17.1.2014

Metsässä

Niin monen monta haavetta jo toteutunut tämän vuoden puolella. Jos tää jatkuu tätä menoo nii tässä vetää jo suun hymyyn all the time.

Oon kyselly lähdettä täs viimeset kolme vuotta kaikkialta ja kaikilta. Siihen asti hapetin hanavettä ja lisäilin sitruunaa ja suolaa ja roudasin mökiltä kaivovettä.
Lino oli vauva kun puhuttiin tuttavani kanssa ravinnosta ja haaveilin että jonakin päivänä saan juodakseni vain ja ainoastaan lähdevettä ja niinhän se tuntuu nyt olevan mahdollista. Töissä meillä lähdevettä, tosin ei aina tuoretta mutta voittaa hanaveden maullaan.

Synttäreilläni avasin jälleen kerran suuni ja sain tervetulotoivomuksen metsän keskelle. Kaunis metsä ja miten mukava retki kaikkinaan. Lapset mukaan seur kerran tai ainakin joskus kun jaksais Lennikin kävellä.

Ihanaa kun tulee juotua ja juotua. Vein het vaarillekin pari litraa, hänellehän lääkäri oli oikein suositellu että rupea hyvä mies lähdevettä juomaan.

Mun sokerittomalle kuuluu hyvää, joulusta selvisin kivuttomasti omia herkkujani syöden eli kookospalloja ja suklaakakkuja. Miran ja Markuksen häissä söin kakkua palan mut eipä sitä paljoa pystyny syömään. Se olikin sit eka kerta kun söin tietoisesti sokeria lakosta huolimatta. Het ruotuun sen jälkeen vaik anopilla oli sunnuntaina synttärit ja herkullist kinuskikakkua mitä espekin kehu taivaalliseks...siinä se raja just menee et jos olisin sitäkin syöny niin maanantaina olisin ollu suklaahyllyllä. Olin siis hyvinkin onnellinen siitä et pystyin jälleen torjumaan houkutukset. Jotkut ei tajuu miks pitää kieltäytyä kokonaan jostain, selitän nyt viel eli jos saan palan kakkua niin tarviin toisen ja viel neljännenkin. Valkoisen sokerin kohdalla nälkä kasvaa syödessä ja onkin parempi olla syömättä lainkaan. Sama homna monilla alkoholin suhteen ettei osaa jättää pariin kolmeen lasiin. Olen tiedostanut asian jo koulupiirrustusteni mukaan 7-luokkalaisena, naureskelin piirtämilleni ravintopyramideille ja sokeriukaaseille, oli sokerin vastaista kampanjaa, ei sokerille passit jne..

Eilen Erkki Palviaisen luennolla hän painotti viel että vehnä sokeriakin sairastuttavampaa.

Mulle vehnä ei oo koskaan ollu ongelma, en himoitse pullia, en leipää, en pizzaa jne..joten kun kieltäytyy sokerista niin automatik kaik kehoa huonosti kohteleva ravinto jää pois.

En ookaan aikoihin paasannu ravintojuttui vaik opiskelen niitä päivittäin. Välillä on aikoja kun niitä jaksaa jakaa ja toisaalta lueskelen aika nippelitietoo mitä ei ilman pohjustusta ees voi kirjoittaa niin tää on tällaista yleistä mitä jokainen ravinnosta kiinnostunut löytää netistä.

Joten jatketaan viel vähän :D
Suomalaiset kärsii mm.
-Omega 3 puutteesta mikä tarkoittaa ettei omega 3 ja 6 ole tasapainossa, liika 6saanti heikentää 3. Margariinit ja valmistuotteet sis 6, joten vältähän niitä ja nauti laadukasta omega 3 valmistetta.
-D-vitamiinin vajetta on suurimmalla osalla ja siitä kertoo flunssat ja kehon tulehdukset sekä väsymys. D3 imeytyy parhaiten suun limakalvoilta ja nauti siis vähintään painosi verran, meil lapset saa 25-50 ja aikuiset 50-250, riippuen tilanteesta.
-Suolaa, kroppa huutaa suolaa, puhdistamatonta merisuolaa, ruususuolaa, kalaharinsuolaa, vuorisuolaa, mitä vaan! Sisältää kaik tärkeät mineraalit. Rakeita suuhun kielen alle niinkun ennenvanhaan.
-Magnesiumia ei tän päivän ruuassa kauheesti oo, luomussa tosin on kun maaperä rikkampi. Magnesium on ehdoton juttu pääkopalle ja vatsalle. Treelt sokoksen apteekista saa puhdasta magnesiumklohridia jauheena ja sitä sit ite sekoittaa veteen ja purskuttelee. Lisäohjeita saa multa. Jos vauvalla vatsaoireita niin äidille ehdottomasti kans maitohapot ja magnesium käyttöön. Aloevera valmisteissa kivasti magnesiumia kera muiden tärkeiden ainesten ja auttaa korjaamaan suolistoa.
-Öljyjä, mitä vaan laadukkaita öljyjä kurkusta alas, ruokiin jne..
-raitis ilma, laadukas vesi, istumatyön vähentäminen jne.. Positiivisuus

Kertaus..opintojen äiti..taas kirjoon samoi juttui.

Mut viel siis jos haluut painonhallintaa harrastaa niin ota ne gluteiiniviljat pois ka sokeri, mehut ym! Aamul herättele rkl kossua elimistö, sit kookosöljyä ja voita vaik tattarinäkkärin pääl tai puuron kera kasan marjoja ja viherjauhetta. Lounaalle lehtivihreää, lämmintä keittoa, kasviksia, huoneenlämpöinenkin on liian kylmää. Jos huulet rohtuu niin on liian kylmää syöny..nää näit Lahtuan vinkkei! :)
Juo ruokailujen välissä, anna syljen hoitaa sulatusprosessi rauhassa, pureskele.
Liota siemeniä ja pähkinöitä, tee puuroa niist tai napostele välipalaksi. Päivälliseks laadukasta lihakeittoo kera kasvisten ja vuodenajan mukaisten mausteiden ja yrttien, lihan jämäpalois korkein ravinnetiheys ja valkuaiset jne.. Nyt mä tajuun ku jengi vetää siipiä, joita ite taas en pysty syömään lainkaan :D ..luut huutaa luuta!

Iltapalaks näkkäriä ja tai lämmint puuroo, teetä, kasvislientä tms..

Nyt mä vedän b3 taulun punaseks ja unille :)

S

Oikolukematon, hetken mielijohteita nää jutut, älä ota liian tosissas vaan KUUnTELe OMAa KehOASi!!

Nukunuku ja rakasta itseäsi ja lähimmäisiäsi <3

Pus! ...Lähetti Anne viestiä mulle ja Espe kun viestin näki siel Hullun Poron tanssilattialla Levillä, kysy.. "mikä pussi?"

Pus..mikä pussi! Inside.. vie tunnelmat ystävien luo ja sinne lapintaikaan! Oli muuten helkkarin hieno reissu silloin! V. 2008? Kai? Vai 07?

Mul oli vrk migreeni..pahapaha viimeyö ja tää päivä..aina täydenkuun aikaan. Jos jollain joku vinkki kuten eilen sain vinkiks paastoa ja suolihuuhtelua :) ..kaik lähtee testiin :D
Kiitos.

S