10.10.2012

Rekoista ruokaan

Täs vielä rekkakuva eiliseltä..

Ja tänään..

Tein niin jäätävää superruokaa tänään et meni jo yli. Keep it simple oli siitä kaukana. Piti tarjoilla sullekin illalla, mut pakkaseen se ruoka meni pikkuosina ja sieltä sit käytän kasvissosekeittoihin vaik aina hyvänä ja monipuolisena lisänä. Vaikken perus ruoan pakastamisesta ajatuksena pidäkään, on se silti joskus hyvä vaihtoehto.

Haudutin kaalia, sipulia, punasipulia, porkkanaa, punajuurta, tomaattia, mausteena inkivääri, kurkuma, ym.yrttisekoituksia. Liuotin ja keitin siitakesieniä, pienin ne tehosekoittimes ja lisäsin joukkoon. En tiedä et olisko ne vaan voinu lisätä suoraan mut liuotus puoltuntia ja omassa vedessä keitto oli nyt näin sienialoittelijalle turvallisin vaihtoehto vaik voi kuulostaa hullulta.

Sieniä tuli valtavasti. Into tuli kun luin et siitakesienet tulis olla päivittäisessä käytössä kuten valkosipuli tms yrtit ja niin mä sit yritin mut en tajunnu et ne kuivatut sienet turpoo ihan törkeesti ja niin sitä sapuskaa sit oli melkosesti ja liian paljon sieniä suhteessa muuhun jne.. Pari sientä koko ruokaan olis riittänyt : )

Lino söi kolme lusikallista ja sen jälkeen mielummin raakaa kaalia tikkuina dippaillen hunajaan niitä. Pyysi ihan ite et äiti anna niitä kaali tikkuja ja hunajaa tohon lautaselle. Että sellasta.

Vähän sama eilen Herkkuhetkessä kun siel oli omena-kukkakaali keittoo ja sit pilkoin Linolle tomaatteja ja kurkkua raejuuston kera. Söi lusikallisen vaan soppaa ja sit meni omat vihannekset reippaasti lautaselta. Kaks vaihtoehtoa toimii aina!

Kukkakaalikeitto oli mainiota, oli ihan pakko kehua omistajalle ja innostui siinä toinenkin asiakas kehumaan samaa. Yrttisalaatinkastike oli kans ihan loistava, täytyis kokeilla vastaavaa joku kerta.

Jatkossa taidan sienijutut tehdä niin että murskaan kuivan sienen morttelissa ja lisään rouheena esim jauheliharuokaan, sama juttu punajuurtenkin kanssa et parempi lisäillä niitä perusruokiin vähän kuin että tehdä niistä koko ruoka mitä kukaan ei syö. Kaalit lisukkeena sipulin kera tai kaalipatana lihaisasti.

Virheistä oppii parhaiten! Ja ei se ruoka hukkaan mene, tuleepahan kesäkurpitsa/porkkanasosekeitostamme monipuolisempaa ja punertavampaa seuraavilla kerroilla.

Tää teksti alunperin Annelle ja nyt vähän muokattuna kera lisäysten tännekin.