20.1.2014

Rakkaat pojat

Tää maanantai-ilta on yleensä omalla tavallaan aivan ihana. Ollaan poikien kaa kolmisin kun isillä reenit ja näin päivystysviikolla ne kestää jopa 3,5h kun eka on päivystysporukan oma ja sen jälkeen koko porukan yhteinen.

Tultiin hoidost kotiin ja jäi vaatteetkin pitkinpoikin eteistä..Lenniä maanantaisin itkettää ja haluaa istua sylissä tunnin ellei pari hoidosta tullessamme. Annoin tissiä enshätään ja tilasin Esalta kaupasta kanamunia jotta saadaan lihapullat aikaseks. Äkkiä kasvikset kiehumaan ja kun isi tuli poikia viihdyttään sain pyöräytettyä lihapullat uuniin. Kiirehän siinä oli kun ruoka oli oltava valmiina 16.45 ja neljält vast kotona. Kiva toisaalta et tuli tehtyä heti ja sit istuttiinkin poikien kaa sylikkäin koko pikkukakkonen. Lenni kiljuu välillä kun ei haluis et Lino on edes kainalossa, mut sit taas keskittyy uuteen ohjelmaan.

Viikonloppuna oli ohjelmaa ja ei niin kauheesti ehditty leikkimään..kotia oli tullut siistittyä joten nyt oli ihanaa aikaa leikille. Lenniä kiukutti edelleen ja ruvettii, muohaileen eli muovailuvahaileen..se loppu kyl melko pian siihen et Lenni heitteli vahaa pitkin keittiöö, tää meidän vaha älyttömän varisevaa ja hajoavaa, siihen on linnamuotit ja sellaista tyyliin syötävää vahaa, kiva rakennella. Lenni kävi hetken jäähyllä istumassa, nostan istumaan pojat aina olkkarin sohvalle jos tekevät pahaa toistuvasta kiellosta huolimatta tai ennemminkin kehotan ja kannustan tekemään asian toisin eli muohailujen heittämisen sijaan opettaa kuinka vaha menee rakennusruuttaan, mut vaha vaan lensi, kaik oli saatava pöydält lattialle tiputettua, siitä sitten lähdetään neuvottelemaan et mitäs ny tehdään ja kutsuin Lennin keräämään äidin kanssa yhdessä kaikki vahat, sehän olikin kiva juttu, innoissaan keräs sotkunsa.

Lino väritteli Salama värityskirjaa ja kävi hakemassa sarjan autot riviin malleiksi. Pian mentiin leikkimään dubloilla, rakennettiin autokorjaamo ja bensa-asema, paloauton hälytystehtäviä ja huoltoa. Täs leikissä Lennikin täysillä mukana ja viihtyy.

Leikattiin kynnet, kun Lino istu sylissäni happipullot selässään, Lenni huusi kurkku suorana et "Lennin vuoro!!" ja niin hän olikin innoissaan kun vuoro koitti ja kynsien leikkaus niin sormista kun varpaistakin kävi leikiten. Leikattiin vähän etuhiuksiakin kummaltakin ettei tuu silmille.

Matkustettiin Linon tiikerimatkalaukulla kolmisin..tästä olisin halunnu kuvankun Lino ohjas ja mä peräs ja Lenni mun repparissa kun ei istumatilaa enää ollu.
Jatkettiin värittämistä..löysin mun vanhat akvarellipuuvärit ja voi miten ne on pehmeät värittää.

Saatiin eilen navettamaitoo ja tehtiin het riisipuuro, sitä samaa nautittiin viel tänäänkin iltapalaks. Isi tuli kotiin ja väritteli poikien kans ja mä sain tiskattua ja pyykattua. Kiittelin tästä mahdollisuudesta ja pesi viel poikien hampaat, katselivat muumia sängyssä ja mä sain hetken vaan ihan häärätä mitä vaan. Tää on niin täydellistä et pojat niin isoja ja vaik samois tilois ollaankin niin saan ihan omaa aikaa ilman et kukaan roikkuu kintussa. Kyl tää arki vaan helpottuu mitä isommaks kasvavat tai siis kädet on vapaat välillä, asiat on niin helppo tehdä kun saa vartinkin aikaa kuten aamulla kun pojat nukku ja sain kaikessa hiljaisuudessa käydä pesulla ja laittaa aamupalat ja vaatteet valmiiks, taidettiin olla ihan suht ajoissa kerrankin hoidossa.

Lennin vein sänkyyn, kysyin et lauletaanko laulukirjasta pari laulua, niin siihen Lenni vastas et "hieroo lenni" :) ..no eihän siinä sitten kun hymyillen hain öljyä ja kysyin et mistäs hierotaan..lenni halus eka kädet, sitten vatta ja jalat. Pian hyppäs pystyyn ja sanoi "lenni hieroo äiti vatta" :) ihana!! Avas kierrekorkin pullosta, ravisteli öljyä vattaani, kiersi korkin kii ja pullon asetteli pystyyn kivilattialle ja hieroi vattaa, sitten veti paidan tiukasti takas alas ja tokas et ny nukkuu, sammutti valot ja käpertyi kainalooni. <3

Lino kipitti kahdesti meitä halimaan ja toivottamaan hyvää yötä, hali ja pussas meitä erikseen ja pyysi että tulen sen kainaloon kun Lenni nukahtaa. Pian Lenni nukahtikin ja vaihdoin sänkyä. Lino kertoi kuin isi tuli onnelliseks kun piirsi isille tänään hoidossa ja lupas piirtää äidille huomenna. Juteltiin omenapuista ja Lino pyysi et mentäis kahdestaan kesällä metsään poimimaan omenoita, kerroin et meillä on nyt 6kpl omiakin puita pihassa niin kun ei niistä viel omenoita tuu. Jos vaikka yks tai kaks per puu, sekin olis jo hienoo.

Lino yhtäkkiä halas ja sanoi et "äiti, sä oot mulle tärkee", se ihana kouraisu sydämessä, positiivinen tunne, melkoista kuulla pienen pojan suusta isoja asioita ja tunteita sekä hellyyttä. Huolehtii meistä kaikista ja pitää hyvänä. 
Linolla on niin iso sydän <3

Vielä viimeinen toive ennenkuin pääsin pesulle lähtemään et äiti tuuthan uimahalliin joskus meidän kaa? Haluan näyttää kuinka uin käsikellukkeilla. Kivaa että olemme sopineet uintireissua Viljan oikeaan synttäripäiväön eli keskiviikkoon. Toivottavasti kaik onnistuu ja päästään isolla porukalla uimaan.

Muutenkin tällä hetkellä ihan mahtava olo, täs oli vajaa viikko kovia migreenikohtauksia, väsymystä ja menoa. Töissä taas kaikkea kivaa tekemistä, syksy ja ainakin joulukuu kun on aika passiivista kiireisen kesän jälkeen ja en osaa suhtautua sellaiseen rauhallisuuteen vaik siitäkin olis syytä nauttia, mut nyt se kevät taas tulee nopeampaa kuin on valmistautunutkaan. Aloitamme messuilut Asta-messuilta ja siitä Turku-Hki ja viel kerran Tampere, joten rakentamista ja purkamista riittää :)

Pojat tykkää olla hoidossa ja tänään puhuivat kotona uudesta tytöstä joka oli ekaa päivää. Tuntuu niin hyvältä. Kiitos tästä kaikesta!! <3

S

(tää teksti muistoksi ihanasta arki-illastamme, eihän aina näin kivaa oo, varsinkin täydenkuun aikaan kun migreeni hallitsee elämääni vieden energiaa ja välillä itkustaa, mut tää kontrasti ihan paras, muutamassa päivässä olo ihan päinvastainen..kolme vkoa hyvin, yks vko huono, oon saanut vinkkejä et paastoaminen vois kipuun helpottaa, kokeilen jahka kelit lämpiää:)

Anne on lentokoneessa just ny!!!

Oikolukematon..