30.1.2014

Pakkaslenkki

Oon unohtanu hehkuttaa kuin ihanaa on ollut oivaltaa tää asia, että kaik pojat menee nukkumaan aikasin ja voin lähteä viemään koirat vaikka pidemmällekin lenkille. Päivystysviikollakin hyppelehdin tuos lähistöllä keppejä heitellen ja juoksin portaitamme ylösalas koirien kera.

Muutamana iltana kuten just äsken hyppelehdin, kävelin, juoksin vastarannalle..laitoin esalle sielt ton yhden kuvan ja paluuviestinä sain "vastarannankiiski" :)

Merinovilla-alusasu, lampaanvillaneule, puuvilla huppari ja housut, reiteen asti neulotut säärystimet, merinovillanahkasaappaat, villahuivi, villapipo, alpakka-sukat, villakangastakki (ihana kirpparilöytö, jonka alle mahtuu vaik mitä!), nahkarukkaset ja muorin kutoma selän lämmitin. Näil menis kovemmillakin pakkasilla. Masilla oli serkkujemme Lilli-koiran vanha neule, vähän kikkula ku paksu turkki alla. Topin kaa käytiin eka pikkulenkki ja sit tassuja lämnitteleen kotio ja Masin kaa pidempi lenkki.

40min tulee kun käy vastarannalla, kuvailee matkalla, yrittää roikkuen edetä puolapuita..seuraavalla jumppapaikalla pystypunnerruksia 2*15 ja ojentajia tangoil roikkuen, dipeikskö niitä sanotaan, ottaa koville. Roikkumista ja juoksupyrähdyksiä, koiran hihna kaksinkerroin selän takana kädet ojennettuna ylösalas, vähänkö avaa rintaa.

Hauska kevyt treeni raittiissa säässä kauniin tähtitaivaan alla oman henkivartijan eli kaamalaisen kanssa.
Kirkko-Tapuli loisti valaistuna ja eipä ollut ruuhkaa Onninpolulla.

Täs istun sisäportailla ja odottelen et pesukone päättäis ohjelmansa... Lenni heräs ny..

S

29.1.2014

2.kerta järven jäällä

Tänään sujui jo ihan huomattavasti paremmin kuin viimeksi, ei voi kun ihmetellä lapsen nopeaa oppimista. Aattelin et käydään ainakin 20kertaa ennenkuin hiffaa, mut sehän rupee sujumaan..jee!!

Lino lauloi itselleen just unilauluksi "aurinko kun päätti retken, lino osas jo itte luistella ja lenni tarttee viel apua..lino yritti kotiin asti luistella, menin isiä karkuun kauaks, mut sit isi sai mut kii..hihihiihihhii.."

Kaunis ilma ja horisontit vinkkelissä, loisto päivä tänään!!!!! :)

Raakakakkuja Herkkuhetkessä ja lisätietoja asian suhteen bloggaan varppiin täs lähiaikoina ja nyt pika..
Raakakakku lyhyesti..kakku joka tehdään parhaista ja laadukkaimmista sekä ravintorikkaimmista sapuskoista maan päällä, yleensä kaik luomua tai villiä. Kakkua tai sen aineksia ei ole kuumennettu, niiden on annettu kypsyä ja kuivaa auringossa säilyviksi. Kakkujen raaka-aineet ovat arvokkaita mutta sitäkin energisöittävimpiä eli kakun muodossa saat päivän vitamiinit, hivenaineet ja mineraalit..mitäs sanot..eiks kuulosta paremmalta kuin voi edes unelmoida!! Kakkujen maku on suht voimakas, sillä se on täyttä tavaraa ja pitäisi sopia jokaiselle. Usein kakuissa käytetään pähkinöitä pohjassa mutta ilmankin saa. Kakkuja säilytetään pakastimessa vielä vähäisen kysynnän vuoksi, mutta take away periaatteella ja antaa sulaa 1-2h ja eikun herkuttelemaan. Jos siis kiinnostuit kokeilemaan uusia makuelämyksiä, voimakkaita sellaisia mutta herkullisia niin poikkeahan kyselyreissulle. Tiskiin saattaa ilmestyä myös raakasuklaata sekä muita ravintopommeja. Nämä herkut täyttää makeanhimosi muutamalla suupalalla ja vatsa taatusti kiittää, varsinkin kun malttaa olla ahmimatta. Ihan huikeaa että leipomo innostui näistä vihdoin, olen niin kiitollinen ja todella otettu että ainoana raakakakkujen kyselijänä otetaan tosissaan ja ihan oikeesti saan olla mukana kehitystyössä. Nyt kun sana kiirii niin varmasti kakuille tulee kysyntää ja lupaan luoda kysyntää. Facebook taitaa olla paras kanava ja puskaradio. Nää on kakkuja mun mieleen (vaik syön kyl kypsiäkin mielelläni:) ja varmasti monien muidenkin..ei morkkista..ei sokerihumalaa tai turvotusta vaan reipas mieli ja energisyys sekä elämys!!

Eufooria!! Se biisi tuli kun ajelin joogast ja kyl oli levee hymy kasvoilla. Kaikenlaista projektia käynnissä töissä, vapaa-ajalla sekä kotona lasten kanssa. Hauskaa ja nyt kun sais viel kunnon yöunet niin vois hymyillä yhtä leveästi huomennakin!! :D

S

Poika nälissään

Tääl sitä ollaan hereillä jo toistamiseen keskellä yötä. Lenni ei ollut tänään syönyt hoidossa juomista lukuunottamatta joten kotona nyt sitten nälättää. Silmät ristissä tääl lämmiteltiin maitoo ja Lenni halus leipää. Puoliltaöin syötiin viimeks. Joten tämän yön saldo 2 x 2,5h unta..apua

S

26.1.2014

vuos sit kirjotettuu, pitänee edelleen paikkansa :)

Kuvii Annelta NHL ym..

Luonnonjäillä hokkarit jalas!

 


Päiväunilla autossa <3

Järvi jäässä

Eilen aamulla mummi toi neulepipoja sovitukseen ja lähdettiin porukalla mummia saattamaan järvenjään poikki kotio. Sovittiin samalla sunnuntai aamuksi luistelua kera kaakaon.

Rupes illalla meno yltymään kotona, iskä rupes pukemaan poikia pihalle riehumaan ja läks kauppaan vaik olisin ite halunnu kauppaan mut näin päivystysviikolla sinne en pääse ainakaan ihan tost noin vaan, kun ei keksitty et kuka vois tulla meille siks aikaa.

Mentiin pyörillä ja mopolla Onninpolulle isot liukurit vai mikskä niitä ns.saavin kansia sanotaan. Saatiin joulupukilta niitä kolme ja hauskaa oli porukalla laskea. Lennikin osaa ji niin hienosti. Pimeää oli mut katulampun alla on just hyvä mäki. Iskä tuli kaupast ja Lenni halus sisälle, jäätiin Linon kaa testaan omaan pihan jyrkät penkat..hui se oli jännää!!

..missä kirjoitan tätä.. ;) Ollaan Hervannassa Duon parkkiksella..pojat nukkuu tääl autossa päikkäreitä, mummeli ja pepe kukkakaupassa. Ollaan menossa äidinäidin 72vee synttäreille. Mä tääl lapsena kans takapenkillä, kivaa välillä olla yks lapsista :D

S

25.1.2014

Lino omaan sänkyyn!!

Just nyt tääl opetellaan nukkumista omaan sänkyyn. Lino on toivonut ji hetken aikaa omaa sänkyä ja tänään me saatiin aikaseks siivota sängystä kaikki siihen kertyneet tavarat ja vakuutuksen siitä että Lino meinaa siel kans nukkuu, kysy kyl jo et saako tulla sit mun kainaloon jos herää :)

Mä niin halusin katsoa tänä viikonloppuna telkkaria mut en mä enää jaksa..nukahdan kans ny. Ollaan oltu kotona viikonloppua ja kokoajan jotain järkkäilty mut tää kämppä räjähtää kun tääl on kotona.,herranjumala miten paris tunnis kaik leviää, ihan mahotonta. Kyl on helppoo käydä töissä :D

S

Migreeniin helpotusta

Kaikilla omat vaivansa, mulla tää migreeni ja herkkä vatsa ovat seuranneet mukana aina ala-asteelta lähtien. Olen siis kokeillut jos jonkinlaista keinoa ja hoitoa niihin vuosien varrella. Ruokavalio ja akupunktio sekä rento fiilis ne kaiken a ja o sekä nesteytys.

Kipujen myötä olen itseopiskellut suolistoystävällistä ja ravinnetiheää ravitsemusoppia ja pikkuhiljaa ottaen käytäntöön näitä uusia tapoja arjen pyörteisiin.

Vatsa on voinut suht hyvin aina kun näkee vaivaa ravinnon eteen..paitsi viime vuoden lopulla kun suklaanhimoni meni överiks ja joka päivä sitä oli saatava, vatsa ja pää ei enää kestäny kipua ja se sokerilakko oli aloitettava.

Migreenille altistaa fyysiset ja hormonaaliset tekijät sekä suolisto. Tai hormonaaliset ja fyysisetkään ei kai vaikuttais niin paljoa jos suolisto olis kunnossa.  Yhtä tärkeänä stressin aiheuttama mineraalien ja hivenaineiden puutos tai ravinneköyhä ravinto. Munuaisten kunto on täysin yhteydessä kiputilaan. Kuona-aineet aiheuttaa monet sairaudet kehossa, kelle mitäkin, mutta puhdistus aina parantaa, tukimme itsemme syömällä ja varsinkin sitä kaikkee mitä kroppa ei kykene sulattamaan saati tunnistamaan.

Kärsittyäni viikon migreenin aloitin parin päivän jälkeen tehohoitokuurit kuten alaselän hieronta ojan isännän linimentillä iltaisin, kunnon yöunet, siis min 7h, kultapiisku-uute munuaisten pesuun, valkoiset jauhot/sokerit ym.munuaisia tukkivat ruoka-aineet pois kuten sikapossu ja sitrushedelmät, (paitsi sitruuna) punaviini jne.. Magnesiumin tankkaus, puhdistava tee, msm-jauhe, ruokasooda, suolarakeiden jatkuva imeskely, tyynyttömyys, runsas nesteiden nauttiminen, lämpöiset keitot ja teet, ei mitään kylmää, koskenkorvaa 1rkl aamuin/illoin, aamujumppailu ny jo kolme aamuna ;)

Ajattelin viel ottaa kokeiluun Regulat valmisteen, monet kehuneet tuotetta jo pari vuot sitten ja onhan se kun ei sitä kukaan pysty vetään hapankaalia tms. rasiallista päivässä niin ottaa hapantuotteet sit drinkin muodossa. Molkosan sama juttu, mut en tiä viel et kuin paljon monipuolisempi tuo regulat on. Molkosan maksaa n.5€ per pikkupullo ja regulat joku 60€, huh.

Paras ihovoide ärtyneelle iholle, tuo heravalmiste (molkosan tai regulat) kera kookosöljyn, säilyy huoneenlämmössä, sekoita valmis setti vaik juomalasiin ja käsittele alue pari kertaa päiväs. Hoidatin vuos sitten FinnMolke/kookosöljy sössöllä mun kaik vaivat kuten hiuspohja, halkeilevat sormenpäät, hiivatulehdus, kuiva iho, punoitus jne.. Sokkarilla on nykyään myös,kookosöljyä, maksaa 7€ prk ja tosi hyvän makuista verrattuna monii muihin.. tääl syödään lusikal suoraan purkista.

Kookosöljyä siis aurinkovoiteeks, kylpyveteen, iholle, hierontaan, parisuhteeseen, pannulla paistamiseen, aineenvaihdunnan aktivoimiseen, hiivan häätöön, hiuspohjan hoitoon, lapsille herkuksi ja ihoöljyksi, hammastahnaksi sekä pitkään purskutteluun, hoitaa hammaskivet ja ientulehdukset..pesee eka luonnonsuolal ja sit purskuttelee tol tai toistepäi,, nii suuhygienisti on ihmeissään :D

Kuunvaihde tulossa ja mun pahimmat migreenit yleensä siihen aikaan, joten regulat nyt testiin ja katotaan miten käy. Jos viel ystävänpäivänä olen virkeänä ilman kipukohtauksia niin sit voin sanoo et nää jutut toimii, toivottavasti niin käy!!

Ihanaa viikonloppua!!

S