22.12.2013

Lauantai ennen aattoa

Perinteiset sukujuhlat Sääksmäellä lauantaina. Siel on mahtava iso leivinuuni ja tarjolla aina siel uunis kypsytettyä lihaa, niin herkullista ja ruusukaalia iso kipollinen sekä porkkanoita. Alkuruoaksi oli kylmäsavulohijäädyke, kauniissa vuuissa pakastettu, upea aloitus.

Talo on suuren suuri ja ihan mieletön kaikkine huoneineen. Joka vuosi siellä on remonteerattu joku osa uudenlaiseksi ja mielenkiinnolla projektia seuraa vuosi vuodelta.

Yläkerrassa viistokaton alapuolella joka kohdassa eli metritolkulla kiertää matalaa kirjahyllyä. Viihdyin yläkerrassa näitä kirjoja selaillen ja lapsien perään katsellen. Lenni löysi piipaa autoja ja rekkoja hyllystä ja kiipesi hyllylle tuolin selkänojaa käyttäen napaten autot alas, tässä vaiheessa vasta ehdin paikalle. Autot laitettiin jo hyllylle takaisin mutta hetkeä myöhemmin osa niistä oli alakerrassa pitkän pöydän ääressä ja ei voi kun ihmetellä et miten ihmeessä poika ehtii ja onnistuu.

Juhlissa oli lapsia meidän poikien lisäksi kolme tyttöä, Anette, Julia ja Nella. Ja saimme kuulla, että ensi vuonna nämä kaksi viimesintä tyttöä saa pikkusisaren. Hienoa kuulla vauvauutisia!

Ensi vuonna juhlissa on kaksi suvun jäsentä lisää!

Sain mukaani kassillisen kirjoja, ihmeellistä, siis kun jotain toiselle antaa, niin pian saat jo takaisin jostain muualta jotain itselle tärkeää. Miten se sanonta menee...toisen jotain ja toisen aarre.

Muutama vuosi sitten juhlissa oli pojat kunnolla päissään ja pääsin kuskin paikalle kotimatkaksi, viime vuosina lapset ovat saaneet kaiken huomion ja tänä vuonna sain mä juoda lasin punaviiniä miettimättä imetystä, raskaana oloa tai autolla ajoa :)

Rentoa ja lämminhenkistä porukkaa, ihanaa ollut tutustua heihin. <3