28.12.2013

Jalkojen mittaus

Parin kuukauden välein tai ainakin kelien ja vuodenaikojen vaihtuessa mittaan poikien jalat. Lennillä on yhtäkkiä kasvanut niin älytöntä vauhtia jalka ettei mee enää syksyn kengät jalkaan.

Ensin piirrän jalan paperille, sit mittaan kummatkin ja lasken 1 -1,5 cm kasvuvaran ja teen tikun jota on helppo koittaa kenkiin jos pohjalliset ei lähde irti.

Harmittaa ettei Linon keväiset kengät mee Lennille ens keväänä. Linon edellis syksyn Goretkaan eivät menny tänä syksynä ja juma nuo kengät on kalliita, sitä kun unelmoi että vois samoja kenkiä käyttää eikä ostaa kummallekin jatkuvasti uusia.

Pojilla on siis sentti eroa jalkojen koossa. Muutamat kengät meneekin yheisenä. Lennillä villasukan kaa pakkasilla ja nyt kun nollakeliä niin Lino käyttää kenkiä perus sukillaan.

Tiedän että jokaiselle lapselle tulis olla uudet ja omat kengät, mut kannatan myös kierrätystä ja paljasjalkaisuutta. Kesällä emme kenkiä omassa pihassa/mökillä käytä lainkaan. Niin ja vähän käytetytkin kengät voi muotoutua uudelleen omalle jalalle sopiviksi.

Oon tänään surffannu kenkäsivustoilla ja tsekannut nettikauppojen alet. Monta kertaa heitin jo ostoskoriin kaikenlaista mut sit mietin et jos mietin viel pari päivää. Lenni kyl ehdottomasti tarvitsee vettäpitävät lämpöiset kengät sekä pakkaskelinkin kengät. Kummatkin pojat tarttis gore kengät tälle nollakelille. Linolla on kahdet lämpöiset talvikengät, mut Lenni ison jalkansa kans ei omista nyt yhtiäkään. Mietin et ostanko Canadan saappaat, ihan älylämpöset, luvataan -40, hinta 70€ vai ostanko Kuomat hintaan 38€, jos käyttö on pari kuukautta ja jos vaikka talvi onkin suht leuto.

Tällaisia sitä tulee miettineeksi ja harmittaa et niitä kotimaisia Kuoma kenkiä ei myydä oikeen verkossa missään yhtä mallia lukuunottamatta. Saan mennä tutustumiskierrokselle jonnekin jos vaan tietäis missä laaja valikoima kyseistä merkkiä.. Prisma, Citymarket?

Olisin kiitollinen vinkeistä kenkien suhteen :)

S