4.1.2014

Junal eestaas tekstit

Kiva synttäripäivä takana.
Aamulla kotoilua ja ajatuksena oli lähteä vasta myöhemmin tre, mutta lähdimmekin jo yhden junalla kun teki kovasti mieleni kauppahalliin ja mitäs sitä kotona.

Pojat oli tosi innoissaan junalla matkustamisesta ja varsinkin kun koko perhe koolla, isikin mukana!

Ekaks ruohonjuuresta rusinoita ja eyeliner sekä smoothie, kauppahallissa kahveet ja teet, sokoksella Esa tajus et häät viikon päästä ja vaatteita ei oo, joten pukuhakuun ja mä sit puhuin et käyttää isänsä vanhaa takkia ja ostettiin siihen sopivat housut, kraka ja vyö, paljon persoonallisempi kuin musta puku.

Lenni nukkui rattais tunnin ja Linoa väsytti mut hienosti jaksoi kun luvattiin, että mennään leluja katselemaan alakertaan kun isin vaatteet hankittu. Lino tietää, että leluja ei osteta kuin juhlapäivinä joten mitenkään taistelua ei leluosastolla synny ja siitä ilosta isi osti pojalle 5€ palomiesmoottoripyörän, lego, joten sai kivaa koottavaa. Lennille löytyi goretex kengät -40% alesta, loistavaa! Tiistaina niitä jo tarvitaan hoitoon, pojal kun ei yhtiäkään vedenkestäviä kenkiä ja aina sukat kosteina.

Sokokselta mäkkärin kautta, josta Lino sai ranskalaiset, ne sen toive Tampereelta. Matkasimme isi-vaarille ja Erjalle, jossa saimme nauttia hyvästä ruuasta ja punaviinistä. Jälkkäriks suklaaleivoskaffet. Me karattiin tien toiselle puolelle drinksulle ja pojat vilkutti meille terassilta kookeelta, kuten yhdessä kuvassa näkyy :)

Cafe Europa ja ChaiLatte on herkullinen, tuttu jo kouluajoilta, tosin ei taida sopia tähän sokerittomaan kuuriin, mut tärkeintä onkin että vältän leivosten ja suklaapatukoiden ja karkkien ostamista sekä syömistä. Ite tehtyjä leivoksiani syön sillä niissä ei valk sokeria ja tiedän tarkalleen mitä on, mutta latte oli hyvää ja kiva oli istua hetki kahdestaan..suunniteltiin ens kesää :)

Poikien luo takaisin, ne ihan onnessaan siel olisivat kai vaikka yöks jääneet mutta meidän juna starttas 20.09 ja Sofia tuli mukaamme samaan junaan ja Sennille yöksi. Reissun kohokohtia oli myös hissinappien painaminen ja tietty Lennikin halus aina jotain nappia painaa Linon perässä.

Mummeli tuli koirinemme hakemaan meitä ja Senni hakemaan Sofiaa, volkkareillaan parkissa asemalla, ikkunat ruuvattu auki, niinkun joskus kun mentiin parkkiin jutulle sivupeilit lomittain :)

Sennikin haki Sofiaa autolla 200metrin matkaa, hah.

Kotona ruvettiin siivoilemaan, syötiin iltapalaks kasviskeittoo ja järkkäiltiin paikkoja. Pitkän tuntuinen päivä kaikkine menoineen ja silti kiva olla nukkumassa näin aikasin.

Facebookissa kovasti onnitteluita ja pari kuvaakin julkasin päivästämme.

En mä ite muistanu koko synttäriä, ei sillä niin merkitystä, mut kivaltahan se tuntuu kun ihmiset ajattelee sen muutaman sekunnin tai jopa minuutin, sellanen positiivisen energian keskellä saa olla ja paljon halauksia.

Huomenna juhlitaan joogan ja kasvisruoan merkeissä pikkuporukalla. Se on lomaa tän päiväiseen verrattuna, lapset aiheuttaa oman hulinansa ja kaupungilla varsinkin se korostuu.

Sain tänään eyelinerin, rusinoita lapsille, raakasuklaata, kahdet kauniit sukat kympillä, Lennille vedenkestävät kengät, maittavaa ruokaa, paljon onnitteluja, halauksia, hymyjä, mieheltäni apua ja uusia elämyksiä, taisimme olla koko perhe ekaa kertaa kaupungilla, sain suunnitella Esalle juhla-asun, reilun tunnin aikaa hengähtää maukkaan drinksun äärellä kahdestaan tunnelmallisessa kahvilassa, hauskat junamatkat ja Linolta hienon piirrustuksen. Sellainen päivä tänään!! :)

S