2.12.2013

Eikös söpöt??

Varpaita paleli, koko kehoa paleli, puhuin puhelimessa tänään toimistolla ilmalämpöpumpun alla toppatakki päälläni.

Meni myöhäiseks syömään meno ja ajatukset oli lämpöisissä kengissä, mutta kappas vaan siellä pöydässä istui itse kenkien valmistuttaja M-Shoe Makersin omistaja. Ei me samas pöydäs syöty mut siinä kysäsin josko villavuorikenkiä olisi varastossa ja niin vaan menin syötyäni hakemaan kengät.

Nää just olin nähnyt heidän sivuillaan aiemminkin ja kysellessäni ruskeita kenkiä sain kaikkea muuta, vasta viimeiseksi löytyi nämä ja ihan unelmat niin jalassa kuin ulkomuodollisestikin, kehtaa kulkea monttua pidemmälläkin.

Otin koon 41, oli 40 myös sopiva ja varmuudeks testasin isompaa ja se jäikin jalkaan jotta mahtuu sukkaa jos tarttee. Kenkien pukemista riisumista helpottaa sivulla oleva vetoketju. Nahkakengät tulee käsitellä mehiläisvahalla tai jollain öljyllä, synteettisiä suihkeita ei kandee käyttää jos haluaa että kengät pysyy kunnossa ja pitkäikäisinä.

Nämä kengät maksaa kaupoissa n. 120-150€, tehtaalta saa reippaasti alle satasen, riippuen mallista. Tässä mallissa lähes liukumaton erikoispohja, siel oli myös kenkiä joissa ihan superliukuesteet..voiko parempaa lahjaa olla vanhemmillemme tai isovanhemmille, vakuutusyhtiön kandeis ostaa jollekin tietylle ikäryhmälle, säästäis pitkän pennin..ennaltaehkäisyä.

Kerron myöhemmin lisää käyttökokemuksia ja kuinka varpaat tarkenee kovemmillakin pakkasilla.

Unelmana olisi vielä Canada Goosen höyhen takki, sit ei roppa enää palelis. Nahkakintaat villavuorella lähtee itselleni ja lapsille joulumessuilta. Hankintoja jotka lämmittää moneksi vuodeksi eteenpäin.

Huomenna erikoinen päivä, vapaa päivä, lasten vyöhyketerapeutti ja äidinäidillä kyläily sekä illalla Esan isän luo, hänellä tänään 65v synttärit, Lino siel jo illan viettikin, sen aikaa kun isi reeneis, me Lennin kaa kokkailtu ja lenkkeilty. Lainasin mutsilta selättimen, se ihan huippu, koko selkä lämpiää hetkessä.

S