30.6.2012

Ilman päiväunia!

Mul on tuos kone auki kun laitoin just kuvat puhelimesta koneelle ja blogiinkin mut en osaa kirjoittaa koneella vaan mielummin täl kännykällä ja toki helpompaakin kun Lenni nukkuu sylissäni, se on niin ihana siinä että en viitsi edes laskea viel pois.

Kuvista näkee mitä on tänään puuhasteltu eli oltu lasten kesäpäivillä Rönnissä, ihan huippu tapahtuma alle kouluikäisille, Lino ja kummityttö oli ihan fiiliksissä ja tavattiinhan me siel paljon muitakin ystäviä. Olin yksin lasten kans liikenteessä ja meinasin lähtee puolilta päivää jo kotiin kun en saanut Lenniä syömään/rauhoittumaan. Onneks törmäsimme tosiaan Elmerin 2v ja Väinön 4kk perheeseen ja Lenni pääsi hyvään hoivaan ja me saatiin Linon kans syödäksemme. Lennikin sai vatsan väänteensä kondikseen puljattuaan lattialle ja nukahti syliini minkä jälkeen syötto onnistui ja mentii leikkiin viel ulos Jennyn perheen kera. Oltiin tapahtumassa 10.30-14 siis lähes koko sen kestoajan, menipäs aika nopeaan.

Tänään on eka päivä ilman päiväunia, ei torkuntorkkua!!
Ajattelin siis et Lino nukahtaa autoon, mut ei, oltiin siis oltu koko aamupäivä reisussa ja kotiin tullessamme jätkä jatko hommiaan pihalla. Esa teki terassia ja onneks Maiski tuli apuun, nyt on jo paljon valmista. En olis uskonu et näin paljon piha edistyy tänä kesänä, kaikki loppu on siis pelkkää plussaa!

Siivottiin Linon tullessa sisälle tippukeittiöö, heitin kassillisen kaikkee roinaa, kermapurkkeja, vitamiinipurkkeja, paperista leikattua silppua jne..roskiin ja ny on siisti leikkikeittiö- pikkukeittiö- tippukeittiö pojalla. Kannettiin myös Linon ihana vanha sänky sen huoneeseen meidän makkarista. Ihanan tilava makkari nyt. Linon huoneesta pitäis kantaa työpöytä viel pois niin rupeis näyttään sellaselta kun on suunniteltu. Olisko kellään tarvetta pöydälle, se antiikkipetsattua mäntyä, tosikivan näkäinen tietsikkapöytä, kaappeineen, laatikoineen ja lasilevy pöydän päällä, joten virheetön puupinta alla. Ainut vika: näppäimistöslaatikon etupaneeli on irronnut, mut ei sitä siinä tarvii ollakaan.

Lisää myöh..

S

Illan kaunotar

Kruunu jäi himaan ku likka läks ulos
Tääl Sini lähettelee Annen kuvaa tännekin.. :)

Tää kuva tuli hetkeä myöhemmin, upeita naisia!

Rönnissä lastenpäivä

Pikku Kakkosesta tuttu nainen, jonka nimee en muista oli laulattamassa, tuolla pikkupojalla oli niin magee surffitukka, Linolle just sellanen leikataan seuraavaks

Lisää tahtoo nauloja

Ystäviä oli paikalla paljon, tässä Lino huuhtelee likaantunutta tikkariaan Jennyn lasissa?? ..  :)

Lino selitti iskälle ratsastaneensa Roopella, miten ihmeessä sen nimenkin muisti



Liuskemestareiden kivipatio

Mistä tonne veneeseen mennään sisälle, kyselee niin kokoajan ja ihan kaikkee mahdollista.. tsekattiin vetoketjut ym..

Piha valmistuu!





Tuunattu kypärä

Isi teippas Stadiumilta ostetun Warp kypärän 14,90e pyörän väreihin sopivaksi



Pyöräily onnistuu hienosti, iski pitää hupusta kii ettei mee ihan liian lujaa epätasaisella Onninpolulla
S

29.6.2012

Nurmikkoleikkuri


Lenni nukkuu vaunuissa 'nurmikkoleikkurin' tahdissa. Ollaan muorin ja vaarin pihassa, tääl me kolmas ja neljäs polvi pidetään huolta isovanhemmista kun mutsit on kesän odotetuimmilla festeillä. Iskelmäfestarit Himoksella! Sinne me kans joskus suunnataan Immasen kans, ehkä jo ens kesänä. On niin upee keli, selkee taivas, lämmin ilta-aurinko.

Me tultiin tänne Linon mönkkärillä ja parkkeerattiin se Vaarin ison mönkijän viereen. Vaari voi muuten todella mainiosti ja näyttäs siltä nyt että syöpäsolut olis kropasta tuhottu vaikka viel matkaa on kaikesta selviämiseen ja hoitojakin jäljellä. Tääl ollaan kuitenkin aikas iloisin mielin.

Oltiin eilen Lennin 4kk lääkärineuvolassa ja just olin tarkistaan mittoja kortista, mut eihän ne edes lue siinä, höh. Noin 7kg ja 65cm se oli. Lenni tasannu kasvuaannyt eikä oo enää niin jättiläinen, Lino oli vastaavas iässä 6kg ja 62cm. Melko samoissa siis.

Ihanaa viikonloppua!!


28.6.2012

Lino kisaamassa











Lino osallistui tänään ensikertalaisena sisulisäkisoihin. Ohjelmassa oli 4v poikien renkaanheitto ja juoksu. Jätkä tajus homman heti ja oli kuin vanhatekijä.

Renkaanheitossakin asetteli jalkansa just niinkun pitää ja sano renkaan ohjeistajalle "minä osaan kyllä".

Juoksuosuudessa isi oli pojan kanssa lähtöviivalla kuuntelemassa pyssyn lähtölaukausta ja me Lennin kanssa odotettiin maalissa ja onnenkyyneleethän siinä itelle tuli kun toinen niin onnellisena juoksee omaa rataansa maaliin ihan ekaa kertaa ja vasta 2,5vuotta!

Juhannusaaton pulikointia

Mummeli ja Pepe oli ostanu Linolle nääin ison altaan!!







Lenni laiturilla

Lino pääsi mökillä lupaamallemme  ajelulle, ihan itte!

Siirtonurmikkomme











27.6.2012

Nättiä

Ruusupensas kukkii ja tuoksuu niin ihanalle!
Kuva äiteltä tänään. Linon sanojen mukaan kaikki ralliautot ajaa aina kolarin ruusupensaaseen..? :)

Ny on meikäläisellä uudet ripset ja helteidenhän pitäis alkaa ensviikolla joten ei huolta meikkaamisen suhteen, kun silmät nätit. Valitsin ripsiksi tällä kertaa ohuemmat ripset, ei siis niin näyttävät vaan todellakin luonnolliset ja niin kevyet että omat hennot alaspäin taipuvat ripseni niitä jaksavat pidempään kannatella.

Ripsien paksuus 0,15mm ja pituus 10 ja kai muutamia 12mm. Sisko käyttää n. 0,25mm/13mm jotka ovat todella näyttävät, ei ny ihan Tuksu tasoo viel kuiteskaa. Jokaiselle siis löytyy omanlaisensa. Valikoimaa kotiäitiripsistä - festari- ja bileripsiin ja timantteihin.

Ja mikä kiva ylläri, että äite on ruvennu tekeen geelikynsiä, varpaisiin ainaski. Eli varpaan kynnet kun kasvavat hitaasti, riittää että kerran tai kaks geelaa kynnet kesässä ja on niinkun ikilakka. Annella on nyt ollu kuukauden sellaset kanssa ja viel on nätit mut kasvu näkyy kun oikeen katsoo, joten taitaa toisen kierroksen viel ottaa. Mä veikkaan et näillä mun mennään tää kesä, kun vasta nyt otin. Geelejä on siis valmiiks värjättyjä tai sit oma lakka alle ja väritön geeli päälle. Kynsistä tulee vahvat ja kauniin kiiltävät sekä kestävät.

Jee! Kesä saa tulla! :) ..se on tullu jo, mutta ne uutisten lupaamat helteet ja rantakelit siis. Vaikkakin oon tykänny näistä sadepäivistäkin kun kotona ehtii tekeen kaikkee ja mun mieletön sisustusvimma senkun jatkuu..

Tänään käytiin katsoon uudet verhot makkariin. 7e/jm, ei oo edes paha. Verhoo kyl tulee kokonaan yks seinällinen ja kääntyy viel vaatehuoneen aukon päällekin joten kyllä sitä paljon meneekin. Kaunis valkoinen kiiltävä, hieman läpikuultava, jota saapuu heille vasta elokuussa, mut eihän täl asial kiire oo. Linon huoneeseen teetän valelaskosverhot ja otan verhotangon ja sivuverhot kokonaan pois, vie suotta tärkeää seinätilaa tällä hetkellä. Olkkarikin luultavasti saa valkoiset verhot, nyt kun ruskeat tuolit siel niin harmaan hopeiset ei niin natsaa.

Se parasta et kaikki tangot samoilla korkeuksilla niin verhoja voi pyöritellä huoneista toisiin ja väreiltää kaikki yksvärisiä niin ajattomia ja yhdistelviä ovat.

Lastenvaateliike Polkassa ihan mega-alet ja Espe osti sieltä Linolle tänään syksyks superfit gore kengät ja pari t-paitaa. Ne kaikki oli -40% ja kenkien hinnaks tais jäädä jotain alle 40e, ku viime syksynä ostin samanlaiset lähemmäs 70e hintaan. Mut onneks on Lenni joka tulee viel käyttää näitä kans niin ei tunnu niin hurjan hintasilta. Haalarit musta Mini Rodini ja harmaa Pop, joita Lino käytti kaks talvee ja kaks syksyy/kevättä ei oo menny miksikään ja siirtyy Lennille. Voi Lenni parka, aina käytetyissä mut siistejä ne kaikki viel on.

Maaliakin hain, mustaa valtticoloria ja saadaan ruskeet jo 7v vanhat taivasalla olleet kalusteet nyt modernisoitua talon väriin sopiviksi. Pihasuunnitelman sain myös alarinteiden osalta tänään valmiiks päässäni ja paperillekin joten päästään pian mutsin kaa niitä väsäileen, perennoja, sipuleita, graafista muotoa, haketta, havuja ja kiviä.

Oon ollu väsyny koko päivän ja ny kello yks yöllä ja mun väsymys tipotiessään, hullua.. :) yritän silti nukkuu.

S

26.6.2012

Multimedia message

Mulla ollu tänään hinku just treenaan ja ihan intona siitä salihommasta ny. Ja just johonkin jumpille ku eihän ne oo ku parin tunnin reisuja max ja pari kertaa viikos. Pian päästään yhdes maijanki juttuihi! Kävin vähän alta tunnin lenkil vaunujen ja koirien kaa, Lino jäi pihaan Espen kaa ja sain siis suht omatahtisen lenkin. Paitsi enhän mä pystyny juokseen paljoo kun en ikinä muista näitä isoja imetystissejä ottaa huomioon ja melkosen epämiellyttävää hölkätä ilman tukevia liivejä ;)

Tän piti olla anne sulle mut kirjottelen tän blogiin ny :)

Voiko lapsen eka hammas olla joku poskihammas ku siel jotai valkosta vilkkuu ja tuntuukin ja kun itkeskeli niin voimakkaasti juhannusaattona jo heti herättyämme. Tai sit ne vaan tuntuu jo valmiiks läpi mut mut, täytyis oikeen kurkata kunnolla sinne suuhun.

Sataa sataa ropisee..
Meil on nurmikko!! Tätä on odotettu jo 3 vuotta! Siis tasan 3v sitten muutettiin ja tänään aamul ukot siis espe ja pappa tasaili pihamaata ja espe sai inspiraation hommata kuorma-auto ja lähtee hakeen maiskin kans nurtsia Ruovedeltä sopuhintaan. Meille tuli tohon ylätasanteelle 150m2 nurmikkoo ja makso n.350e nurtsit.

Yritettiin siis kylvää syksyl mut multa oli talven aikana menny ihan montuille ja nyt laitettiin sit pikkukoneella multa uusiks tasaseks ja kovaks, ja siirtonurmi ihan huippu juttu! En tajuu ku niitä joku kasvattaa kaks vuotta ja saa pari euroo neliöltä, kaikki se hoivaaminen, leikkaaminen, irrottaminen ja pakkaaminen, siihen nähden suhteellisen edukasta tavaraa ja meidän piha kiittää!

Niin nättiä ny!! Laitan kyl kuvaa tännekin kuhan koneelle meen. Kiitos talkoolaisille. Yhdessä päivässä piha aivan eri näköinen ja nää sadepäivät nyt plussaa nurtsin kannalta.
Peruttiin meidän tän viikon mökkisuunnitelmat kelien takia ja tajusin et kotona ny parempi olla kun kova väsy. Kotona kun asiat rulaa ja niin helppoa ku ei jatkuvaa Linon perässä juoksemista, mökillä niitä vaaranpaikkoja pikkasen enemmän, kalliojyrkänne, ranta jne..

Puolikiloo kasviksia päivässä on meidän teema ny kesälomalla. Kyl se itellä menee rikki mut espelle se tuottaa haasteita. Teinkin tänään jauhelihakastin sillai et paistoin lihan ja sipalit. Shakeriin laitoin 4porkkanaa, pari tomaattia, valkosipulia, sipulia ja kermaa ja se sitten lihan joukkoon pannulle kiehuun vähäks aikaa että sipulin väkevä maku laantuu. Yrttejä ja mausteita, lopputulos maukas. Sit tein kukkakaalimuusia, uusia perunoita ja jälleen uunitomaatteja ku ne teki viimeksikin hyvin kauppansa ja miehille lämmin tomaatti on mitä parasta ravintoo. Tomaattian päällä siis mustapekka- pippurijuustoo ja basilikaa tai persiljaa ja uunis 20min.

Lenni kääntyy ja on löytänyt jalkansa, hauska heppu joskin melkonen ilmapallo!

Nyt tuli jutuille stoppi, pää tyhjeni..

S

25.6.2012

Juhannus veneellä

Heeekkuja sunnuntaina

Kotini on linnani

Veuhtomista

Hyvä leffa tuli subilta, seurasin sivusilmällä, lapset kummatkin hereillä myöhään yöhön asti vaikka Esa menikin Linon kans jo aiemmin nukkumaan, poika huuteli viel lähempänä puoliyötä äitiä antamaan pusua. Osaa sitten olla sulonen!

Tänään on viimenen ilta kun aurinko laski niin myöhään, Orivedellä klo 23.10 paikkeilla. Tästä rupee aikaistumaan. Kyllä tää öiden valoisuus osaa hämmentää vuosivuodelta yhä uudelleen. Niin kaunista.

Tein tuos äsken alustavaa ostoskoria FitnessFirstille, ruokakauppa netissä, loisto sapuskaa. Ostin sieltä ison satsin tuos muutama kuukausi sitten kaikkee mahdollista ja nyt on esim chia ja hampunsiemenet loppu. Niitä kun on tottunu joka päivä syömään, ei ilmankaan osaa olla. Nettikauppaan oli tullu edullisempi kookosvesi, 1,50e, yleensä niin hurjan hintaisia siis n.3 e parin desin tötterö. Huippu juomaa, tankkasin sillä itseni kohti synnytystä ja en enää keinotekosia urheilujuomia juo, tuolla saa tankattua itsensä hienosti vaikkapa maratonille. Mulla oli isoja 7dl pönttöjä ja aina kun oli kova väsymys ja imetys ei tohtinu onnistua, join sellasen ja niin hyvää herkkujuomaa.

Matkoillamme thaimaassa ihan parasta juoda suoraan kookospallosta ja niitä on mennykin monta palloo päivässä, eihän ne maksa siel mitään! Siel ei tunneta sydän- ja verisuonitauteja ja käyttävät kookosta kaikkeen. Suomessahan osa asiantuntijoista on pitänyt kookosöljyäkin pahana, mut se sopii mihin vaan. Paistamiseen, ihovoiteeks auringolta suojaamaan, tulehduksiin jne.. Siel yksterveysblogi.comissa on se hurja lista mihin kaikkeen sitä voi käyttääkään ;)

Tekis mieli tilata vaikka mitä herkkuja tuolta, kookoksella kuorrutettuja taateleita, vanilija-pähkinä raakasuklaapalloja jne.. Ja kaikki täysin luonnonmukaisesti tuotettuja, kuumentamattomia, ilman lisäaineita, sisältäen paljon rikkaita ravintoaineita. Tollasia kun olis aina käden ulottuvilla makeenhimon iskiessä!

Lenni nukahti nyt, kyl se on syytä itekin nukahtaa ny. Vääntää ja kääntää melkolailla, kyl tässä on unet ollu viimeaikoina todella vähissä. On tilattava aika parantajalle. Oon käyny muutaman kerran lähellä asuvan kiinalaisen lääketieteen osaajalla viime vuosien aikana, mielenkiintoinen tyyppi kaikkine kokemuksineen, on säästytty antibioottikuureitta kun käyny sieltä kysymässä vaihtoehtoja lääkkeille. Homma toimii :)

Lenni taitaa nukkua mun päällä vatsat vastakkain, ei muuten saa oloonsa mukavaks ja tässä asennossa nukkuu kun tukki, mä ite en :)

Espellä siis loma, häädän ukon aamusin treenaan niin saan oman rauhaisan aamuni lasten kanssa, 'sillai sovitaan sillai'..
Ikävä Linoa ku nukkuu isin kaa ja mä en muutamaan yöhön oo ollu sen viekus. Ihan parasta oli nukkua lasten keskellä, mut rauhattomia ne yöt on kun kummatkin veuhtoo unissaan, silti ihan mieletöntä. Lapset ihania nukkuessaan ;)

Zzz

S

24.6.2012

Juhannus


Juhannus vietettiin rakkaiden ja läheisten ihmisten kera, rauhallisissa merkeissä lasten ehdoilla.

Juhannusaaton perinteenä on mennä syömään anopille lättyjä, tässä kuvassa pojilla jo vattat täynnä niin suolaisia kuin makeitakin lättyjä. Paremmat kuvat löytyy jälleen toisten kameroista, nää kuvat mun Nokialaisella napattuja

Linolle oli pystytetty juhannusteltta, ihana leikkipaikka, niin innoissaan

Ihana kesä, nurmikko, liuskekiveltä toiselle hyppiminen, varpaiden uittaminen rannassa, paljon porukkaa, jäätelöä ja mansikoita

Lenni se kiskoo kukkia puusta mummin syykyssä

Aattona ajeltiin iltapäivällä meidän perheen luo mökille, laiturilla päivää vietettiin ja juhannussaunan jälkeen perinteisesti loppuilta grillillä. Etualalla Roope- koira kököttää viltin sisässä :)

Juhannuspäivänä grillattiin meillä, ystävät toivat jokaiselle 300g pihvit, salaatin ja Brita-kakkua


Kukkakimppu löytyi ovemme takaa aamusella
Lino skoolaa äitin kaa..
Oon aina unelmoinut mansikkasalaatista ja tänään sen tein. Viinisuolaheinää, pähkinöitä, siemeniä, sitruunan mehua, viinirypäleitä ja mansikoita

Uunitomatos kera pippurijuuston ja persiljan

Kesä päättyy juhannukseen?? Niin ne jotkut sanoo, veikkaan että kesä jatkuu vielä pitkään vaikkakin yöt jo pimenee. Kaikkee kivaa kesätekemistä sitä on jo ehditty tekemään, loput on pelkkää plussaa mitä tämä kesä tuo tullessaan. Eilinen juhannusaatto oli kelinsä puolesta täydellinen, niin kaunis muttei kuitenkaan kuuma lapsillekaan, just hyvä. Paras hetki edelleen oli se kun käveli mökin pihaan, porukkaa terasilla, porukkaa laiturilla, just sitä meininkiä mihin lapsesta lähtien on tottunut ja talviaikaan pitää ihan utopistisena. Vuodenajat on rikkaus!

Lenni köllötteli vaunukopassaan laiturilla ja sylissämme varjon alla. Irtovarjot ihan huippuja, jesarilla laitettiin pikkuvarjot niin penkin kylkeen ja Linon leikkipaikan kupeeseen. Maiskin ja Sarin puhelimet täynnä toistaan upeampia kuvia laiturilta, toivottavasti saan niistä osan joskus.

Lomasuunnitelmista heinäkuussa sen verran että yks viikonloppu on varatu Hesan reissulle ja toinen mahdollisesti Turun suuntaan. Elokuussa lähdetään tyttöjen kanssa kohti Hankoa ja lapset tietty kans. Mökille aina kun kivaa keliä, sinne voi lähtee niin spontaanisti, nyt Espen loman alkajaisiks oliskin kiva sinne startata, kuhan ei ihan kaatamalla vettä tuu ettei tuu mökkihöperöks.

Oonkohan jo kirjoittanu että meille tulee miehen kaa yhteistä taivalta 10 vuotta täyteen 24.7. Oho.
Se alkoi siitä kun nyrjäytin nilkkani Tampereen keskustassa, konkkasin kohti AlePubia ja törmäsin Esaan ja Ileen. Esa otti mut reppariin ja kaaduttiin päin näyteikkunaa ja nilkka taittu linkkuun Esan alle ja ambulanssihan siinä jo mulle tilattiin ja meikäläisen osalta ilta päätty siihen tai toki jatkui Tayssissa josta viel samana yönä lähdin karkuteille ja soitin isin hakeen mut aamukuudelta Teiskontien varrelta. Muistan kun hyppelin joidenkin muurien yli nilkkani kanssa, kunhan ei tarvinnu sairaalassa olla. Arvaa vaan oliko äiti ihmeissään kun sairaalasta soittivat sille aamulla et likkas läks täältä.

Paria päivää myöhemmin varattiin mökki Säynäniemestä Espen ja Ilen kanssa eli 24.7.2002, se oli keskiviikkoilta, mut hyvät kekkerit sinne saatiin aikaseks ja ranta täyteen porukkaa. Sieltä tää meidän taival sai alkunsa mun kysymyksellä "ruvetaanks oleen?" tms..? Eihän kukaan uskonu meidän suhteen kestävän, mutta harva tais tietääkään kuinka oltiin silmäilty jo pidemmän aikaa, eka Hakametsän jäähallilla samoihin aikoihin olevissa reeneissä, junamatkoilla, koulusta kotiin matkoillla, naapureita kun melkein oltiin. Ja sen kesän 2002 aikana monesti satuttiin samoihin porukoihin, rullaluisteltiin, pelattiin tennistä jne.. Hulivilityttö ja kiltti urheilijapoika ja tässä sitä viel ollaan lainaten ylämäki..alamäki..ylämäki..alamäki..yhdessä kulkien..
5 vuotta myöhemmin Esa kosi mua ja 8 v tapaamisemme jälkeen juhlittiin häitä Herrankukkarossa 24.7.2010

Tällaisia ajatuksia tähän iltaan.

S