4.1.2014

Jatkoa edelliseen..

Nii viel..
En tarkoita todellakaan että me eläisimme tai söisimme jotenkin erityisen hyvin, nää on kompromisseja perheessämme jotta kaikille maistuu ja kaikki voivat hyvin. Yksineläessäni tavat olis aivan toisenlaiset. Jokainen on yksilö ja  elää niinkuin itse parhaakseen näkee. Olkaamme kiitollisia siitä että on se ruoka mitä tahansa niin se että on ruokaa.

Tää ravintojuttu on mun harrastus ja tuo edellinen teksti oli pintaraapaisua hyvälle ololle. Saan niin paljon ite energiaa valinnoistani jotta haluan jakaa muillekin jos sopisi jollekin muullekkin ja hauska kirjoittaa muistiin tänne elämänvaiheita. Vuoden päästä tilanne on varmasti taas ihan eri.

Niin ja kehotan herkuttelemaan, sitäkin voi tehdä ilman huonoa oloa, valmista itse herkkusi niin tiedät mitä niissä on tai osta vaik luontaistuotekaupasta ja tai Tampereen valikoimista terveelliset herkut. Näillä tarkoitan lisäaineettomia mahdollisimma luonnollisia herkkuja joista ei vatsanpuruja tule vaan mieli virkistyy sokerihumalan sijaan.

Ja viikkosiivouksen voi tehdä joka toinen viikko jos ei joka viikko huvita.

Orivesi on täynnä hyviä lounaspaikkoja ja jos ruoanlaitto ei huvita niin dogipäkiin vaan sapuskat raflasta ja kotio mussuttamaan koko perhe.

Päiväunet on luksusta!!

Telkkaria on ihana joskus katsoa, mulla on jemmassa tallentavalla kaikkea hömppää kuten miljoonan dollarin sisustukset ja sitähän sitten katselen jos ja kun joskus saan hetken sohvalla istua ja kanavan valita.

Lue mikä sinua kiinnostaa.

Ole yhteisöllinen, on se laji sit mikä vaan.

Puhuminen on tärkeää, kukaan ei ole ajatustenlukija.

Lapsille kunnioitusta, ei kettuilua eikä alistamista eikö hermoilua, kuka on aikuinen kuka on lapsellinen. Harjoita tyyneyttä, muista hengittää ja vaikka sitä raitista ilmaa. Lapsia ei myöskään tarvitse kauheasti kieltää vaan mielummin kehoittaa tekemään jotain toisin. Pidä sanasi, niin kaikki on selkeää. Pidä lastasi aina sylissä kun mahdollista ja ihan parasta läsnäoloharjoitusta on leikkiä lasten kans hippaa ja tehdä kuperkeikkoja nurmikolla.

Ja jälleen kerran en tarkoita että ite pystyisin tuohon tyyneyteen ja hauskanpitoon mutta pyrin aina kun mahdollista. Nää on mun unelmia mitä tänne kirjoittelen ja opiskelen ravitsemuksestakin kokoajan lisää jotta mieleni pysyy virkeänä ja saan toteuttaa itseäni ja ehkä auttaa lähimmäisiäni.

Älä jää murehtimaan itseäsi vaan kohdista huomio muihin ihmisiin, auttamisesta tulee paras mieli ikinä ja omat murheet kutistuu.

Vähennä ihmisten tuomitsemista, jokaisella on syynsä, anna rakentavaa palautetta halutessasi mutta älä työnnä töksäyttelyillä ihmisiä kauemmaksi itsestäsi. Opi näkemään asiat monelta kantilta ja kysele ja kuuntele tuomitsemisen sijaan.

Muista että olet mitä ajattelet ja miten asioihin reagoit, jokainen meistä tuntee asiat erilailla ja jokainen pystyy itseään muuttamaan suuntaan jos toiseenkin.

Käännä lauseet positiivisiksi kuten "kyl mä pysyn terveenä" "tää flunssa menee äkkiä ohi" "potkut avaa jotain uutta elämääni" " osaapahan arvostaa sitten elämää ilman kipua"

Katso ihmisiä silmiin, katso lastasi tai koiraasi silmiin syvälle ja hymyilkää.

Halaus ja läheisyys on ihanaa, toki arjessa välillä unhoittuu, kehittäkää rutiineja, halaus ennen lähtöä, halaus kotiin tullessa, sylikkäin oloa ennen nukkumaan menoa..parisuhde. Lapset oma juttunsa, ne tarvitsee enemmän, jotta itsetunto kehittyy ja luottamus tekemiseen ja ihmisiin kehittyy.

Nyt nukahdan..tää,menee jo liian pitkälle, mut ihanaa kirjoittaa pitkäst aikaa ajatuksia päivänkulujen sijaan.

S