26.6.2012

Multimedia message

Mulla ollu tänään hinku just treenaan ja ihan intona siitä salihommasta ny. Ja just johonkin jumpille ku eihän ne oo ku parin tunnin reisuja max ja pari kertaa viikos. Pian päästään yhdes maijanki juttuihi! Kävin vähän alta tunnin lenkil vaunujen ja koirien kaa, Lino jäi pihaan Espen kaa ja sain siis suht omatahtisen lenkin. Paitsi enhän mä pystyny juokseen paljoo kun en ikinä muista näitä isoja imetystissejä ottaa huomioon ja melkosen epämiellyttävää hölkätä ilman tukevia liivejä ;)

Tän piti olla anne sulle mut kirjottelen tän blogiin ny :)

Voiko lapsen eka hammas olla joku poskihammas ku siel jotai valkosta vilkkuu ja tuntuukin ja kun itkeskeli niin voimakkaasti juhannusaattona jo heti herättyämme. Tai sit ne vaan tuntuu jo valmiiks läpi mut mut, täytyis oikeen kurkata kunnolla sinne suuhun.

Sataa sataa ropisee..
Meil on nurmikko!! Tätä on odotettu jo 3 vuotta! Siis tasan 3v sitten muutettiin ja tänään aamul ukot siis espe ja pappa tasaili pihamaata ja espe sai inspiraation hommata kuorma-auto ja lähtee hakeen maiskin kans nurtsia Ruovedeltä sopuhintaan. Meille tuli tohon ylätasanteelle 150m2 nurmikkoo ja makso n.350e nurtsit.

Yritettiin siis kylvää syksyl mut multa oli talven aikana menny ihan montuille ja nyt laitettiin sit pikkukoneella multa uusiks tasaseks ja kovaks, ja siirtonurmi ihan huippu juttu! En tajuu ku niitä joku kasvattaa kaks vuotta ja saa pari euroo neliöltä, kaikki se hoivaaminen, leikkaaminen, irrottaminen ja pakkaaminen, siihen nähden suhteellisen edukasta tavaraa ja meidän piha kiittää!

Niin nättiä ny!! Laitan kyl kuvaa tännekin kuhan koneelle meen. Kiitos talkoolaisille. Yhdessä päivässä piha aivan eri näköinen ja nää sadepäivät nyt plussaa nurtsin kannalta.
Peruttiin meidän tän viikon mökkisuunnitelmat kelien takia ja tajusin et kotona ny parempi olla kun kova väsy. Kotona kun asiat rulaa ja niin helppoa ku ei jatkuvaa Linon perässä juoksemista, mökillä niitä vaaranpaikkoja pikkasen enemmän, kalliojyrkänne, ranta jne..

Puolikiloo kasviksia päivässä on meidän teema ny kesälomalla. Kyl se itellä menee rikki mut espelle se tuottaa haasteita. Teinkin tänään jauhelihakastin sillai et paistoin lihan ja sipalit. Shakeriin laitoin 4porkkanaa, pari tomaattia, valkosipulia, sipulia ja kermaa ja se sitten lihan joukkoon pannulle kiehuun vähäks aikaa että sipulin väkevä maku laantuu. Yrttejä ja mausteita, lopputulos maukas. Sit tein kukkakaalimuusia, uusia perunoita ja jälleen uunitomaatteja ku ne teki viimeksikin hyvin kauppansa ja miehille lämmin tomaatti on mitä parasta ravintoo. Tomaattian päällä siis mustapekka- pippurijuustoo ja basilikaa tai persiljaa ja uunis 20min.

Lenni kääntyy ja on löytänyt jalkansa, hauska heppu joskin melkonen ilmapallo!

Nyt tuli jutuille stoppi, pää tyhjeni..

S