1.10.2012

Yön tähtiloiste

Iltaa.
Mummeli toi eilen meille tähtilamput, toimii parilla paristolla ja lamppunauha löysi tänään paikkansa makkarista, ihana yövalo, piristää niin muuten sisustamatonta makkariamme.

Meil muutama huone vasta kohtuu valmis tässä talossa. Sellaisia mihin tyytyväisiä ollaan ja projekteja ei tiedossa vähään aikaan, on ruokailutila, eiku siihen hakusessa ollut jo 3v perus valkoinen kattovalaisin, keittiöstä kans puuttuu yleisvalo eli kattospotit ja kaapistojen ovet on vinkkelissä, tarttettais joku keittiöasentaja piipahtaan kun ite kun säätää menee enemmän vinoon.

Saarekkeen sokkelilaudat liian matalat ja siihen teettää uudet, sillä nyt siel ruma rakonen. Ja me asuttu tässä jo yli 3vuotta ja nää asiat tekemättä, mut tietty sitä olis toivonut et keittiöasentaja olis tehny sillon hommat kuntoon, mut ei kai vahdittu tarpeeks.

Pikkuvessa on kiva joskin sinnekään ei ole löytynyt vielä peilien viereen seinävalaisimia ja valokuvakehyksiä haluaisin joskus laittaa tyhjän seinän täyteen, siellähän niitä tulis katseltua ja peilin kauttakin näkyisivät vaikka hampaita harjatessa. Vessa on ihanan tunnelmallinen liuskekivilattian ja valaistun kiviseinän ansiosta. Bambutasot sekä marmorinen kulholavuaari messulöytöjä ja katosta roikkuu kaunis käsityönä tehty paperitaideteos, meidän design kattoruunu.

Makkarissa sänky on lasten takia nyt seinän vierellä ja yöpöydän oikea paikka on siis toisella puolella, minne sen pian siirränkin jos löytäisin esim ikeasta laidat tähän sänkyyn. Tykätään nukkua lasten kanssa mut tippuvat jos ei seinää tms..

Sängyn päädyn päälle tulossa peili ja sivuseinälle muutamia hyllyjä valokuville. Verhotanko levenee koko ikkunaseinän mittaiseksi ja jatkuu vaatehuoneen aukon päälle ja näin saadaan yhtenäinen pinta ja vaikutelma et ikkunaa ehkä enemmänkin ja vaatehuoneen ikkunasta kuultava valo tuo vaikutelmaa et tila jatkuu niinkun jatkuukin.

Makkarin ja kylppärin välissä on lasiset ns. saluunan ovet joihin suunniteltiin espen kaa just yks päivä teippaus, vähän näkösuojaa mutta myös fiilistelyä valokuvatulosteella.

Kylppäri odottaa suihkuverhotangon asennusta ja jotain kivaa penkkiä naulakon alle, muuten kylppäri on ihanan tilava ja iso nukkamatto sekä talun kehykset ikkunan karmeina tuovat fiilistä liuskekivien ja valkoisten isojen laattojen kovuudelle. Valaistusta on monenlaista, tähtitaivas, ammeen alusvalo, peilien meikkivalo ja yleisvalo katossa sekä upee takorautainen kynttelikkö seinällä eli joka lähtöön ja toimintaan löytyy oma fiilis. Rohee musta graniitti-lavuaari on upee ja jatkaa kivilinjaa kylpyhuoneen toisella laidalla.

Kylppäri on kiva ja saunamme on niin iso, turhankin iso, sinne mahtuu 8 aikuista miestä ja kun perheemme saunoo, on koko toinen puoli saunasta tyhjillään. Mutta sellainen se oli jo alkuperäisissä piirrustuksissa, mitä sitä pienentämään joskin nyt jälkiviisaana olis siel ollut tilaa puukiukaalle!

Kodinhoitohuone on hyvä mutta yhdelle tyhjälle seinälle haluaisin naulakkoa sillä kun tullaan ulkoa kuraleikeistä niin olis kiva saada takit roikkuun muuallekin kuin ovenkahvoihin, kaikki ajallaan. Kuivauskaappi tosin on huippu niille märille vaatteille ja pyykkien piilottamiseen. Harvemmin sitä tulee päällä pidettyä mutta jotain paksumpaa kuten tyynyt ja pehmolelut ja kengät ym..haalarit on siel hyvä lämmöllä kuivattaa.

Lasten huone on todella kesken mutta toimiva. Siel on tippukeittiö eli ihana vanha kaappi missä keittiötoiminnot ja ylähyllyillä askarteluvehkeitä sekä vauvakirjat ja puuleluja, palapelejä mitkä hyvä olla muualla kuin lelulaatikossa. Huoneessa on Linon sänky tai oikeastaa se on Erjan 50v lahja ja meillä vaan lainassa. Ikkunan edessä on Vehkalahden koulun roskalavalta pelastamani vanha tuoli-pulpetti yhdistelmä vaarin entisöimänä ja valkoiseksi maalattuna.

Koko yksi seinällinen on verhoa, säästettiin aikoinaan liukuovissa, verhojen takana vaatehuone ja paljon vaatetankoa ja hyllytilaa. Siel on takit ja pikkulegot järjestyksessä, ylähyllyillä laatikoissa säilössä lasten vaatteita ja kausivaatteita, syvennyksessä on mun vaatteita pelkästään ja yhä enemmän sitä litistää sitä omaa vaatetilaa lasten kamoille ja niin se olis tarkoituskin et mä joskus kamoineni olisin meidän makkarin vaatehuoneessa ja kodinhoitohuoneesta löytyis nää perus vaatteet ja vaatehuoneista sit siistimmät vaatteet ja kausivaatteet..jotain tuollaista. Helppoo olis pyykit vaan nostella suoraan kuivauskaapista paikalleen, niinkun lasten vaatteissa kun siinä heti omat laatikot niin paidoille kuin housuillekin.

Eteisestä ja tuulikaapista puuttuu liukuovet, tarjouksia jo otettu moniakin ja viimeksi muutama viikko sitten mutta ei se niin yksinkertaista oo pistää reilua tonnia yhtäkkiä kun kerta ilmankin selviää. Siisteyttäis vaan niin paljon vaatevuortamme ja olis niin käytännöllistä kun pipoille ja tumpuillekin löytyis paikat lukuisilta hyllyiltä liukuovien takaa. Ovien taa tulee Sovella- säilytysjärjestelmä joka täysin muunneltava ja käytössä meillä nyt vaatehuoneissakin, tykkään tosi paljon.

Olohuone on ok. Tietty haluisimme siihen valkoisen jonkun mega ison Natuzzi -sohvaryhmän ja lasipöydän, nyt meil keinonahka halppis muunneltava sohva ja nojatuoli/rahi, osat siis nousee ja laskee ja selkänojan laskiessa sohvasta tulee varavuode. Ilmeeltään matalalinjaiset ja modernit kromijalkoineen, tinkasin joskus ne alle tonnin ja toimii hyvin tässä elämäntilanteessa ja koirien kynsien teroituspaikkana.

Olohuoneen iso takka huutaa etuosaan jotain kaunista kelo/oksankäppyrää ja puiden säilytys takan ympärillä on hoidettu Agrista parivuotta sitten ostamillani mustilla kuutiomaisilla peltilaatikoilla, isoja ovat ja yks toimii lattialla lelulootana sekä toinen ison jukkapalmun peiteruukkuna. Terassilla myös muutamia, yhteensä peltilootia n.10kpl ja makso 8e kpl sillon aleis!

Palmu saatiin aikoinaan vanhalta Alkolta ja hienosti on viel hengissä, sitkee tapaus, enkä todellakaan muista edes ikinä kastella..mutsi kastelee kun käy, jos muistaa.

Olkkarissa on tätä nykyä alunperin keittiön pyörivät kangastuolit, hakevat paikkaansa, ihanat istua mutta ei ihan sovi olkkariinkaan. Tänään Esan kans vähän pyöriteltiin olkkarin kalusteita ja saatiin kiva uus ilme aikaseksi. Se haastavinta että yhtäkään ehjää seinää ei ole, vaan kalusteet on kerättävä keskelle tai ikkunoiden eteen ja kulkuväylät kulkevat ympärillä. Sohvan selkänojat ei saa sulkea pois maisemaa, ei takkaa, ei jatkumoa tv-huoneeseen ym..haastava sisustaa ja varsinkin kun ei ole sellaisia kalusteita kun haluaisi vaan kootut teokset. Louhokselta raahaamani sedän kivipöytä ja kaikkinaan eriväriset kalusteet. Olkkarissa on kaunis valkoinen jalkalamppu ja valkoiset verhot tyynyineen saadaan parin viikon sisään, josko ilme yhtenäistyy. Fiilistä tuo muutamat vanhat esineet, kuten sukset ja puiset lastenrattaat, vaarin tekemä penkki ja puuautot.

Tv-huoneeseen menee olkkarista pariovet jotka siis aina auki. Tästä tilasta voidaan tehdä meidän makkari sit joskus tarvittaessa. Tilassa on nyt iso löhösohva ja matto, ei muuta. Televisio härpäkkeineen löytyy ovien takaa koko seinän mittaisesta kaapistosta ja muuten kaapisto onkin täynnä muistoja, valokuvakansioita, videoita, kirjoja ja leluja. Lelut valtaa kokoajan enemmän tilaa. Seinälle haluaisin avokirjahyllyn, sillä kun lapset leikkii mä haluaisin napata kirjan hyllystä, nyt ne kaapin ovien takana ja kun niitä ei näe, ei niitä tuu niin helposti selailtuakaan.

Linolle kivoin kaappi on tv n alaosa kaapisto minne menee jopa 8 suht isoa laatikollista eri leluja. Löysin lootat löytötexistä ja kun nakutettu sinne alakaappiin. Yhdessä on muumitalo kaluineen, toisessa junarata, kolmannes playmobilit jne.. Ja kun kaapin tyhjentää laatikoista on sinne kiva ryömiä piiloon. Mäkin mahdun!

Terassi on nyt kiva mustiksi petsattuine vanhojen kalusteiden ja Lennihän siinä olkkarin ikkunan takana aina päiväunensa nukkuu joten vaunut kuuluu nykyään terassin vakiokalustoon.

Kodissamme on paljon tyhjää seinätilaa ja todella harkitusten laitamme asioita paikalleen ajan myötä. Vihkiryijy kai löytää paikkansa seuraavaksi ja toivottavasti poikien huoneeseen ilmestyy myös muutama hylly paloautoille ja valokuville. Taulut ja käsityöt odottavat oikeaa paikkaansa.

Tää talo on vähintään kymmenen vuoden projekti ja pikkuhiljaa se hyvä tulee. Ajan mukaan muuttuu ja todellakin on toimiva muutoksille. Jos jokin, niin tää on meidän yhteinen harrastus ja kun kotona viettää yhä enemmän aikaa, sitä saa aina pikkuhiljaa jotain aikaseksikin perus siivouksen lisäksi.

Pitkä juttu mut hyvä laittaa muistiin näitä vähä.

S