31.10.2012

1.11 Lino 3 vuotta !

Ensimmäinen lahja on jo avattu, juhlittiin vähän jo etukäteen omalla porukalla ja huomenna oikeana päivänä kaffitellaan ainakin äitini luona aamupäivällä ja illalla muutamien kera kotosalla. Mieletöntä kun Lino tajuaa jo niin paljon ja kyselee ihan mahottomasti. Iso poika!
Sai isältään Palomies Sami dvd n ja kanto isänsä tietokoneen piuhan jo valmiiks makkariin ja sano isälleen et "minä aattelin kattoo pikkasen tätä uutta videoo ennen nukkumaan menoa" ..no siinähän sitä sitten..ihania lauseita.

S

Ohjelmia

Tää kuva ku oltiin kylpylässä, mun värikkäät lempparivaatteet.

Nukutaan Lennin kans meidän tv-huoneessa ja ihanaa vaihtelua katsoa välillä tv tä. Eilen katoin pari jaksoa sinkkuelämää ja nyt näin loppuosan erilaiset äidit ohjelmasta, todellakin eriliaisia äitejä tässä maailmassa. Nyt katson miljonäärit slummissa, loistava ohjelma ja herättelee aikalailla. Neljä miljonääriä asuvat viikon Kenian suurimmassa slummissa lähellä Nairobia ja etsivät töitä jotta saavat ruokaa ja puhdasta vettä. Keskimääräinen päiväpalkka 40centtiä. Toivottavasti tällainen ohjelma saa ihmiset auttamaan aluetta ihan oikeasti.

Ja mieleeni tulee se miten olen laiminlyönyt Kenialaista kummipoikaani, maksan kuukausittain 27e mutta en ole vuosien aikana lähettänyt kuin yhden kirjeen. Kuinka välinpitämätöntä! Hän on lähettänyt myös minulle kerran piirrustuksiaan ja kuvan hänestä saan Planin kautta vuosittain. Joseph taitaa olla jo 11 vuotta ja sain hänet kummipojakseni kun hän oli 5 vuotias. Sellainen lapsen innokas katse on hävinnyt kuvista ja pojasta on kasvanut nuori mies.

On se hurjaa miten elämme niin erilaista elämää. Miksi joku toinen saa paremman pohjan kuin toinen. Sosiaaliturva on hieno asia mutta silti ihmiset masentuvat omaan kohtaloonsa..tarpeettomuuteen tms..en mä tiedä. Tuos ohjelmas vaan näki sen että vaikka perheen isä oli menettänyt toivonsa, lapioi paskaa öisin vessoista tynnyreihin ja kuljetti sen 1km päähän jokeen. Wc tä käytti tuhat ihmistä päivässä! Ja hän vain hymyili kahdeksalle lapselleen ja antoi näin toivoa tulevasta, ei halunnun lapsille surullisia tunteita vaan pelkkää positiivisuutta.

Miten me täällä Suomessa kun emme nälkään kuole emmekä joudu joka ikinen päivä taistelemaan henkemme ja perheemme hengen puolesta, miten emme osaa olla kiitollisia siitä mitä on. Miksi tehdään pahaa oloa toisille kun se oma perhe ja läheiset on maailman tärkein juttu. Työ ja oma ego menee niin monilla edelle ja unohdetaan se mikä toivottavasti löytyy joskus vanhuuden päivillä ehkä uudelleen.

Ihmiset on niin itsekkäitä ja varsinkin omia lapsia kohtaan, tehdään niin miten aikuiselle on helpompi, lasta ja pidemmän ajan seuraamuksista välittämättä kunhan tässä ja nyt pääsee helpolla.

Tekee pahaa niin usein monien lasten puolesta, miten voisin auttaa joitain huonossa asemassa olevia lapsia jotka kaipaisivat kipeästi turvallista aikuista lähelleen. Sijaisperhetoiminta tms..jossain vaiheessa todellakin!

Tehdään jokaisesta päivästä onnellinen itsellemme ja läheisillemme ja ollaan kiitollisia. Asetutaan lasten asemaan ja mietitään mitä he haluaisivat.. läheisyyttä, rohkaisevia katseita, kannustavia sanoja, hyväksyntää ja hassuttelua. Tuota kaikkea voi kuka tahansa tehdä missä vaan. Vaikka bussipysäkillä jututtaa lapsia tai vanhuksia, luoda hyvää mieltä ja välittämistä, pienillä teoilla on suuri merkitys. Haastan jokaisen tekemään hyviä töitä pitkin päivää, se palkitsee myös itselle. Joohan?

Paasausta maailman parantamisesta, mutta se on niin yksinkertaista kuin pienellä saa hyvää mieltä aikaiseksi niin monille.

S

30.10.2012

Pienen pieni palomies

Lino sai jo muutama viikko sitten synttärilahjaksi mummin veljen perheeltä kauko-ohjattavan paloauton. He olivat löytäneet sen roskiskatoksen hyllyltä aivan sottaisena ja puhdistaneet ja huoltaneet auton kuntoon. Auton ja ohjaimen välissä on metrin mittainen johto ja motoriikkaa ja tilaa vaatii ohjaus ja samalla auton perässä kulkeminen. Hieno peli!

Lino odottaa todella kovasti syntymäpäiväänsä..kysyy joka aamu sekä myös päiväunilta herätessään että "äiti onko tänään minun syntymäpäiväni" Onneks juhlia juhlitaan niin oikeana päivänä torstaina sekä aamupäiväkaffeilla että illalla ja lauantaina on synttärijuhlat palomies teemalla. Opeteltiin seuraamaan kalenteria ja hahmottaa nyt paremmin että miten päivät etenevät ja montako yötä nukutaan vielä.

Tuntuu niin ihmeelliseltä kun Lino on niin iso poika jo, mun poika..miten voin olla äiti jo kahdelle lapselle, tuntuu ihan käsittämättömältä, niin iso juttu! Pojat leikkii yhdessä littaa ja konttaavat ympäri kämppää, ihania ja se nauru on parasta!!

Tässä se Lenni nukkuu kainalossani ja Lino isin kainalossa vaik sängyt poikien huoneessa nyt..tulee se päivä sit joskus kun sinne muutetaan, mut ei vielä.

S

niin se taitaa olla

http://www.hs.fi/kotimaa/Pienten+pelaajan%C3%B6rttien+heimoel%C3%A4m%C3%A4%C3%A4/a1305610732878?ref=fb-share

Mielenkiintoinen teksti ja herättelevä juttu lapsien kasvatukseen liittyen.
Ajatus on hieno mutta käytännön kanssa on tekemistä. Itse pyrin siihen että lasta ei turhaan komennella vaan kannustavaan kasvatukseen mutta ei siihen ihan joka hetki rahkeet riitä varsinkaan jos pikkuveikka tai koirat on tulituksen alla, siihen kun on puututtava lähes päivittäin. Koirat osaisivat kyl itseään puolustaa mut sitä riskiä en halua ottaa ja Lenni se on ihmeissään kun isoveikka kumoaa ja pää väilillä kolisee. hienosti kyl Lino osaa pyytää anteeksi ja kohtahan Lenni oppii pitämään puoliaan. :)

Synttäriretkellä

Arvaa missä?

Tää kuva maanantailta ja lähetin tän tänne jo ma Annen puolesta mut päivittynyt vasta nyt :)

Tippukeittiön muutto

Esa oli isyyslomalla viimeviikon ja me saatiin ihan mielettömiä juttuja aikaseks himassa kun suuntas kaiken energian kotiin eikä muihin harrastuksiin tai kyläilyihin. Ei olla siis osattu oikeen koskaan olla kauheesti kotona ja kun sitä sit vaan on niin jopas rupeaa tapahtumaan.

Laitettiin poikien huonetta kondikseen ja makkari on nyt ihan mielettömän kivan näköinen, pikkujutuilla ja olemassa olevilla tavaroilla ja niiden pyörittelyillä saa kivaa muutosta. Kauheet määrät rojua pois, kiertoon ja roskiin. Oli laatikoita joita roudattu vuosia niitä läpikäymättä ja löytyy sellaisia vieläkin mutta tavaroista luopuminen on ihanaa!

Ja vielä jos on joku joka voi ottaa ne vastaan ja iloita siitä niin sehän parasta on. Tänään kun ystävä käveli ovesta sisään lykkäsin takin syliin ja haluaisin että tänne tulisi lisää kokoisiani naisia jotka vaikka tarvitsisivat jotain ja kelpuuttaisivat vaatteitani.

Lenni ollut todella itkuinen viimepäivät..hermostunut ja ärhäkkä, pitäiskö jo käyttää lääkärissä. Kerran kokeilimme kipulääkkeen antoa mutta siitä ei ollut helpotusta joten hylkäsin sen ja vaan mietin et mikä ihme. Yleensä jos kipulääke ei helpota, vaiva voi olla suolistossa. En mä tiedä. Oon kantanut ja pitänyt sylissä..joka hetki ei mahdollista. Nukkunut kuitenkin ihan hyvin nyt vaikkakin viikonloppuna itki yötkin.

Äänestin vaaleissa ihmistä joka ei valitettavasti päässyt ja olen ihmeissäni. Hän jos joku on vilpittömästi ajanut yhteistä hyvää ilman itsekkyyttä. Ja kokemusta on rutkasti. Mikä parasta hän on kuunnellut mielenkiinnolla uusia ajatuksia nuorilta ja kärsivällisesti kertonut perusteluita omille ajatuksilleen ja antanut monipuolista kuvaa asioista kuitenkaan tyrmäämättä koskaan minunkaan mielipiteitäni. Epäitsekkyys ja aina parhaansa tekeminen tosissaan ja näkyvä aikaan saaminen on mieletön yhdistelmä.

Mun vatsaan sattuu, niskoihin sattuu, söin piirakan palan ja ihan pikkasen jädee sen kanssa ja mua rankastaan. Olin iloinen tuos äsken selaillessani Luontaistuntija lehtistä mikä jaetaan joka kotiin siis luontaistuotekauppojen mainoslehtinen. Ihania juttuja ravintoon ja terveyteen liittyen siis että tietoa hyvinvoinnista tulee yhä enemmän suuremman kansan tietoisuuteen ainakin toivottavasti.

Autossa kesärenkaat ja ollaan kivasti lukossa kotosalla. Veikkaan että lumet viel sulavat ja pääsen turvallisesti ajalemaan kumikorjaamolla. Kyllä jumankauta vatsaa kivistää ne herkut, miks mun kroppa on näin herkkä.

Tos lehtises luki just se et keho kestää 35v asti melkein mitä vaan mut sit puskuri ei enää toimi ja keho ilmoittaa tulehdustilaansa erinäisin ilmenevien sairauksien muodossa. Mä oon kärsiny 15v asti jo.

Ny unille heti. Niin ja tippukeittiö muutti siis isoon keittiöön. Tippukeittiö ihana vanha kaapi löysi paikkansa kodinhoitohuoneesta ja pinnasänky kannettiin vihdoin autotallista sisälle..josko Lenni kokeilis siel nukkumista lähiaikoina, en tiä miten raaskin nukkua ilman lähikontaktia mutta varmasti nukun pitkän aikaa siinä vieressä patjalla. Ja samalla Lino opettelee omaan sänkyynsä. Tuntuu vaan niin haikealta kun illat niin parhaimpia lasten kanssa, ihanaa kun ne väsyneitä ja käpertyvät syliin tai kainaloon ja siihen nukahtavat.

Nukahdin jo : )

29.10.2012

Onnea Anne ja Sofia !!!


Tänään neitokaiset Anne ja Sofia ovat täyttäneet vuosia ja viettäneet syntymäpäiväänsä matkailun merkeissä. Anne laivamatkan päässä ja Sofia Saksan maalla.

Lino ja Lenni perheineen toivottaa rakkaille tädeilleen paljon paljon onnea!

S

28.10.2012

Päätä ja niskaa

Lino halus mummille päiväunille ja sinne pojan vein äsken fillarilla. Autossa on kesärenkaat ja kävellen olis kai kestäny liian kauan joten keksittiin ottaa pyörä alle.. Lino pyytänytkin että isi on Lennin kans ja äitin kans pyörällä mennään ja niin me mentiin onninpolkua pitkin. Loistavaa liikuntaa kun pyörät sutii ja melki tuplamatka tulee poljettua.

Pojilla tänään ekaa kertaa talvihaalarit päällä. Samanlaiset mustat karvahupulla. Lennillä Linon vanha 86cm ja Linolla 104cm, menevät toivottavasti viel ens talvenkin ja sitten olis tuota 86 käytetty neljä talvea peräkanaa..tehokäytössä.
Oon yllättynyt että Lenni ei ollu yhtään hikinen vaikka perusvaatteiden päällä merinovillaset paksut poolopusero ja housut sitten haalari ja vaunuissa lämpöpussissa villapipo ja sen alla kypärämyssy.

Niska ollu hellänä viime päivät..kaaduin ke iltana puuterassillamme ja torstaina olin sumussa ja illalla alko ihan tajuttomat kivut niskoissa ja päässä. Migreenin kaltainen mut valot ei aristanu eikä makuullaan pystyny olemaan. Äityi melkosen pahaksi ja kovimmatkaan lääkkeet ei helpottaneet lainkaan. Menin kipushokkiin ja kroppa rupes täriseen ja sätkimään, lämpö laski 35, kauhee jano ja kai oireet oli joku reagtio millä sietää kipua paremmin. Esa tilas ambulanssin ja taysiin yöks tutkittavaksi. Neljältä yöllä sain vasta kunnon droppia millä kivut laantu ja sain hetken torkahtaa.

En jaksa just nyt kirjoo enempää mut kova kokemus ja Lennillä oli menny tääl hyvin vaikkei tuttipulloo osaa syödäkään. Hedelmäsosetta yöpalaksi. Ja olinhan jo aamul kotona lusikoimassa korviketta jota esa oli yöllä hakenu orituvalta, anoppi oli sen aikaa ollu lasten kans tääl. Oon aikas hiljaksiin nyt pari vkoa..huomaa et heti kun vähänkin rasittaa niin tuntuu kipu ilkeältä niskas. Joku lihasrevähdys, en mä tiä tarkalleen mut kroppa sen kai itse parantaa. Tollaista jatkuvaa hullun kovaa kipua en oo kokenut koskaan elämässäni, en edes synnytyksis.

Otan rennosti ja nautin ihanasta elämästä ja lapsien terveydestä vaikkakin rankat kuukaudet takana, josko tästä pikkuhiljaa helpottaa. Terveyttä haluan vaalia, puhdasta ravintoa, hassuttelua, naurua ja ulkoilua..siitä on hyvä olo tehty.

S

24.10.2012

Kookeella

Oltiin kaks yötä su-ti kylpylässä ja kyllähän se ihanaa oli olla ja viettää aikaa perheenä pulikoiden. Espe kävi Linon kans särkänniemessä, akvaariossa, näsinneulassa, planetaariossa rupes jänskättämään ja delfinaariossa oli yks pärskäyttänyt vedet Linon päälle..voi että kun selittää sitä innoissaan.

Me soitettiin sillävälin extemporee vanhalle luokkakaverilleni jonka kans nähtii viimeksi tasan 8kk sitten..arvaas missä, no tietty synnytyssairaalas ja päivän erolla pienokaisemme ja oli ihan huippua jutskata puolituntinen Lapinniemen kauniissa maisemissa ja mikä aurinkoinen päivä Näsijärvellä, vau!

Tänään kun lapset oli autossa ja vaunutkin kyytissä, oltiin siis kotio menossa kyläilemästä niin saatiin idea kurvata Ikeaan ja niin taas lähdettiin Tampereen suuntaan. Kyllä siel kylpyläs jotain energiaa oli näköjään kertynyt kun aiemmin pelkkä Ikea sanana jo kauhistuttanut siis et ihan turha mennä sinne pyöriin, mutta mutta tänään siel oli ihan huippukivaa ja tätä päivää se reissu sinne oli odottanut. Paljon hyödyllisiä sit joskus kun Ikeaan juttuja lähti mukaan ja Linon synttäreille servettiä ym..

Linolla 3v palomies synttärit la 3.11 klo 16 alkaen, tervetuloa!

Nyt tippu jo luuri käsistä..parempi nukahtaa ny : )

s

21.10.2012

Pärskistä

Mielenkiintoista olla lasten kans reisussa ja hoitaa ruokapuolta kun ei oo ku mikro ja vedenkeitin, ei aterimia ei lautasia, pari mukia löyty ja siskolta sain kattilan mukaan mikä toimii kuuman veden astiana sillä eihän tääl levyjä oo että iltapuuroa oltais keitelty vaik kuvissa näky keittiö mut tää on silmänlumetta :)

Mikroa en käytä ja vedenkeitin on kärvähtäny pohjaan, siis joku kai kirjaimellisesti keitelly siel kahvia kun sankka ruskea kerros pohjalla ja irtoo veden mukaan, ei kiva juoda ruskeaa teetä saati tehdä siihen veteen puuroja lapsille. Me pärjätään kyllä.

Tein ison satsin Lennille kasvisosekeittoo aamulla ja saa syödä sitä pari päivää. Aamupalalla saadaan varmasti puuroa ja napataan vaik hedelmiä mukaan. On meilläkin mukana tääl muutama hedelmä, pakkasesta nappasin vadelmia ja kuivattuja aprikooseja pienimmälle ja meille muille tomaatteja, leipää, voita, kalkkunaa, jogurttia, hunajaa, siemeniä ja pähkinöitä. Iltapuuroksi lämmitin pojille tänään päivällä syömäämme riisiä minkä puuroutin kookosvedellä kun en sitä vedenkeittimen ruskeaa vettä sinne halunnu laittaa ja hienosti maistu thaimaalais tyyppinen puuro lapsille.

Käytiin illastamassa ennen pulikointia. Söin kuhaa kera kasvisten, Lino lehtipihviä ja ranskiksia ja vihanneksia, Espe grillipihviä ja Lenni nukku kärryissä. Ihanan rauhallinen ruokailuhetki ja sitten olikin energiaa uida ja pärskiä. Kehumista on lasten altaassa missä karhea pohja ja just kiva liukumäki ja sopivan verran vettä. Isossa altaassa Lino menee renkaansa kans mikä siis henkseleillä kii silleen ettei kippaa ja uiskentelee itsenäisesti ja toisella Lenni ja toinen saa uida vapaasti, kätsyä toimintaa. Pojat nautti ihan mielettömästi.

Nyt lapset nukahtivat, itekin niin väsyny ettei meinaa pysyä hereillä, tää huone tilava 56m2, on tilaa leikkiä! Todella edullinen paketti kun ollaan näin arkena liikenteessä ja pakettiin kuuluu hoidotkin joten mulla kasvohoito ja Espellä hieronta huomenna. Jee!

Lenni 8kk

Pojat istuu takapenkillä samanlaisissa penkeissään, niin sulosia poikasia. Sofian synttäreitä juhlittu ja jännityksellä odotetaan mitä hänen Saksan kolmen viikon työharjoittelureissu tuo tullessaan. Nyt uimalaan niinku Lino sanoo.

Kipikipi

Suloiset tähtitossut kotiutu meille ja saadaan ne heti käyttöön loman aikana. Ohjelman täyteinen viikonloppu jatkuu huomenna siskon 20v juhlien merkeissä. Kun juhlat juhlittu alkaa Espen isyysloman viimeinen osuus ja käydään sen kunniaksi kylpemäss lasten kanssa. Viikon tavoite saada suihkutanko paikalleen ; ) sitä kaikkee miettii mitä loman aikana tekis ja parempi kun ei mieti mut ton suihkuverhontangon haluun parin vuoden odotuksen jälkeen paikalleen! Eiks kuulosta ihan kivalta lomaviikolta. Ollaan ja ulkoillaan.

S

20.10.2012

18.10.2012

Portailla !

Äsken läks ekaa kertaa portaat ylös! Voi ei, seuraavat kuukaudet saa olla vahtivuorot ja silmät selässäkin! Koirien vesikippo ja nappulat ollu rappusis turvassa mut ei oo enää! Ihan hetkessä tää kaikki kehitys, liikeelle lähtö tapahtui elokuun lopussa ja nyt jo rappusissa ja seisoo tukea vasten, en muistanutkaan miten oppi käy näin nopiaan!

Koirat ihmeissään!

S

Vesillä

Tehtiin retki Tampereelle isoisän ja Erjan luo. Lapset pulikoivat aivan tohkeissaan tuol ammeessa. Ihan mieletön amme kun niin iso ja Lennikin jo noin iso että siellä se itekseen osas olla ja kun otin pois niin pakko oli päästä takasin. Pitää sellaista hassua ääntä kun haluaa kovasti jotain ja ojentaa käsiä eteenpäin.

Tänään käytiin koskarissa ostamassa Postimies Paten auto..tää juttu sovittu jo aikaa sitten että kun Tampereelle mennään niin se hommataan. Ja enhän mä sitä kai ite olis muistanutkaan mut kyl poika muistaa mitä joskus sovittu.

Stadiumilta löydettiin sisko, oli just pääsemässä töistä ja kun yritettiin toisiamme aiemmin tavoittaa ei kumpikaan saanut kii joten kaikki oli sattumaa ja lounaalle mentiin yhdessä. Lapsien päiväuniaikaan oli mukava ajella kotio, nautin joka kilometrista ja hiljaisuudesta. Eilen kun Lino oksensi autoon Lennin uuteen penkkiin ja Lenni huus koko matkan eli muutama pysähdys tuli Orivesi Tampere välillä.

Yökyläily on välillä ihanaa, puhtaat lakanat, uusia makuelämyksiä, auttavia käsiä. Kahdelta me taidettiin mennä nukkuun yöl me aikuiset ja lapsetkin vasta puoliltaöin. Lenni heräili tunnin välein ja nukuttiin onneks ysiin asti.

Kiira Korpeen törmättiin, voi se on kaunis..ehdin katsella kun vartoiltiin liikennevaloissa ja sama suunta oli. En mä osannu suutani kii pitää ja tyyliin jotain et ompas kiva nähä sua livenä..mitä ny mieleen välähti kun hassua olis ollu hiljaa olla kun kaks poikaa ja mä ihmeteltiin vaaleaa suloista tyttöä jonka suorituksia just seurasimme.

Lenni menossa viel näin kasin aikaan pikku-unille ennen yöuniaan ja tässä just syömässä unissaan. Kyl mä edelleen saan pojan nukuttaa ensin ennen kun kunnolla syö mut äkkiä tää aika menee!

S

Uudella tukalla kohti horse show -huumaa

Tänä viikonloppuna jokavuotinen horse show. Viime viikonloppuna meillä oma show teemaan liittyen. Hirvimiehiä paossa metsän siimeksessä 

17.10.2012

Multimedia message

Kävin moikkaa poikaa joka yhtäkkiä konttaa ja seisoo ja kiusaa äitiään. Tampereen matkalla myös isoveli matkalaukkuineen :) Anne 

Masi & Topi

Nappasin koirista kuvat kun mammivat mummelilla soffalla omilla paikoillaan. Turkit vietiin trimmauksessa ja ehtii kyllä karvapeite kasvamaan ennen kylmempiä kelejä. Sulosia otuksia.. Kaama & Torakka

16.10.2012

Pitkin parkkitaloa

Oltiin tänään mummelilla melki koko päivä ja Lenni nousee seisomaan ihan kunnolla. Huikee kehitys vaan jatkuu!

Me tääl Lennin kans valvotaan keskellä yötä ja niin hauska kun möyrii pedistä lattialle itekseen ja senkun hymyilee vaan. Ihana poika.

Oon ollu vähän kipeä tai perjantaina niin kipee et synnytyskin olis kai ollu mieluisampaa. Tänään tilanne jo hyvä. Lääkäris kävin la ja tänään tehtiin lisätutkimuksia ja mitään ei löydy. Kivut kuitenkin oli hurjia, olis kiva löytää syy.

Lenni päristelee mun jalkaa vasten suullaan..on niin hassu. Ihan huippu ilopilleri. Tääl me naureskellaan kumpikin keskellä yötä, tuntuu niin paljon paremmalta nyt rankan viikonlopun jälkeen.

Kun kaipaa isoja muutoksia, hyppää vaan elämän vietäväksi ja asiat ne kulkee omalla painollaan...

S

11.10.2012

Syyssiltaa

Katselen dokumenttia 12v lapsesta joka on kuin 96vuotias. Progeria- lapset elävät n.13 vuotiaisksi ja tässä dokkarissa tyttö kokeilee ensimmäisenä ihmisenä lääkkeitä vanhenemisen estämiseksi.

Hurjaa siis että vanhemmat on niin ikionnellisia jokaikisestä lapsen ikävuodesta eikä osanneet haaveillakaan yläkoulusta. Voi miten me kaikki muistettais joka päivä joka hetki olla niin ikionnellisia jokaisesta rakkaastamme. Ihana dokumentti, niin reipas tyttö!

Mä herkuttelen tääl yrttiteellä ja suklaalla. Lino on mummin kainalossa, lähti sinne iltaruoan jälkeen kun mummi tuli fillarilla hakemaan ja poika palautetaan kotiin kymmeneltä aamulla. Meille tulee kavereita huomenna kylään koko päiväksi. Kävin kaupassa oikeen kunnolla, kolme kassia ruokaa, wc-paperia ja vaippoja. Kärryt oli niin täynnä, Lenni nukku sen aikaa terassilla ja herättyään oli itkeskelly isin syykyssä. On niin mun perään. Ei se haittaa mutta sitä kaipaa joskus tunnin sillon tällöin omaa aikaa. Poika on niin onnellinen päästessään mun syliin. En sano etteikö viihtyis isänsä kanssa. Hakee isältään kovasti katsekontaktia ja huomiota ja pärjäävät todella hyvin. Pitkästä aikaa kanniskelin Lenniä kantorepussa kun purin kauppakasseja, on se kyl kätevä!

Ostin papaijan puolikkaan, en voinut vastustaa kun olivat valmiiksi sen puolittaneet ja näytti niin houkuttelevalta. Nyt on pikkuhiljaa ruvennu ajattelemaan tulevaa matkaa ja siel niitä papaijoita, meloneja ja kookoksia syödään vattat pullolleen. Matkaan muutama kuukausi viel. Mutta jouluhan on jo 2kk päästä..mitä ihmettä! Nyt jo! : )

S

Mekkomero 2 vuotta !!

Tasan kaksi vuotta sitten teimme päätöksen Annen kanssa jakaa osan viestittelyistämme muillekin. Loistava päätös.

Blogi on antanut paljon, rentouttavaa kirjoittaa, purkaa ajatuksia ja mietteitä, upeaa että lasten hetket tallentuu, sillä itse ei muista viime vuosista paljon mitään. Tekstit on nii spontaaneja että vaikka jo seuraavana päivänä sitä tekstiä itse lukee, niin herättää että noinko mä eilen aattelin.

Iso kiitos näistä parista vuodesta lukijoille, vaikkemme tiedä edes ketä tääl käy, kävijöitä on reilusti ja mikäs muukaan se motivoi entistä enemmän tallentamaan arkipäivän hömpötyksiä.

Upeaa syksyn jatkoa! Otetaan ilo irti näistä pimeistä illoista ja syödään tuoretta ruokaa, sitä viel riittää.

S

Viime syksy

Sain tän puhelimen melkolailla viime syksynä ja tässä kuvassa ollaan mökillä syömässä mustikoita metsästä suoraan syksyllä 2011 Lino n. 2vuotta. Kuvista tajuaa kuin tää aika menee ja lapset kasvaa.

Lenni nukkuu vieressäni ja jälleen malttamattomana en osaa viel ite nukahtaa ja lueskelen Ravintoterapian käsikirjaa. Kirja on niin tehopaketti infoa että sitä pikku hiljaa oon lueskellu vuoden päivät ja etsin apuja millon mihinkin vaivaan ja uusia vinkkejä arkipäivän ruokailuihin. Tuota kirjaa kun lukee, ei sitä tee mieli edes syödä mitään terveyttä heikentävää vaan panostaa entistä enemmän kasviksiin, yrtteihin ym.. Miks syödä edes mitään turhaa mistä tulee huono olo, ei vaa ei kaikil tuu heikko olo, mun kroppa vaan niin herkkä kaikelle epäsopivalle ja kärsiny nuoresta lähtien kaikesta mahdollisesta vaivasta joten ei sitä enää halua itseään kiusattavan vaan voimaa, terveyttä ja vahvistusta sitä kaipaa väsymyksen hetkillä.

Opettelin keittään puol vuotta sit kahvia kotona, ennen ei koskaan juotu ellei vieraiden kans mut nykyään kun on niin silmät ristissä puolenpäivän aikoihin niin keittelen kaffet ja nyt pyrin pääsemään tavasta eroon sillä sydän hakkaa juotuani (puolet maitoo) ja en saa päiväunilla unta jne..

Vaikka juon paljon vettä, ei kahvi oo mun juttu, niin hyvää kun onkin. Siirryin kofeiinittomaan ja siitä pikkuhiljaa kai yrttiteehen. Olis kiva et kahvi olis sellanen juhlajuttu eikä arkipäivän pelastus/ oloa heikentävä. Tälläisiä pikkumuutoksia haen koko ajan. Aamusmoothiet on saanut lisäyksen kourallisesta pähkinöitä ja viherjauhetta voi laittaa mihin vaan.

Omenakausi toi mukanaan kanelin ja just kauhoin suuhuni lautasellisen kaurapuuroa kera omppuhillon ja jopa 2tl kanelia, niin hyvää! Kynttilät vaan puuttuu, niin ihana syksyfiilis..villasukatkin oli tänään jalas joogareissulla.

Iltasin lämmin puuro ja aamuisin virkistävää vihersmoothieta. Lino ei enää edes halua aamusin kaurapuuroa kun välillä varsinkin viikonloppusin keitän kun esakin kotona ja niin poika anelee vihreää puuroa. Mahtavaaaaa! 3vuotias syö siis salaattia, siemeniä, pähkinöitä, yrttejä, ym vihereitä tosta noin vaan ja omasta halustaan. Toivottavasti näin on viel tulevaisuudessakin sillä tilanteethan muuttuu kokoajan : )

S

10.10.2012

Rekoista ruokaan

Täs vielä rekkakuva eiliseltä..

Ja tänään..

Tein niin jäätävää superruokaa tänään et meni jo yli. Keep it simple oli siitä kaukana. Piti tarjoilla sullekin illalla, mut pakkaseen se ruoka meni pikkuosina ja sieltä sit käytän kasvissosekeittoihin vaik aina hyvänä ja monipuolisena lisänä. Vaikken perus ruoan pakastamisesta ajatuksena pidäkään, on se silti joskus hyvä vaihtoehto.

Haudutin kaalia, sipulia, punasipulia, porkkanaa, punajuurta, tomaattia, mausteena inkivääri, kurkuma, ym.yrttisekoituksia. Liuotin ja keitin siitakesieniä, pienin ne tehosekoittimes ja lisäsin joukkoon. En tiedä et olisko ne vaan voinu lisätä suoraan mut liuotus puoltuntia ja omassa vedessä keitto oli nyt näin sienialoittelijalle turvallisin vaihtoehto vaik voi kuulostaa hullulta.

Sieniä tuli valtavasti. Into tuli kun luin et siitakesienet tulis olla päivittäisessä käytössä kuten valkosipuli tms yrtit ja niin mä sit yritin mut en tajunnu et ne kuivatut sienet turpoo ihan törkeesti ja niin sitä sapuskaa sit oli melkosesti ja liian paljon sieniä suhteessa muuhun jne.. Pari sientä koko ruokaan olis riittänyt : )

Lino söi kolme lusikallista ja sen jälkeen mielummin raakaa kaalia tikkuina dippaillen hunajaan niitä. Pyysi ihan ite et äiti anna niitä kaali tikkuja ja hunajaa tohon lautaselle. Että sellasta.

Vähän sama eilen Herkkuhetkessä kun siel oli omena-kukkakaali keittoo ja sit pilkoin Linolle tomaatteja ja kurkkua raejuuston kera. Söi lusikallisen vaan soppaa ja sit meni omat vihannekset reippaasti lautaselta. Kaks vaihtoehtoa toimii aina!

Kukkakaalikeitto oli mainiota, oli ihan pakko kehua omistajalle ja innostui siinä toinenkin asiakas kehumaan samaa. Yrttisalaatinkastike oli kans ihan loistava, täytyis kokeilla vastaavaa joku kerta.

Jatkossa taidan sienijutut tehdä niin että murskaan kuivan sienen morttelissa ja lisään rouheena esim jauheliharuokaan, sama juttu punajuurtenkin kanssa et parempi lisäillä niitä perusruokiin vähän kuin että tehdä niistä koko ruoka mitä kukaan ei syö. Kaalit lisukkeena sipulin kera tai kaalipatana lihaisasti.

Virheistä oppii parhaiten! Ja ei se ruoka hukkaan mene, tuleepahan kesäkurpitsa/porkkanasosekeitostamme monipuolisempaa ja punertavampaa seuraavilla kerroilla.

Tää teksti alunperin Annelle ja nyt vähän muokattuna kera lisäysten tännekin.

Seinävalaisimia osa 2

Näistä jompikumpi olis meidän vessaan hyvä. Tosin kullan sävyinen peili tulis sprayata hopeaksi, sopis tyyliin paremmin. Tuo toinen valaiseen ylös ja alas, tuos kuvas taitaa olla just väärtepäin kun ite tykkäisin et se kovempi valo menis ylöspäin ja tunnelma alaspäin.

Toinen käänneltävä valaisin olis käytännöllinen jos aattelis meikkaus tai kulmien nyppimistä ym.. Sais valon aina kohilleen. Syksyn tullen sitä taas kaipaa valaisimia paikalleen. Josko ne tänä syksynä löytäisivät paikkansa.

S

Seinävalaisin

Sähköuitilta haettiin eilen lamppuja ja tsekkasin valikoimat seinävalaisimista sillä edelleen meidän pikkuvessasta uupuu ne peilin viereiset lamput. Meille löytyi kivat, mut en raaskinu niitä tilata siltikään viel. Tää valaisin jäi kaivelemaan, ihan tajuttoman nätti, ei sovi meidän vessaan mut kuin hieno olis vaik ulko-oven vieressä sisäänkäynnillä tai kylppärissä..saunassa. Tyylikäs ja moderni 'varastolamppu'!

Pallopäät

Kuvassa Juhani- vaari ja Lenni Juhani, ikäeroa semmoset 72 vuotta : )

Isin kaa hommissa

Lino ja Lenni ihka uudessa Volvo rekassa!

Lino pääsi eilen hetkeks isin kans töihin..on pyytäny sitä jo monta viikkoa ja kun teippihommia oli Orivedellä niin heitin pojan pikkuapulaiseksi Tuomisen hallille. Mä lähdin siks aikaa kylille asioille Lennin kans, haettiin uudet loisteputket eteisen käytävän valaisimiin ja verhot vietiin vielä korjuuseen, kamerani tulo on viivästynyt ja kuulemma loppukuuhun menee. Toivottavasti saan sen Linon synttäreihin mennessä.

Lino tais istua tuol korkealla rekassa koko puolituntisen ja me Lennin kans liityttiin pian seuraan. En oo ikinä nähny noin puhdasta hyttiä enkä oo tainnu käydä noin korkeassa hytissä. Saivat nostaa Esankin trukilla ylös jotta teippaus onnistui. Lino oli mielissään kun sai vihdoin olla isin kaa töissä ja tajuttiin et ihan Tampereelle asti isin kans töihin ei kannata viel moneen aikaan lähteä. Puolituntinen tässä kotikulmilla riitti vallan hyvin.

S

7.10.2012

Omaan penkkiin

Pohjalasta lainassa vauvasetti ja vihdoin saa Lenni istua omassa tuolissaan ja luovutetaan Linon musta penkki isoveikalle takaisin...katisin niinku Lino sanoo.

6.10.2012

Portaalla keikkuen

Mieletön kehitys tapahtunut parin viikon aikana ja nyt jo kohti yläkertaa kurkotellaan! : )

Multimedia message

Ruskalenkki

Lenni kököttää

Lenni nousi itse istumaan, niin hassun näköistä kun yhtäkkiä kököttää keskellä lattiaa : )

Säkkipimeetä

Lenni heräs ihan kokonaan klo 5, möyri sängyssä iloisin mielin seuraavan tunnin, nukahti äsken. Josko nyt nukuttais pitkään.

5.10.2012

30.6

En muista et laitoinko näitä kuvia koskaan tänne blogiin. Just tuolloin mul meni tää puhelin huoltoon ja kivat kuvat jäi tänne ja nyt kun taas tää puhelin käytössä niin pääsee käsiksi kuveihin. Tosin huollossa olivat päivittäneet puhelimen ja eivät oleet korjanneet mitään ja samat viat edelleen olemassa, kuten näytön reagoimattomuus..kymmeneen saa melkein joka nappia painaessa odottaa ennenkuin mtn tapahtuu, onneks täs tää näppis niin saa kirjoitettua. Uudelleen huoltoon pistän kun saan aikaseks, paljon vikoja ja nyt vasta tajuan kuinka paljon kun mul oli samanlainen uus sijaiskäytössä, mikä toimi loistavasti mut kameran linssi oli rikki ja sil ei saanu kuvia kun tosi huonoi.

Näis kuvis Lino ylpeänä esittelee keräämiämme kukkia Onninpolulta. Kaunis kimppu, kesän upeinta aikaa, heinäkuu vielä edessä.

S

Pojat

Täs pari kuvaa pojista, en tiä kumpi parempi, katselivat päällekkäin telkkaria :)

Kasa

Kokoamistalkoot

Lennin kans tässä kootaan sen uutta Stokke syöttötuolia. Pohjalasta saatiin vauvaosakin, joten poika pääsee tuoliinsa pian istumaan. Ihana black and white meininki nyt keittiös.

Niin ja muuten se parin päivän takainen vitutus on nyt tipotiessään, kesti se muutaman päivän flunssan ja kovan väsymyksen kera mut eilen illal olin jo ihan hymyssä suin kun sai päässä asioita järjesteltyä ja todellakin se että mä itse päätän miten elän ja kuinka onnellinen olen. Ketään ei tule syytellä pahasta olostaan vaan haettava ne asiat ihan itsestä ja asennoiduttava uudelleen, paljon on viel tekemistä mut eteenpäin taas pääsin sen suhteen. : )

S