6.1.2014

Joogaa ja papukakkua tekstit

On helpompaa laittaa kuvat omana pakettina ja teksti perässä omanaan, siks näin :)

Sain tänä vuonna mahdollisuuden järjestää itselleni ja läheisilleni Sinin tyyliset synttärijuhlat, joista toki itse nautin mutta myös muut saavat irti jotain sellaista mitä ei välttis muualta saa.

Eilen 4.1 ... junalla matkustelua lasten kanssa, ruohonjuuri, kauppahalli, isällä ja Erjalla ihanaa ilmaista :) ruokaa ja rauhallinen hetki cafe europas.

Tänään aamulla keräsin ennen yhdeksää tyttöjä kyytiini auton täyteen ja aloitimme päivän joogalla. Senni ja Sofia eivät ole aiemmin olleet ja olihan se jännää kun mentiin rivakkaan eteenpäin ja muistan kyl et ei se helppoo aluks aikoinaan ollut ekaan kahteen vuoteen kun niin harvakseltaan käy. Mut tytöt oli rohkeita ja pärjäs hienosti. Siskojen lisäks mukana myös Terhi ja Anne.

Harjoituksen jälkeen poikettiin Sennillä syömässä eväitä ja pukeen lämmintä tai joogakuteilla kekkuloin koko päivän kun niin mukavat.

Lahtualla meitä odotti äite, niina, mira ja sari.p ja tietty marjaana. (sorii kun kirjotan nimet pienellä)

Aloitettiin halauksin ja tietoudella sienten käytöstä. Pakuri on kaikille tuttu mutta uutena tietona saimme, että ei saa olla kosketuksissa metalliin!!!

Joten kaada kiehuva vesi lasiastiaan esim. kahvipannuun ja hauduta miedolla lämmöllä kera pakurikäävän 1-2h. Eli kirpparille ostamaan pannua!

Lusikkaakaan ei kandee uittaa kuumassa, sillä kaikesta metallista pakuri sekä esim.happamat marjat liottaa metallia. Foliokaan ei koskaan saa olla kosketuksissa ruoan kanssa, leivinpaperi aina väliin.

Taulapääsienen nahkaista olemusta ihmeteltiin ja kuultiin upea kertomus Orihvesi ryijystä ja täten paikkakuntamme historiasta.

Juotiin pakuriteetä ja nautittiin mantelikakkua alkupaloiksi. Istuin keinustuolissa mikä tuntui taaksepäin nojatessa menevän ympäri, mut eihän se tietty menny :) hieroin koko sen istumisen ajan jalkapohjiani keinustuolin jalkoihin, ihan älyttömän hyvä tapa olis käydä pisteitä läpi keinutellessa. Nyt löytyi hyvä syy kantaa keinustuolimme sisälle. Sille kun ei oo oikeen paikkaa niin on edelleen säilössä.

Marjaana kertoi meille kaikkea mahdollista sisäelimistä- entisiin elämiin jne.. Yleensä kysymyksemme johdattelivat aiheita eteenpäin.

Tarkasti kielemme tulkiten ja itselläni näytti olevan munuaiset heikossa hapessa ja väsymystä. Munuaiset tuntuu kivuliailta taas kun käytiin lenkkeilemässä ja alaselkäni otti nii, herkästi kylmää itseensä. Janon tarve on kova ja päätä särkee..juon kyllä litrakaupalla suolojen kera, mut pilli sais olla suussa koko ajan.

Monilla oli kylmää eli heikko perna. Perna huolehtii tuomisesta, viemisestä ja pysyvyydestä joten on helkkarin tärkeää, että se on vahva. Ei siis mitää kylmiä juomia, kylmiä ruokia vaan lämmintä ja lämmintä. Kaik kylmä on shokki vatsalle ja maratoneilla olen todella ihmetellyt miten siel voi olla jääkylmää vettä tarjolla, suussa tulee se ekaks lämmittää ja salaattiakin syödessä pureskella erittäin hyvin.

Valmistimme kasvissosekeittoa porkkana, palsternakka, lanttu, purjo,  juuriselleri, lopuks kurpitsaa saostuttamaan ja suola ja kerma sekä timjami.

Vuokaleivät uunissa 1h15min, sisälsivät erilaisia siemeniä, munia, öljyä ja suolaa.

Ruoan valmistumista odotellessa harjoittelimme parityönä akupainantaa käden alueilta, kämmen, ranne ja käsivarsi. Oli kyl ihana hoito ja tein Esalle myös nyt illalla, täs on sun paksusuoli, täs maksa jne..meil oli hauskaa :D lapset nukkumas jo 21.45!!

Hypin ajast toiseen eli Lahtual rupesimme syömään. Leipää olis riittäny yks pala, niin täyteläistä ja soppa oli ihanaa. Teki mieli ottaa kotio mukaan ja se mustapapusuklaakakkukin, helkkarin hyvää ja täyteläistä!

Meil vierähti tunti toisen perään ja ruokailtua ja kahviteltua osan porukast oli siirryttävä jo muihin hommiin ja mun autollinen jäi viel hetkeks höpöttämään. Keskustelimme mm. anteeksiannosta ja siitä, että miten kukin ihminen elämässämme onkin vaikka se meitä loukkaisikin niin se kuuluu elämänopetukseemme ja se on myös sen toisen ihmisen kasvun paikka. Joskus sit ne asiat loksahtaa. Mut itseensä ei kandee ottaa vaik toinen sanois mitä. Elämme oletuksiemme mukaan ja niiden muuttaminen vaatii purkamista ja sopeutumista kummaltakin osapuolelta.

Kysyin myös vinkkejä pelkojeni hallitsemiseen, menettämisen pelko.
Lakkaan murehtimasta ja annan elämän viedä eteenpäin, suojelusenkelit turvaa tietämme.

Opettelimme myös rukouksen tai mantran käyttöä elämässä. Tuo rauhan hetkeen ja että kaikki on just hyvin tällä hetkellä.

Oon onnellinen tästä ihanasta viikonlopusta jonka sain viettää läheisten kera. Muori soitteli tänään ja kyseli et koskas kakkukahveet juodaan, ollaan tultu mökiltä jo! Eli kai me viel huomenna jatketaan :) suklaakakut unohtui vaan tre, pitänee keksiä jotain muuta.

Ihan huikea fiilis, kiitoksia vielä!!

Sainkin jo viestejä, että päivä oli opettavainen ja antoisa, kivaa jos porukka tykkäs.,jatkossa helpompi puhua monista jutuista kun niitä käyty porukalla läpi.

Loppiainen!!! Loman jälkeen on hyvä aloittaa 4päiväisellä viikolla ja pyhäpäivä on tarkoitettu legoilla rakenteluun, jes!!

Lenni osaa sanoa kans jes!
"jes, sukkaaakkua!" "jes piipaatöihi!"