19.12.2013

Planeetta Kosmo


Tuo avaruusohjelma on Linon yks lemppareista Pikku Kakkosessa, tulee aina tiistaisin. On toivonut itselleen rakettia ja isi sit tiistai iltana kätevänä käsistään askareli yhdessä Linon kanssa hienon raketin tietty wc-paperirullasta, pahvista ja teipistä.

Meil oli äskön Linon kaa nii hauskaa. Poika pyysi et sit kun Lenni nukahtaa niin ota äiti mut sylii. Menin Linon viereen sitten, mut suunnitelmat oli vaihtunu ja Lino halus nukahtaa syliini keinussa, no sepäs passaa, voiko mitään ihanempaa olla kun iso poika syykyssä, mut ihan hekkuloinniks se meni. Lino nauratti mua jutuillaan ja mä sentäs pystyin nauraan suht hiljasella äänellä kun Lino räkätti täysillä ja siis Esa ja Lennihän jo nukkui, mut nii, me vaan naurettiin aina uudelleen, ihan hepulissa kummatkin, ihan pöllöille jutuille :D

Linolla on nyt käytössä papukaija-meininki eli jos kysyn siltä "voisinko pestä sun hampaasi vai pesitkö ne jo isin kaa" kysyy multa tuon saman kysymyksen ja eihän siinä voi kun revetä :D

Oon vieläkin ihan hepulissa tääl.. Linolle tuli nauraessa nälkä vaik luulin et jo nukahti keinus syliini kun oli niin hiljaa mut yhtäkkiä oli nälkä ja sovittiin et näkkärin jälkeen pestää hampaat ja kipittää isin viereen nukkuu. Näin tehtiin, mut kyl teki mieli vaan jäädä hihitteleen sen kaa, ihana ja niin onnessaan kun äiti räkättää sen jutuille. Ollaan yökyöpeleitä Linon kaa ja Lenni ja isi ne nukkuu kellon mukaan. Kiva et mulla tääl iltakekkulikaveri :)

On mulkattu kämppää, saatiin vihdoin se iso kirjoituspöytä pois, khh.sta kaappi lasten huoneeseen kirjoille ja keittiövehkeet sinne alakaappiin niinkun  aikoinaankin. Khh saatiin hylky montulta, ei nätti, mut erittäin käytännöllisen matalat hyllyvälit, saa 16koppaa vaatetta ja näin ollen aikas kivaan järjestykseen kaik.

Tykkäön et vaatteet joita pestään usein kuten sukat, kalsarit ja lasten vaatteet löytyy khh eli läheltä pesukonetta ja kuivauskaappia, näin ollen vaatteiden kuskaus minimoituu, juhlavaatteet ym vähemmän pestävät on vaatehuoneissa.    

Huomiselle on niin paljon kaikkee hommaa et ei oikein tiedä mistä aloittais. Lasten kaa vois puuhastella auton siivousta tai koirien pesua, autotallin katselmus sekä pulpetin roudaus lasten huoneeseen, mahtuu jälleen sinne. Yöpöytien hiominen tai ehkä roudaan ne vaarille josko hän vois koneella ne pyyhkäistä tai mä voin mut siel autotallissa niin käteviä vehkeitä kaikkeen askarteluun huonekalujen kaa :)

Linon 4vee synttäreiltä asti meil on ollut merirosvoviiri olkkarissa ja tänään saatiin se vihdoin siirrettyä tippuhuoneeseen eli lasten huoneeseen, jossa mä kyl nukun viel ja mun vaatehuonekin on. Linolla rupee olemaan pikkuhiljaa hinku omaan sänkyyn niin josko pojat pian nukkuisivat tääl kahdestaan. Toisaalta kun meil espen kaa niin eri rytmi niin eipä tää eri huoneissa nukkuminen yhtää haittaa tee, saan rauhassa pitää valoja päällä ja lueskelle, näpytellä blogiin, vastailla viesteihin, hoidella spostit jne..oon parhaillani öisin :)

Tärkeintä tässä elämäntilanteessa on että sais nukuttua mahdollisimman paljon yössä, tää päivystysviikko on ollut kiireinen joten yöherätyksiä on ollut ja Lino kipittää aina kainalooni kun iskä lähtee hälylle. Yks aikainen aamu heräsin kun jätkä söi omenaa vieressäni ja ekaks tietty kysyin et pesitkö sen ja Lino selitti joo mä en nähny banaania ja sit näin omenan ja siirsin syöttötuolin hanan eteen ja pesin tietty. Ok!! :)

Toivottavasti lukija ymmärtää mitä mä tarkoitan, voi unohtuu paljon tärkeitä selventäviä asioita välistä, mut edelleen spontaania kirjoittelua ilman oikolukua, tää on hauskinta :)

S