25.6.2012

Veuhtomista

Hyvä leffa tuli subilta, seurasin sivusilmällä, lapset kummatkin hereillä myöhään yöhön asti vaikka Esa menikin Linon kans jo aiemmin nukkumaan, poika huuteli viel lähempänä puoliyötä äitiä antamaan pusua. Osaa sitten olla sulonen!

Tänään on viimenen ilta kun aurinko laski niin myöhään, Orivedellä klo 23.10 paikkeilla. Tästä rupee aikaistumaan. Kyllä tää öiden valoisuus osaa hämmentää vuosivuodelta yhä uudelleen. Niin kaunista.

Tein tuos äsken alustavaa ostoskoria FitnessFirstille, ruokakauppa netissä, loisto sapuskaa. Ostin sieltä ison satsin tuos muutama kuukausi sitten kaikkee mahdollista ja nyt on esim chia ja hampunsiemenet loppu. Niitä kun on tottunu joka päivä syömään, ei ilmankaan osaa olla. Nettikauppaan oli tullu edullisempi kookosvesi, 1,50e, yleensä niin hurjan hintaisia siis n.3 e parin desin tötterö. Huippu juomaa, tankkasin sillä itseni kohti synnytystä ja en enää keinotekosia urheilujuomia juo, tuolla saa tankattua itsensä hienosti vaikkapa maratonille. Mulla oli isoja 7dl pönttöjä ja aina kun oli kova väsymys ja imetys ei tohtinu onnistua, join sellasen ja niin hyvää herkkujuomaa.

Matkoillamme thaimaassa ihan parasta juoda suoraan kookospallosta ja niitä on mennykin monta palloo päivässä, eihän ne maksa siel mitään! Siel ei tunneta sydän- ja verisuonitauteja ja käyttävät kookosta kaikkeen. Suomessahan osa asiantuntijoista on pitänyt kookosöljyäkin pahana, mut se sopii mihin vaan. Paistamiseen, ihovoiteeks auringolta suojaamaan, tulehduksiin jne.. Siel yksterveysblogi.comissa on se hurja lista mihin kaikkeen sitä voi käyttääkään ;)

Tekis mieli tilata vaikka mitä herkkuja tuolta, kookoksella kuorrutettuja taateleita, vanilija-pähkinä raakasuklaapalloja jne.. Ja kaikki täysin luonnonmukaisesti tuotettuja, kuumentamattomia, ilman lisäaineita, sisältäen paljon rikkaita ravintoaineita. Tollasia kun olis aina käden ulottuvilla makeenhimon iskiessä!

Lenni nukahti nyt, kyl se on syytä itekin nukahtaa ny. Vääntää ja kääntää melkolailla, kyl tässä on unet ollu viimeaikoina todella vähissä. On tilattava aika parantajalle. Oon käyny muutaman kerran lähellä asuvan kiinalaisen lääketieteen osaajalla viime vuosien aikana, mielenkiintoinen tyyppi kaikkine kokemuksineen, on säästytty antibioottikuureitta kun käyny sieltä kysymässä vaihtoehtoja lääkkeille. Homma toimii :)

Lenni taitaa nukkua mun päällä vatsat vastakkain, ei muuten saa oloonsa mukavaks ja tässä asennossa nukkuu kun tukki, mä ite en :)

Espellä siis loma, häädän ukon aamusin treenaan niin saan oman rauhaisan aamuni lasten kanssa, 'sillai sovitaan sillai'..
Ikävä Linoa ku nukkuu isin kaa ja mä en muutamaan yöhön oo ollu sen viekus. Ihan parasta oli nukkua lasten keskellä, mut rauhattomia ne yöt on kun kummatkin veuhtoo unissaan, silti ihan mieletöntä. Lapset ihania nukkuessaan ;)

Zzz

S