15.6.2012

Väärä suunta?

Torstai:
Tää päivä ollu mieletön!! Tehny mitä huvittanu ja menny sinne minne tuuli siis muut ihmiset on vieny mukanaa ja tälläinen siitä päivästä tuli:

Aamulla nukuttiin tai ennemminkin torkuttiin myöhään. Juttelin sängyllä ysin jälest puhelimessa, Lino nukku sikeitä vieressä, Lenni ihmetteli maailman menoa, huojuvia puita ja äidin kasvoja.

Aamupala syötiin samalla playmobil ukoilla leikkien, oli Maiski, Antti ja Isi moottoripyörillä menossa paloasemalle ja tuli hälytys. Antti jäi odottaan asemalle että paloautot tulee takaisin jne..

Mummi tuli Linoa hakemaan leikkimään ja sinne myös päiväunille kun lähhtee reissuun ja ei vähään aikaan poikaa sit näekään. Iskä soitti mulle yhtä työjuttua ja sanoin et voisin tulla syömään niiden kaa niin saan itseni kammettua ulos kämpästä kauniina päivänä. Tätä ennen järjestelin Linon vaatteita, kun en t-paitaa sille löytänyt lähtiessään ja kyllähän niitä rupes löytyyn, silitin sen kaikki puserot ja siirsin pieneks jääneet kaappiin. Meil käyttövaatteet omissa koreissaan kodinhoitohuoneessa ja niissä lukee mitä missäkin. Samat kesävaatteet menee kun viime kesänä, jotkut jopa edelliskesältä.

Laitoin äkkiä itseni kondikseen, silmiin meikkiä ja vaatteet päälle. Lähiviikkoina otan ne ripset taas niin loppuu meikkaaminenkin vähäks aikaa, jotta saa saman ilmeen kun niillä on mun nyt taiteltava ripset, nestemäinen kajal, perus kajalilla pehmennys ja kissamaisuus, sit luomiväriä ja ripsari, haen siis sen iloisuuden katseeseen kun muuten omat ripset rönköttää suoraan alaspäin ja katse väsynyt.

Vallesmannissa syötiin, Lenni viihdyttämässä mukana. Ihanaa vesimelonisalaattia ja keittoa ym.. Ku hommat oli selvät lähdettiin me Lennin kanssa mun äitelle istuun ulkoterassille. Lenni mammi äitiyslaatikossa terassin pöydällä ja siinä onnellisena välillä nukku välillä naureskeli meille. Selasin kaikki mainokset ja juotiin kaffetta. Kuin kevyttä olla kaksin Lennin kaa liikenteessä, suht tyytyväinen kunhan syöttää reilun tunnin välein.

Terassilla ollessani sain kutsun sisulisäkisoihin Suojan kentälle. Kotiuduttiin, heitin kanat vuokaan kera tomaatin, sipulin, yrttien, valkosipulin, inkiväärin, kerma, parsakaali ja sitten uunissa vaan puol tuntia. Nopee helppo ruoka ja hyvältä maistukin vaikken niitä ehtiny sen enempää maustamaan. Mummi palautti Linon kotiin ja lähdettiin koko perheen voimin autolla Suojalle, vaunut takaluukussa.

Voi ei miten kivaa oli, lapset lähti heti juoksemaan rataa ympäri, seurattiin isompien lasten kisailuja, josko meidänkin lapset sitten loppukesästä pääsisivät tositoimiin. Ossamista ja innokkuutta kyllä löyty ihan mielettömästi. Kuva kertoo enemmän kuin sanat.

Käytiin kaupasta hakemassa vaipat ja vihersmoothie aineksia ja kärryteltiin kotio ilta-auringon paisteessa. Lino käveli perinteisesti kirkon muurien päällä, yllätyksekseni kello oli jo lähemmäs yhdeksän kun kotipihaan päästiin. Lenni jokelteli koko tunnin matkan kentältä kaupan kautta kotiin. Lino kun on seisomalaudan kyydissä niin heillä hauska lähietäisyys matkutettaessa ja kummatkin viihtyy toisiaan viihdyttäen. Voiko kesäillasta enempää nauttia, oli fiilis kun tuol juostiin ja pitkin poikin kärryteltiin, ihana lämpö!

Lenni meni sisälle iskin huomaan ja me Linon kaa jäätiin pihalle kasteleen kukkia. Ja poika kippas takapihalla soralla niin että polvet verillä. -Annella on samanlainen! -Saunaan ei saa mennä! ..miten voi muistaa Anne sun jutut! : ) Putsattiin ja jatkettiin ulkohommia mutta sisälle tullessamme toki väsymyksestäkin johtuvaa itkua oli paljon aina puolille yöhön asti. Äiti ota pipi pois ja sitten me vaan laulettiin sängyssä keskiyöhön asti. Laulu kun lakkas pipi palas. Lopulta uni voitti.

S
oikolukematon..