6.6.2013

Iltalukemista

Tässä hyvää asiaa ja helppolukuista, suosittelen kirjaa jokaiselle terveydestään kiinnostuneelle.

Tuula Laamanen - Ravintoterapian käsikirja
alkuperäinen 2004, uudistettu 2011

Viruksia pyritään tuhoamaan rokotteilla, mutta virukset muuntautuvat hyvin nopeasti eikä tietyntyyppiseen virukseen kehitetty rokote välttämättä auta muuntautuneeseen pöpöön. Nyt 2011 alussa H1N1-rokote ei enää estänytkään ihmisiä sairastumasta sikainfluenssaan, vaan se on tarttunut myös rokotettuihin (Aamulehti 10.2.2011). Parasta virustorjuntaa on, jos oma elimistö on puolustuskykyinen ja puolustusvoimia ylläpidetään vastustuskykyä kohottavalla ravinnolla. Vaikka jokin virus saakin aikaan nuhaa, kuumetta ja yskää, ei pidä pelästyä, sillä elimistö hoitaa itse itsensä, kunhan hieman avustat paranemista ja saat virukselle luontaisen vastustuskyvyn. Kuumesairauksissa pitää aina muistaa juoda kuumaa nestettä.

Tehokkaasti kuumetta alentavia juomia ovat bioflavonoideja sisältävät mehut, kuten mustaselja, variksenmarja, mustaherukka, mustikka ja marja-aronia, joiden joukkoon voi puristaa sitruunaa ja ripotella suolaa. Omenaviinietikan ja sitruunamehun seos vedellä jatkettuna sekä viherjauhejuomat sammuttavat tulehduksia tehokkasti. Kuumepotilas tarvitsee juomaansa aina suolaa, sillä se auttaa torjumaan tartunnanaiheuttajia kehon sisällä antioksidanttien apuna. Suola myös vahvistaa terveitä solurakenteita yhdessä rikkiyhdisteiden kanssa. Hyvä rikkiä sisältävä apulainen on valkosipuli.

Tartunnan saaneen potilaan kuume ja hikoilu auttavat tuhoamaan taudinaiheuttajat, jotka poistetaan kehosta niin ihon kuin ulosteidenkin mukana. Kuumeisen otsalle ei koskaan saisi laittaa kylmiä kääreitä, sillä ne vetävät myrkkyaineita itseensä päin. Laita kylmällä vedellä kastellut kääreet mielummin nilkkojen ympärille ja villasukat jalkaan.

Nyt jatkan myös osin omin sanoin..
Kuumepotilas tarvitsee toipumiseen aina B, C, D, ja E vitamiineja, jotka sammuttaa tulehduksen ja palauttaa vastustuskyvyn. Aminohapot ja karotenoidit ovat tärkeitä jos haluat ennalta estää virustartunnat.

Virussairauksia ei voi hoitaa antibiooteilla, jotka ovat bakteeritartuntoihin tarkoitettuja lääkkeitä. Viruksia ovat esim. useimmat pään ja limakalvojen tulehdukset esim korva- ja poskiontelotulehdukset. Ihmisen terve puolustuskyky estää haitallisten mikrobien ja virusten mellastuksen.

Ihmisen puolustusjärjestelmä on herkkä mekanismi, joka toimii täysin elimistön sisäisten olosuhteiden armoilla. Me heikennämme tai vahvistamme sen toimintamahdollisuuksia omilla ravinto- ja hygieniatottumuksillamme. Avainasemassa ovat B-vitamiinit, ravinnon omat antioksidantit (eli vitamiinit, joita harvemmin on ei-tuoreessa, käsitellyssä tai mikroruoassa) ja proteiinit eli aminohapot sekä laadukas suola. Myös D3-vitamiini kuuluu immuunisuojan ylläpitäjiin. Antioksidantit ovat ihmisen omia "säilytysaineita" joita on saatava runsaasti ravinnosta päivittäin.

Viel omaa tulkintaa.. Aminohapot eli proteiinit on kehon rakennusaineita ja joita on kokonaisuudessaan 22, nämä toimivat kimpassa ja yksittäisten valmisteiden esim proteiinivalmisteiden nauttiminen sekoittaa aminohappojärjestelmän kehossa ja aineenvaihdunta menee häiriötilaan keräten kehoon myrkkyjä. Systeemin tulee saada kaikkia aminohappoja kerralla jotta se toimii.

Proteiinien vajauksesta kertoo alivireys, hormonaaliset häiriöt, astma, mahakivut, suolen epätasapaino, velttous, anemia, autismia, makeanhimo, hedelmättömyys, intoleranssit, huono vastustuskyky jne..
Jotta aminohapot imeytyvät hyvin..tulee kehossa olla laadukasta omega 3: sta ja suolaa!

Hyviä aminohappolähteitä: hapanmaitotuotteet, juustot ja jogurtit, ternimaito, riista, muu liha, (ei possua), sisäelimet, veri, kala,kana, munat, sienet, pähkinät, mantelit, siemenet, valkosipuli, kaikki palkokasvit, munakoiso, kookos, kaakao, banaani, mustikka, peruna, maissi, bataatti, riisi, pinaatti, nokkonen, lehtikaali, ruusukaali, parsakaali, parsa, sinimailanen, ruis, sipulit, kurpitsa, selleri, inkivääri, marjat.

Näistä pitäisi syödä useita erilaisia jotta saat kaikki 22 aminohappolajia. Muista ruoan laatu.. Esim tehoviljelty mansikka on myrkkyä kun taas luomumansikka loistavaa lääkettä..sama lähes kaiken ravinnon suhteen.

Toivon etten joudu oikeuteen tästä kirjoituksesta vaan tämä otetaan hyvänä kirjan markkinointina.

Oon lukenu tuota kirjaa reilun vuoden lähes viikottain aihe kerrallaan ja varsinkin jos joku kipeä ja tarvitsen tietoa. Perus lääkäreihin en enää luota.. vaisto nykyään kuljettaa ja tietoa lahjoittaa.

S