojista peiton alla.

Näillänäkymin torstaina töihin. Kova halu päästä sinne, tietty siel jo kaikkee odottamassa ja tykkään työstäni kun koskaan ei samanlaista päivää. Meidän toimisto on tosi karu, mut kaikessa vaatimattomuudessaan ja sotkuisuudessaan toimiva. No ehkä epäkäytännöllisintä on et siel heikko kenttä ja puhelut tuleekin puhutuksi raikkaassa ulkoilmassa. Yks asiakas sanokin mulle et 'sä tyttö oot kova vetään röökiä kun oot aina ulkona kun soitan' ..kuuli koneiden mekastuksen taustalla. Siinä voi samal napostella koivunlehtiä ja pari vkoa sitten tuli puheluiden aikana kerättyy kuusen kerkät välipalaks. On siel lankapuhelin ja sitä pyrinkin käyttämään mut ei happi huonoo tee.

Posket ovat laskeneet, kapula muuttui enste pariks pingispalloks ja toinen puoli jo ihan matala..toinen keltainen ja vähän turvoksissa. Särkyä on mut lievää, just sellaista et jotain sieltä on viety ja menee aikansa kun tottuu ja lakkaa.

Kaikkee positiivista tästä seurannu..-mun kynnet on niin pitkät ettei ikinä ja toivottavasti pääsen kamalasta tavastani nyt eroon siis syödä kynsii..ne niin nätit nyt. -Oon saanu olla kotona ja kaikessa rauhassa mitä olen jo pitkään toivonut, vaikkei se helppoo oo ollu ja kai tälläinen kiputila on ainut mikä pitää mut paikallaan.

Topi iltapissulle.. Kaama onkin viel äitellä lomailemassa. Sit nukkumaan. Eilen illal katoin töllöö yömyöhään ja tuulettelin hyvää oloani kun ruoka pysy sisällä, nyt on hyvä kerätä voimii tuleviin päiviin.

S

Mikä ihanuus olo!

Mikä olo..mieletön! Ei ollu viel kolme tuntia sitten, tää koko päivä on ollu rankka..kouristuksia, huonoa oloa, kipuja ja miten nyt yhtäkkiä näin upee olo.

No voi olla että meni yhtäkkiiä ohi mut mitä tein erilaista just nyt niin join Havupuu-uutetta kera pellavarouhepuolukkasekoituksen ja kuivattui mustikoita. Tän pari päivää oon eläny jäähdytetyllä inkiväärivedellä mis suolaa ja syöny vauvojen hirssi- ja riisipuuroa ja mietoa kasvisosekeittoa.

Miten tuntuukin niin helpolta vaan olla! Pää on melkosen negatiivinen kivuissa ja nyt vaan voi helposti hengittää ilman huolta ja murhetta. Toivottavasti tää olis nyt tässä. Olen varautunut kuukauden vihloviin kipuihin leuoissani mut kunhan pystyn syömään muutakin kun nestemäisiä ja kävelemään ja huolehtimaan lapsistani. Kyl on kamalaa olla kipeä ja jälleen tääl pohdin heitä jotka sairastavat kuukausi tai vuositolkulla..se vaatii luonnetta ja sisua.

Oon saanu iloa monista pienistä asioista viime päivinä kuten
- Lino kävi yksin suihkussa ja pesee hienosti kainalot ja pepun..sammuttaa suihkun ja pyytää apua kylpytakin kanssa. Hakee itselleen vaatteet ja isänsä tokas 'nyt menee jalat samaan lahkeeseen' ja toinen vastaa vaan et 'joo'.
Tilanteena oli niin hassu ja jotenkin herätti et poika on vast 3vee.
- Olisko ollu Madventures alkamassa ja alussa sanoo Terrrrrrrrrve..Lenni oli mul siinä syömäs ja yhtäkkiä lopetti..nosti päänsä ja matki ihan samalla äänellä..ihana ja me saatiin koko porukka hyvät naurut.
- Äite vei Masin eilen illal heidän luokseen ja hetkeä myöhemmin Esa kutsui koiria iltapissulle..ihmetteli kämppää kierrellen et missä se Masi ny mörköilee ja en pystyny naurultani ees kertoon : )

Nää on arjen tosi pieniä iloja mutta antanut niin paljon voimaa heikon olon hetkillä. Paljon muutakin ihanaa mut ei kaikkee muistakaan. Ei voi sanoo kun kiitos läheisille ja ystäville kaikesta avusta.

S

17.6.2013

Monday

Lueskelin tuos näitä uudempia ja vanhempia blogikirjoituksiani..on ne vaan sekavia välillä.. : )
esim.. 'Mökillä heräsin joku 20 kertaa 6h aikana' ja sit seuraavas lausees 'ihanaa kun ei tarvii enää herätä kun pari kertaa yös ja lapset nukkuu niin hyvin' : )

Selitys: mökillä oli paljon kärpäsiä ja hyttysiä..kaks hosottavaa koiraa hämillään vieraammasta paikasta ja nokkivat mun naamaa kuonoillaan, vinkuivat yöpissulle, kun Anne liikahti unissaa niin Topi luuli et jee ny se heräs ja rupes pyöriin rallia..kun joku käy yöl vessas niin se pumppu huutaa, onneks se seinäkello tajuttiin illal pysäyttää :)
Kotona nukutaan suht hyvin.

Olis kai syytä oikolukea/ selventää kirjoituksia etten anna ihan pöllöö kuvaa itsestäni :)

t. pöllö

Huhhuh ja valivali..sorii

Ei voi muuta sanoo kun elämäni yks rankimmista viikoista takana. Leikkaus oli viime tiistaina, perjantai oli ihan ok mut sit alkoi hiipiä oksettava olo ja vatsa kouristeli ja lauantaista lähtien aina tähän aamuun asti oon asunu vessas.
Turvotus naamasta on laskenut suht hyvin ja kipu niin vähäistä ettei särkylääkkeille ole tarvetta..eipä ne pysyis sisälläkään.

Olin eilen aika huolissani tilanteesta ja tänään soitinkin heti aamulla Tullinsuuhun jossa ystävällinen hammaslääkäri kertoi et tää kaikki kuulostaa tutulta. Tää koko leikkauspaketti puudutteineen ja lääkkeineen on elimistölle kova juttu ja kestää palautua kuukauden. Olin hämilläni..sillä mulla oli käsitys et tästä toivutaan kolmessa päivässä. Hän sanoi et vaativimmissa leikkauksissa kipua on sen kuukauden ja vastustuskyky heikko, vatsa oireilee jne.. Hänellä oli myös omakohtaiset kokemukset vastaavasta. Kunhan ei kuumetta ja äkillistä turvotusta tule niin kaikki on hyvin.

Täs vois aatella et miks hemmetis olin tälläises keskel kesää..töissä olis mukava olla..pihalla olis kiva olla jne..ja makaan tyyliin räkä poskella himassa ja kärsin sisällä kun luonto kauneimmillaan.

Riippumatto pihalle ja sinne huiliin..ei mul oo voimia ripustaa riippumattoo..ei voimia tehdä mitään. Lastenhoito on delegoitu niin että reilun tunnin aamusta hääräsin niiden kaa..mut lähinnä ite kontaten ja lattial pyörien, lapset mummilla nyt ja ehkä kolmen aikaan haen pojat ja siirryn heidän kanssaan äitelle kunnes esa tulee kotiin. Onhan tää säätöä pienten lasten kans ja aikas rankkaa sairastaa ja samal heitä hoitaa mut pääasia et se olen mä joka kärsii eikä lapset.

Pohjustuksena viel et takaviisurini eivät siis päässeet/mahtuneet kuin puoliksi puhkeamaan ja näin tulehtuivat jo vuosi sitten..odoteltiin et Lenni isompi ja imetys vähäisempää ja lapsi pärjää hetken jo ilman äiteään. Viisaudenhampaat olivat hankalassa paikassa ja leukaluun vieressä joten minut siirrettiin kirurgiseen jonoon ja Tullinsuun asiakkaaks. Hampaita kuvattiin useaan otteeseen, kolme eri kuvauskertaa ja sit sainkin ajan leikkaukseen. Sellasta. Toivon et tästä tekstistä olis apua jollekin kohtalotoverille. Mä ajattelin ja uskoin olevani tänään täysillä töissä.

S

14.6.2013

Ihana penkki

Rahkonen edelleen

Tänään on ollu ihana päivä..verrattuna kahteen edelliseen..oli jopa hetkiä kun en tuntenut kipua..nukuin yön todella huonosti ja aamupäivällä sain mahdollisuuden torkahtaa ja siitä tuli niin hyvä olo.

Järkkäiltiin äiten ja lasten kaa kämppää kondikseen..Linokin niin autto hienosti..keräs lelunsa, vei pyykkejä paikoilleen..jotta kerran kuussa siistijä pääsi meille jynssäämään paikat kuntoon. Täs fyysisessä heikkoudessa on ihan mahtavaa et joku muu tamppaa matot ja mattotelineenkin sain tänään pihaan, oon unelmoinu siitä jo monta vuotta, jeeee!

Siirryttiin äiten pihaan lasten kans..äite myi vanhat urut ja pesukoneen fb ryhmässä ja 5min oli menny ja nyt urkujen hakija tuli. Urut on mieletön paketti, en muista miksikä sitä kutsutaan mut kaks rivii koskettimii ja polkimet ja kaik, musikaaliselle tytölle meni, ihanaa et niistä oikeesti hyötyä jollekin, vaik mä hiukka haikeena urkujen perään.

Lenni nukahti syliini puutarhakeinuun ja sen nukkuessa Lino leikki parkkitalolla nurtsilla ja mä selasin joku 10lehtee siinä lämpöisessä auringonpaisteessa. Kaikki ihmiset jotka kohtasin, kauhistelivat kasvojani, ei sitä ite muista et näyttää niin järkyttävältä : )

Valvotin itseni tahalleen tänne yhteen asti että saan nukuttuuu tänä yönä sikeesti, heippa!

'S

12.6.2013

Tuuttuut zukuzuku

Kuvas luetaan Tuomas Veturi- kirjaa Lennin kaa Olympia satamassa..viljelen vanhoi kuvii kun ei uudempiakaan.

Hei mun olo on niin paljon parempi!! Oon syöny ny illal..tosin suu ei aukee kun pikkulusikan verran mut söin riisiä kera porkkanaraasteen, yrttien, öljyjen, pieniks pilkottua suolakurkkua ja kananmuna joukos. Nielasin vaan mut maut maistu. Ihanaa, oikeen kaikkee mitä tehny mieli, mahd suolasta.

Iltapalaks pakastemangokuutioita ja niistä jogurttismoothie kera riisimaito, chia-, hampun-, kurpitsan-, auringonkukansiemen, manteli, cashew, hunaja, suola, banaani sekä vähän vihreitä kuivattui villiyrttei. Namii..join kaks isoo tuopillista ja sainkin paljon energiaa. Aamul kun kävelin viel seiniä pitkin ja välil konttasin.. söin eilen siis aamupalan ja tänään aamupalan ja päivät menny suolal ja vedel. Kipua on mut sen kestää ilman kipulääkettäkin. Muutama panacodi se eilen meni siihen tuskaiseen kipuun, tänään harmina se heikotus ja oksetus. Huomenna on varmasti jo hyvä päivä!

Kiva kun oli varattu tää aika parantua..sillon jos vatsatauti tms yllättävä ja samal siinä pyörittää arkea lasten kera..niin ne on rankimpia juttui. Ihanaa kun on saanut levätä rauhas, vaik illat onkin täynnä tohinaa.

Oon hurjan näköinen.. Kete Rahkonen, hamsteri..mitä.näitä ny on. Toivon vaan et kasvot pysyis ilman mustelmii.

Pojat on ihania ja Lino hoitaa mua..Lenni tykkää kun äiti enemmän paikallaan ja saa kömpiä syliini näyttelemään sormellaan esineitä ja mä tietty kerron mitä ne on. Osaa näyttää kysyttäessä missä on lamppu tai missä kello, Topi, Masi, Lino, Äiti, Isi, auto.

Heippa

S

Pallopää meressä

Alla olikin jo meininkiä ristelyltä ja Vilja ja Annin lähettämä tsemppi kuva meille! Niin huippu!! Tää Lennin kuva viel ihana.

Mun naama senkun turpoo eli tääl on nyt varsinainen pallopää. Tämäkin päivä menee ihan toipuessa..15min jaksaa olla pystys..ei enempää..pyykit koneeseen ja edelliset kuivaan..oon saanu pestyy jo kolme koneellista ja toiset kolme viel ja sit on pitkästä aikaa korit tyhjinä ja valmiina keräämään uutta : )

Esa ja lapset tulee kohta kotiin..on tää päivä menny äkkiä..kirjat ja lehdet viel tuos lukematta. Huomenna äite tulee tänne meille mun kans niin ei ihan yksin tartte olla lasten kaa. Mahtavaa et tällaisina kipu- hetkinä saa apua lasten hoitoon suunnasta kuin toisestakin.

S

Maratonreissult viel pari kuvaa

Meidän huiput kannustusjoukot!!

11.6.2013

Ny sattuuu

Ja niin perkeleesti..ihan sikana..kävelen kämppää ympäri..ei pysty oleen paikallaan..ei nukkumaan..mitä helvettiä!!?

Ilman viisureita

Nyt oon himas, upee olo, se on ohi, puudutus viel päällä ja täs ihan itekseni sohvalla. Saan nukkua jos nukuttaa, voin katsoa telkkaria jos huvittaa, kasa vihreitä kirjoja vieres, pari uutta sisustuslehtee, suolakidelamppu, pikku tabi jos fb tai netti kiinnostaa, kaivovettä, kookosvettä, jäähdytettyä inkivääri-tulsi-kamomillateetä, arnicaa napsin tunnin välein ja jo viikon sitä otin pari kertaa pväs, vieressäni myös suolakiteitä, luonnonantibiottitippoi, jodia ja kaikenlaisia litkuja ja lääkkeitä mitä ne sielt anto mukaan mut jätän ne vähemmälle ja valkoisen valheen nyökkäsin kun kysy et aloititko antibiotit aamulla, en tosiaan aio syödä niitä vaan varmuuden vuoks. Jääkaapis odottaa kylmä vihersmoothie banaanilla ja hunajalla, herkku siis ja on siel suklaakauramaitoo jos tekee mieli viel herkutella.

Villasukat jalassa, kahden villapeiton välissä, ihan ok olo. Automatka oli rankka jotenkin. Ja mähän olin niin hullu et leikkauksen jälkeen kipitin Tullintorilla olevaan Biancaneveen hakeen ihanista ihanimmat trikoohousut, kerrankos Tullintorilla ja veri valu suupielistä ja näytin vaan tullinsuu kassia ja nyökkäilin myyjälle ja sain sovitettua housuist oikeen koon. Myyjä selitti et synnytyksetkin jääny kakkoseks viisurien poistoon verrattuna..et hän oli viikon ollu kipee, ystävä kerto et hänel menny parispäiväs..voi kun pari päivää riittäis.

Aamul meinasin myöhästyy, heräsin ennen seiskaa ja tankkasin itseni täyteen antioksidantteja ja nää perus litkut, söin neljä leipää teen kera, siks jos en pysty leipää syömään vähään aikaan. Se Uotilan kauraleipä on niin hyvää yrttivoin,juuston ja suolakurkkujen kera. Lapset nukku lähemmäs kasiin ja olin ihan valmis tavaroineni et nostan vaan lapset pyjamissaan autoon mutmut.. lenni se sonti ja pesulle mentiin, eteises sit haistoin et ei oo totta taas ja taas pesulle. Linokin meni siinä vessaan ja sillä välin kun hain Lennille vaippaa oli tää paskonu lattialle ja levitteli sitä ympäriinsä.. Lino oli siinä jumissa vessas kun koko edusta peetä täynnä ja tääl haisee vielkin vaik pesin sen moneen kertaan pesuaineillakin..yökyök ja kello se juoksi. Jätkä pesulle taas ja päästiin lähtemään lopulta puoltatuntia myöhemmin. Lapset mummille ja mä lankasin Tampereen liikennevaloissa hampaitani. Onneks oli lääkärikin myöhäs ja ehdin peseen hampaat. Ihania tyyppei ne..kivoja juttuja, rentoutti kun sai kuunnella hauskoi juttui Turun saaristosta ja jugend talon upeudesta jne..

Varotin heitä et mulla ongelmia puutumisen kanssa..mut eihän ne uskonu ja sanoivat ei oo ikinä sellasta heil tapahtunu..no toimenpide olikin yllättävän nopeasti ohi..se poran ääni leukaluussa oli ihan kamala, piteli päästä kiinni ja revitteli leukaani että sais hampaan liikkumaan..mä tärisin ja inisin..se sattu..sydän hakkas ihan törkeesti..lääkäri sano et nyt otti tyttöö niin koville et toista ei oteta..mä siihen mumisin et nyt vaan otetaan se toinenkin. Kerroin et sattuu edelleen tonne oikealle puolelle ja se vaan et ei voi sattuu..no usko ehkä sen verran ja laitto viel yhden puudutteen sinne vaik hammas oli jo revitty..sinne sattu koko ajan ja ei se oo helpottanu kun oikeestaan vasta nyt. Vasen puoli meni leikiten..yhtään ei sattunu..ei kyyneliä vaik oli se hurjaa miten runno leukaani. Upeaa et kaik oli alle tunnissa ohitse ja nyt todellakin olen tässä Kaaman rontti kainalossani.

Oma aika..tää on mieletöntä, en kaipaa tälläistä yleensä mut kun tälläisen hetken saa niin onhan tää ihanaa. Kyl mä pyykkii pesen mut mitään muuta ei ny tarvii tehä. Viimeyönä kun tuli vaatteetkin melki kaik järkkäiltyy. Nyt on taas arnican aika, tilasin tohon Oriveden luontaistuotekauppaan D6, auttaa toipumisessa haavojen ym muiden ruhjeiden..mustelmien, synnytyksen suhteen jne.. Synnärin jälkeen mul oli D30..mitä pienempi..sitä fyysisempi ja isompi parempi traumaattisiin. Lapsille annan aina jos tulee haava tai paha kolhu tms..muutaman rakeen suuhun. Tää on sellanen mikä olis hyvä löytyy jokaisen ihmisen kaapista. Laskee turvotuksenkin usein jo vartissa.

Toiset ei usko homeopaattisiin mut meil niin hyvät tulokset näiden kans ollu, et parempi näitä yrttejä kuin lääkkeitä joiden tehosta, sivuvaikutuksista ja sisällöstä ei varmuutta kehon hyvinvoinnille. Ja viel kun aloitin nää pölinät niin belladonna hyvä kuumeen laskuun, sekin testattu monesti ja aina toiminu..ledum rokotusten haittapuolien ehkäsyyn sekä hyönteisten puremiin..sekin toimii 10min..ja loppuu kutina. Aconitumia jos meinaa tulla kipeeks..niin eipä tuu jne. Kokeilkaa jos kiinnostaa. Purnukka maksaa n.18e ja kestää varmasti vuoden jos kaksikin. Käsiteltävä puhtain käsin tai ennemmin korkilla tai muovilusikalla.

Tälläisii aatoksii tuli ny.
Ei oo viel kasvot turvonnu mut nyt kylmää poskeen ja timmulit kii. Niin mieletöntä et se leikkaus ohi ny, jännitin aamul aikalailla.

S

Relax..kirjootettu ma klo 22

8
Oli kyl hieno reilun vrk reissu mökillä ja kun säätiedote näytti sadetta, niin laituril vaan paisto. Oon niin ruskee vaik en ees tarkotuksella ota aurinkoo, mut mökil tapana olla mahd vähis vaatteis ja kenkii en käytä siel koskaan ees huonommil keleil..ei lapsetkaan ja jopa kärryteltiin nukutuslenkitkin paljasjaloin.

Putsasin ton hiekkarannan talven paskoista ja harvensin puustoo jottei oksia suussa kun rannas pyörii. Oon vielkin niin yllättyny lasten niin varovaisista leikeistä ja se että ne usko jos sano kun laiturin syvään päähän oli kielletty. Ihanaa. Noi mun vanhat nukenvaunutkin pysy laituril..olis luullu et ne olis koko ajan järves. Lino siis työnteli niissä suihkupulloo ja välil nukutti lapioo..hys hiljaa..lapioo eli vauvaa väsyttää.. Lenni samaa hommaa perässä.

Toi hetki kun makaan ja luen lehtee. Lapset nukku la päikkäreitä tunnin samaan aikaan ja oikeesti olin tos ehkä max 5min..enhän mä paikallani osaa olla mut kiva oli jutella rauhassa Annen kans kerrankin ja laiturin nokassa. Toi paikka on parasta mitä tiedän. Sinne kulminoituu koko lapsuus, nuoruus, rakkaat ihmiset, yhdessäolo ja nyt mä siel omien tenavienki kaa. Ihmeellistä!

Mul ny niin huippu olo. Jotenkin sellanen kummallisen hyvä olo. Päätähän mul särkeny koko illan ja vetäny taas magnesiumkloridii, msm, suolaa, vettä, arginiinia, jumpannu, roikkunu, hieronu ja pakko se oli särkylääkekin ottaa kun oksetti jo niin paljon eikä silmät enää tuntunu kivoilta..siis migreenikohtaus. Nyt rupee helpottamaan, särkylääkkeen jälkeen ei yhtään, ei pariin tuntiin ja tajusin et turhaan niitä edes kokeilen.

Olin päättäny tänään saada vihdoin vaatehuoneeseen tos pyöriväl tuolilla pari kk olleen vaatekasani josta vaan kiskoin aina jotain päälleni ja jo kasa oli levinny tohon kirjoituspöydällekin. Nyt jos elpaan tääl leikkauksen jälkeen niin on kivempi kun on nätimpää ja kun mä vaatteita järkkäilin niin kassillisen sain taas heivattuu vanhoi pois.

Shoppailin vaatehuoneessani..siel kun en oo pönkiny pariin kuukauteen..samat vaatteet pyörii pääl koko ajan ja ne just siinä tuolilla tai kodinhoitohuoneessa. Sisko toi mulle jotain vaatteitaan talvel ja nyt kokeilinkin parii housui ja ne toiset vaaleensiniset makeet pillit vetoketoineen, just sellaset mitä etsiny. Jos mul olis täs puhelimes kamera toiminnas niin tääl olis jo kymmenen kuvaa asuista joita löysin.

Thaikusta ostamiani upeita paitoja, hienompii kun muistin. Sit 8v sitten Tallinnassa oltiin koko suvun kera ja löysin kukallisen jakkupuvun..oon säilöny sitä kun hyvän mallinen ja odottanu et se olis aikaan sopiva ja nythän se on niin hieno. Tyylikäs ja suht rauhallinen kukkakuosi ja sovitin persikan silkkippuseron ja ruskean vyön kaa sitä hametta..vauuuu! Oon maksanu siitä joskus max 20e. Mul on tälläisii aikaansa odottavii vaatteita paljon ja kiva kun vaatteilla tarinansa.

Löysin myös paikallisesta kenkäliikkeestä aikoinaan ostamat kahdet Minna Parikan 2.laatu kengät, nekin nyt niin hienot..jotkut vaatteet on edellä aikaansa tai sit tooosi jäljessä. Muoti kulkee kymmenen vuoden sykleissä, tietyt asiat kahdenkymmenen, tollaset helmet on ajattomia ja kuka huomaa jotain saumavirhettä.

Mul 6h päästä herätys ja se leikkaus aamul. Otan sen jotenkin mielenkiintoisena kokemuksena ja kun maraton ohi ja sit tää koht ohi niin jopas tää elämä tuntuu kevyeltä kun ei fyysisiä haasteita kalenterissa, ei mitään treenivelvoitteita vaik treeni-intoa on nyt älyttömästi ja haluun jo testaan uusii lenkkareitani pian! Ja todellakin kympin lenkille, mikä vain neljännes maratonista. En mä sitä Tukholmaa edes muista enää ajatellakaan mut nyt vaan kaikesta nii hyvä fiilis.

Espel lasten hoitovastuu pari seur iltaa ja mä toivottavasti saan levätä kivut pois ja unelmoin et saan loikoilla sängyllä ja lukee lapsille kirjoja jos pystyn puhuun ja espe laittaa ruoan ja iltapalan ja syöttää lapset ja mä huilin. Katotaan miten käy, toi olis jo liian hyvää ollakseen totta.. kun pahimmas vatsataudiskin huolehtinu lapset välil yksistään.

Varpaankynnet lakkasin..en jaksanu vanhoi ottaa pois..uutta päälle vaan ja ihan eriväristäkin..ny yöl näyttää hyvältä.

Pulesjärven mökille ikävä..meidän oli tarkoitus Annen kaa hakee sen fillari sieltä ny vloppuna mut jokapaikkaan ei ehtiny ja se onkin seuraava tavoite et päästään kyläilemään järven ympäröivään upeaan mökkiympäristöön. Soutaan kans tekee mieli, pojatkin tykkäis. Me tullaan siis lähiaikoina sinne soutamaan, varautukaa Pulesjärven väki!! ; )

On kivempi nukkuu 5h sikeesti kun 7h huonosti..siks kai mä valvon usein. Mökil heräsin joku 20kertaa 6h aikana. Viimeyönä sit nukuttikin. On tää onni kun lapset nukkuu nyt niin hyvin!! Pari herätystä vaan per yö ja nekin erittäin lyhyitä..ei tarvii ees nousta.. Ihanaaaaa! Niin kevyttä ny! : )
Tätä on ootettu. Lapset niin kivas iäs ny..tai aina ovat mut sillee nii helppoo ny verrattuna vauva-aikoihin.

Kauniita unia!

S

Tele-Ile..Bile-Ile.. Soinin poika ja mitä näitä ny :)

Ile oli todistamassa mun ja Espen suhteen alkumetrejä muutamana iltana..mun nilkan vääntyminen..sairaalareisu, Säynäniemen pippalot jne..rullaluistelureisut. Oltiin paljon porukas sillon 11v sitten ja Ile se sano et lupaa meille kaljakorin jos ollaan viel vuoden päästä yhdessä!! : D

Niin se vaan uskoi meidän liittoon ja tässä sitä ollaan, 11v tulee heinäkuus täyteen. Kaljakorii ei tosin oo vielkään näkyny.

S

Liisa, Ile ja Cristofer kyläilees

Ystävämme asuvat missä milloinkin.. Pärnussa ja tääl Orivedel oikeesti ja talvisin Kanarialla missä tapasivatkin. Ihana pari ja niin täydellisiä toisilleen. Onnellisia olemme et tää pari löytäneet yhteisen onnen.

Viettivät terassillamme pari iltaa viime viikol..ehdittiin vaihtamaan kuulumiset ja suunnittelemaan kesäreisuu Pärnuun : )

10.6.2013

Ukkone

Istutaan Lennin kaa autossa. Isi ja Lino ehti sisälle ennen kovaa ukkosta ja sadetta..Lenniä tääl ny imetin, luin Plazan ja Lenni ajelee autoo. Rankka sade ja varrotaan ny vähän aikaa jos sit uskalletaan juosta sisälle. Päätä jomottaa, niskat tukossa, huomenna viisurileikkaus.. jännittää kyl vähä.

S

Terveystieto

http://www.vinkkilanluomutuote.fi/terveystieto_proteiinit.html

Hyvä linkki aiheesta, oli laitettava talteen, siel myös muut ryhmät esiteltynä esim. antioksidantit ym..kehon järjestelmään tarvittava.

S

9.6.2013

Lylyys

Terveisiä laiturilta!
Tääl on positiivisesti yllättynyt äiti poikiensa laiturikäyttäytymisestä. Ei tarvinnu onkia ketään järvestä tänään ja tää oli kesän eka kerta mökil ja pulikoimas ja Lennin ihan eka järven rannalla vietetty päivä.
Lämmintä vettä.. 23°C !

Huomenna aamuks tilaan viel aurinkoa!

7.6.2013

Photoo Casa Lahti

Kuvia ala Piritta Lipiäinen, olkaa hyvä!

ÄÄNESTÄKÄÄ roheesti vaik 3-5 parasta!

Jos haluut katsoa kuvat isona, klikkaa kuvaa ja selaile nuolinäppäimillä sivulle :)

(perhekuvat ei ihan sellasii kun oli odotukset, lapset oli siinä vaihees jo niiin väsyneitä ja rimpuilevia, mut kokonaisuus kuvapaketissa erittäin onnistunut!)

Mun suosikit 1, 7, 14, 16, 20, 21, 29 : )



nro: 1

nro: 2

nro: 3

nro: 4

nro: 5

nro: 6

nro: 7

nro: 8

nro: 9

nro: 10

nro: 11

nro: 12

nro: 13

nro: 14

nro: 15

nro: 16

nro: 17

nro: 18

nro: 19

nro: 20

nro: 21

nro: 22

nro: 23

nro: 24

nro: 25

nro: 26

nro: 27

nro: 28

nro: 29

nro: 30

nro: 31