7.6.2013

Hampaat

Kuva ei liity asiaan mut tällänen oli Suojalla puussa ja metri oli kaverilla mittaa..morjes! : D

Tää hammas- asia pitäny kirjoo jo pitkään ja nyt sen teen.
Oon pessy puolvuotta hampaani merisuolalla ja sitä ennen merisuolapohjaisella hammastahnalla (Aloe, Frantsila), nykyään aamuharjaus merisuolalaatikko..poistettu natriumia eli enemmän kaliumia ja jos maistuu aamul suola suus suolaselta niin on stressiä tms..kaliumin eli potassiumin puutosta.

Suolaa ne suositteli mulle tuos Tarja Virtasen vastaanotollakin kun kysyin et onks mitään parempaa konstia pitää tulehdukset loitolla..niin ei kuulemma oo.

Ja viimesin tieto et suolalla pesu ennaltaehkäisee kaiken pahuuden suussa ja pitää terveyttä yllä ja ja se että juurihoidetut hampaat ovat useimmiten erinäisten syöpien taustalla. Ja kun hammas poistetaan niin syöpäkin helpottuu/ häviää. Ennenvanhaan napsittiin sairastuessa hampaita pois..jokaisella hampaalla oma alueensa kehossa. Joten kyseenalaistakaa juurihoitoa ja peskää suolalla hampaanne ja etsikää asiasta lisää tietoa jos tarve..mulle juurihoito vieras aihe. Monilla siis todettu syöpä tms. sairaus alkaneeksi juurihoidetusta hampaasta.

Kerron viel miten ton suolal pesun teen..eli vessan kaapis loota josta kippaan kämmenelle n.1tl ja hieron hammasharjaa siihen..muutenkin hyvä kun suola tappaa kaik bakteerit ja sit vaan suolaa kaikkiin takahampaisiin hinkkaan ja sit hammastahnaa vähä harjaan ja harjaan kaik ja sitä suolaa siel ja niin moni kysyny et miten sul noin valkoset hampaat..no just siks!! : )

nii ja se hammaslanka..tärkee..välil vaan lankaan jos en jaksa kumpaakin eli harjausta ja lankaa. Tuntuu suus niin puhtaalta lankauksen jälkeen, enkä osaa enää ilman ja sehän vie sen 1min, mut silti joskus laiskottaa vaik tärkeää on ja on ja lapsillekin opettaa.

Niin ja aikuisen tulis harjata lapsen hampaat vähintään 10v asti..2 minuuttia joka ilta ja aamusin lapsi saa pestä ite.

Niin ja vaikeinta hampaidenhoidos on se että se 5 happohyökkäystä vaan päivässä!! Purkat ym..ei sitä poista vaan nappaavat kiilteen siihen purkkaan. Happohyökkäyksessä jotain kiillettä tms..pintaa..tärkeitä suojaavia juttui vaeltaa suussa ja palautuu takaisin hampaiden pinnalle puolentunnin sisään ja siks purkkaa vast puolentunnin päästä. Ja todellakin ruoka-ajat ja ei napostelua ja juomaks vaan vettä tai yrttiteetä mis ei muuta.
Tää on mulle niin vaikeaa kun rakastaa syömistä.

Saa korjata tekstiä..nää suoraa puhetta mun päästä : )

S