16.1.2014

Whatsappia

Annen ja niinan kaa kirjooteltu ravinnosta ja lisäravinteista.

Tässä mun sepostusta:
Niin ja mielelläni vastailen kysymyksiin, niistähän opin itekin parhaiten..tänää menin poikkeen muoril ja vaaril ja v oli just tulos lääkärist tulehtuneen varpaansa kaa ja kurvasin takas kotio ja purkkeineni vaarin luo. Kookosöljyä ja regulatia sekasössö varpaan voiteluun ja ihan ekaks jodispriitä iholle, sit molkosania kaadoin suihkepulloon, saa sitä suihkutella pitkin päivää vaik. En tiä toimiiks nää mut reilun kuukauden varvas on kuulemma vuotanu verta ja viikon päästä sopivat leikkausajankohdan, toivotaan et jotain saisin aikaseks siihen mennessä.

Jokainen tietää että maitohapot ovat tärkeitä, mutta se että jos in vähänkään vatsan turvotuksia, ummetusta, ripulia, röyhtäilyä, väsymystä, flunssaa, masennusta, allergioita, iho-oireita...niin ensiapuna ja aina olis hyvä nauttia maitohappobakteereja.

Meil on ollu lapsilla käytössä vauvasta asti Biolatte, itelle kun ei sitä raaski aina ostaa niin menty tarjouspurkeilla, mutta kuultuani Lahtuassa kuinka Biolatte eroaa monista muista, niin panostaisin ilman muuta sen 4-5€lisää laatuun.
Suoliston hyvinvointi vaikuttaa ihan kaikkeen!! Ja vauva saa parhaiten maitohappoja äidinmaidosta, toki tämän lisäksi on hyvä antaa lisää ja etenkin jos vauva ei saa tissimaitoa, on tulevaisuuden kannalta tärkeää rakentaa vauvan suolistoon terve bakteerikanta ravintolisillä. Alle kolme vuotiaana nautittu ravinto, rokotteet ja ympäristön saasteet vaikuttaa pitkälle elämäämme.

Kiinalaisessa lääketieteessä on tavallista suojella alle kouluikäistä suolistoa kuormittavilta aineksilta kuten lisäaineet, puhdistettu sokeri, valk vehnä. Lapsi tarvitsee hyvin sulavaa ja yksinkertaista ruokaa, lämpimiä kasviksia, keittoja, laadukasta kalaa ja lihaa sekä öljyjä. Jos kehossa on tarpeeksi omega 3, dee ja cee sekä suolisto kunnossa niin tulehduksia ei pitäisi syntyä.

On niin ihanaa kun kaupat pullollaan aitoa ruokaa ja Tampereel varsinkin jo lukuisia mielettömiä ravintoloita ja aidon ruoan liputtajia! Nykyään on helppoo syödä hyvin, tarjontaa riittää ja porukasta ei tarvii erottua, niinkun 15 v sitten tälläinen syöminen ei saanut kannustusta.

Aamupalaks voita, kookosöljyä, avokadoa ja liotettuja pähkinöitä ja siemeniä, se se viimeisin trendi!! :D
..ja ne joulukilot karisee oikeesti.

Vehnä pois ja speltti tilalle.
Meiltä ei himast oo löytyny vuosiin valk vehnää tai sokeria ja silti saa hyviä leipomuksia aikaseks, spelttivehnä kait helpoin, testaa vaik marjapiirakka speltillä ja voilla..varppiin hyvää.

S