30.12.2013

Kuvat jäi edellisest :)

Raitapöksyt unilla

Lino katselee Annen kainalossa muumia. Lenni nukkuu kun tukki.

Kipitän viel tuonne alakertaan testaileen rasvoja ja eteerisiä öljyjä. 8h päästä olis hyvä herätä jo aamumeditaatioon.

Lino löysi ihanan ystävän Zimri 6vee, pojat on niin samassa maailmassa. Ihania!

Lenni se jäi ilman äitiä tänään leikkihuoneeseen 30min kun pääsin hoidettavaksi. Anne käsitteli mut Jimin opastuksella, kun lähdin lapsia hakemaan iltapalalle niin Anne pääsi itse Jimin käsittelyyn.

On tää ihan käsittämätön täyshoitola, hemmottelua vaan. Ite en pääse tietenkään kaikkeen osallistumaan, mutta jo tämän iltainen puoltuntinen rentoutushieronta oli enemmän kuin odotin.

Meitä on tääl 20 aikuista ja 10 lasta. Joidenkin kans höpötellään enemmän joidenkin kaa vähemmän, kaik sujuu hyvin.

Viel ku malttais nukkua :)

S

Lounas piipaatöissä

Uudestaan!!
Isi piipaa
Lounaalla piipaaveneessä : D


Jottei tulis isiä liian kova ikävä, niin mentiin lounasboxin kanssa paloasemalle ja Linon ehdotuksesta söimme veneessä. Hauskaa!

Isot pojat laitto risteilypimputuksen soimaan ja kuulutti tervetuloa päiväristeilylle :D

Sielt sitten nokka kohti Hämeenkyröä.
Tääl ollaan ja ihanaa on!

Frantsila kk sitten































29.12.2013

Polvipaikkailua kesälomalla

Linon lähes kaikissa housuissa oikea polvi on rikki. Korjailen niitä silloin tällöin, sillee ettei ihan liian isoks pääsis rikkoutumaan.

Tukikangas housun sisäpuolella jo estää housun rikkoutumisen enempää ja on makeen näköinen sillainkin kun hieman repaleinen polvi ja vaan toisel puolella mut oon lisäilly näihin vanhimpiin housuihin paikat, jotta kestäisi viel Lennilläkin.

Tähdet on kivoja mutta jotenkin muotona ne tulee jo korvista kun joka puolella joten viimeaikaiset paikkaukset ovat olleet salmiakkikuviota ja tänään laitoin myös kuuskulmaa ja kolmioo.

Ihanaa jatkaa hyvänmallisten housujen käyttöikää, meil on käytössä vieläkin housuja Lennillä, joita oon ostanu Linolle vauvana, kun on resoria lahkeensuussa niin menee monta kokoo samat housut. On kätevää kun kaks poikaa ja viel niin samankokoiset eli heti kun joku tuntuu Linol pieneltä niin siirtyy Lennin laatikkoon.

Täs silittelin vaatteita ja harmikseni huomasin et lähes jokaisessa mun valkoisessa paidassa on tahroja, tätä tää lasten kans, valkonen ei toimi ei mustakaan, kirjavat kuosit näyttäis siisteimmiltä.

Sain inspiraation silittämiseen ja housujen paikkailuun jotta saadaan siistejä vaateita reissuun mukaan. Rentoja mut siistei ny.

Olis hyvä ite opetella menee ny kans puolilt öin nukkuu, lapset meni kympiltä ja helposti, jihuu!!

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Mun kesäloma jatkuu viel tämän viikon, ei hullummat kelit..pyöräilyä ja lämmintä keliä riittää! Tykkään näistä keleistä oikeesti, niin helppoo kaik, ei lumitöitä, ei autonlämmitystä ja skrapausta, nopeat lähdöt, kevyt pukeminen riittää, ei palele, rattailla pääsee jokapaikassa, ei pihahommiakaan ku luntahan siel luuli olevan, Onninpolku käveltävissä, happirikas keli, saa opetella pyöräilyä, sähkölasku pysyy pienenä, polttopuukasa senkun kasvaa, ja jos lähtisin kirjoittaan viel työn puolesta nii siel sitä positiivisuutta vasta riittää..ei meinaa kivimiesten sormet palele jne.. :)

S

Eilen eli lauantaina

Raitapöksy lähdössä pyöräilemään
Avattiin paketeista lasten ihanat merinovillasilkki-asut. Nuo raitahousut nii söpöt verrattuna aikaisempiin pelkkään valkoiseen, jotka näyttivät uunoturhapurohousuilta. Nää alusasut/kotiasut/yöasut on Tamsilkistä Kangasalta. Puolta edullisemmat kuin ruskovillan silkkivaatteet, tietty kun vain osa silkkiä mut juuri tuo sekoitus tuntuu itsellänikin toimivan hyvin. Mä sain kans  mustat villasilkkihousut.

Saatiin Paloasema valmiiks ja nyt sil on kiva leikkiä. Rakennetaan yhä paloautoja sinne lisää ja kaikkee mitä milloinkin. Ihan törkeen kivaa leikkii noil, koko perhe tykkää.

Paloasema valmis!!
Ulos ja lenkille, haaveina oli retki laavulle mut myöhään nukkuminen meni nyt ohitse ja suunnattiin päivän ulkoilu Onninpolulle, kun isi oli mukana niin pojat heittelivät kiviä veteen ja sinne ohuenohuelle jäälle, joka ei edes näytä jäältä mut hienosti liukui kivet pitkälle. Sain hengästyttää itseäni kipittämällä sitä helkkariin jyrkkää rinnettä ylös ja haastavempaa on se tulla alas.

Jätkillä oli mopot mukana. Plaston sininen mopo ja tasapainopyörä. Mentiin Onninpolun päähän ja pojat laski mäkeä yhä uudelleen ja uudelleen.


täältä tullaan!!
Vauhdin riemua ja hienosti sujuu pyöräily ilman maasta tuentaa. Lenni potki mopollaan perässä ja lisää ja lisää.. lenniä roudattiin mäen päälle tai lähinnä mopoa kun ei saanu ite sitä sinne raahatuksi.

Lennin päiväunien ajan leikittiin Linon kaa legoilla, kerrankin ihan rauhassa kahdestaan, yritin et jos ei nukuta päikkäreitä niin josko uni tulis illal aiemmin....noo..


Yhtä samannäköiset

Muorin selässä on rata

Lähdettiin muorille ja vaarille iltaruokaa tekemään, siis siel oli lihapullia valmiina ja mä tein porkkanapalsernakkaperunamuusin kylkeen ja siel touhuttiin ilta. Esa oli varpajaisissa. Ysiks kotio nukkumaan iltapalaks kun syötiin vaarin jälkiuunileipää, mut ei mitään unesta kellää ollu tietoakaan.


Lino kuvannut rekkaansa
Jälkiuunileipää..vaarin leipää

Kateltiin porukalla pikku kakkonen joka oli pe unohtunt katsoa ja sen jälkeen sänkyyn. Lenni nukahti 23 ja Lino halus jutella viel ja juomassakin käytiin..tais olla puoliyö kun nukahti ja mä vaan nousin tekemään omia juttujani, kunnes kahdelta Esakin kotiutui ja mentiin sit kolmen aikaan unille. Eikä edes kauheesti väsyttäny, oon päässyt taas omaan rytmiini..apua ;)


PikkuKakkonen YleAreenalta

Kymmeneltä tänään herättiin, ihanaa oli nukkua niinkin kauan ja pitkään. Niin ja tänään on ollut kirkkaampi kelikin. Sama homma et kivien heittoa jäälle ja mäenlaskua mopoilla. Nyt päiväunilla.
Pihvit paistettiin.

Huomenna kohti täyshoitolaa ja uudenvuodenlomaretkelle, jeee!!

Ihana kotiviikonloppu ja kiva loma edessä.

?? : )

28.12.2013

Isot ja pienet Legot

SpiderMan ja Lenni



Jotta Lino saisi rauhassa rakentaa pikkulegoistaan paloasemaa, nii, Lennille viriteltiin dubloista asema kans.
Lenni se tykkää rikkoo kaikki rakennelmat ja tää lego koko sopii tällä hetkellä loistavasti.

Pikkulegoilla Lino on leikkinyt Lennin syntymästä lähtien vain keittiönpöydällä, jolloin aluks tietty Lenni ei päässyt sinne sotkemaan ja kun pääsikin niin oppi hyvin pian ettei koske Linon rakennelmiin.

Keittiötä harjaillaan rikkakihvelillä päivittäin ja näin pöydältä tipahtaneet pienet legot löytää takaisin leikkeihin vaik kai niitä imurikin on syönyt parin vuoden aikana.

Nyt rupee olemaan jokaikinen paloautoihin liittyvä pikkulegopaketti. Muutamia tuplanakin. Suurin osa on koottuna isossa laatikossa sängyn alla josta helppo ottaa leikkeihin ja loput mitkä on hajonnu ovat väreittäin minigrip pusseissa, joista löytää kivasti osat kun rakennellaan.

Koko perhe rakastaa legoja!!

S

Piipaapiipaatöihi!!

Jos ja kun kääntyy Onninpolulle eikä jatka matkaa kylälle päin ja aina mentäessä takasin kotia kohden alkaa huuto piipaatöihi, piipaapiipaatöihi!!!
Tätä on kestänyt pari viikkoa.
Ihan mahdoton..en tiä mistä on saanut käsityksen että kun ulos lähtee niin ja varsinkin fillaroidessa pitäis matkata paloasemalle.

Isi vei Lennin tänään asemalle, lähetin tän kuvan Espelle päivällä kun Lenni itku kurkussa huusi kovaan ääneen pyöränsä kanssa, kääntäen sarvia kylän suuntaan. Voi pientä <3 ..onneks unelmat on toteutettavissa :)

S

Bisgaard

Nämä kauniit Bisgaardit haluaisivat lähiaikoina uuden kodin. Hinnasta voi neuvotella, uutena nämä 75€ luokkaa, ihan huippuhyvät kengät ja ostaisin pojille heti uudet jos saisi näitä heidän koossaan, harmikseni monet koot loppuvat just 26. Niin nää kengät on 25.

Tanskalaiset laadukkaat nahkapopot.

Niin ja meil on monia muitakin kenkiä koossa 24-25, ne ei ihan näin laadukkaita mut etsivät uutta perhettä jossa pitäisivät vaikka varakenkien paikkaa.

S