24.6.2012

Juhannus


Juhannus vietettiin rakkaiden ja läheisten ihmisten kera, rauhallisissa merkeissä lasten ehdoilla.

Juhannusaaton perinteenä on mennä syömään anopille lättyjä, tässä kuvassa pojilla jo vattat täynnä niin suolaisia kuin makeitakin lättyjä. Paremmat kuvat löytyy jälleen toisten kameroista, nää kuvat mun Nokialaisella napattuja

Linolle oli pystytetty juhannusteltta, ihana leikkipaikka, niin innoissaan

Ihana kesä, nurmikko, liuskekiveltä toiselle hyppiminen, varpaiden uittaminen rannassa, paljon porukkaa, jäätelöä ja mansikoita

Lenni se kiskoo kukkia puusta mummin syykyssä

Aattona ajeltiin iltapäivällä meidän perheen luo mökille, laiturilla päivää vietettiin ja juhannussaunan jälkeen perinteisesti loppuilta grillillä. Etualalla Roope- koira kököttää viltin sisässä :)

Juhannuspäivänä grillattiin meillä, ystävät toivat jokaiselle 300g pihvit, salaatin ja Brita-kakkua


Kukkakimppu löytyi ovemme takaa aamusella
Lino skoolaa äitin kaa..
Oon aina unelmoinut mansikkasalaatista ja tänään sen tein. Viinisuolaheinää, pähkinöitä, siemeniä, sitruunan mehua, viinirypäleitä ja mansikoita

Uunitomatos kera pippurijuuston ja persiljan

Kesä päättyy juhannukseen?? Niin ne jotkut sanoo, veikkaan että kesä jatkuu vielä pitkään vaikkakin yöt jo pimenee. Kaikkee kivaa kesätekemistä sitä on jo ehditty tekemään, loput on pelkkää plussaa mitä tämä kesä tuo tullessaan. Eilinen juhannusaatto oli kelinsä puolesta täydellinen, niin kaunis muttei kuitenkaan kuuma lapsillekaan, just hyvä. Paras hetki edelleen oli se kun käveli mökin pihaan, porukkaa terasilla, porukkaa laiturilla, just sitä meininkiä mihin lapsesta lähtien on tottunut ja talviaikaan pitää ihan utopistisena. Vuodenajat on rikkaus!

Lenni köllötteli vaunukopassaan laiturilla ja sylissämme varjon alla. Irtovarjot ihan huippuja, jesarilla laitettiin pikkuvarjot niin penkin kylkeen ja Linon leikkipaikan kupeeseen. Maiskin ja Sarin puhelimet täynnä toistaan upeampia kuvia laiturilta, toivottavasti saan niistä osan joskus.

Lomasuunnitelmista heinäkuussa sen verran että yks viikonloppu on varatu Hesan reissulle ja toinen mahdollisesti Turun suuntaan. Elokuussa lähdetään tyttöjen kanssa kohti Hankoa ja lapset tietty kans. Mökille aina kun kivaa keliä, sinne voi lähtee niin spontaanisti, nyt Espen loman alkajaisiks oliskin kiva sinne startata, kuhan ei ihan kaatamalla vettä tuu ettei tuu mökkihöperöks.

Oonkohan jo kirjoittanu että meille tulee miehen kaa yhteistä taivalta 10 vuotta täyteen 24.7. Oho.
Se alkoi siitä kun nyrjäytin nilkkani Tampereen keskustassa, konkkasin kohti AlePubia ja törmäsin Esaan ja Ileen. Esa otti mut reppariin ja kaaduttiin päin näyteikkunaa ja nilkka taittu linkkuun Esan alle ja ambulanssihan siinä jo mulle tilattiin ja meikäläisen osalta ilta päätty siihen tai toki jatkui Tayssissa josta viel samana yönä lähdin karkuteille ja soitin isin hakeen mut aamukuudelta Teiskontien varrelta. Muistan kun hyppelin joidenkin muurien yli nilkkani kanssa, kunhan ei tarvinnu sairaalassa olla. Arvaa vaan oliko äiti ihmeissään kun sairaalasta soittivat sille aamulla et likkas läks täältä.

Paria päivää myöhemmin varattiin mökki Säynäniemestä Espen ja Ilen kanssa eli 24.7.2002, se oli keskiviikkoilta, mut hyvät kekkerit sinne saatiin aikaseks ja ranta täyteen porukkaa. Sieltä tää meidän taival sai alkunsa mun kysymyksellä "ruvetaanks oleen?" tms..? Eihän kukaan uskonu meidän suhteen kestävän, mutta harva tais tietääkään kuinka oltiin silmäilty jo pidemmän aikaa, eka Hakametsän jäähallilla samoihin aikoihin olevissa reeneissä, junamatkoilla, koulusta kotiin matkoillla, naapureita kun melkein oltiin. Ja sen kesän 2002 aikana monesti satuttiin samoihin porukoihin, rullaluisteltiin, pelattiin tennistä jne.. Hulivilityttö ja kiltti urheilijapoika ja tässä sitä viel ollaan lainaten ylämäki..alamäki..ylämäki..alamäki..yhdessä kulkien..
5 vuotta myöhemmin Esa kosi mua ja 8 v tapaamisemme jälkeen juhlittiin häitä Herrankukkarossa 24.7.2010

Tällaisia ajatuksia tähän iltaan.

S