3.10.2012

Ajatuksia vitutuksen keskellä

Mikä saa meidät luomaan negatiivista energiaa?
Väsymys, nälkä, hormoonikierto..syitä löytyy loputtomiin.. miksi annamme mahdollisuuden turhautumiselle, hermostumiselle. Miten negatiivinen reaktio esim hermostuminen vaikuttaa, miten se auttaa ?

Se luo ympärilleen hämmennystä, syyllistämistä, pahaa oloa ja lisää negatiivisuutta. Hermostuminen on tuomitsemista mutta samalla auktoriteetin murenemista. Turhautuminen kertoo huonosta asenteesta. Kaikki asiat johtuu meistä itsestämme. Ei ole asiaa mitä voisi syyttää, on ajatuksia ja ne on lähes aina kännettävissä. Olet vain sinä ja sinä itse päätät miten elät, asioihin suhtaudut ja mitä annat.

Kun on väsynyt tai paha olla.. mitä sitä toivoisi että ympärillä olisi? - positiivisuutta, kannustamista, halaus, toinen halaus, myötätuntoa, rakkautta.
Miksi on väsynyt ja paha olla.. ei ole osannut lukea itseään ja reagoida tilanteisiin, tulee asia johon ei heti osaa asennoitua oikein, eniten väsymystä ja pahaa oloa luo ympärillämme oleva negatiivisuus mikä herkistää meitä yhä enenmmän myös itse luomaan ympärillemme pahaa oloa. Jaamme sitä mitä olemme itse saaneet.

Konfliktit johtuu useimmiten siitä että ei osata avata omaa verhoa ja katsoa sitä toista syvemmälle. Itseäkin harmittaa ja ärsyttää ja ei nähdä että toinenkin tarvitsee sillä hetkellä pilkahduksen iloa, tukea, apua, edes häiventä positiivisuutta. Osataan arvostella mutta sokeudutaan näkemään mitä kaikkea hyvää onkaan tapahtunut.

On vaiheita elämässä, toiset tarvitsevat tukea enemmän tänä vuonna ja toiset ens vuonna, tilanteet muuttuvat. Itsekkyys ja oman hyvän olon liiallinen ajatteleminen sokeuttaa tilanteen. Omaa etua tavoitellaan liian usein, toisen asemaan asettuminen tai edes ajatteleminen lisää ymmärrystä kuin myös kuunteleminen ja puhuminen. Toisten arvosteleminen kertoo omista ongelmistamme. (mielenkiintoinen ajatus tää viimeinen lause ja työstän sitä kovasti päässäni tällä hetkellä : )

Kohtele toista kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.
Olet sitten lapsi, kotona oleva äiti, sairaslomalla oleva isä, sunnuntai aamun krapulassa tai rättiväsynyt kovasta työviikosta. Miten haluaisit että sinua kohdellaan. Toki tämänkin mallin ajattelu on viitteellistä sillä kaikki olemme erilaisia mutta yhtenäistä kaikkeen on positiivisen energian tuominen tilanteeseen kuin toiseenkin. Siitä ei ole koskaan haittaa.

Kysyvä ei koskaan tieltä eksy ja avun tarjoaminen toiselle sitä tarvitsevalle on toki parhaimpia keinoja vaikkei itse olisi aina kykeneväinen edes apua antamaan, luo ele kuitenkin välittävän ympäristön ja antaa energiaa kummallekin osapuolelle.

Toki tätä ennen on avattava silmät ympäristölle ja kuunneltava hetkiä, kehitettävä tilannetajua. Oppia siirtämään omat murheet taka-alalle tilanteiden vaatiessa.

Mikä antaa eniten voimaa?
Halaus, hymy, kohteliaisuus, kosketus, pitkä katse, pieni ele, avuliaisuus.. mikä vain millä vilpittömästi osoitat tuen toista kohtaan hyötymättä itse siitä lainkaan.

Ihmiset suorittaa, kerrotaan kuinka tein jotain tunnin ja toista kaks tuntia. Kulissin on hyvä olla kunnossa, siisteys ja järjestys parantaa hallitsevuutta, epäjärjestys, tekemättömät työt kaivertavat mieltä, ne suoritettuaan olisi taas ehjä olo, tavoitteiden saavutettua on paketti kasassa ja saa taas hetken olla tyytyväinen kunnes mieli keksii uusia asioita millä saa pakkaa sekaisin.

Miksi ei olla onnellisia ihmisistä, millään asioilla ei ole oikeasti väliä tai ollaan onnellisia jo tehdessämme niitä asioita eikä vasta lopputuloksesta. Ihmisten hyvinvointi ja heitä ympäröivä rakkaus, yhdessä tekeminen ja välittäminen on tärkeintä. Jokainen ihminen on pieni maailma, jokainen on yhtä tärkeä.

Kukaan ei ole toistaan parempi. Sen kaiken mitä vilpittömästi toisille antaa, varmasti moninkertaisena saa takaisin. Hyvä energia kimpoilee, tekee ihmeitä.
Ota vastuu täällä jakamastasi energiasta!


S

ps..tää on spontaanisti kirjoitettu teksti ajatuksien sekamelskasta, missään ei tarvitse olla järkeä..valmennan itseäni, yritän koota ajatuksiani ja tsempata itseni pois mahdollisesti hormonikierron vaikutuksista.. : )