11.10.2012

Viime syksy

Sain tän puhelimen melkolailla viime syksynä ja tässä kuvassa ollaan mökillä syömässä mustikoita metsästä suoraan syksyllä 2011 Lino n. 2vuotta. Kuvista tajuaa kuin tää aika menee ja lapset kasvaa.

Lenni nukkuu vieressäni ja jälleen malttamattomana en osaa viel ite nukahtaa ja lueskelen Ravintoterapian käsikirjaa. Kirja on niin tehopaketti infoa että sitä pikku hiljaa oon lueskellu vuoden päivät ja etsin apuja millon mihinkin vaivaan ja uusia vinkkejä arkipäivän ruokailuihin. Tuota kirjaa kun lukee, ei sitä tee mieli edes syödä mitään terveyttä heikentävää vaan panostaa entistä enemmän kasviksiin, yrtteihin ym.. Miks syödä edes mitään turhaa mistä tulee huono olo, ei vaa ei kaikil tuu heikko olo, mun kroppa vaan niin herkkä kaikelle epäsopivalle ja kärsiny nuoresta lähtien kaikesta mahdollisesta vaivasta joten ei sitä enää halua itseään kiusattavan vaan voimaa, terveyttä ja vahvistusta sitä kaipaa väsymyksen hetkillä.

Opettelin keittään puol vuotta sit kahvia kotona, ennen ei koskaan juotu ellei vieraiden kans mut nykyään kun on niin silmät ristissä puolenpäivän aikoihin niin keittelen kaffet ja nyt pyrin pääsemään tavasta eroon sillä sydän hakkaa juotuani (puolet maitoo) ja en saa päiväunilla unta jne..

Vaikka juon paljon vettä, ei kahvi oo mun juttu, niin hyvää kun onkin. Siirryin kofeiinittomaan ja siitä pikkuhiljaa kai yrttiteehen. Olis kiva et kahvi olis sellanen juhlajuttu eikä arkipäivän pelastus/ oloa heikentävä. Tälläisiä pikkumuutoksia haen koko ajan. Aamusmoothiet on saanut lisäyksen kourallisesta pähkinöitä ja viherjauhetta voi laittaa mihin vaan.

Omenakausi toi mukanaan kanelin ja just kauhoin suuhuni lautasellisen kaurapuuroa kera omppuhillon ja jopa 2tl kanelia, niin hyvää! Kynttilät vaan puuttuu, niin ihana syksyfiilis..villasukatkin oli tänään jalas joogareissulla.

Iltasin lämmin puuro ja aamuisin virkistävää vihersmoothieta. Lino ei enää edes halua aamusin kaurapuuroa kun välillä varsinkin viikonloppusin keitän kun esakin kotona ja niin poika anelee vihreää puuroa. Mahtavaaaaa! 3vuotias syö siis salaattia, siemeniä, pähkinöitä, yrttejä, ym vihereitä tosta noin vaan ja omasta halustaan. Toivottavasti näin on viel tulevaisuudessakin sillä tilanteethan muuttuu kokoajan : )

S